Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוודאי שזה "ענייני" (גם בתור משתמש בכביש, גם בתור מי שתרבות הרכב וחסכון במזהמים חשובים לו, גם בתור לקוח פוטנציאלי של הרכב המשומש, וגם בתור לקוח פרטי שמשלם מחיר מופרז על רכב חדש כדי לממן את תופעת הליסינג), עניין החברה המעסיקה (תדמית, עלות דלק, עלות ביטוח, עלות ליסינג, וכו), עניין חברת הליסינג, וענין המדינה.

אגב, לא בטוח שהמדינה מרוויחה מהליסינג כפי שאתם חושבים, לדעתי עבור רכב שהוא "מלאי" אין מע"מ [אנא תקן אותי פאלו אם אני טועה].

מי שכן מרווייח זה מי שמקבל רכבי ליסינג, וכל השטויות על תשלום מלא עבור הזכות הזו הן BS אחד גדול. אם לא היה משתלם - לא היית לוקח. אז לפחות שינהגו כחוק (יחסית). לא דרישה מוגזמת. ומה כל החשש לפרטיות פתאום? להעביר תמונות של נערות או סלבס אפשר, לדעת איפה עצרתם לחומוס אסור?

Pfffffffffffffff זה מה שיש לי להגיד :-)

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רק שאלה- אתם באמת חושבים שהחוק הזה יוגבל אך ורק לשוק הליסינג?...

ברגע ש, אם, החוק הזה יעבור, הוא יחייב את כולם. גם את משה שקיבל טויוטה קורולה מהעבודה וגם את חיים שקנה BMW סדרה 7 במזומן ואפילו את שרה שקנתה פיאט פנדה.

או שמא, החוק הזה יחייב את יוסי שקנה 300C, את שרה שקנתה אלפה בררה, ואף את רונית שקנתה סתם מכונית.

תתעוררו. סך הכל דובר על החלפת מלשינון אחד באחר, הרבה יותר גרוע.

הקטע המצחיק הוא, שרק אלו עם הליסינג יהנו מכך שהם לא יצטרכו לשלם על התקנת המערכת, בעוד מי שקנה רכב במיטב כספו יצטרך לממן את ההתקנה המקומית על חשבונו.

פשוט בדיחה עצובה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מי שכן מרווייח זה מי שמקבל רכבי ליסינג, וכל השטויות על תשלום מלא עבור הזכות הזו הן BS אחד גדול. אם לא היה משתלם - לא היית לוקח. אז לפחות שינהגו כחוק (יחסית). לא דרישה מוגזמת. ומה כל החשש לפרטיות פתאום? להעביר תמונות של נערות או סלבס אפשר, לדעת איפה עצרתם לחומוס אסור?

אני משלם על הליסינג אלפי שקלים (מקבל פחות 4 אלף בברוטו+ תשלום שווי מס על 3100 ש"ח) ובנוסף מקבל פחות הפרשות לזכויות סוציאליות בגלל זה.

הסיבה היחידה שאני כמו אנשים אחרים חייבים לקחת רכב ליסינג אפילו שזה יקר משמעותית מרכב פרטי זה המרחק מהעבודה שהופך נסיעה ברכב פרטי לבלתי אפשרית , למשל אני עושה 50 אלף ק"מ בשנה אז הייתי צריך לעשות לפחות 2-3 טיפולים בשנה, טיימינג כל שנתיים ורביעיית צמיגים חדשים פעם בשנה וחצי.

הדבר היחיד בכל הסיפור הזה שלא סופרים לי , זה הדלק (יש מגבלת ק"מ) , לכן מן ההגיון שאני לא ארגיש רע לצאת לעקיפה בפול גז למשל, זה לא קריעה של הרכב בכלל , כי למשל אני מחכה שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה לפני שאני לוחץ ולא מגיע לטורים משוגעים.

בנוסף הרכב שלי מאוד שמור עם 20 אלף ק"מ ואין אפילו סריטה של פתיחת דלת טפו טפו.

נ.ב

מן הסתם אני כמו הרבה אחרים פה היו מעדיפים לעבוד קרוב לבית ולנסוע באופניים לעבודה 5 דקות , אבל מה לעשות שפרנסה לוקחים מה שיש ולא לכולם יש פרווילגיה לעבוד איפה שהם היו רוצים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכל זאת, מה זה משנה לך אם תהיה מערכת כזאת או לא?

בתכלס מה כבר יכולים לעשות? יראו שעברת פעם את ה4K סל"ד ויתנו לך קנס? איך בכלל אמור לעבוד הסיפור הזה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל הנוהל הזה הוא קשקוש מקושקש שהומצא על ידי קשיש היסטרי בשם ביילסקי. אין שום קשר בין הבלבול הזה לבין בטיחות.

ההמצאה המטומטמת החדשה שלו היא...לסגור נתיבי כבישים מהירים לרוכבי אופניים.

לאן הגענו?

במקום להעיף לעזאזל רוכב אופניים שמעיז להעלות את הטלפיים שלו על כביש מהיר ולסכן את עוברי הדרך, הוא מציע לסגור נתיב.

אכן, יש לנו המון נתיבים מיותרים בכבישים.

אחוזים גדולים מההלשנות האלו הם כתוצאה מצרות עין.

לא אחת קרה שהתקשרו להתלונן עלי כי עקפתי איזה סבא שנהג בנתיב השמאלי על 60 קמ"ש, או צפרתי רחמנא לצלן על איזו פריחה שהחליטה שלחסום חצי כביש כי הבת הפריחולה שלה צריכה לרדת לקנות סיגריות זה לגיטימי.

מה שהוביל למבול שיחות (ואני מדבר על קרוב ל 50 תלונות ביום אצלנו בחברה על צי של 150 מכוניות) מה שמוביל בתורו להתעלמות של אחראי הרכב.

פורסם

אני אישית לא הייתי מסכים שיתקינו לי מערכת כזאת באוטו, רק המחשבה שיש מישהו שעוקב אחרי כל תנועה שלי ברכב מזעזעת אותי... אני צריך לחשוב פעמיים לפני שאני נוגע בגז? אני צריך לדאוג מה יגיד הבוס על זה שעצרתי לחומוס או על טיול עם המשפחה בסופ"ש? כל פעם שאעלה על הרכב אני ארגיש עיניים נעוצות לי בעורף וזאת הרגשה ממש לא טובה.

ושוב, חוק היובש של עולם הרכב, התופעה לא תיפסק, היא פשוט תממן גורמים עברייניים, ותהפוך את הנהג הישראלי הממוצע לעבריין תנועה (כי קשה מאוד למצוא נהג ישראלי שיגיד בביטחון מלא שאף פעם הוא לא עבר על המהירות המותרת)

פורסם

אוי איזו הכללה יפה עשו פה לנהגי הליסינג.

גם אני נוסע ברכב בליסינג.

אני לא "קורע אותו" כי הוא לא שלי, גם אם הוא היה שלי הייתי נוסע בדיוק אותו דבר.

אני קצת לא הבנתי צוויפר, אני לא בסדר כי אני לוקח את הרכב לכבישים מעניינים ומנצל את היכולות שלו? או שאני לא בסדר כי אני מאיץ בעליות?

אני לעומת כול שאר עובדי החברה שבה אני עובד בודק שמן/מים/צמיגים/מקשיב לרעשים/שוטף ידנית , אבל אני לא בסדר כי אני מנצל את הרכב? עובר את ה4K סלד? עולה את 7212? כי אחרי סשן אני יוצא לעשן סיגריה ומריח ריח של בלמים?

אם זה היה רכב שלי אז זה היה בסדר אבל בגלל שאני "רק" משלם עליו אז זה לא?

אני מבין איזו אוכלוסיה אתה מבקר, אני מכיר אנשים כאלה, שמתגאים שמחליפים להם צמיגים ברכב ליסינג כול 15 אלף, שמתגאים בזה שהם שברו חלקים ברכב שלא אמורים להשבר בקלות, יש את אלה.

אבל אני מאמין שיש גם אנשים כמוני, שמתחייסים לרכב בליסינג באותה צורה כמו לרכב שלהם.

הדעה הזאת די מרגיזה אותי. העלת סלד בניוטרל סתם כי בא לך/כי זה עושה לך את זה? "בטח אחי, רכב ליסינג".

"אני יוצא לטיול נהיגה" -> "נו מה? אנסת את האוטו? עשית חראקות?"

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה דברים של רכב שכור, לא ליסינג :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

מסתבר שאנחנו מתחילים להסכים הרבה לאחרונה

:smile:

:-)

-----

בוודאי שזה "ענייני" (גם בתור משתמש בכביש עבירות תנועה יש משטרת תנועה*, גם בתור מי שתרבות הרכב וחסכון במזהמים חשובים לו *נו ו..?*, גם בתור לקוח פוטנציאלי של הרכב המשומש *תעשה בדיקה, אם מצב הרכב לא כפי שהיית רוצה, אל תקנה. אף אחד לא מכריח אותך*, וגם בתור לקוח פרטי שמשלם מחיר מופרז על רכב חדש כדי לממן את תופעת הליסינג *אתה לא משלם אגורה שחוקה יותר עבור "תופעת הליסינג"*), עניין החברה המעסיקה (תדמית, עלות דלק, עלות ביטוח, עלות ליסינג, וכו), עניין חברת הליסינג, וענין המדינה.

אגב, לא בטוח שהמדינה מרוויחה מהליסינג כפי שאתם חושבים, לדעתי עבור רכב שהוא "מלאי" אין מע"מ [אנא תקן אותי פאלו אם אני טועה].*אני לא יודע עד כמה אתה בקיא בעלויות הליסינג והמיסוי המוטל על המשתמשים, אך מתגובתך מסתמן שאין לך מושג בנושא*

תשובות באדום.

+

דרישתך שינהגו כחוק היא הגיונית ונכונה, איך אין לה קשר לנושא. גם אתה, ברכבך הפרטי אותו רכשת במיטב כספך, נדרש בדיוק לאותו דבר.

למרות כל העלויות המרובות על רכב ליסינג (והן מרובות), נניח וזה משתלם לנהג, אז מה?!

אם זה משתלם לו אז בואו לפחות נדפוק אותו ונתקין לו כל מיני מערכות על האוטו?

עכשיו, שלא תבין לא נכון, כולנו בעד צמצום תאונות הדרכים והעבריינות בכביש, אך אם אכן מדובר במערכות בקרה ואכיפה

כל כך יעילות, יש להכיל את החוק על כל כלי הרכב בארץ. מה דעתך?

מה שלא לקחת בחשבון, זה שכמו שכבר כתבו פה קודם, זה יתחיל מהליסינג וימשיך הלאה.

אתה יודע מה? זה יהיה צחוק הגורל כשתהיה לך אחת כזאת באלפא, וכשחס וחלילה תרצה להאיץ קצת יותר מהר

מהרגיל - תקבל התרעה.

אולי חס וחלילה תעבור את ה 110 בכביש 6 ותירשם לך התרעה, אז תספר לנו אם אתה בעד או לא.

אגב, אני מכיר את אחת המערכות המדוברות (טרפילוג) מכל סביבות העבודה שלה, המנהל יודע בכל רגע

איפה נמצא העובד, כמה זמן הוא כבר חונה, איפה בדיוק הוא נסע וכו' וכו'.

עריכה אחרונה על ידי m1011409
פורסם

בעיה נוספת עם המערכות האלו היא שהן לא יודעות לנטר אי עצירה בתמרור עצור,מתן זכות קדימה וכו שמבחינתי הם הרבה יותר מסוכנים מבלימה או תאוצה חריגה

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
אני משלם על הליסינג אלפי שקלים (מקבל פחות 4 אלף בברוטו+ תשלום שווי מס על 3100 ש"ח) ובנוסף מקבל פחות הפרשות לזכויות סוציאליות בגלל זה.

הסיבה היחידה שאני כמו אנשים אחרים חייבים לקחת רכב ליסינג אפילו שזה יקר משמעותית מרכב פרטי זה המרחק מהעבודה שהופך נסיעה ברכב פרטי לבלתי אפשרית , למשל אני עושה 50 אלף ק"מ בשנה אז הייתי צריך לעשות לפחות 2-3 טיפולים בשנה, טיימינג כל שנתיים ורביעיית צמיגים חדשים פעם בשנה וחצי.

הדבר היחיד בכל הסיפור הזה שלא סופרים לי , זה הדלק (יש מגבלת ק"מ) , לכן מן ההגיון שאני לא ארגיש רע לצאת לעקיפה בפול גז למשל, זה לא קריעה של הרכב בכלל , כי למשל אני מחכה שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה לפני שאני לוחץ ולא מגיע לטורים משוגעים.

בנוסף הרכב שלי מאוד שמור עם 20 אלף ק"מ ואין אפילו סריטה של פתיחת דלת טפו טפו.

נ.ב

מן הסתם אני כמו הרבה אחרים פה היו מעדיפים לעבוד קרוב לבית ולנסוע באופניים לעבודה 5 דקות , אבל מה לעשות שפרנסה לוקחים מה שיש ולא לכולם יש פרווילגיה לעבוד איפה שהם היו רוצים.

אני כמוך,

נוסע לעבודה לכל כיוון 45 ק"מ אבל על הליסינג וויתרתי. (ושמרתי עליו באדיקות ואפילו מדרכות הוא לא ראה אצלי )

נהנה מרכב פרטי נותן חווית נהיגה שאף ליסינג לא נותן (פינת המרגוע שלי שאני יושב מאחורי ההגה ונהנה עם חיוך)

ובקרוב מאד..שידרוג נוסף לרכב אפילו יותר מהנה.

אז נכון יש אנשים "שכואב" להם לראות אנשים שלוחצים אבל !!!!!!! יש כאלה שלא עושים זאת עם רכב ליסינג אלא רכב שלהם, פרטי ששילמו עליו ונהנים מכל שניה.

אם פותח השירשור או כמה אחרים שמגיבים כאן היו שמים לב למה שהם כותבים הרי הם רוצים "עדר" שכולם נוסעים 70 בעליה ולא "נהנים מחווית נהיגה.

אז כל אחד לגופו ומי שאוהב לנהוג ולהנות יהנה ומי שלא - ליסינג מחכה לו :)

אצלנו בחברה יש את הקופסה המדוברת ופתרון פשוט הוא משבש GPS שלא נותן לרכב למדוד את המהירות

קובי

פורסם

באופן עקרוני החוק הזה של מלשינון בא פשוט בשביל פרנסה לאיזה עסקן\חבר של שר, לראיה לאחר שכל חברה הקימה "מענה טלפוני" משלה (בדרך כלל המזכירות שלעיתים עובדת כמעט 15 שעות ביממה ולאחר מכן איזה תורן מסכן) החליטו במדינה שזה לא טוב צריך חברה חיצונית (אהה יש רק כמה בודדות כאלו...),

אני מציע שכל רכבי הספורט (ZIPPER - שקורעים אותם כי לזה הם נועדו (-: ) גם נצרף מלשינון או אולי בעצם לכל מי שיש לו מעל 100 כ"ס בעגלה שלו.

BAR72 -

אגב, לא בטוח שהמדינה מרוויחה מהליסינג כפי שאתם חושבים, לדעתי עבור רכב שהוא "מלאי" אין מע"מ [אנא תקן אותי פאלו אם אני טועה].

המדינה מרוויחה ועוד איך מהליסינג החל משווי מס וכלה בקלות שבה נמכרים עוד הרבה מכוניות חדשים (מיסוי מטורף), שאילולי הליסינג הרבה חברה היו נוסעים על טרנטה ולא מחליפים\משביתים.

פורסם
באופן עקרוני החוק הזה של מלשינון בא פשוט בשביל פרנסה לאיזה עסקן\חבר של שר, לראיה לאחר שכל חברה הקימה "מענה טלפוני" משלה (בדרך כלל המזכירות שלעיתים עובדת כמעט 15 שעות ביממה ולאחר מכן איזה תורן מסכן) החליטו במדינה שזה לא טוב צריך חברה חיצונית (אהה יש רק כמה בודדות כאלו...),

אני מציע שכל רכבי הספורט (ZIPPER - שקורעים אותם כי לזה הם נועדו (-: ) גם נצרף מלשינון או אולי בעצם לכל מי שיש לו מעל 100 כ"ס בעגלה שלו.

BAR72 -

המדינה מרוויחה ועוד איך מהליסינג החל משווי מס וכלה בקלות שבה נמכרים עוד הרבה מכוניות חדשים (מיסוי מטורף), שאילולי הליסינג הרבה חברה היו נוסעים על טרנטה ולא מחליפים\משביתים.

אפשר גם לתת מלשינון למי שנושם יותר מידי מהר כמו למשל אצנים או מי שעוסק בספורט (שואפים יותר חמצן)

אפשר לתת מלשינון למי שמדבר בסלולרי הרבה ליד אנשים ומקרין אותם,

אפשר גם להלשין למי שדעתו שונה מדעתך....

לאן הגענו? האח הגדול שבודק ורואה?

מי שלא "בעדר" הוא מתוייג?

נפלת על הראש? איזה עולם אתה רוצה שיהיה כאן?

קובי

פורסם (נערך)

אני קצת לא הבנתי צוויפר, אני לא בסדר כי אני לוקח את הרכב לכבישים מעניינים ומנצל את היכולות שלו? או שאני לא בסדר כי אני מאיץ בעליות?

אני לעומת כול שאר עובדי החברה שבה אני עובד בודק שמן/מים/צמיגים/מקשיב לרעשים/שוטף ידנית , אבל אני לא בסדר כי אני מנצל את הרכב? עובר את ה4K סלד? עולה את 7212? כי אחרי סשן אני יוצא לעשן סיגריה ומריח ריח של בלמים?

אם זה היה רכב שלי אז זה היה בסדר אבל בגלל שאני "רק" משלם עליו אז זה לא?

אני מבין איזו אוכלוסיה אתה מבקר, אני מכיר אנשים כאלה, שמתגאים שמחליפים להם צמיגים ברכב ליסינג כול 15 אלף, שמתגאים בזה שהם שברו חלקים ברכב שלא אמורים להשבר בקלות, יש את אלה.

כתבת במילים אחרות בדיוק את מה שכתבתי ואפילו נתת דוגמא אישית. זה נחמד מאוד שאתה בודק שמן ומים ברכב ליסינג, אבל כן אתה קורע את הרכב בסשינים של נהיגה. לא חייבים לשבור בכוונה משהו שלא נשבר בקלות. רכבים הרגילים לא מיועדים לנסיעות מסוג כזה להבדיל מרכבי ספורט. אחרי זה מתפלאים למה נסדקות צלחות של בלמים וכד'. תוסיף לזה רפידות סיניות ששמים לך וצמיגים סיניים ועם זה אתה יוצא לסשנים של פאן. וכל זה על איזה איכות של שמן? נכון! מה שהכי זול.

בחוזה ליסינג הרי רשום לך שהרכב הוא לשימוש סביר ולא למירוצים.

להבדיל מרכב ספורט שמתלים שלו, בלמים, צמיגים ומנוע מיועדים לעבוד קשה בסשינים של נהיגה. רכבים כאלה מטופלים היטב בחלפים איכותיים ובשמנים הכי טובים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...