Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטעמי יש בעיה עם איך שנוהגים בארץ, נקודה.

יש מקום לשיפור בתרבות הנהיגה בארץ, השיפור הזה ייעשה ע"י אכיפה של רשויות החוק וחינוך של נהגים.

מאידך, לא חסר נקודות חיוביות אצל הנהגים בארץ, למשל: עזרה בין נהגים (לנהג תקוע למשל) וגם זכות קדימה להולכי רגל (תנסו לעבור את הכביש במעבר חצייה ברוסיה למשל, אז תבינו למה הכוונה).

כמובן שבכל התחומים ניתן עוד לשפר.

בכל אופן, מערכת שתגביל אותך לנסוע 110 (אגב, עדיין תוכל לנסוע 110 בעיר) או מלפנות קצת יותר בחדות מפנייה של סבתא - לא זה מה שישנה את תרבות הנהיגה.

אני באופן אישי חושב שהבעיה לא נמצאת במהירות בכבישים או בהאצות מהירות בין רמזורים, אלא בנהגים מסוכנים שעולים להגה שתויים, נהגים שנוהגים בכבישים מסוכנים ובוחרים לעקוף בפראות על קו הפרדה רצוף תוך כדי ניחוש בלבד שלא יגיע רכב ממול וכן עבירות מסוכנות אחרות.

היום יותר נדיר לראות רכב ליסינג נוסע בכבישי שטח 4X4 כמו שהיה ניתן לראות בעבר, בגלל שהחברות לא רואות זאת בעיין יפה.

כך או כך, נהיגה בשבילים/שטח הם לא עיניינך אלא העיניין של חברת הליסינג והנהג, כל עוד לא בוצעה עבירה.

האוטו יהיה גמור כיד שנייה? - אל תקנה, בשביל זה יש מבחן רישוי שנתי ומכון קנייה. בכללי, אגלה לך סוד, אחרי שראיתי איך מטפלים ברכבים בחברות הליסינג, אני באופן אישי אמנע מלקנות מהם רכב.

מה שאני בא לומר, זה שגם אם נהגי הליסינג נוהגים יותר "חזק", זה לא עיניין של אף אחד מלבד חברת הליסינג והלקוח, כל עוד לא בוצעה עבירת תנועה. ראה זה פלא, להאיץ מרמזור ברמזור בצורה לא חסכונית בדלק לא מהווה עבירת תנועה.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

נהגים שתויים זו כמובן בעיה, אבל דווקא בבעיה הזאת האכיפה עובדת מצויין.

הבעיה זה נהגים שלא יודעים לנהוג, למשל מעט מאוד אנשים יודעים לנהוג בכיכר דו נתיבית: הם נכנסים בנתיב אחד וחותכים לנתיב השני לרוב, לא יודעים לפנות בצומת ונכנסים לנתיב הנגדי.

קופסא כן יכולה להגביל מהירות לפי GPS אם אתה נמצא בעיר או מחוץ לעיר. קופסא יכולה לודא שבפניות הנהג מאותת, שומר על הנתיב (יש כבר מערכות כאלה) ובכלל קופסא יכולה להתריע על מרחק מרכב שלפנים, על איזורים מתים במראות. הקופסא צריכה להיות לא רק שטינקר, הקופסא צריכה להיות כלי עזר לנהג, כמו מובייל איי למשל. כאשר הנהג צבר יותר מידי עבירות בקופסא, יהיה נכון לשלוח אותו לקורס השתלמות נהיגה בטוחה (אבל לא קורס תיאורטי כמו היום, אלא קורס פרקטי שכולל קוי פניה, שמירה על הנתיב וכד').

הבעיה זה לא שנהג הליסינג נוהג יותר "חזק", זה לא מתבטא בקו ישר בין רמזור לרמזור, זה כולל עקיפות, לחתוך נהגים, עקיפות מימין, חוסר איתות ועוד. זה אף פעם לא בא בדבר אחד בלבד, ההתנהגות באה בחבילות לרוב.

עריכה: הקופסא צריכה לפחות להתריע לנהג על עבירות שלו. לדוגמא: "חצית קו הפרדה, זה מסוכן"

לכל הפחות הקופסאט צריכה להיות COACH לנהיגה בטוחה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה יודע מה הבעיה? אתה מדבר על מה שבא לך שיהיה ואני מדבר על מה שהמערכת הזאת עושה בפועל.

בפועל, כפי שכבר כתבתי כמה פעמים, ה"קופסא" הרי הרבה יותר טיפשה מאיך שאתה מתאר אותה.

קופסא כן יכולה להגביל מהירות לפי GPS אם אתה נמצא בעיר או מחוץ לעיר.

ייתכן שזה אפשרי, אך בפועל זה לא מתקיים. כמו כן, המערכת לא מגבילה את המהירות אלא רק מתריעה על חריגה

מהמהירות שהוגדרה במערכת.

קופסא יכולה לודא שבפניות הנהג מאותת

המצאה נחמדה ויעילה, רק שאין דבר כזה במערכות הללו.

שומר על הנתיב (יש כבר מערכות כאלה) ובכלל קופסא יכולה להתריע על מרחק מרכב שלפנים

קיימת מערכת כזאת (גם מוביליי שציינת), אך היא לא משולבת במערכות ניטור נהיגה. אגב, יצא לי לנהוג במשך תקופה

ברכב שבו מותקנת המערכת הנ"ל, אני באופן אישי מצאתי אותה כלא יעילה עבורי.

על איזורים מתים במראות

כפי שאמרתי קודם, רעיון יפה רק לא קיים במערכות האלו.

הבעיה זה לא שנהג הליסינג נוהג יותר "חזק", זה לא מתבטא בקו ישר בין רמזור לרמזור, זה כולל עקיפות, לחתוך נהגים, עקיפות מימין, חוסר איתות ועוד.

צודק, כל העבירות שתיארת מאפיינות את "הנהג הישראלי", רק שאף אחת מהן לא מנוטרת ע"י המערכות הנ"ל, כך שנהג שמבצע את כל העבירות שתיארת הוא נהג עם 0 עבירות במערכת, כזה שלפי המלצתך שמו נשלח לכל עובדי החברה שיידעו מי הם הנהגים הכי טובים ובטיחותיים.

בקיצור, נתת פה רעיונות יפים שיכולים להיות מיושמים על כל הרכבים הנעים בכבישים.

אני מציע לך במידה וטרם עשית זאת, גש ללמוד הנדסה וגם תיכנות, ואז תיצור את המערכת שעושה את כל הדברים המתוארים.

בפועל, הדיון פה על מערכת ניטור נהיגה הרבה יותר "טיפשה" שמתמקדת בדברים שתיארתי קודם, ולא בשורת הדברים שהעלת

בהודעה האחרונה.

פורסם (נערך)

הבעיה היא שאין בעיה. אם נדון במצב הקיים, ניראה שאין מוצא לפתרונות, צריך משהו חדש. צריך פשוט לפתח קופסא חדשה שתכלול את המערכות שצריך כדי לשפר את הבטיחות. יש פה מספיק מוחות וחברות שבשמחה רבה יקחו על עצמם פרויקט כזה.

הקופסא החדשה תנטר את כל העבירות האלו ותיהיה COACH בשביל הנהג.

אני בעד לעשות פרויקט כזה אם יהיה מימון מתאים. כמובן זה ידרוש עוד אנשים לצוות. הכל קיים, רק צריך אינטגרציה בין מספר מערכות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה מבין שמה שאתה כותב עכשיו הוא לא רלוונטי?

הדיון פה האם לחייב רכבי ליסינג להתקין מערכת לניטור נהיגה (זאת שקיימת עכשיו, לא כזאת שבדימיון שלך) או לא.

אני טוען שלא בעוד שאתה טוען שכן, אבל כל הצידוקים שלך הם שיוך תכונות למערכת, תכונות שאינן קיימות ושלמרות זאת בחרת לשייכן.

המערכת שאתה הצעת היא מצויינת והיא יכולה לעזור לנהג לשפר את עצמו, זה מצויין לכולם, לאו דווקא לנהגי רכבי הליסינג או לקבוצות

מסוימות.

פורסם (נערך)

ידידי, לפעמים צריך לחשוב מחוץ לקופסא ואז אפשר להגיע לתוצאות, בלי דימיון (או הייתי מגדיר את זה בתור חזון) זה בלתי אפשרי. אחרת זה מעגל ללא מוצא.

אני בעד שיתקינו מערכת כזאת לכל הנהגים (עבור הרכבים הפרטיים תהיה נניח גירסא לא חודרנית שלא מדווחת, אלא רק מתריעה לנהג וכל מה שצריך, זה לחבר אותה למצית הרכב, על הדרך היא תעבוד כמו DVR בשביל הנהג ותקליט את הדרך), בשלב הראשון נגיד יחיבו את המערכת בתור אמצעי מתקן לעבריינים כרוניים עם הרבה נקודות. אבל בשלב הראשון צריך ליישם את זה לצאי רכב כי זה יותר קל מבחינת הרגולציה וגם בגלל שצאי רכב נוסעים הכי הרבה, כלומר רמת הסיכון גבוהה יותר יחסית לרוב האוכלוסיה, תוסיף לזה הרגלים של רכב שלא שייך לנהג המתוסכל מעלות חודשית שמקצצת לו במשכורת ושווי שימוש. אחרי שהמערכת תיהיה מותקן לכל רכב בצאים, אז יהיה אפשר לדבר על יישום לרכבי הפרטיים.

פורסם
ידידי, לפעמים צריך לחשוב מחוץ לקופסא ואז אפשר להגיע לתוצאות

בדיוק (וכן אני יודע שהוצא מההקשר אליו התכוונת) - צריך למצוא פתרונות שלא טמונים בקופסה ומיועדים באמת לטפל בבעיות ולא אך להעשיר את קופת המדינה, תוך רמיסת כל זכות לפרטיות שעוד קיימת, למי שחפץ בה (וגם למי שלא).

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
ידידי, לפעמים צריך לחשוב מחוץ לקופסא ואז אפשר להגיע לתוצאות, בלי דימיון (או הייתי מגדיר את זה בתור חזון) זה בלתי אפשרי. אחרת זה מעגל ללא מוצא.

אני בעד שיתקינו מערכת כזאת לכל הנהגים (עבור הרכבים הפרטיים תהיה נניח גירסא לא חודרנית שלא מדווחת, אלא רק מתריעה לנהג וכל מה שצריך, זה לחבר אותה למצית הרכב, על הדרך היא תעבוד כמו DVR בשביל הנהג ותקליט את הדרך), בשלב הראשון נגיד יחיבו את המערכת בתור אמצעי מתקן לעבריינים כרוניים עם הרבה נקודות. אבל בשלב הראשון צריך ליישם את זה לצאי רכב כי זה יותר קל מבחינת הרגולציה וגם בגלל שצאי רכב נוסעים הכי הרבה, כלומר רמת הסיכון גבוהה יותר יחסית לרוב האוכלוסיה, תוסיף לזה הרגלים של רכב שלא שייך לנהג המתוסכל מעלות חודשית שמקצצת לו במשכורת ושווי שימוש. אחרי שהמערכת תיהיה מותקן לכל רכב בצאים, אז יהיה אפשר לדבר על יישום לרכבי הפרטיים.

אני מסכים עם החלק הראשון.

שוב, מה שכתבת לא רלוונטי לדיון, לא על זה היה הוויכוח בכלל.

דימיון/חזון זה דבר מצויין, אבל הצעת החוק שהוגשה לא הוגשה על סמך ההתקן שנמצא כרגע בדימיון

שלך, אלא לשימוש במערכות לניטור נהיגה הקיימות כיום בשוק ולא מספקות את כל הדברים שכתבת.

אם תמציא מערכת כזאת, אני בטוח שתהיה לך תמיכה נרחבת.

במצב הנוכחי, עם המערכות שיש ואלו עליהם הדיון והצעת החוק, אני מתנגד.

פורסם

אני כבר המצאתי את המערכת. נשאר רק ליישם אותה. :)

המצאה היא רעיון.

בן, איך אפשר ללמד נהגים לנהוג נכון בלי מורה נהיגה צמוד לכל אחד ואחת? אני בדיוק מציע ליישם מורה נהיגה כזה.

פורסם
לפי דעתך אין בעיה עם איך שנוהגים בארץ ברכבי חברה?

הכל זה סטיגמות חסרות משמעות? באיזו חברה "נוהגים אחרת"?

בארץ יש בעיה קשה עם צורת הנהיגה, על אחת כמה וכמה כאשר לא אכפת מרכב. צריך למצוא לזה פתרון. אני לא רואה שום בעיה להתחיל מצאי רכב - זה המקום שהכי קל ליישם בו פתרונות.

יש בעיה עם הרבה מאוד נהגים בארץ, אלא שהבעיה הזאת לא תיפתר ע"י חיישן G ואנטנת GPS בתוך קופסה כלשהי.

אתה רק תייצר הרבה בעיות חדשות, גם ככה לא פעם יש נהגים שבפעם הראשונה שמרגישים את ה-ABS נכנס לפעולה נלחצים כי חושבים שהם הפילו את הקרבורטור לרדיאטור ועשו סבטוחה, ואז באמצע הבלימת חירום כדי לא להיכנס ברכב אחר (במקרה הטוב) הם עוזבים את הבלמים.

עכשיו אתה תשים להם סף יותר נמוך של החיישן G הזה שהם יעזבו את הבלמים כדי שלא יירשם תאוטה חזקה מדי.

הבעיה זה נהגים שלא יודעים לנהוג, למשל מעט מאוד אנשים יודעים לנהוג בכיכר דו נתיבית: הם נכנסים בנתיב אחד וחותכים לנתיב השני לרוב, לא יודעים לפנות בצומת ונכנסים לנתיב הנגדי.

שכחת לציין שלפעמים הם פשוט בטוחים שמדובר במעגל תנועה חד נתיבי ונוסעים במרכז על שני נתיבים.

קופסא כן יכולה להגביל מהירות לפי GPS אם אתה נמצא בעיר או מחוץ לעיר. קופסא יכולה לודא שבפניות הנהג מאותת, שומר על הנתיב (יש כבר מערכות כאלה) ובכלל קופסא יכולה להתריע על מרחק מרכב שלפנים, על איזורים מתים במראות. הקופסא צריכה להיות לא רק שטינקר, הקופסא צריכה להיות כלי עזר לנהג, כמו מובייל איי למשל. כאשר הנהג צבר יותר מידי עבירות בקופסא, יהיה נכון לשלוח אותו לקורס השתלמות נהיגה בטוחה (אבל לא קורס תיאורטי כמו היום, אלא קורס פרקטי שכולל קוי פניה, שמירה על הנתיב וכד').

לא הקופסה המדוברת, אתה מדבר על קופסאות עם מצלמה וניתוח תמונה (שמירה על נתיב), רדאר (שטחים מתים, מרחק מרכב מלפנים).

זה חומרה (ותוכנה) יקרים בכמה סדרי גודל מאשר חיישן G ואנטנת GPS (סה"כ פחות מ-10 דולר לכל החומרה מולחמת).

במחיר הזה אתה אפילו לא קונה אנטנה אחת של רדאר ולא חיישן של מצלמה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הקופסא הנוכחית לא תפתור שום בעיות. נכון מה שאני מציע יקר הרבה יותר (אבל אם זה יהיה ייצור המוני זה יעלה לא יותר מכמה אלפי שקלים בודדים, לדוגמא כמו שכבר קיימת מוביילאיי), אבל זה באמת יכול לפתור לא מעט בעיות של נהיגה. הקופסא הזאת יכולה ללמד נהיגה וזה הרבה יותר מעשי מלהצמיד מורה נהיגה לכל נהג.

כרגע לא נעשה שום דבר אמיתי כדי לשפר את הנהגים בכבישים. יש רק מנטרה של מהירות שזו מסחטה של כספי ציבור. זה מאוד משתלם, לכן בלי סוף מפמפמים את זה.

פורסם

כרגע מדובר על כלום או הקופסה הנוכחית, לא על מה שאתה רוצה שיהיה.

בוודאי שקופסה חכמה יותר (ויקרה הרבה יותר) כן יכולה לעשות שינוי, אבל לאף אחד אין כרגע את הדירבון לגרום לזה לקרות.

מהקופסה הנוכחית בוודאי שיש מי שיעשה קופה ולכן מדובר עליה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...