Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קופסא זה דבר מעולה לרכב חברה. אבל לרכב פרטי זה דבר נוראי, לא בגלל שהקופסא מלשינה על הנהג, אלא בגלל שבארץ לא קיימים מתקינים נורמאליים שעובדים בהסדר (כי עבודה טובה עולה כסף). זה אומר שבחור צעיר שלא מבין כלום עם קטר ואיזולירבנד יחתוך את כל החוטים ברכב, אחרי זה יחבר מערכת ללא הלחמה, כל זה יחזיק על ברגים קודחים שמקצרים מערכות חיוניות ברכב. התוצאה: חצי רכב לא עובד, תוך שבוע נגמר המצבר, תקלות במערכת ההזרקה, לוח שעונים משתגע וכמובן אור בסאלון לא נכבה עם סגירת הדלתות. לרכב פרטי זה נורא, אבל ברכב חברה מקבלים תחליפי, אז הנהג לא יפסיד יום עבודה ובינתיים יסדרו את העבודה המסורתית (רשלנית) במוסך מדרכה (לפי דארווין רנדומאלית מתישהו באות תוצאות רצויות).

ראיתי איך מתקינים מערכות כאלה, המתקין עובד כמו גנן שמקצץ שיחים, עם קטר חותך את כל הכבלים שהוא רואה ואז עם נורה מאולטרת מחפש איפה יש מתח.  

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מזכיר לי שפעם הרכב הצמוד אלי ממקום העבודה היה עם מערכת הניתור הזאת אשר דיווחה לקצין הרכב וגם נתנה לי כנהג אינדיקציה תוך כדי נהיגה על הנהיגה שלי באמצעות צפצופים. כל סטיה חדה מהנתיב\פניה מהירה, האצה חזקה, חצית 120 קמ"ש, בלימה חזקה וכו' היתה נותנת לך כנהג נקודה שלילית.

בסוף כל חודש פורסמה במייל חוצה ארגון טבלת עם עשרת הנהגים הטובים (כולל שמות ותפקיד) ועשרת הגרועים ע"פ המערכת...

נהיגה ברכב הזה היתה משולה למשחק מחשב כאשר כל צפצוף היה כמו פסילה. המערכת הדרקונית הזאת ללא ספק גרמה לי לאמץ בעל כורחי סגנון נהיגה מאוד מאוד רגוע ומשעמם כאשר רוב הזמן השקעתי יותר זמן בלהישאר מרוכז בנהיגה כל כך משעממת מאשר באמת להיות ער לסכנות בכביש (אני בכוונה מקצין, אבל זה הלך הרוח).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם המדינה רוצה לערב את האזרחים בדיווח, יש פיתרון - סבסוד חלקי בהתקנת מצלמות שמשה. זה רק פי 100000 יותר יעיל ממלשינון. אפשר לדווח רטרואקטיבית כי הכל מצולם ומתועד אין צורך מהסחת דעת אפילו בשינון ה * וארבע ספרות שבמדבקה. הפיתרון הזה קיים שנים אבל אנשים לא מתקינים. לא בגלל העלות, בגלל שחוששים שיום אחד יעשו שימוש במצלמות האלה נגדם.

חייב להסכים עם זה. התקנה של מצלמה היא לא "חודרנית", כל אחד יכול לעשות את זה לבד בלי להתעסק בחשמל של האוטו עם מתקינים מפוקפקים.

כדי למנוע מישראלים מכוערים למכור אתה מצלמה המסובסדת באיביי יבדקו בסטס שיש גם מצלמה ברכב.

אין לאיזה אח של שר כלשהו עסק ליבוא מוצרים מסין ומתחשק לו לקבל חוזה ממשלתי?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מצלמה זה רעון גדול. לא חייבים לסבסד, מספיק למכור בארץ במחיר איביי. רכב ללא מצלמה ישלם אגרת רישוי מוגדלת וברישיון רכב יצויון שאין מצלמה.

מי שמדווח דברים אמיתיים, מקבל הנחה מאגרת רישוי שממומנת מקנסות שמשלמים העבריינים שהוא תפס. ככה לכולם תיהיה פרנויה שידווחו עליהם על כל עבירה וינהגו כמו בני אדם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא אגרה מוגדלת כי זה לא הוגן. אנשים שלא יוכלו להרשות לעצמם מצלמה לא ישמחו שתעלה להם את אגרת הרישוי. מי שיש לו מצלמה יקבל הנחה משמעותית באגרה, זה יותר טוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

או יותר פשוט: ההנחה היא על דיווח עבירות בלבד. נניח על כל 10 עבירות שדיווחת 100₪ הנחה באגרת רישוי לשנה הבאה. התקרה היא אגרת רישוי חינם. זה משתלם למדינה כי היא תרוויח מקנסות שקודם לא הייתה רואה.

עבירה אפשר לדווח רק בצירוף חומר מצולם.

אם לא הבנתם. הצעתי את שיטת ההלשנה עם מצלמה כדי להראות שזה מוביל לכיוון לא טוב. מה שאני רוצה שתבינו מזה:

הבעיה של כולם עוקבים אחרי כולם ומדווחים, זה מוביל לשיטות של משטר טוטאליטארי. ככה עשה סטאלין ובעקבות זה הרבה אנשים טובים סיימו את חייהם בגולאג.

מה שאני רוצה להגיד, שהיסטוריה מראה ששיטת ההלשנה לא עובדת לטווח ארוך. בסופו של דבר כזאת חברה מתפוררת. לכן צריך להביא למצב שאנשים לא יעשו עבירות מתוך הבנה ולא מתוך פחד. צריך לעלות מודעות ציבורית וכל הזמן לפמפם את הנושא בתקשורת.

בגלל זה קופסא ברכבי חברה טובה יותר ממדבקה ״איך אני נוהג״

פורסם

כספר - אני לא מקנא, אני כועס על ההשפעה של זה על השוק.

והדוגמא שנתת כיצד הקופסא השפיעה עליך רק מוכיחה כמה היא יעילה... תאר לך איך היה נראה כביש החוף אם באלביט היו מתקינים כאלה :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

והדוגמא שנתת כיצד הקופסא השפיעה עליך רק מוכיחה כמה היא יעילה... תאר לך איך היה נראה כביש החוף אם באלביט היו מתקינים כאלה :-)

הכוונה היא קנאות= קיצוניות ולא קנאות= צרות עין.

אני לא חושב שתפקיד המדינה הוא להוציא לאזרחיה את החשק לנהוג ע"י פיקוח דרקוני כל כך.

אם בעל חברה מעוניין בכך זו כמובן זכותו לעשות שימוש במערכת כזו בצי הרכבים שלו אבל זה עדיין מתסכל את הנהג ועלול לגרום לתאונות מסיבות אחרות ממה שהמערכות האלו נועדו למנוע.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יראה בדיוק אותו הדבר, אולי המהירות תרד מעט למהירות המקסימלית שהוחלט להגביל - ובזה יסתכם השינוי.

האם מהירות הנסיעה - היא מה שמפריע לך?

בפועל, אותם נהגים ימשיכו לזגזג בין נתיבים, לא לאותת, להידחף בראש הטור ולחצות את הצומת שנייה אחרי שהתחלף לאדום (ואפילו יותר

מעכשיו, שכן לא ירצו שתירשם להם התראה על בלימה חדה).

אני לא יודע איזה ניסיון יש לך עם מערכת כזאת (ניראה לי שאין לך), אבל לי יש ניסיון של עשרות אלפי ק"מ עם מערכת כזאת (למען האמת, רק מאות בודדות בפרייבטים והשאר במסחריות ומשאיות), ואני יכול לומר לך שהיעילות שלה בפועל היא זניחה.

גם בחברות שכל העיסוק שלהן הוא "עבודת כביש", כדי שמישהו יגיד לך משהו אתה צריך להיות סדרתי עם כמות מאוד גדולה של עבירות

שנרשמו במערכת.

בפועל, רוב ה"אכיפה" של המערכת היא על מהירות הנהיגה המקסימלית שהוגדרה במערכת.

המערכת שומשה בעיקר על מנת לדעת בדיוק איפה כל עובד נמצא ("האח הגדול").

המערכת מתריעה בד"כ (תלוי בהגדרה של המפעיל) על הדברים הבאים:

* נהיגה במהירות מעל המהירות המקסימלית המוגדרת במערכת.

* בלימה חזקה (לאו דווקא בלימת חירום, גם הרבה פחות מספיק).

* פנייה חדה.

* האצה חדה (תלוי הגדרה).

כמובן שיכולים להתווסף משתנים נוספים, לחילופין יכולים לבחור רק בכמה משתנים שיבדקו וכן לבחור "רגישות" לכל עבירה.

למיטב הבנתי, בעיקר בהתחשב בכך שדאגת להדגיש לגבי עובדי "אלביט", אני מניח שאתה בעד למגר את תופעת הביריונות

על הכביש - מה שלא יקרה בעזרת המערכת.

מה שכן יקרה בעזרתה, זה להוציא כל אלמנט של הנאה בנהיגה ממי שהמערכת מותקנת ברכבו.

בכלל, לי תגובותיך בשירשור ניראות צבועות משהו.

תחילה טענת שיש לפעול כדי להקטין את זיהום האוויר ע"י הפעלת המערכת, בעוד אתה עצמך בוחר

להתנייד ברכבים שאינם ה"ירוקים" בקטגורייה.

למה שלא תתחיל מעצמך ותעבור לרכב הייבריד?

שנית, אם אכן המערכת כל כך תורמת למניעת נהיגה מסוכנת בקרב נהגים מקבוצות "מועדות לפורענות", הרי בעצם

יש להתחיל ממחזיקי הרכבים הלא סטנדרטיים. בשביל להתנייד מ A ל B לא קונים רכב ספורטיבי, לכן לשיטתך

כקבוצה הנוטה ביותר לנהיגה "מסוכנת", הם צריכים להיות הראשונים (הבהרה: אני נגד חיוב התקנת המערכת בכל

סוגי הרכבים, גם לא ברכבי ספורט).

פורסם (נערך)
למה שלא תתחיל מעצמך ותעבור לרכב הייבריד?

אני למשל בשלבי מעבר להייבריד.

כל אחד יכול לתרום לבטיחות על ידי נהיגה זהירה ולזיהום אויר על ידי בחירה ברכבים פחות מזהמים, נהיגה חסכונית.

צריך להתחיל ממודעות של הציבור לבטיחות ולחנך את האנשים לנהיגה זהירה.

זה לא עינין של הנאה. בדרך כלל נהיגה אגרסיבית היא לא פונקציה של הנאה. זה פונקציה של עצבים, חוסר התחשבות בזולט ואגואיזים. בנהיגה פראית אין שום אהבה למוטוריקה, זה עצבים נטו וחוסר מעצורים, חלק בגלל רכב חברה שלנוהג בו לא אכפת: לכן הוא נדחף (הרי לא נורא אם רכב חברה יקבל מכה, עד שיתקנו הוא יקבל רכב חליפי), נהיגה מהירה על כבישים משובשים ובאמפרים, וכמובן להיות ראשון בכל רמזור (גם ככה אחרי 3 שנים הרכב הולך למישהו אחר).

חובב מוטוריקה אמיתי לא יתפרע בכביש ציבורי, אלא יסע רגוע כחוק, תוך שמירת מרווחי בטיחות, שמירה על רכבו, שמירה על נתיב הימני, איתות במעבר נתיבים ופניות. מי שמשתולל על רכבי ספורט בכביש ציבורי זה כל מיני ערסים ואין להם שום דבר אפילו קרוב לאהבה לספורט מוטורי (הם לא יודעים מה זה וחושבים שחובב רכב זה אחד שמשתולל בכביש וככה הם נוהגים כפי שמדמיינים ש"צריך").

בגלל שבארץ יש מעגל מאוד מצומצם של חובבי מוטוריקה האמיתיים, אין למעשה תרבות מוטורית, אנשים לא יודעים מה זה וכל אחד עושה לזה אינטרפרטציה לפי איך שהוא מדמיין.

קופסא זה דבר נפלא וצריך ליישם את זה לרכבי חברה, יש בזה גם עינין של תחרותיות, כי מפרסמים את הנהגים הטובים ביותר מידי חודש. ואת הנהגים הגרועים צריך לקחת לשיחה אצל קצין רכב ואחרי X הערות לשלוח לקורס נהיגה בטוחה שכולל סדנא של נהיגה רגועה בכביש.

שגיאות כתיב

פורסם
אני למשל בשלבי מעבר להייבריד.

את זה הבינו כבר כולם, לאור תגובותיך בשבוע האחרון שרובן ככולן משבחות את הרכבים

ההיברידיים ויעילותם.

כל אחד יכול לתרום לבטיחות על ידי נהיגה זהירה ולזיהום אויר על ידי בחירה ברכבים פחות מזהמים, נהיגה חסכונית.

צריך להתחיל ממודעות של הציבור לבטיחות ולחנך את האנשים לנהיגה זהירה.

נו ו...? כולנו בעד נהיגה בטוחה ונכונה יותר, מה זה קשור ל"קופסא" המדוברת?

לחילופין, אם אתה טוען שה"קופסא" תורמת תרומה ניכרת לבטיחות בדרכים, הבה נפעל לחקיקה

שתחייב את כל הנהגים בכך. אנחנו דואגים לכולם ולא רוצים חלילה לקפח אף נהג מלהחשף לכלי חינוכי חשוב זה, שיחנך את הנהג

לנהוג טוב, גם אם אין לו רכב ליסינג.

זה לא עינין של הנאה. בדרך כלל נהיגה אגרסיבית היא לא פונקציה של הנאה. זה פונקציה של עצבים, חוסר התחשבות בזולט ואגואיזים. בנהיגה פראית אין שום אהבה למוטוריקה, זה עצבים נטו וחוסר מעצורים, חלק בגלל רכב חברה שלנוהג בו לא אכפת: לכן הוא נדחף (הרי לא נורא אם רכב חברה יקבל מכה, עד שיתקנו הוא יקבל רכב חליפי), נהיגה מהירה על כבישים משובשים ובאמפרים, וכמובן להיות ראשון בכל רמזור (גם ככה אחרי 3 שנים הרכב הולך למישהו אחר).

ל"נדחף" אין שום קשר ל"קופסא", היא לא בודקת דברים כאלו.

אגב, לנהג שלא נורא בשבילו לעשות תאונה (שנירשמת ומבוקרת ע"י החברה, ולעיתים הוא נדרש מהפעם השנייה לשלם השתתפות עצמית),

אז בטח שלא יהיה נורא עבורו שירשמו לו התרעות במערכת, כך שהיעילות במקרה זה תהיה שווה ל 0.

כדרך אגב, אני לא חושב שנהגי הליסינג מרבים להידחף בראש הטור, בטח לא יותר מחבריהם ברכבים הפרטיים.

אתה זורק סטיגמות שיש לך לגבי נהגי רכבי הליסינג, ושוכח שיש נהגים כאלו בשפע גם ברכבים פרטיים, וגם שנהיגה "מהירה" על

באמפרים למשל, אינה עיניינך אלא עיניין של המשכיר אל מול השוכר, כל עוד לא נעשה נזק ל'באמפר'.

חובב מוטוריקה אמיתי לא יתפרע בכביש ציבורי, אלא יסע רגוע כחוק, תוך שמירת מרווחי בטיחות, שמירה על רכבו, שמירה על נתיב הימני, איתות במעבר נתיבים ופניות. מי שמשתולל על רכבי ספורט בכביש ציבורי זה כל מיני ערסים ואין להם שום דבר אפילו קרוב לאהבה לספורט מוטורי (הם לא יודעים מה זה וחושבים שחובב רכב זה אחד שמשתולל בכביש וככה הם נוהגים כפי שמדמיינים ש"צריך").

תגיד, אתה לא עובר אף פעם את ה 110 בכביש מהיר?

מעולם לא בחרת דרך מפותלת במקום דרך ישרה ומשעממת?

אם התשובות שלך הן לא, אז אולי כדאי שתצטרף לפורום של 'אור ירוק', ניראה לי ששם מקומך.

ואל תספר לנו שהרכב שלך הוא שלך והליסינג לו. רכב ליסינג ניתן בחלק ניכר מהפעמים כהטבת שכר ובין הרכב לבין

התפקיד המבוצע אין שום קשר או זיקה - הרכב ניתן לשימוש פרטי ולמטרות אישיות.

בגלל שבארץ יש מעגל מאוד מצומצם של חובבי מוטוריקה האמיתיים, אין למעשה תרבות מוטורית, אנשים לא יודעים מה זה וכל אחד עושה לזה אינטרפרטציה לפי איך שהוא מדמיין.

אני מניח שאתה סופר אותם ואולי אפילו עושה להם בחינת כניסה לפני שאתה מכניס אותם למועדון האקסלוסיבי.

קופסא זה דבר נפלא וצריך ליישם את זה לרכבי חברה, יש בזה גם עינין של תחרותיות, כי מפרסמים את הנהגים הטובים ביותר מידי חודש. ואת הנהגים הגרועים צריך לקחת לשיחה אצל קצין רכב ואחרי X הערות לשלוח לקורס נהיגה בטוחה שכולל סדנא של נהיגה רגועה בכביש.

תשובות באדום.

לסיכום, ההצטדקות שלך קצת מוזרה.

לגבי איכות הסביבה, אני רוצה להזכיר לך שעד לא מזמן החזקת ברכב שביום הכי יפה שלו צרך 1/7.

אז או שעשית מהפך מחשבתי והפכת למחבק עצים, או שבמקרה היותר הגיוני עשית תחשיב כלכלי וגילית שלאור

הנסועה שלך כדאי לך לרכוש רכב כזה.

העבירות אותן ציינת ברובן לא יאכפו בכל מקרה ע"י ה"קופסא", כמו כן כל עבירות הביריונות המשוייכות על ידך לנהגי הליסינג

גם אם הסטיגמות נכונות, זה לא רלוונטי במקרה זה כי זה לא ייבדק בכלל.

ה"קופסא" תסרס את האוטו לשימוש של נהג משעמם שמגיע מ A ל B - זה עדיין לא אומר שהוא לא יגנוב אדום, ידחף לך

בפקק אחרי שחיכית כמו ילד טוב 15 דקות, יעקוף בקו הפרדה רצוף, ימשיך ישר מהנתיב לפנייה ולהפך,

ינהג שיכור/עייף ועוד עבירות מסוכנות באמת שאין להן כל קשר.

וסתם שתדע, אחרי שביצע את כל העבירות המסוכנות הללו, הוא עשוי למצוא את עצמו כנהג המצטיין של החברה

לאור הנהיגה הבטוחה שלו.

בקיצור - יש פה אינטרס כלכלי מובהק שאותו דואגים לדחוף לוביסטים שזהו תפקידם וייעודם.

אבל, כפי שכבר ציינתי, מי שבאמת ובתמים מאמין שה"קופסא" משפרת בטיחות, עליו לתמוך בהתקנה רחבת

היקף לכלל הנהגים.

עוד יותר טוב, tzvipper, בקרוב תקבל את הרכב החדש שלך, למה שלא תיגש להתקין מערכת כזאת ברכבך הפרטי

שתשדר לנו על הנהיגה שלך? אני מבטיח שאם יהיו יותר מידי עבירות אנחנו נדווח עליך למשרד התחבורה.

פורסם (נערך)

m1011409, אתה מגיב בצורה כזאת אגרסיבית לנושא, שמפחיד לחשוב איך אתה נוהג אם אתה מגן על עמדה כזאת.

עובדה, באירגונים שמותקנת ברכבים קופסא כזאת, מאלצת את הנהגים לנהוג בצורה נורמאלית יותר. המדבקה "איך אני נוהג" היא ניסיון לפתור בעיה קיימת בדרך לא אידיאלית. לא היו שמים את המדבקה אילו לא הייתה בעיה. דרוש לבעיה הזאת פתרון אחר, יעיל יותר, למשל הקופסא המדוברת.

אני מכיר לא מעט דיווחים ל"איך אני נוהג", 99% מהדיווחים יותר ממוצדקים. ברכב שלא שייך לנהג, הנהג מרשה לעצמו לנהוג כאילו אין לו מה להפסיד - זאת המנטליות כאן.

פורסם

ראשית, תודה על ניתוח אופי הנהיגה שעשית לי (הוא לא נכון, אבל ניחא).

לרשום "עובדה" לא הופך את זה לעובדה באמת. בפועל, אני, כמי שעבד בחברה כזאת, יכול לומר לך שההגבלה העיקרית

שמרגישים מה"קופסא" אחרי שמתרגלים אליה, זו הגבלת המהירות.

לידיעתך, "קופסא" דומה הייתה בעבר בשימוש של צה"ל ויצאה משימוש אחרי תקופה.

המדבקה "איך אני נוהג" עברה בחוק רק אחרי שלוביסטים חזקים מטעם החברות (אלו המקבלות את השיחות של המתלוננים), עבדו חזק על כך שיעבור החוק. אתה יכול להיות סמוך ובטוח שלמישהו מקורב היה בכך אינטרס כלכלי חזק.

פורסם (נערך)

לפי דעתך אין בעיה עם איך שנוהגים בארץ ברכבי חברה?

הכל זה סטיגמות חסרות משמעות? באיזו חברה "נוהגים אחרת"?

זה שמוקדמים של "איך אני נוהג" זה מפעל לייצור כסף - זה ברור. אבל האם זה אומר שצריך להרים ידים ולא לחפש פתרונות אחרים לגרום לנהגים לנהוג בצורה טובה יותר?

בארץ יש בעיה קשה עם צורת הנהיגה, על אחת כמה וכמה כאשר לא אכפת מרכב. צריך למצוא לזה פתרון. אני לא רואה שום בעיה להתחיל מצאי רכב - זה המקום שהכי קל ליישם בו פתרונות.

בשורה תחתונה, כאשר נהגים יתחילו לנהוג בצורה נורמאלית, יהיה מקום גם לספורט מוטורי וגם לפאן עבור אנשים שרוצים להנות מסיבובים.

פורסם

ומה תגידו על כל (אני מצטער מראש) הנשים שנוסעות ברכבים סטנדרטים לגמרי לרוב, אבל מהוות סכנה ממשית על הכביש בנסיעה מסוכנת, ללא איתותים, בלימות שלא לצורך, שינויי מהירות, החלפת נתיבים בלי שהם פנויים, נסיעה איטית שלא מתאימה למהירות נסיעה של הרכבים מסביב, כמובן את כל התרחישים אפשר להוסיף לכל נהג על הכביש והם אינם ירשמו בשום קופסא?

ישנם חוקים וישנו גוף שאמור לפקח אליהם, נקודה. במגזר הפרטי זה כבר עניין אחר לגמרי ואם החוזה של הליסינג/מעביד נכנס יותר מידי לחיים הפרטיים, תמיד אפשר לתבוע את אותו גורם וגם לספק פרנסה להרבה עו"ד מסכנים שאין להם עבודה.

• תוכן חדש...