Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוכרים רכב, מה עושים עם בקשת הקונים לצאת לסיבוב?

LowNSlow
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

טוב אז הגיע תורי למכור רכב.

אני זוכר שפעם הייתי עם חבר שרצה למכור את הרכב שלו, והקונה בא וביקש שיצא לסיבוב וינהג בעצמו ברכב, שזה לא כל כך נורא, עד שהוא התחיל לנסוע במהירות גבוהה מהמותר. החשש הראשון שלי כמובן מבחינת הבטיחות ( אני לא מכיר את הנהג!), והחשש השני הוא שכתוצאה מהקונה (שאולי ינהג במהירות גבוהה מהמותר) אני אקבל קנס ממצלמה, ולא קיבלתי קנס בחיים!

בטח יש פה הרבה אנשים עם נסיון יותר טוב משלי עם מכירת רכבים, אז מה מומלץ לעשות במקרה שכזה כשקונה בא ומבקש שיצא לסיבוב ברכב?

עריכה אחרונה על ידי LowNSlow
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

אומרים שהביטוח מוגבל רק לנהג/שני נהגים, שואלים אותו בן כמה הוא ואומרים לו שאין לך ביטוח, אלא רק מגיל X+ וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

2 רכבים מכרתי בחיי, בשניהם לא איפשרתי נסיעת מבחן והרוכשים המאושרים נהגו ברכב לראשונה כשהוא היה תחת בעלותם.

ב-2 המקרים לא חיפשתי תירוצים, אמרתי בצורה פשוטה- אני מטפל ושומר על הרכב ללא שיקול כספי, לא מוכן שהוא יהיה רכב זונה.

ב-2 המקרים הרוכשים העריכו את הגישה שלי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במידה ומדובר ברכב ספורטיבי לא הייתי נותן לבן אדם לנהוג ברכב אם הוא לא מראה רצינות.

אם הבעיה שלך זה לקבל קנס תמיד אפשר למצוא מקום של איזה חנייה ריקה או כביש שנחשב לכביש מת שניתן לבדוק את הרכב עד לגבול שאתה תסכים מין הסתם.

או הבן אדם מוזמן לקחת את הרכב לדיינו ולבדוק שם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר לזהות אם זה קונה פוטנציאלי רציני או סתם דלביוב שרוצה סיבוב על האוטו שלך.

אם הוא מתחיל בלבקש סיבוב עוד לפני שהוא יודע באיזה צבע האוטו למשל, או אפילו לא מתעניין בפרטים הגיוניים כמו לחפש פאקים קוסמטיים ודברים כאלה..

אני סה"כ מכרתי וקניתי 3 רכבים בחיים שלי ואני בטוח שיש כאן אנשים עם הרבה יותר ניסיון בקטע הזה ממני, אבל לדעתי אלו הדברים שלפיהם אפשר לדעת בין היתר.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר לזהות אם זה קונה פוטנציאלי רציני או סתם דלביוב שרוצה סיבוב על האוטו שלך.

אם הוא מתחיל בלבקש סיבוב עוד לפני שהוא יודע באיזה צבע האוטו למשל, או אפילו לא מתעניין בפרטים הגיוניים כמו לחפש פאקים קוסמטיים ודברים כאלה..

אני סה"כ מכרתי וקניתי 3 רכבים בחיים שלי ואני בטוח שיש כאן אנשים עם הרבה יותר ניסיון בקטע הזה ממני, אבל לדעתי אלו הדברים שלפיהם אפשר לדעת בין היתר.

+1

ברכב האחרון שמכרתי, הקונה נשכב מתחת לאוטו ובדק אותו בעצמו לפחות 10 דק', הסתובב סביב הרכב, בדק ורק לבסוף ביקש לצאת לסיבוב איתי ביחד לראות איך הרכב נוסע, לא הייתה לי שום התנגדות, היה לי ברור שברגע שהוא יראה איך הרכב נוסע הוא ירכוש אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הבעיה שלך זה לקבל קנס תמיד אפשר למצוא מקום של איזה חנייה ריקה או כביש שנחשב לכביש מת שניתן לבדוק את הרכב עד לגבול שאתה תסכים מין הסתם.

זה לא רק עניין של קנס, יש סיכוי גבוהה שלקונה גם לא אכפת לו מהרכב כל עוד הרכב לא שלו, אז גם הנהיגה שלו תהיה בהתאם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נותנים סיבוב בשום פנים ואופן. לא יקנה בלי סיבוב? שלום ולהתראות.

רוצה סיבוב, שיקח לסיבוב במכון בדיקה, על חשבונו. מה השאלה בכלל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי תמיד נתנו סיבוב כשחיפשתי רכב וגם אני אתן במידת הצורך.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין מצב שאני אקנה רכב שלא ניתנה לי אפשרות לבדוק אותו בעצמי בנהיגה, בנוכחות המוכר כמובן.

גם אם הוא נראה שמור ומלוקק, בין אם זה רכב ב 10,000 ש"ח או 100,000 ש"ח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז שייקח לבדיקה בדיינו אם הוא כל כך רוצה לבדוק את גבולות האוטו, בגלל שבדיקת כזאת היא לא זולה אז כל אחד שבה לעשות סיבוב סתם לא יסכים.

הרכב שלך זאת זכותך להחליט באיזה מהירות ינהג ואיך תהיה צורת הנהיגה לו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לעולם לא יקנה רכב משומש לפני שאנהג בו. גם אם העסקה תראה לי הזדמנות פז. יש לא מעט תקלות שמורגשות רק בעת הנהיגה.

כשאני מכרתי רכבים, בהחלט אפשרתי לקונה לבצע סיבוב על הרכב לאחר שסגרנו מחיר ואת כל הבדיקות - רגע לפני תשלום והעברת בעלות, כשאני יחד איתו כמובן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בעיקרון לא נותן לנהוג, אבל אם אני רואה שהקונה רציני (לא ילד, אלא בן אדם סולידי בגיל ה40+), אני מבקש מבן אדם הבטחה שהוא לא יאנוס את הרכב כתנאי לנהיגה קצרה. במקרה שלי זה עבד, אף אחד לא ניסה לאנוס את הרכב, אלא נהג רגוע מאוד כמו שאני נוהג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדיי פעם צצה השאלה הזאת.

אני לא אתן לאף אחד לעשות סיבוב, גם לא במגרש מרוחק.

1. בכל מקרה אין לי ביטוח לנהגים אחרים.

2. גם אם היה לי, היה ותקרה תאונה, מי ישלם לי את ההשתתפות העצמית ואת עליית הפרמיה לשנים הבאות?

מי שלא רוצה, שלא יקנה, יבוא מישהו אחר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...