Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הסיפורי ביטוח בד"כ לא רלוננטים - ביטוח הוא לנהג דרך קבע ולא לנסיעה חד פעמית.

דבר שני - אין לי בעיה שקונה רציני יעשה סיבוב על הרכב. ואני גם בד"כ מבקש לעשות סיבוב

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

בחיים לא קניתי אוטו בלי שנהגתי עליו. מי שסירב שאני אנהג - הלכתי.

כשמכרתי - תמיד נתתי לאדם לנהוג אחרי שוידאתי שהביטוח מכסה אותו. כשמכרתי תמיד הרחבתי את הפוליסה שביום-יום היא רק עלי ועל אישתי, כך שתהיה לכל נהג מעל גיל 24 ולא נהג חדש.

פעם יחידה, עוד בשנת 1999, מישהו התחיל לנהוג על הוולקן שמכרתי, וישר ראיתי שהוא גם לא יודע לנהוג וגם לא יודע לנהוג, הזהרתי אותו שאם הוא מתפרע אני מוריד אותו מההגה. הוא לא הבין, והורדתי אותו מההגה.

אני לא מבין מי שקונה אוטו בלי לעשות עליו סיבוב. אפשר לחשוב שכל מי שכותב כאן שהוא לא נותן לאף אחד לנהוג, גם היה קונה מאדם כזה.

אני שוב רושם - אחיות של המוכרים לוודא שיש להם ביטוח מתאים.

נקאמיצ'י - זה נכון לעניין החובה. לא לעניין המקיף.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא מבין למה לעזעזאל אני צריך לקחת סיכון על עצמי ולאפשר למישהו זר לנהוג ברכב שלי, אפילו אם הוא נראה רוכש רציני?

הרי סבירות לא נמוכה שאם תתרחש חלילה תאונה יקרה אחד מהבאים:

1.הוא יגיד סליחה, יפתח את הדלת ויתחפף.

2. יקח אחריות ויבקש שאפעיל את הביטוח שלי והוא ישלם השתתפות עצמית ואני אתקע עם פרמייה יקרה לשנים הבאות.

אף אחד לא נוהג ברכב שלי ואם הרוכש כזה רציני אין לי בעיה שיבחר איזה מכון בדיקה שיתחשק לו ונבדוק שם את הרכב והבוחן יבצע נסיעת מבחן תחת הביטוח של המכון שיכסה נזק כזה או אחר שיגרם במהלך הנסיעה.

רוכש רכב רציני לדעתי אמור להעריך את זה, זה מראה שלבעל הרכב אכפת מרכבו.

ברכב הראשון שמכרתי רוכש הרכב הגיע מלווה באבא שלו שהגיע לראות את הרכב כשהוא נוהג בלא פחות ולא יותר- סוואנה משטרתית (קצין חבלנים בירושלים).

כשהבן ביקש סיבוב להתרשם התנצלתי ואמרתי שאף אחד לא נוהג לי ברכב האבא חייך ושאל אם זה בסדר שהוא (האבא) יעשה נסיעת מבחן קצרה.

התנצלתי ואמרתי שהתשובה שנתתי לבן שלו זהה גם אליו אבל אשמח לנסוע אחריהם לאיזה מכון בדיקה שהם יבחרו.

האבא חייך, אמר לי שמעולם לא נתקל במוכר רכב כל כך עקשן לגבי אי קיום נהיגת מבחן ופשוט ביקש שניסע לסניף הדואר להעביר בעלות.

כששאלתי אם הוא לא רוצה לבדוק את הרכב במכון הוא ענה שלאור הפדנטיות וההתעקשות שלי הוא מרגיש שזה פשוט מיותר.

חצי שעה מאוחר יותר הועברה בעלות.

• אהבתי 1

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
...

אני לא מבין מי שקונה אוטו בלי לעשות עליו סיבוב. אפשר לחשוב שכל מי שכותב כאן שהוא לא נותן לאף אחד לנהוג, גם היה קונה מאדם כזה.

...

אז הנה, נפלה בידך הזכות להכיר אדם כזה- אני.

מעבר לזה שאני לא מתיימר להיות מומחה לבעיות הרכב (בשביל זה יש מכוני בדיקה, או במקרה שלי, מוסך שאני סומך עליו), למה אני כקונה צריך את האחריות שמשהו יקרה בדיוק כשאני עושה את סיבוב ההתרשמות שלי? ולא חסר שיקפוץ ילד לרחוב או איזה מטומטם שלא נותן זכות קדימה.

תאר לעצמך שרכב שאני רק עושה עליו סיבוב- אני עוד לא קונה, עוד לא רוצה להתחייב- בטעות השתפשף לו הפגוש (אפילו לא באשמתי). אני כבר קשור אליו וצריך להתעסק עם הבעלים שלו, גם אם בסוף אין לי כוונה לקנות אותו.

אגב, אני זוכר שהיה פה מזמן שרשור של מישהו שנתן סיבוב לקונה פוטנציאלי ובמקרה ההוא דפק לו את הרכב, ו"מה אני אעשה עכשיו?".

ולקחת סיבוב איטי כמו סבא "בזהירות" (כאילו שזו ערובה לכך שלא יקרה כלום), זה לא יגיד לי כלום ממילא. וגם ככה שום סיבוב זו לא ערובה לכך שהרכב תקין. אז ממילא תקחו אותו לבדיקה, לא? אז בשביל מה?

*עריכה: עדן הקדים אותי, אבל זה אותו רעיון (רק מהכיוון השני, של המוכר).

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

אכן נפלה בידי זכות גדולה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

תיזהר על הכנפיים... :wink:

לשעבר:

פורסם
לא מבין למה לעזעזאל אני צריך לקחת סיכון על עצמי ולאפשר למישהו זר לנהוג ברכב שלי, אפילו אם הוא נראה רוכש רציני?

הרי סבירות לא נמוכה שאם תתרחש חלילה תאונה יקרה אחד מהבאים:

1.הוא יגיד סליחה, יפתח את הדלת ויתחפף.

2. יקח אחריות ויבקש שאפעיל את הביטוח שלי והוא ישלם השתתפות עצמית ואני אתקע עם פרמייה יקרה לשנים הבאות.

אף אחד לא נוהג ברכב שלי ואם הרוכש כזה רציני אין לי בעיה שיבחר איזה מכון בדיקה שיתחשק לו ונבדוק שם את הרכב והבוחן יבצע נסיעת מבחן תחת הביטוח של המכון שיכסה נזק כזה או אחר שיגרם במהלך הנסיעה.

רוכש רכב רציני לדעתי אמור להעריך את זה, זה מראה שלבעל הרכב אכפת מרכבו.

+1, מסכם את תחושותיי.

אמת, אין אמת אחת. כפסימיסט מטבעי (או שונא סיכון אם תירצו) גם אני אמנע מדברים שכאלו כל עוד הרכב בבעלותי. יחד עם זאת, היו פעמים שנתתי לקונה פוטנציאלי לנהוג על הרכב בנוכחותי, בד"כ ממקום המפגש ועד למכון הבדיקה (עניין של קילומטר שניים). תמיד זה היה מהול בחרדה, הן בהיבט הביטוחי, אך יותר מכל, בהיבט של תאונה בזמן זה שלא תוסיף הרבה שמחה למי מהנוכחים.

וכשזה נאמר, אני חושב שלשלול רכב רק על סמך חוסר רצונו של מוכר להעניק סיבוב, הוא דבר שגוי, כאשר אם אין סימני אזהרה אחרים, נסיעה לצד בעל הרכב במצבי נהיגה שונים (חזק/חלש, עליות וכו') תשיג, לטעמי, בסבירות גבוהה, את המידע המבוקש.

כמו שאמרתי אין אמת אחת, ובסוף, ככל עיסקה, מדובר במפגש רצונות בין הצדדים, גם בהיבט הזה. אני כאמור, משתדל להימנע מלתת סיבוב בתור מוכר. בתור קונה, אבקש, אך גם אקבל תשובה שלילית וככל שלא נמצאו עוד סימני אזהרה ואני מעוניין ברכב, לא אתעקש.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אני לא מבין את זה. כשמדברים על רכב חדש אז חס וחלילה מישהו יקנה בלי נסיעת מבחן. כשמדברים על לקנות רכב משומש, גם כן - לעשות סיבוב על האוטו ולחפש רעשים מוזרים. כשאתם מוכרים? פתאום "מה פתאום" ו"מה אם הוא ידפוק את האוטו"?

אני מאמין שרובכם המוחלט לא דופקים את המכוניות שלכם על בסיס יומיומי, אז למה שתדפקו את הרכב של מישהו אחר? אני אגלה לכם סוד, הוא ננהג בדיוק אותו הדבר ורוב הסיכויים שגם מבחינת המימדים שלו הוא יהיה פלוס מינוס אותו דבר. מעטים האנשים שעוברים מאלטו לגראנד וויאג'ר.

אני חושב שזה קצת צבוע מצידכם, לדרוש לעשות נסיעת מבחן, אבל כשזה מגיע אליכם אז אין מצב.

כשהייתי צעיר יותר קניתי מכונית מבלי שעשיתי עליה נסיעת מבחן. בבדיקה במוסך הכל יצא פיקס, בפעם הראשונה שנהגתי גיליתי שהיא מושכת לאחד הצדדים (לא זוכר איזה בדיוק) בצורה די חמורה. צמיגים, פרונט ושאר תיקונים לא עזרו. יש דברים שרואים ומרגישים רק בנסיעת מבחן ויש בדיקות שאפשר לעשות רק תוך כדי נסיעה (כמו למשל איזון בלימה או חופשים במערכת ההיגוי), ואני לא אקנה מכונית בלי שעשיתי עליה נסיעה, לפחות אחת קצרה של מספר דקות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מחזק את עידן,אין שום סיבוב\נסיעת מבחן\כל שם אחר.

רוצה להתרשם מנהיגה? אני נוהג,לא טוב? שיילך,יבוא קונה אחר.

גם אם הקונה נהג מצוין ואחראי ומבטיח לא להתעלל\להתנהג כשורה,עדיין קיים הסיכוי (אפילו אם אפסי\נמוך ככל האפשר) שמשהו לא מתוכנן יקרה,ורק המוכר יסבול.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

תמיד אבא שלי נתן סיבוב למי שקנה ממנו אוטו,בשני המקרים אגב הקונה הראשון שהגיע קנה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)
אני לא מבין את זה. כשמדברים על רכב חדש אז חס וחלילה מישהו יקנה בלי נסיעת מבחן. כשמדברים על לקנות רכב משומש, גם כן - לעשות סיבוב על האוטו ולחפש רעשים מוזרים. כשאתם מוכרים? פתאום "מה פתאום" ו"מה אם הוא ידפוק את האוטו"?

יש הבדל בין הדברים - כשאתה רוכש רכב חדש אתה לא נוהג הרי על הרכב שאתה קונה אלא על רכב שיועד לנסיעות מבחן עם נציג המפקח עליך בד"כ. כמו כן, בד"כ, אתה גם חותם על מסמך המעגן את אחריותך לקנסות בעת הנסיעה, ולעיתים גם בגין תאונה. בנוסף, בעסקה של משומשת, בין שני אנשים פרטיים, מעבר לעובדה שאינם מכירים האחד את השני, לא מדובר במוצר מדף אלא ברכבו האישי של המוכר, ובד"כ, ובשונה מרכישת משומשת ממגרש או בנסיעת מבחן אצל היבואן, אין למוכר שום דרך להבטיח כי במקרה של מקרה לא נעים, לא יתחפף הקונה הפוטנציאלי וישאיר אותו ללקק פצעיו.

אני מאמין שרובכם המוחלט לא דופקים את המכוניות שלכם על בסיס יומיומי, אז למה שתדפקו את הרכב של מישהו אחר? אני אגלה לכם סוד, הוא ננהג בדיוק אותו הדבר ורוב הסיכויים שגם מבחינת המימדים שלו הוא יהיה פלוס מינוס אותו דבר. מעטים האנשים שעוברים מאלטו לגראנד וויאג'ר.

אולי רובם של האנשים (למשל כמוני), דווקא בגלל שעדיין מדובר ברכוש של אחר, ינהגו ביתר זהירות, ולו רק מחוסר הנעימות במקרה בעייתי כגון משטרה, תאונה וכו'. מאידך, כפי שאמרתי, אין היכרות מוקדמת עם הקונה הפונציאלי בד"כ, ולכן המשפט "כבדהו וחשדהו" מקבל, לפחות מבחינתי, משנה תוקף.

אני חושב שזה קצת צבוע מצידכם, לדרוש לעשות נסיעת מבחן, אבל כשזה מגיע אליכם אז אין מצב.

אין כאן צביעות, כמו בעיסקאות אחרות (למשל: שכירות דירה [פעם אתה שוכר ופעם אתה משכיר]) כל צד מעוניין להגן על האינטרסים שלו. מעבר לכך, אם תביט במה שכתבתי אז: א. לא אמרתי שאין מצב. ב. אמרתי שבתור קונה אבקש, לא "אדרוש" ואהיה מוכן לקבל תשובה שלילית מנומקת (למשל דבריו של עידן) בשונה מתשובה מתחמקת, אשר אולי, לצד סימנים אחרים, תגרום לי להדיר רגליי מהמקום ולא לרכוש את הרכב.

כשהייתי צעיר יותר קניתי מכונית מבלי שעשיתי עליה נסיעת מבחן. בבדיקה במוסך הכל יצא פיקס, בפעם הראשונה שנהגתי גיליתי שהיא מושכת לאחד הצדדים (לא זוכר איזה בדיוק) בצורה די חמורה. צמיגים, פרונט ושאר תיקונים לא עזרו. יש דברים שרואים ומרגישים רק בנסיעת מבחן ויש בדיקות שאפשר לעשות רק תוך כדי נסיעה (כמו למשל איזון בלימה או חופשים במערכת ההיגוי), ואני לא אקנה מכונית בלי שעשיתי עליה נסיעה, לפחות אחת קצרה של מספר דקות.

אני אוהב (ולא בציניות) ללמוד מניסיונם של מבוגרים ממני (ולא, לא קראתי לך זקן :wink:) ואולם, באם מדובר ברכב בו אני מעוניין (ואפילו מאוד...) ישנם מספיק דרכים, לחוד, ויחדיו, בכדי לא להטיל את מלוא ההחלטה על ביצוע או אי ביצוע נסיעת מבחן, כגון: בדיקת המסמכים והתאמתם למצב בשטח, קריאה על הדגם ובעיותיו, תוך התייעצות כאן בפורום והתאמה לממצאים בשטח, בדיקה במכון לבחירתך + בדיקה במוסך + היסטוריית טיפולים ושות', נסיעה לצד בעל הרכב בכל מיני ווריאציות, התנעה כשהרכב עומד ובחינת מזגן וכיו"ב (הבנת אותי...).

התייחסותי באדום,

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

במידה ואני רואה שמדובר על אדם רציני עפ"י האנטואיציה שלי, אין לי בעיה שינהג לסיבוב קצר כאשר אני יושב לידו

אם האיש לא נראה לי, או שיש לי תחושה שהוא בא סתם לזבל, לא יעלה על האוטו, גם ככה לא תהיה עסקה כנראה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...