Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמי חושב שלמען ההגינות מי שלא מאפשר לקונים לנהוג על הרכב חייב לציין זאת במודעת מכירה בשורה הראשונה בהדגשה, על מנת למנוע ביזבוז זמן של אנשים.

מעטים עושים את זה וחבל.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

אך אחד לא התלונן על כך. המכוניות נחטפו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זכותך לא לתת סיבוב כמובן, אבל אם לא ציינת את זה במודעה, בעיניי זה דומה להסתרת מידע.

ביזבזת לבן אדם כמה שעות עבודה, ששוות כסף. בן אדם נסע עד אליך וחזר בלא כלום. אם זה היה מופיע במודעה, אותו בן אדם לא היה מתקשר. זה בדיוק כמו הסתרת מידע לפני בדיקה.

פורסם

ביטוח משלם כל עוד ביוטוח על הרכב מכסה אותו. ואם לא מכסה אותו, תדאג לפני העמדת הרכב למכירה, שיכסה.

לפני "סיבוב" לבדוק שיש לו רישיון בתוקף, לרשום שם ומס' רישיון.

פורסם
זכותך לא לתת סיבוב כמובן, אבל אם לא ציינת את זה במודעה, בעיניי זה דומה להסתרת מידע.

ביזבזת לבן אדם כמה שעות עבודה, ששוות כסף. בן אדם נסע עד אליך וחזר בלא כלום. אם זה היה מופיע במודעה, אותו בן אדם לא היה מתקשר. זה בדיוק כמו הסתרת מידע לפני בדיקה.

אני מחפש רכב בימים אלה, ותאמין לי שאני מבין אותך. קל מאוד לצאת מתוסכל אבל זאת לא אשמת המוכר בכלל. ללוחות מודעות מסחריים יש אינטרס שיהיו הרבה מודעות, כולל כפולות ועם מידע חסר. לא תמצא חוק או תקנה שאומרת שהוא צריך לרשום הכל במודעה. אפילו בפורום הזה שהוא ייעודי, אני חושב שאין חובה לציין קילומטראז' או מחיר מבוקש במודעה, ואלה שני ה"בזבזנים" הכי גדולים של שיחות טלפון סרק.

אני למשל כרגע קבעתי עם מישהו ואני מגיע יחסית מרחוק. וידאתי איתו שאני מכוסה בביטוח (גם מקיף) ושניתן לעשות נסיעה לא קצרה בכלל ברכב.

ברור שגם שאלתי אם הוא גמיש במחיר ושאר דברים ברורים.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

לא הגזמת בכלל. אני מסוגל לקבל את הדעה הגורסת כי אין לרכוש רכב טרם ביצוע נסיעה ולו הקצרה ביותר בו, או אפילו (למרות שקשה לי) את הדעה לפיה אדם ישלול רכב כי לא קיבל נסיעת מבחן, בין אם אני מסכים איתה, באופן חלקי או מלא, ובין אם לאו.

מכאן ועד להשוואה שעשית בין אי גילוי מידע ובין אי רישום במודעה שאינך מוכן לביצוע נסיעת מבחן, עזוב הלכת צעד רחוק מידי ואיבדת אותי. אני ישר מטבעי, יש שיגידו אף יותר מסרגל, ועדיין, יש גבול כמה צדיק אפשר להיות.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לא ראיתי באף מקום שיש חובה לתת נסיעת מבחן, לכן איני חייב לציין זאת בהודעת מכירה.

הקונה אם ישאל אותו בטלפון, אגיד לו שרק הבוחן של מכון ינסע על הרכב.

לגבי מה שכתבת על ביטוח זה נכון, אך אם יקרה משהו, מי יפצה את בעל הרכב על ההשתתפות העצמאית ועל עליית תעריף הביטוח בשלוש שנים הבאות?

בדרך כלל מי שמתפשר זה בעלי הרכב השוחטים, מי שיש לו רכב טוב ביד יודע שיבוא קונה שיקנה בתנאים שלו.

פורסם

^^^

אני לא מאמין במשפט: "מי שיש לו רכב טוב ביד יודע שיבוא קונה שיקנה בתנאים שלו". אני יודע שזו קלישאה, ובכל זאת, עסקה טובה זו עיסקה שלשני הצדדים נוח איתה. ברגע שכל אחד יבלום את האחר (למשל: מוכר שלא משתף פעולה עם כלום וקונה שמתעקש לסרוק את התקלות עם סורק משלו, נסיעת מבחן ועוד ועוד ועוד) סופה של העיסקה להיתפוצץ או סתם להיגמר בטעם מר.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם
כן אני רוצה להרגיש את האחיזה של ה206xs 2002 שקניתי. אולי העברת ההילוכים לא נוחה לי? אולי תנוחת הישיבה לא אופטימלית? אולי ההגה בכלל מסתיר את השעונים? כל אלו צריך לבדוק.

צודק לגמרי. לא מדובר רק על תקינות הרכב (שכאמור בכל מקרה חובה לבדוק אותו בדיקה מקצועית), אלא רצון של הקונה לוודא שהרכב נוח ומתאים לו מכל מיני בחינות.

בניגוד למה שחלק מהחברים טענו כאן, אם מוכר רכב יסרב לתת לי נסיעת מבחן, זה ממש לא יגביר את ההערכה שלי כלפיו אלא להיפך - יעלה מייד חשש להסתרת מצב הרכב.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

אצלי אין "נסיעות מבחן", אפשר להתרשם מהרכב כשאני נוהג - בשמחה.

נתקלתי בסיטואציה ההפוכה, באתי עם רוכש פוטנציאלי לבדוק רכב שאני מכיר היטב (מיאטה), והקונה ביקש שאני אעשה סיבוב מתוך היכרותי עם הרכב. הבחנתי שמשהו אינו כשורה במהלך הנסיעה (נטיה מוגזמת להיגוי יתר ובלימה לא אחידה בין צד ימין לצד שמאל). המוכר מצידו ביקש מפורשות וחד משמעית שאנהג "חזק" ברכב ואגיד לו מה דעתי, ואף רצה שאדגים לו כיכר שלמה בדריפט. לא ידעתי אם הוא באמת לא מודע לעובדה שיש לו בעיות ברכב ובודק האם אני "אמצא" אותן, מחפש סתם ריגוש ורוצה לראות מה הרכב שלו יכול לעשות, או רק "מחכה" שיקרה משהו ואז הוא יוכל "להפיל" את זה על סיבוב ההתרשמות... אמרתי לו שאני בוחן רכבים באופן דינאמי רק כאשר אני מקבל על כך כסף ומבחינתי הסיבוב הקצר מהווה התרשמות מספקת עבור הקונה שמחכה לנו, אם הוא רוצה משהו יותר "מעניין", אשמח לעשות לו - במיאטה שלי ולא בשלו.

כמובן שכבר ידעתי שאין פה באמת פוטנציאל קניה כך שמבחינתי לא הייתה פואנטה להמשיך לנהוג על הרכב בכל מקרה, מישהו אחר (בניגוד להמלצתי) לקח אותה לבדיקה רק כדי לגלות שהמכונית עברה תאונת חזית עם תיקון רשלני ושיש מרחק לא אחיד (?!) בין הסרנים, והשד יודע מה עוד היה שם...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם (נערך)
צודק לגמרי. לא מדובר רק על תקינות הרכב (שכאמור בכל מקרה חובה לבדוק אותו בדיקה מקצועית), אלא רצון של הקונה לוודא שהרכב נוח ומתאים לו מכל מיני בחינות.

בניגוד למה שחלק מהחברים טענו כאן, אם מוכר רכב יסרב לתת לי נסיעת מבחן, זה ממש לא יגביר את ההערכה שלי כלפיו אלא להיפך - יעלה מייד חשש להסתרת מצב הרכב.

אני יודע שאני יצא פלצן, אבל בדיני הראיות שבמשפט הפלילי יש מושג שנקרא "תוספת ראייתית" - כלומר בהרבה מקרים ראיה (תלוי בחזקה) תדרוש חיזוק נוסף כדי שנוכל להתבסס עליה ולוודא אמיתותה (ברמות שונות - דבר מה נוסף, חיזוק וסיוע, וואו ממש התפלצנתי).

לאן אני חותר, אם בן אדם נותן נימוק שטותי או אפילו הגיוני מדוע לא מעוניין שתנהג ברכב, והוא גם לא יסכים ללכת איתך למוסך מומחה, ינפיץ סיפורים על השמות ברישיון וכיו"ב (הבנת הרעיון) אזיי כנראה שהברווז באמת ברווז. מאידך, אם כל השאר בסדר, וכל שנותר הוא נימוק הגיוני מדוע לא מוכן שתנהג ברכב (כי זה כל רכושו, כי קרה לו פעם מקרה לא נעים וכיו"ב) אזיי אני לא רואה מדוע לפסול את הרכב ולהתעקש.

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם
לא הגזמת בכלל. אני מסוגל לקבל את הדעה הגורסת כי אין לרכוש רכב טרם ביצוע נסיעה ולו הקצרה ביותר בו, או אפילו (למרות שקשה לי) את הדעה לפיה אדם ישלול רכב כי לא קיבל נסיעת מבחן, בין אם אני מסכים איתה, באופן חלקי או מלא, ובין אם לאו.

מכאן ועד להשוואה שעשית בין אי גילוי מידע ובין אי רישום במודעה שאינך מוכן לביצוע נסיעת מבחן, עזוב הלכת צעד רחוק מידי ואיבדת אותי. אני ישר מטבעי, יש שיגידו אף יותר מסרגל, ועדיין, יש גבול כמה צדיק אפשר להיות.

בן.

אולי הגזמתי.

אני חושב שלא לתת רכב לנסיעת מבחן לקונה זה לא דבר תקין.

אני חושב שלקנות רכב משומש ללא נסיעת מבחן זה לא דבר תקין.

אבל אין לי כוונה לנסות לשכנע מישהו לשנות את דעתו, אני גם יודע שזה "לא ילך".

שמענו כאן בשירשור את שתי הדעות, ברור לכולנו שאפשר לדבר עוד הרבה ועדיין שתי הדעות הנ"ל לא יהפכו לדעה אחת אשר כולם תומכים בה. ולכן, כרגיל, כל אחד יעשה את מה שהוא רואה לנכון.

נ.ב. הייתי מאוד מאוד מתעצבן להגיע מרחוק ולגלות שאין אפשרות לנסיעת מבחן. עד עכשיו לא שאלתי את השאלה הזאת במפורש בשיחת טלפון, כנראה שצריך לשאול.

פורסם (נערך)

״תקנה ותוכל לצאת לכמה סיבובים שבא לך״. בנאדם פרטי לא צריך לתת נסיעת מבחן; אתה לא סוכנות רכב שיכולה להרשות לעצמה עורך דין שירדוף אחרי אנשים כאלה. איך תעביר על שמו דו״חות? ומה עם דו״חות שמגיעים אחרי שבוע? אחרי חודש?

ומה עם הפרמיה? הקונה ישלם את התוספת עבור שלוש השנים הבאות?

גם מדי פעם צץ פה שרשור בנוסח "קניתי רכב ובדרך הביתה גיליתי שהגיר מחליק/הציריות דופקות/המנוע מתחמם/לא סוחב " וכו' וכו' ...

בדרך כלל זה הולך יד ביד עם ״המוכר נראה לי אמין ולא לקחתי לבדיקה״ או ״המוכר הוא גיס של חבר של אחותי״

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...