Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

יש לי קיה פיקנטו 2017 עם מסך מולטימדיה שהתקנתי אצלו בעל מקצוע ב2022. מדובר בTS18,להבנתי 8 ליבות, 3 ג'יגה ראם ו128 ג'יגה זיכרון פנימי. המסך מחובר למצלמת רוורס שיש לי באוטו (הותקנה אצל אותו בעל המקצוע).

התקנתי אותו בזמנו כי המליצו לי על בעל המקצוע וזה מה שהוא הציע (במקור הרכב הגיע ללא מסך מובנה,רק רדיו),ולא הבנתי בתחום יותר מדי. לאורך הזמן התרשמתי שזה לא המסך הכי איכותי - הסאונד הפסיק לעבוד באופן רנדומלי פעם בכמה זמן, אין אפשרות להציג שמות אנשי קשר על המסך (רק מספרי טלפון),אין לו סלוט לחיבור סים סלולרי (כלומר הוא חייב הוט ספוט מהטלפון כדי לעבוד),ואי אפשר לעדכן גרסת fw גם כשיש חיבור לרשת,חייבים דרך דיסק און קי (וגם כשכבר יש אחד,צריך לעשות מחקר שלם להבין מה הגרסא הנכונה להתקנה).

מעבר לזה, לאורך השנים הבעיות התרבו - ניתוקי בלותות', בעיות אינטרנט,אפליקציית וייז נסגרת רנדומלית תוך כדי נסיעה,וממש לאחרונה - המסך פשוט נתקע רנדומלית והתצוגה נעלמת, וצריך לכבות את הרכב למספר רנדומלי של דקות כדי שזה יסתדר. לבסוף - לא יודע אם זה קשור למערכת המולטימדיה,לטלפון או לאוזניה (ניסיתי המון דברים בעצת צ'אט gpt ללא הצלחה),אבל כשמתקשרים אלי השיחה עוברת אוטומטית לדיבורית של הרכב גם כשהאוזניה מחוברת לטלפון, וצריך להעביר ידנית לאוזניה כל פעם. איטום הרעשים ברכב שלי לא משהו,כך שבדיבורית שומעים אותי גרוע,וזה די מטריף אותי.

דיברתי עם בעל המקצוע שהתקין את המערכת,הוא טען שזו בעיה ידועה במסכים האלה. ציין שהמסך כבר לא באחריות (אחריות לשנה בלבד) ושתיקון יעלה לי קרוב ל1000 שח, והציע להתקין מסך יותר מתקדם שישקף את הטלפון שלי, בעלות כוללת של כ1200 שח (ציין שהוא לא יקח תשלום על ההתקנה עצמה אלא רק על המסך). שאלתי באיזה מסך מדובר,ציין שזה דגם סיני כלשהו.

בכנות, אני לא רוצה להתקין שוב משהו זול ולחוות את אותן הבעיות תוך שנה שנתיים,ולהיות מוגבל לאותן המגבלות. בנוסף,יש לי מצלמת דרך ברכב (הותקנה אצל אותו בעל המקצוע), אני רוצה להיות מסוגל לחבר גם אותה למסך המולטימדיה כדי לצפות בצילומים שלה ולהעביר אותם בקלות למחשב. בשורה התחתונה,אני אמנם לא צריך פיצ'רים מיוחדים (להבנתי) אבל רוצה חוויה כמה שיותר חלקה.

אם זה משנה,הטלפון שלי זה פיקסל 10 פרו, אני משתמש באוזניות של Bose QC ultra לשיחות. מניח שעדיף לי מסך אנדרואיד.

מה מומלץ במקרה שלי,ומה בכללי אני צריך לוודא שיש כדי לענות לצרכים שלי? מבחינת ram,מספר ליבות,זיכרון פנימי,דגם?

דיברתי עם בעל מקצוע נוסף דרך אתר מדרג שהמליץ על מערכת של ריינבואו, בעלות כוללת התקנה של כ2300 שח. להבנתי זה מערכת אמריקאית ולא סינית,זה יתרון? מדובר באופציה טובה או 'אוברקיל'?

תודה!

Screenshot_20260710-123629.png

Screenshot_20260710-122419.png

עריכה אחרונה על ידי ilyaf
פורסם

רוב המולטימדיות אנדרואיד למיניהן הן סיניות. 

וככאלו, ענין של מזל עד מתי יעבודו כשורה. 

חברות מומלצות יותר הן בדר"כ - Atoto, Joying, Dudu7, Teyes למשל (דגמים מסויימים). 

אבל אתה עשוי להיות מוגבל בתקציב בכדי לרכוש משהו מתקדם יותר. 

לא הבנתי מדוע אתה משתמש באוזניות (אגב, אסור בחוק ויכול לזכות אותך ב-250 ש"ח קנס, אם משתמש בשתיהן ולא רק אחת), ולא ב-BT דרך המכשיר והרמקולים ברכב. יתכן רק שאתה זקוק למיקרופון חיצוני שממוקם טוב. 

האם ניסית אגב לבצע איפוס מלא למערכת וכל החיבורים בינה לטלפון וכד'? 

ריינבואו הייתה חברת היי-אנד גרמנית. היום סוג של חברת שבלונות/מותג מדבקה שמייצרת בעיקר בסין. להבנתי. 

פורסם (נערך)

תודה!
מה הדגמים המומלצים יותר שציינת? מבחינתי אין בעיה להשקיע קצת יותר (עד כדי זה שמדובר ברכב יד שניה לא חדש במיוחד, שייתכן ואמכור בעוד כמה שנים) אם זה נותן לי תועלת משמעותית. תועלת במקרה שלי = פעילות חלקה, פחות רלוונטי לי למשל שיוכל להריץ סרטוני יוטיוב לילדים.
לגבי אוזניות, אני אכן משתמש רק באחת מהן. הBT דרך המכשיר + רמקולים ברכב כאמור עובדים לא משהו - ברגע שאני מתחיל נסיעה הצד השני לא שומע אותי אם אני לא ממש צועק, כנראה בידוד רעשים לא טוב ברכב. מוזיקה אני דווקא שומע מהרמקול של האוטו וזה עובד סביר. איזה מיקרופונים חיצוניים קיימים שאפשר להתקין?
עוד לא ניסיתי לעשות איפוס מלא, אני קצת חושש שזה ישבית לגמרי את הפונקציה של הצגת מצלמת רוורס על המסך,אבל אנסה. את איפוס החיבורים אכן ניסיתי מספר פעמים, ללא הועיל. חשבתי לעשות גם עדכון קושחה אבל כאמור זה פרויקט שלם.
אגב, דיברתי עם חבר שהציע לי במקום מסך שיתחבר למצלמת הדרך, לשדרג את המצלמה כך שאפשר יהיה לגשת אליה דרך אפליקציה בטלפון (במה שקיים כיום אין ממשק נוח להעברת קבצים ואחרי כ24 שעות הסרטונים שנשמרים בסים הפנימי שלה נדרסים על ידי חדשים יותר). איזה דגמי מצלמת דרך מוצלחים יש?

עריכה אחרונה על ידי ilyaf
פורסם

אני לא בקיא פרטנית בדגמים הספציפיים של כל חברה.

כנס לאתרים שלהם ועיין באפשרויות שעונות על צרכיך ותקציבך - את רובן (למעט ה-T'Eyes) כנראה תצטרך לרכוש מחו"ל.

כמדומני, במינימום רצוי מערכת עם מפרט שכולל זכרון 4/32GB ומעבד 8 ליבות (למרות ששלך נשמע דומה, להבנתי המעבד חלש לעומת פלטפורמת TS10 למשל עם מפרט דומה אחרת), אבל כמובן ש-6-8/64-128 עדיף.

אגב, אם המסך והתושבת אצלך נפרדים, יהיה צריך להתאים גם את הגודל, אלא אם יגיע עם תושבת משלו.

עוד אפשרות, אולי מכשיר כמו פיוניר DMH-AP6650BT שראיתי שנמכר סביב 1800 ש"ח גם יתאים למשימה.

ובכל מקרה, פנה לקבלת הצעות מחיר מקומיות נוספות ממספר מתקינים.

--------

לא יודע איזה חיבור בדיוק יש אצלך למיקרופון חיצוני. אין כאן משהו מתוחכם מדי לדעתי.

בכל מקרה בדוק בהגדרות, בין אם במערכת או בטלפון מה המקור של המיקרופון. אולי זה לוקח מהטלפון במקום מהמערכת או להיפך, וזה גורם לזה להישמע פחות טוב.

--------

לגבי מצלמת דרך חדשה, עיין בעמודים האחרונים של השרשור הייעודי. שאל שם פרטנית, אם יש לך עוד שאלות לגביה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...