Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הייתי מחפש לקנות רכב לא הייתי קונה מבנאדם בונקר שלא נותן נסיעת מבחן בליווי של בעל הרכב כמובן.

אם זה גיר אוטומט ואני רוצה לבדוק שהוא תקין?

יש מקרים שרק נסיעת קצת מאומצת מוודאת את העניין.

אין לי בעיה שאנשים אחרים ינהגו, אך ורק בליווי שלי.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

פעם בדקתי רנו קנגו,הבעלים נתן לי ולאבא שלי לנסוע לבד,והיה עוד מקרה כזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• אחראי פורום
פורסם

נ.ב. הייתי מאוד מאוד מתעצבן להגיע מרחוק ולגלות שאין אפשרות לנסיעת מבחן. עד עכשיו לא שאלתי את השאלה הזאת במפורש בשיחת טלפון, כנראה שצריך לשאול.

מאחר ואני בצד של הפרנואידים, אני תמיד שואל אם ניתן לעשות סיבוב עוד בשיחה הראשונה.

סוגיה בעייתית. אני מבין יותר את אלה שמפחדים ולא נותנים, עם זאת אני חושב שלחוש את הרכב יש משמעות מכרעת,

כך שבמעמדי מכירה אני נותן לנהוג אבל עושה את זה בתנאים הסטריליים ביותר שניתן

וכמובן שנמנע מהתקדמות עם מי שלא עושה רושם טוב.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני לא מאמין במשפט: "מי שיש לו רכב טוב ביד יודע שיבוא קונה שיקנה בתנאים שלו". אני יודע שזו קלישאה, ובכל זאת, עסקה טובה זו עיסקה שלשני הצדדים נוח איתה.

סיכמת את זה מעולה לדעתי. הנוחות בעסקה זה פקטור ענק. למשל, משיטוט בפורום נראה שיש הסכמה שרוב עסקאות הטרייד שמתבצעות, הצד הפרטי מקבל על הרכב פחות ממה שהרכב שווה בשוק, ומשלם על הרכב החדש יותר ממה ששווה בשוק. לפחות אחד מהם מתקיים ברוב המקרים.

אבל מה? זה נוח!

הופתעתי לראות שיש כאן לא מעט אנשים שמכרו בלי בעיות ובלי להתפשר ללא נסיעת מבחן לקונה, אבל אין לי בעיה עם זה, שייהנו כולם. עם זאת, שרשור אחד זה לא מקור לסטטיסטיקה. מה שכן, העובדה שיש מאות טריידים בכל הארץ שמתפרנסים מבעיקר מאנשים שלא רוצים להתעסק עם הליך מכירה, זה דווקא כן אומר משהו.

אם ללכת לפי השרשור הזה, כל מי שמאפשר נסיעת מבחן (גם אני) טועה!! כי שאר החברים פה מכרו בלי להתפשר ובלי נסיעת מבחן, ואני גם אנחש שבכל שנות הפורום לא נפתחה הודעה בנוסח "נאלצתי להתפשר במחיר\ללכת לטרייד משום שאף אדם לא הסכים לקנות את הרכב שלי ללא נסיעת מבחן".

אם זאת האמת בשטח אז זה מאוד מעניין...

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אני פעם מכרתי געב לנסר 92

נתתי סיבוב על הרכב. המוכר היה איש מבוגר. הסיבוב נגמר ברכב מרוסק.

לאחר מכן הגשתי תביעה לבית המשפט וזיכיתי להוציא ממנו סכום הנזק.

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם

נסיעת מבחן כשאני נוהג, בכיף. כשעולה סוגיית ה"אבל אני רוצה לנהוג" אני ישר מציין שהביטוח תופס אך ורק לגביי וזה מה שיש.

אגב, אני ממליץ מאוד(!) לכל אלו שכן רואים לנכון לתת לזרים לנהוג להם ברכב, אפילו אם זה במגרש פתוח, לוודא ש :

א. יש להם רשיון נהיגה בתוקף.

ב. הביטוח שלכם באמת יכסה אותם אם חו"ח קורה משו.

פורסם

אני מתנצל אך השירשור הזה לוקה בחוסר סימטריות מובהק. במקום "מוכרים רכב, מה עושים עם בקשת הקונים לצאת לסיבוב?" היה צריך לכתוב "בעסקת רכב, האם יציאה לסיבוב הכרחית?". בצורה זו השירשור היה פונה לרוכשים ולמוכרים בו זמנית ותגובות הסותרות את עצמן ("אף קונה לא נוסע על הרכב אותו אני מוכר" ו "אני לא קונה את הרכב ללא נסיעה בו") לא היו סבירות:wink:

בהנחה כי הביטוח מכסה והקונה נשמע/נראה רציני אז כן, אני נותן לו סיבוב ברכב כשאני במושב הנוסע.

הרי סבירות לא נמוכה שאם תתרחש חלילה תאונה יקרה אחד מהבאים:

1.הוא יגיד סליחה, יפתח את הדלת ויתחפף.

2. יקח אחריות ויבקש שאפעיל את הביטוח שלי והוא ישלם השתתפות עצמית ואני אתקע עם פרמייה יקרה לשנים הבאות.

אנחנו כבר במאה ה 21, לרובנו יש מצלמת ווידאו מובנת בטלפון (ואני מתעלם כרגע מכך שמצלמות רכב הופכות להיות נפוצות יותר ויותר). יש לצלם את הרישיון ותעודת הזהות לפני נסיעת המבחן (מה שיקטין את הסיכון שיתחפף במקרה בעיה) ולהפעיל את הקלטת הווידאו בזמן נסיעת המבחן.

במקרה שיהיה צורך להפעיל את הביטוח יהיה ניתן לתבוע ממנו בבית דין לתביעות קטנות את ההשתתפות העצמית ואבדן ההנחה על חוסר תביעות (נראה לי כי חברת הביטוח תבצע זאת תחת סעיף הכיסוי/יעוץ משפטי הכלול בכל הפוליסות שראיתי).

במקרה של ביצוע עבירה יהיה ניתן להסב את הקנס והנקודות לנהג.

אני תמיד נתתי את הרכבים שמכרתי לנסיעת מבחן תחת הסייגים שצוינו ומעולם לא חשבתי אפילו על רכישת רכב ללא נסיעה מקדימה בו. אם נזכור את הכסת"חים המובנים בדוחות של מכוני הבדיקה ואת ההמנעות מבדיקת התה"ל והאלקטרוניקה אז בדיקת האצה ברכב לגילוי החלקה בתה"ל (למשל) היא חיונית.

ד"א, שחיפשתי רכב לאשתי לפני כ 6 שנים נתקלתי ב C240 נוצצת שבסיבוב במגרש חנייה סרבה להעלות סל"ד ב"קיק-דאון" בזינוק מהמקום (לא חיפשתי לעשות "פתיחות" אלא לבדוק את תקינות מערכת ה ASR), אולי הבחור היה באמת תמים (סביר להניח שלא) אך הוא נכנס לבדיקה קצרה במוסך מרצדס שליד וקיבל הצעת מחיר לתיקון של 5 אש"ח. כדאי לציין כי התופעה לא התרחשה בהילוך סרק כך שאני מניח כי בדיקה רגילה במכון (ללא העלאה על דינו) לא הייתה מגלה זאת.

פורסם (נערך)
תגידו, לכל מי שלא נותן סיבוב ביהלום שלו..

את הרכב אתם פותחים שהקונה מגיע? או שיסתכל מהחלון ושהבוחן במכון כבר יגיד לו איך הרכב מבפנים??

אני אתייחס לכך,

אף אחד מהרכבים שרכשתי אינו יהלום וגם לא מכרתי רכבים שהם יהלומים אבל הנה עובדה:

בפעמיים שמכרתי רכב מי שקנה את הרכב היה הקונה הפוטנציאלי הראשון שהגיע לראות אותו.

הסיבה פשוטה,

כשהוא הגיע לחניית הבית ופתחתי את הרכב המתינה לו על מושב הנהג תקייה ובה כל חשבונית ותיעוד של טיפול שהרכב עבר בתקופה בו היה תחת בעלותי (ואני פדנט קיצוני באחזקת רכבים).

הב.מ.וו שמכרתי קיבלה מכה קטנה במכסה המנוע- השבתי את תשומת לב הרוכש לכך מבלי שבכלל שאל או הבחין בתיקון ואף הצגתי בפניו תמונות של המכה בטרם התיקון.

ב-2 המקרים עברתי עם הרוכש הפוטנציאלי סביב הרכב והסברתי לו מה טופל ברכב ומה דרוש תיקון.

במכירת הבימר הרוכש היה כל כך נלהב שרצה לחתום זכרון דברים ודווקא אני כמוכר הרכב ביקשתי לקחת אותו לסיבוב קצר על מנת שיתרשם מנוחות הרכב (היתה יחסית קשיחה).

בקיצור- הרוכשים קיבלו ממני שקיפות מלאה ונכונות שלי להעביר את הרכב בדיקה מקצועית באיזה מוסך או מכון שיבחרו (וכאמור ב-2 המקרים המוכרים וויתרו מרצונם על בדיקת מכון).

לא בא לומר או להתפאר בכך שהרכבים נחטפו אלא אומר דבר פשוט:

נסיעת מבחן של הרוכש הפוטנציאלי אינה טאבו, אנחנו כפנאטיים בענייני רכבים אולי מחמירים עם הצורך שלנו לנהוג ברכב בטרם רכישתו אבל לא אצל כולם זה הכרחי ובהחלט לא אצל כולם זה משהו שישבור עיסקה על רכב שמור ומטופל.

אני ממש לא קנאי לרכבי, ההיפך הוא הנכון- למרות שיש לי אהבה רבה למכוניות ולתחביב ואני אוהב את הרכבים שאני רוכש- אין לי יותר מדי סנטימנטים למכוניות שבבעלותי ואין לי בעיה לתת סיבוב לחבר- בשמחה ושיהנה.

מצלמות או לא, אם בנאדם החליט שבא לו להתנער מנזק שחלילה גרם במהלך נסיעת מבחן אני אצטרך עכשיו לרדוף אחריו בבתי משפט וכו׳ ואין לי כח להכנס לכאבי ראש האלה אז גם אם הסבירות שזה יקרה היא 2%- אני בוחר לנטרל את האפשרות הזאת מבעוד מועד.

לא צריך לכעוס ולהתעצבן ואין פה שום פלצנות או צביעות- פשוט דרך שונה לראות את הדברים שעובדת לא פחות ולא יותר כמו הדרך שלכם.

עריכה,

חיים תפסיק לבדוק רכבים במכון בדיקת רכב, האינטרס שלו פשוט:

לגבות ממך כסף ולהגן על עצמו מפני האפשרות שתתבע אותו (לכן הדו״ח שלהם די שווה לתחת).

תבדוק רכבים אצל מכונאי שמכיר את הרכב, האינטרס שלו קצת שונה:

הוא רוצה לאתר כמה שיותר תקלות כדי שיהיה לו כמה שיותר לתקן= להרוויח כסף.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לגבי תביעות קטנות שהזכירו כאן, אפשר לזכות בתביעות קטנות, אך הדבר דורש קודם כל התרוצצות ודבר שני שהנתבע ישלם... מה שלפעמים לא קורה.

אך בכל מקרה, מראש למה להתעסק עם זה בכלל.

הזכרתי שכמוכר, אני לא אתן לקונה לנהוג ברכב.

אז לגבי שנשאל פה, כקונה אבקש לנהוג ברכב, היה ובעל הרכב יעלה טיעון כל שהוא, אקבל את דעתו.

מה שכן, לדוגמא במהלך הנסיעה אבקש ממנו דברים, כמו להרים את שני הידיים מההגה כדי לראות שהאוטו לא מושך לאחד מהצדדים ועוד...

פורסם
הרבה מחקר באינטרנט והיכרות מוקדמת.

עוד לפני שרכשתי את הסדרה 3 היתה ברשותי סדרה 3 מאותו דור במשך מעל חודש.

גם עם ה-E קלאס היתה לי הכרות מוקדמת בגרסתה הרגילה כך שידעתי לקראת מה אני הולך.

האם ויתרתי על הבדיקה של הרכב- חס וחלילה!

שלחתי אותו למוסך שיבצע לו בדיקה כמו שצריך.

למרות שיש לי ידע די רחב איני מוסכניק ומעדיף לתת את מלאכת הבדיקה למי שזה מקצועו.

אבל אני אלך איתך צעד קדימה כי אני יודע שלא קיבלת ממני את התשובה שציפית לקבל אז הנה:

בכל הרכבים שרכשתי ביצעתי נסיעת מבחן קצרצרה.

אז תגיד שאני צבוע או לא הוגן שכן אם אני מבקש נסיעת מבחן ראוי שגם אתן כזאת.

אז לא, זה לא מחייב אותי ואני בנוח עם זה מסיבה פשוטה:

אני רוכש המון כבוד לרכושם של אחרים ומעצם היותי אדם עם יושר עצמי ללא רבב אני יודע שגם אם חלילה קרתה תאונה במהלך נסיעת המבחן שביצעתי אני לוקח אחריות מלאה- אני לא אבקש מבעל הרכב שיפעיל ביטוח אלא אפצה אותו מכספי שלי.

אז אני מרגיש בנוח לבקש נסיעת מבחן כי אני מכיר את עצמי.

מאידך אני לא מכיר את זה שעכשיו מבקש לעשות נסיעת מבחן על הרכב שלי ואני לא יודע אם אמות המוסר שלו תואמות את שלי.

לסיכום, גם אם מישהו יסרב לתת לי נסיעת מבחן אני אקבל זאת בהבנה גמורה וזה לא יהיה deal breaker מבחינתי.

אתה לא צריך ללכת איתי צעד אחד קדימה או אחורה, ענית לי, אפילו ההנחה שלך שאתה טוב מאחרים, "עם יושר עצמי ללא רבב" כדבריך, תמוהה ככל שתהיה, גם היא סוג של תשובה. השאלה איך אני או מישהו אחר רואה ענין כזה גם היא לא ממש צריכה לענין, "כולו פורום".

פורסם
אתה לא צריך ללכת איתי צעד אחד קדימה או אחורה, ענית לי, אפילו ההנחה שלך שאתה טוב מאחרים, "עם יושר עצמי ללא רבב" כדבריך, תמוהה ככל שתהיה, גם היא סוג של תשובה. השאלה איך אני או מישהו אחר רואה ענין כזה גם היא לא ממש צריכה לענין, "כולו פורום".

רועי אל תחפש להכניס לי מילים לפה, לא כתבתי שאני טוב מאחרים, כתבתי שאני לא מכיר אחרים, יש טובים יותר וטובים פחות.

וממש לא מעניין אותי מה אתה חושב או איך אתה רואה את זה, אני חי עם זה בשלום.

אל תקנה ממני רכב.

:)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני אתייחס לכך,

אף אחד מהרכבים שרכשתי אינו יהלום וגם לא מכרתי רכבים שהם יהלומים אבל הנה עובדה:

בפעמיים שמכרתי רכב מי שקנה את הרכב היה הקונה הפוטנציאלי הראשון שהגיע לראות אותו.

הסיבה פשוטה,

כשהוא הגיע לחניית הבית ופתחתי את הרכב המתינה לו על מושב הנהג תקייה ובה כל חשבונית ותיעוד של טיפול שהרכב עבר בתקופה בו היה תחת בעלותי (ואני פדנט קיצוני באחזקת רכבים).

הב.מ.וו שמכרתי קיבלה מכה קטנה במכסה המנוע- השבתי את תשומת לב הרוכש לכך מבלי שבכלל שאל או הבחין בתיקון ואף הצגתי בפניו תמונות של המכה בטרם התיקון.

ב-2 המקרים עברתי עם הרוכש הפוטנציאלי סביב הרכב והסברתי לו מה טופל ברכב ומה דרוש תיקון.

במכירת הבימר הרוכש היה כל כך נלהב שרצה לחתום זכרון דברים ודווקא אני כמוכר הרכב ביקשתי לקחת אותו לסיבוב קצר על מנת שיתרשם מנוחות הרכב (היתה יחסית קשיחה).

בקיצור- הרוכשים קיבלו ממני שקיפות מלאה ונכונות שלי להעביר את הרכב בדיקה מקצועית באיזה מוסך או מכון שיבחרו (וכאמור ב-2 המקרים המוכרים וויתרו מרצונם על בדיקת מכון).

לא בא לומר או להתפאר בכך שהרכבים נחטפו אלא אומר דבר פשוט:

נסיעת מבחן של הרוכש הפוטנציאלי אינה טאבו, אנחנו כפנאטיים בענייני רכבים אולי מחמירים עם הצורך שלנו לנהוג ברכב בטרם רכישתו אבל לא אצל כולם זה הכרחי ובהחלט לא אצל כולם זה משהו שישבור עיסקה על רכב שמור ומטופל.

אני ממש לא קנאי לרכבי, ההיפך הוא הנכון- למרות שיש לי אהבה רבה למכוניות ולתחביב ואני אוהב את הרכבים שאני רוכש- אין לי יותר מדי סנטימנטים למכוניות שבבעלותי ואין לי בעיה לתת סיבוב לחבר- בשמחה ושיהנה.

מצלמות או לא, אם בנאדם החליט שבא לו להתנער מנזק שחלילה גרם במהלך נסיעת מבחן אני אצטרך עכשיו לרדוף אחריו בבתי משפט וכו׳ ואין לי כח להכנס לכאבי ראש האלה אז גם אם הסבירות שזה יקרה היא 2%- אני בוחר לנטרל את האפשרות הזאת מבעוד מועד.

לא צריך לכעוס ולהתעצבן ואין פה שום פלצנות או צביעות- פשוט דרך שונה לראות את הדברים שעובדת לא פחות ולא יותר כמו הדרך שלכם.

עריכה,

חיים תפסיק לבדוק רכבים במכון בדיקת רכב, האינטרס שלו פשוט:

לגבות ממך כסף ולהגן על עצמו מפני האפשרות שתתבע אותו (לכן הדו״ח שלהם די שווה לתחת).

תבדוק רכבים אצל מכונאי שמכיר את הרכב, האינטרס שלו קצת שונה:

הוא רוצה לאתר כמה שיותר תקלות כדי שיהיה לו כמה שיותר לתקן= להרוויח כסף.

1+

מתי אתה חוזר לארץ?! אני רוצה לקנות ממך רכב! :-):-):-)

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם (נערך)
רועי אל תחפש להכניס לי מילים לפה, לא כתבתי שאני טוב מאחרים, כתבתי שאני לא מכיר אחרים, יש טובים יותר וטובים פחות.

וממש לא מעניין אותי מה אתה חושב או איך אתה רואה את זה, אני חי עם זה בשלום.

אל תקנה ממני רכב.

:)

1. הענין הזה של "הכנסת מילים לפה" אינו ענין של מילים אלא של רעיון, אתה ישר והגון לחלוטין, האחרים לא במקרה הרע, דרוש להוכחה במקרה הפחות רע, זה, לפחות בבית הספר בו אני למדתי מצביע על נקודת התייחסות מאוד מסוימת.

2. באותו בית ספר גם התעקשו משום מה שיחס בין אדם לרעהו ראוי שיישען על הדדיות, באופן בו אתה מצפה שינהגו כלפיך כדאי שתתנהג לזולתך. לא מחייב כמובן, סתם אמת מידה הגיונית ליחסים בין אדם לחברו.

3. לא צריך לכעוס, כבר כתבתי שמה שאני כותב או חושב, לא צריך לענין אותך או מישהו אחר וזה בסדר גמור.

4. לא קונה אוטו ממי שלא מרשה לי לנהוג עליו, בהחלט deal breaker אצלי.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

עוד זוית: נניח שאתה משחרר לשוק רכב ספורטיבי מעניין ונדיר. נניח שפרסמת מודעה באתר פתוח ולא מדובר רק על קומץ מתעניינים. איך אתה מסנן את אלה שרק רוצים לעשות סיבוב על הרכב המעניין שלך ולראות האם כצעקתה?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הרבה רכבים מכרתי בחיים שלי. באלה שהיה ביטוח איפשרתי בלי להסס. באלה שלא היה ביטוח, נסענו למגרש חניה פתוח ואיפשרתי סיבובון קצר. לא זכורים לי במיוחד אנשים שבאו לעשות סיבוב.רק פעם אחת הגיע מישהו עם חבר שיעשה סיבוב, כי חבר "יותר מבין" כביכול. לפי הגיבור והשטויות שהוא דיבר שאלתי מה רקע והכשרה שלו בתחום הרכב וסירבתי בנימוס. הקונה קרכש את האוטו בכל מקרה.

• תוכן חדש...