Jump to content

Tamlin

  • הודעות

    57
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

  • ימים ב"תורמים ביותר"

    2

Tamlin שיחק אותה בתאריך נובמבר 11 2025

התכנים של Tamlin היו האהובים ביותר!

צפיות אחרונות בפרופיל

צפיות הפרופיל האחרונות חסומות ואינן מוצגות בפני משתמשים אחרים.

הנקודות של Tamlin

נהג חדש

נהג חדש (2/14)

29

מוניטין

  1. תודה לשניכם. לגבי ביטוח, זה אולי יישמע הזוי לאנשים פה בפורום, אבל אני מבטח בחובה בלבד (מכל מיני סיבות), ולהבנתי המחיר אינו מושפע מייצרן הרכב אלא רק מנתונים ייבשים כמו נפח מנוע ומערכות הבטיחות הקיימות ברכב. emkat, אני מבין שעלויות חלפים ועבודה הם ייקרות יותר לרכבי bmw אבל מעניין אותי להבין ממה בדיוק נבעה העלות הגבוהה: האם זה בגלל שטיפלת במוסכים מורשים בלבד עם חלקים ״רשמיים״ של bmw? להבנתי יש בארץ מוסכים מתמחים בbmw וניתן לחסוך הרבה על ידי שימוש בחלקים ״חלופיים״ (לא מתכוון לחיקויים באיכות ירודה, אלא בחלקים באיכות מקבילה שפשוט נקנים ישירות מהOEM כמו lemfoerder ו bilstein לדוגמא.) האם הכשלים של החלקים ברכב זה מגיעים בתדירות תכופה יותר מרכבים ״סטנדרטיים״ כמו מאזדה וגולף? האם אלו דברים שניתן לפתור בתחזוקה מונעת? להבנתי סדרה 1 ו2 הם רכבים ״יחסית״ פשוטים מכנית, אין רכיבים חשמליים מסובכים, מערכת המתלים סטנדרטית ומלבד העובדה שמדובר במנוע טורבו, הרכב יחסית פשוט לא?
  2. תודה, יבוא אישי נשמע כמו תהליך ארוך שאני בהחלט אבדוק בנתיים אני עדיין ממשיך חיפושים על הBMW
  3. נשמע מעניין מאד, אעשה שיעורי בית.
  4. המיאטה נשמע כמו מטרה קשה יותר להשגה. הרכב קטן, שזה משהו שצריך להתפשר עליו. למצוא יד2 זה בגדר אין סיכוי וחדשות לדעתי דלק מוטורס אפילו לא מביאים, אני לא רואה שום דבר באתר שלהם.
  5. מחפש אוטו מהנה לנהיגה. נסועה נמוכה מאד, פחות מ 5 א״קמ לשנה. מסלול: עירוני (תל אביב), גיחות לאיילון, כביש 4, כביש 2. לא נוסע ברכב לעבודה. נסיעות למטרות פנאי, חברים וסידורים. כרגע נוסע על מאזדה 3 ספיריט דור ראשון, האצ׳בק. מחבב מאד את ההתנהגות והתקשורת של הרכב. אוהב איך שהרכב מרגיש בכביש המהיר וגם בתוך העיר. מה חסר? מחפש להשתדרג, רוצה עוד. יהיה נחמד גם לקבל מכלולים חדישים יותר, הרכב הנוכחי כבר מרגיש עייף (מודל 2009 - 110 א״קמ). חשבתי בצורה טבעית לחפש מאזדה 3 מהדור השלישי יד שניה, או אולי אפילו לקנות את הדור הרביעי, במיוחד החדשות שמגיעות עם מנוע 2.5 ויש גם 2.5 טורבו- נשמע כמו כיוון מעניין לבדוק. אבל בהתחשב במחיר של מחירי מכוניות יד שניה ומכוניות חדשות, חשבתי, למה לא להכנס להרפתקה ולקנות BMW. הנעה אחורית, תיבה ZF8, ומנוע B48. הבעיה היא למצוא אחת שמורה ביד 2 ובגלל זה אני כבר מתחיל חיפושים, גם דרך מכרים. החסרונות הם ככל הנראה עלויות אחזקה גבוהות יותר ממה שאני רגיל. לכמה כסף אני יכול לצפות מבחינת תחזוקה? מישהו יודע להעריך? אולי הצעות אחרות?
  6. עמד ללא הנעה 3 שבועות. אני מאמין שהמצבר התרוקן בגלל בעיית הארקה. אין לי כלים לבדוק.
  7. ברשותי מאזדה 3 BK צורה ראשונה שנת 2009. האוטו עמד זמן רב בחוץ בגשם מתחת לעץ. עלים הצטברו עליו ובגלל הגשמים מים התחילו לנזול לתוך הרצפה של צד הנהג, יש ממש שלולית. בנוסף יש סימנים של עובש. הרכב כרגע לא מניע לחלוטין ואין שום סימן של חשמל (נורות) כשמסובבים מפתח. אני מניח שנוצר קצר חשמלי וצריך להתחיל מלייבש את הרכב כדי לנסות להניע ואז לטפל בנזילה. אין לי מושג אבל מאיפה להתחיל לחפש מה גרם לקצר, אינני יודע איך עובד החשמל ברכב הזה. אני תוהה האם הרכב הגיע למצב טוטאל לוס בגלל הנזק מהמים ואם בכלל שווה לטפל. שיחת טלפון למוסך מורשה כלשהו וסיפור התקלה לא נשמעה מעודדת.
  8. פורשה דקאר עם הצבע המיוחד מהמפעל, צמיגים, הגבהה, חישוקי ראלי ונראה שנוסעים בה 😍
  9. תודה על ההמלצות! ברישיון יש דרישה ל89V. אמצא פנצרייה קרובה ואתכנס על דגם לפי מה שקיים ועד כמה הצמיג חדש. מעדיף להשאר בקטגוריה של ps4 אבל לא פוסל את הטורינג. כמו שאמרתי אני לא נוסע הרבה וגם הנסיעות עצמן לא ארוכות, אני דווקא אוהב את ה״תקשורת״ של הps3 אם כי הוא אכן רועש.
  10. מאזדה 3 ספיריט צורה ראשונה. המידה היא 205 50 17, לא נפוצה ואין הרבה אפשרויות. כרגע נועל pilot sport 3 והייתי מרוצה מאד, גם ממידת השחיקה וגם מהאחיזה, החזיקו לי 8 שנים עקב נסועה נמוכה (כ40 אלף קילומטר) אבל כעת הגיע הזמן להחליף אחרי שנראים סימני התייבשות וסדקים קטנים. ה3 לא נמכרים יותר ונראה שלקנות pilot sport 4 זה הצעד המתבקש. מבדיקה באינטרנט המחיר הוא כמעט 700 לצמיג בקניית רביעייה. החלטה הגיונית או שיש אופציות אחרות שאולי עדיפות?
  11. היום בבוקר התקשרתי לשירות לקוחות של הרשת. ענתה לי יחסית מהר אישה נחמדה שביררה עבורי את הנושא, התקשרה למנהל הסניף שקניתי בו ואמרה לי שאני יכול להגיע לסניף ולקבל החזר כספי. היום בערב הגעתי, המנהל לא היה נוכח, העובדים התקשרו אליו וההחזר בוצע.
  12. רכשתי כובע גרב ברשת חנויות טיולים מוכרת. כשהגעתי להחזיר את המוצר (באותו היום) נטען בפני כי הכובעים נמצאים תחת קטגורית הלבשה תחתונה ולכן אין אפשרות להחזיר אותם. אכן, בתקנון ההחזרות של אותה הרשת מופיע: "אין זכות החזרה על הלבשה תחתונה, גרביים, ובגדי ים ומוצרי מזון למעט במקרים המפורטים בחוק". השאלה שלי היא האם כובעי גרב נכללים בקטגוריה זו ומה אפשר לעשות.
  13. Tamlin

    סלד נמוך ביחס להילוך

    חוסר ה"סחיבה" נובע משני גורמים. האחד הוא הפסד הכח שנובע משימוש בהילוך גבוה יותר, עקרון מנוף בסיסי. השני הוא שברוב רובם של המנועים המומנט שהמנוע מסוגל להפיק בסלד נמוך קטן מזה שהוא מפיק בסלד גבוה יותר.
  14. צבע מדהים ומאד מיוחד, עוד לא ראיתי 235 אדומה. אפשר עוד תמונות?
  15. לא יודע לגבי המגמה אבל הסיבה להנעה אחורית בM5 הנוכחית ו(אולי) בM3 הבאה זה פשוט ההספק שעלה למספרים גבוהים מדי בשביל הנעה רק לשתי גלגלים.
×
×
  • תוכן חדש...