רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, אני צריך לשכור רכב ביום ראשון (24 שעות). נכנסתי לאתר של המגרש שהכי קרוב אליי (אלדן) המחיר לידנית קטנה בסביבות 216 ש"ח נכנסתי לאתר של שלמה, המחיר שם הוא 160 אבל יש איזו אופציה להוסיף בעוד 50 "ביטוח ראש שקט" או משהו כזה, שאם מוסיפים אותו זה פחות או יותר אותו מחיר כמו באלדן. עברתי בקצרה על התנאים אני לא רואה ממש הבדל מבחינת כיסוי ביטוחי אלוי אני לא מסתכל טוב. המחיר בסיס בשלמה מתאים לי אבל אני רוצה לדעת שאני לא מסתכן יותר מבמקום אחר. כשאני רואה פער מחירים אני ניהיה חשדן. מישהו מכיר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
יונדאי סונטה האמר שברולט ספארק תמשיכו את הרשימה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ומי מאמין לג'רמי קלארקסון על עניין הלוחית? http://www.israelhayom.co.il/article/223237
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הגיע הזמן לסכם מעל 4 שנים עם הפביה 2003 שלי הרכב נקנה ב24.6.2010 עם 94,308 ק"מ יד שלישית, היד אמנם הייתה גבוהה אך, בהתחשב במצב הרכב ובק"מ שלו קניתי אותו ב24,000 שקל. הרכב היה עם ספר טיפולים די מלא וסה"כ היה במצב מעולה. הרכב עבר בדיקה ב"מבדק" בהרצליה, הבדיקה יצאה תקינה מלבד הכסתחים הרגילים בבדיקה הייתה טעות די חשובה (לדעתי) שהמצנן חימום הפנימי לקוי, מה שהתברר בכלל כפילטר מזגן סתום וצינור ניקוז סתום, טופל במקום ע"י בעלת הרכב בעלות של 100 שקלים. במחשבה שניה הבדיקה הייתה ממש מיותרת, הייתה מכוסתחת ולא ממש שקפה את מצב הרכב(בעקבות הפסקה למטה) כחודש לאחר קניית הרכב החלטתי לקפוץ למוסך רון לעשות יישור קו- רון בדק את הרכב והתברר שהרדיאטור עם נזילות ואבנית והמאוורר מנוע ל…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
היי, בזמן הצום קראתי לי עיתון וראיתי אוטומניה 2014 מפרסמים מבצע של 1+1 (קונים רכב מקבלים עוד אחד מתנה),לא היו שורות קטנות או כוכביות,אני חייב להבין מה המטרה של הפרסום?הריי ברור שלא יתכן שתקנה אוטו ותקבל עוד אחד מתנה.
הודעה אחרונה מאת momozal, -
חיסכון בדלק
מאת ahpxeru- 1 תגובות
- 598 צפיות
רציתי לשאול על חיסכון בדלק עם מזגן, מכיוון שקראתי בעבר שנסיעה עם חלונות פתוחים גורמת לבזבוז גבוהה יותר של דלק מאשר עם מזגן מישהו יכול לאשר את הנושא ? ואולי גם להסביר על הדרך?
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
אני מתכנן לטוס לברלין בסביבות ה 30 לחודש ורוצה להשכיר רכב חזק. מה זה רכב חזק? מבחינתי, אם המחיר שפוי אז רכב על. בדקתי כמה אתרים והמחירים היו נראים סבירים לחלוטין עד שבדקתי ב FAQ של האתר וראיתי שהמחירים הם לרכב המושכר לשבועיים+ (נו באמת...). באתר אחת מצאתי מחירים ליום בודד והפערים הם שמיים וארץ. לדוגמא פרארי 458 איטליה ליום או 250 ק"מ (מה שמתסתיים קודם) עולה קצת יותר מ 2000 יורו. האם מישהו התנסה באחת החברות האלה ויכול להמליץ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- 72 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
לאחותי יש רכב שקיבלה מאבא שלי והמודל שלו 2000, עד היום הוא נוסע כמו רכב חדש ואין תקלות. אני רואה את זה גם אצל הרבה אנשים אחרים, אז למה בכל זאת לא לקנות רכב 'עד שישבוק חיים'? (בהנחה שמרוצים מהרכב כמובן)
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
האם למישהו יש פרטים מלבד זה שהוא כנראה מתוכנן היערך ב28-29 לאוגוסט ?
הודעה אחרונה מאת yossi126, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 940 צפיות
בפרט- לבדוק אם יש או היו הודעות שגיאה שלא טופלו? בעזרת תוכנת אנדרויד מתאימה כמובן. או שמא בסיטרואן החיבור הוא אחר? http://www.ebay.com/itm/Mini-OBD2-ELM327-V1-5-Bluetooth-Car-Diagnostic-Scanner-Android-Torque-Auto-Scan-/151436738313?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2342553f09
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן חברים וחג שמח ! בזמן האחרון ניתקלי באדם שרצה לרכוש ממני את הרכב (רנו מגאן קופה דור ראשון) , והסביר לי שהוא מחפש רכב קטן ובטיחותי . אז התחלתי לספר לו על כך שעצם העובדה שזה רנו - זה כבר טוב מבחינת בטיחות , בנוסף לזה 4 כריות אוויר , ABS ועוד ירקות ..... ואז הוא אמר לי בתשובה - מכיוון שזה רכב קופה הוא בטיחותי יותר, שאלתי למה? אז הוא ענה - הרכב בטיחותי יותר מכיוון שברכב 4 דלתות אין קורות אחוריות , וברכב הנ"ל כן יש קורות במושבים האחוריים(הוא תיאר את זה בתור ROLL CAGE?) . עכשיו חשבתי על זה , וזה באמת הגיוני מהסיבה - שאם במידה והרכב נכנס לתאונה ומתהפך , ויש יושבים מאחורה . הרי שממש קשה לחלץ אותם(גם בכוחות עצמם לא יצליחו לדעתי) , אז זו "תרופה למכה" ? אשמח שתשתתפו …
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
אני חייב לציין שנמאס לי מכל עניין של המנועים הקטנים ברכבים הגדולים, האופנה הזו כל כך טיפשית לטעמי. הרי למה עשו את זה?, עשו זאת לשם החיסכון בדלק, כביכול נגד זיהום אוויר. קראתי כי בתערוכה בפריז, פורד הולכת להציג מונדיאו חדשה עם מנוע 1000 או 1200 (לא זוכר בדיוק איזה...) טורבו בנזין, עם הספק של 125 כ"ס. פורד מונדיאו!, איך לכל הרוחות הרכב הזה אמור לנסוע?, איך רכב כזה אמור להתחיל נסיעה?, אחרי כמה זמן הגיר ייהרס?. קניתי את הסקודה כי חשבתי שהמנועים האלה מדהימים, מנוע TSI 1.2, טורבו בנזין, 105 כ"ס. נסעתי ועליתי לי-ם, הייתי לבד ברכב ובהחלט טיפסתי בהילוך 5 במהירות של 120 קמ"ש ולא הרגיש שחסר כוח, כאשר נתתי גז הרכב נסע וגמע את העליות בצורה נחמדה. מצד שני, אם אני מעונ…
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן החולפו צמיגים באוטו לפני טסט + איזון וכיוון. נעשתה נסיעת מבחן, בתום לב הנהג על על מדרכה ופגע בשפה הבולטת בין הגלגל האחורי לקדמי בצד ימין של הרכב. נשבר קליפס והזפת נמחקה. מצורפות תמונות, יש נזק? בעל המקום צבע עם ספריי-זפת מקומי, הביא פחח מקולגה ליד שהציע להלחים את הקליפס השבור ולסגור עניין. דעות?
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
-
- 3 תגובות
- 705 צפיות
לפי משרד התחבורה זהו חלק שמוגדר לשחרור מהיר, לפי האינטרנט אני רואה שהדעות חלוקות חלק אומרים שצריך אישורים חלק לא. האם יש פה משהו שעשה יבוא של טורבו ויכול להסביר האם היו בעיות או בקשות כאלו ואחרות ממשרד התחבורה? תודה
הודעה אחרונה מאת HenzTDI, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז מרצדס מצאו את השיטה למכור את הכוכב המשולש לפשוטי העם ע"י ריקון האבזור והצמדת תג מחיר כמעט קבוע של 2500$ לכול תוספת אותה מאזדה כוללת כסטנדרט חינם אין כסף, בסופה של ההשוואה ההפרש בין מרצדס מאובזרת באותן תוספות שהמאזדה מעניקה חינם מגיע ל 14,000$ לטובת היפנית.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
איזו עברה זה שינוי ספידומטר ? למי מדווחים ?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 972 צפיות
שלום לכם, מדובר ברכב c4 2008ליד הרדיו דיסק יש חלק פלסטיק שנשלף ואז יש כמה חורים כמו הכנה לusb/aux? מצ״ב תמונה
הודעה אחרונה מאת elians, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הכתבה ב-Car and Driver: http://blog.caranddriver.com/volvo-triple-boost-four-cylinder-engine-has-three-compressors-makes-no-less-than-450-horsepower/?utm_medium=referral&utm_source=pulsenews הסרטון:
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, חבר עומד למכור רכב בקרוב, והקונה מעוניין לשלם במזומן כ-10K. איך ניתן לוודא שכל השטרות לא מזוייפות? תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 0 תגובות
- 776 צפיות
שלום, מחפש רתח מאזור המרכז - שרון על מנת להתאים מושבים קדמיים של הפוקוס החדשה לפוקוס דור ראשון. אשמח לקבל הצעות והמלצות. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת nivshemer, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברצוני לדעת איך משנים את הקוד בקודנית מהסוג שבתמונה.אודא לכם מאוד על העזרהה
הודעה אחרונה מאת Eyalhgvrvr, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הבנתי שבדיקות דיינו לרכבים עושים דווקא בהילוך שלישי, למה?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 986 צפיות
שלום , רציתי להתעניין בדבר מעניין שאולי קיים ואני לא יודע עליו . יש ברשותי שברולט ספארק 2011 במצב חדש קילומטראז נמוך. ואני רוצה לדעת אם קיים דבר כזה שאנשים מעוניינים לעשות החלפות רכבים ראש בראש ולפעמיים אפילו בלי להוסיף כסף ולשבור את הראש . טרייד אין ? הם שוחטים אותך במחיר ואתה ממש ממש לא מקבל מחיר מחירון אז זה לא שווה . אני נורא מבסוט על השבי שלי , אבל זה סתם סקרן אותי אם קיים דבר כזה . הבנתי לדוגמא שחברת טרייד אין יתנו לי משהו כמו 26 אלף על הספארק שלי כשהמחירון שלה זה 39 פלוס מינוס ולכן זה לא שווה .
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 997 צפיות
The 2015 Porsche 911 GTS is almost the manual-trans GT3 you want לא פשוט יותר להציע את ה-GT3 עם תיבה ידנית? כנראה שלא, כי ה-GTS תתרום למכירות יותר מאשר GT3 ידנית. כך או אחרת, אין ספק שמדובר על מכונת נהיגה מהטובות בעולם וכעת אפשר לקבל אותה עם עוד קצת כח ועדיין להשאר עם תיבה ידנית. השאלה היחידה שנותרה היא מתי קו הדגמים של פורשה יהפוך מבדיד לרציף?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כזו: באיזור השפלה, המרכז או חיפה\קריות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 תגובות
- 829 צפיות
אתמול נסעתי על כביש 4 מצומת כנות עד חדרה ,עברתי יותר מ25 מצלמות מהירות , והציטה לא התריע עליהם ,והוויז התריע על חלקם , הציטה עבר עדכון לפני שבוע ככה וההגדרות לא ישתנו . מה אפשר לעשות בשביל לסדר את זה או למי לפנות שיעדכן ?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
סיפור התגלגלות המאזדה לידי היא שבמקור היא נרכשה ע"י אמא שלילאחר שנים של נסיעה על רכבים גדולים יותר היא החליטה לרדת במימדים לרכב יותר קטן. המאזדה נרכשה כחדשה בצבע בורדו ובדגם dynamic הקצתיותר מאובזר: גלגלים 15", בקרת אקלים, שליטה על הרדיו מההגה, חיישני רוורסומרימי שמשות. הנישואים לא היו מוצלחים וכבר אחרי שנה אמא שלי הייתה עם קוצים להחליףאותה למשהו קצת יותר גדול (בסוף קנתה סיוויק האצ'בק שמוחזקת בהנאה עד היום). בדיוק באותה התקופה אני מכרתי את הרכב של אשתי (פונטו 2002) והעברנובעלות מאמא שלי לאשתי שמיד התאהבה באוטו. עד היום הרכב אצלי ואני ואשתי עושים רוטציה בנהיגה עליו (תלוי מי חוסםאת מי בחניה של הבנין) שהחלוקה היא 70\30 לטובת אשתי, אני כרגע בין החלפת רכבים(שרשור רכיש…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- 1 תגובות
- 659 צפיות
היי, חבר שלי מחפש רכב קטן חסכוני שישמש לרוב בנסיעות עירוניות (חיפה). ישנה אופציה לרכוש רכב מליסינג בין השנים 2010-2011 במחיר של כ-30K. המכוניות אשר מוצאות בטווח המחירים הנ"ל הם: 1. יונדאי I10 2. סיטרואן C1 3. קיה פיקאנטו 4. שברולט ספארק מבין הרשימה הנ"ל איזה רכב הכי מומלץ? ד"א המלצות לרכבים קטניים וחסכוניים אחרים התקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 5 תגובות
- 885 צפיות
שלום רב, רכשתי לאחרונה לאחר חיפושים רבים פונטו איבו שנתון 2010 עם חבילת אבזור Spirit, בנסיוני להפעיל את אורות היום שמתי לב שבשונה מהמכוניות האחרות אותן ראיתי בהגדרות מחשב הדרך ברכב הנ"ל הושמטה אופציית השליטה על הדלקת אורות היום. האם זה אומר כי אין אפשרות כזאת? האם נמכרו בכלל דגמי האיבו ללא אורות יום? אשמח לשמוע מנסיונכם חברי הפורום היקרים.
הודעה אחרונה מאת m1ke, -
האם הנהיגה צריכה להיות שונה ביום יום? האם הסיכון לנעילת גלגלים באמת כזה גדול?
הודעה אחרונה מאת falou,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 173 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ELIA56
- Aviady001
- פאר האורה
- נירו72
- shayks
- Ash1
- ModChiP
- shay76s
- שחר 1
- elyas
- גולדן191
- רפי לין