רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 981 צפיות
תמחקו את השרשור, מסתבר שהתשובה הייתה ופשוט לא ראיתי אותה.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
[video=youtube;PMZJOG1-V_0]https://www.youtube.com/watch?v=PMZJOG1-V_0 ההסבר הוא פשוט: יש הרבה פחות חיכוך במיסב הגרמני.
- 6 תגובות
- 682 צפיות
ביום שישי לפני שבוע+ הייתה שביתה אבל פספסתי רכב בגלל שהמוכרת רצתה למכור דווקא ביום החופשי שלה ואני החלטתי לנסיעה לצפון שתוכנן ממזמן ולהאמין שהיא לא תצליח להעביר בעלות.בפועל היא העבירה בעלות, לא יודע איך!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 57 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
שלום שמי רועי בן 24 מצפון הארץ, לפני כ3 חודשים רכשתי את הרכב הראשון שלי יונדאי אקסנט שנת 2003. אין לי שום נסיון קודם ברכבים וקשקניתי את הרכב לא היה מי שיהיה איתי אז סמכתי על המזל ועל המילה של הבן אדם שקניתי ממנו את הרכב. מצאתי מודעה על הרכב שנורא מוצא חן בעניי והתקשרתי, ענה הבחור וסיפר שהאוטו שלו פרטי כל הטיפולים בזמן שמור מאוד ואצלו שנה, שמחתי לשמוע מה שהוא אמר וקבענו להיפגש למחרת בעיר שלו.. הוא הגיע אסף אותי דיברנו קצת על האוטו, הוא היה נראה ממש שמור מבפנים ומבחוץ שטוף אפילו הצמיגים היו מבריקים (כנראה שם עליהם חומר), פתחתי מכסה מנוע בדקתי שאין סימנים של לבן בשמן באמת לא היה ואז אמרתי טוב כמה רוצה לסגור פה לשם סגרנו 9.5 עשינו העברת בעלות ולקחתי את האוטו. כולי מ…
הודעה אחרונה מאת Mjko, -
-
למי שלא יודע על מה אני מדבר אז הנה לינק לכתבה: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-31566-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%97-%D7%94%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C.aspx אגב, מאוד אהבתי את הכתבה אבל זה שאלה של טעם. בתחילת הכתבה הכתב רשם: " לא ש-300 כ"ס זה חלש ו-400 זה לא מספיק, אבל למספר הקסם 500 יש סקס אפיל משלו" "אבל גם האצות ביניים שמסדרות מחדש את מערכת היחסים שלכם עם החיים. יש עוצמה בלתי נתפסת ברכב שיש לו 500 כ"ס" לאלה שעברו מ 300 ל 500 (אני דווקא פחות מדבר על המשפרים ויותר על רכבי סטוק לכן אני דיי משוכנע שיש פה בודדים בפורום), האם אמת הדבר…
הודעה אחרונה מאת HybridBoy, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אתה icar פירסם נתונים יפים של מכירות רכב לפי דגמים, של כל הרכבים הנמכרים ביותר בישראל בשנת 2013. כל הכבוד להם על הנתונים החשובים, שכן עד כה הפרסומים היו של חלק מהקטגוריות. מהנתונים עולים כמה דברים מעניינים ובין היתר שקטגורית הג׳יפונים אכן השתלטה על קבוצת הרכבים בטווח המחיר של 150 אלף ש״ח לבין 200 אלף ש״ח. המכירות של קבוצת הג׳יפונים גבוהה פי 2 ויותר מקבוצת רכבי המנהלים וקבוצת רכבי המיניוואנים. למרות שבסך הכל נתוני המכירות של הג׳פונים יחסית לקטגורית הרכבים המשפחתיים עדיין נמוכים ומהווים רק שליש ממכירות הרכבים המשפחתיים, טוב בכל זאת מדובר ברכבים יקרים יותר. (כ- 19 אלף ג׳יפונים, כ- 60 אלף משפחתיים, כ- 8 אלף רכבי מנהלים וכ- 5 אלף מיניואנים). נתון שצד את ע…
הודעה אחרונה מאת shmulik88, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 967 צפיות
שבוע טוב לכולם, אני מחר מכניס את הרכב למוסך צ'מפיון מרכזי. תהיה בעיה עם ברכב מותקן פילטר אוויר פתוח? (הרכב לא באחריות החברה -שנת 2010)
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב, היום כאשר העברתי את האוטו טסט בעמדת זיהום אוויר התבקשתי ע"י הבוחן להכניס איזשהו פלאג לשקע המצת, יש לציין שמעולם (כבר שנה חמישית ) לא נתקלתי בצורת בדיקה זו. לשאלתי ענה הבודק שזה מודד את הסל"ד בסרק אך לא הבנתי איך ניתן לקבל מידע משקע המצת, אשמח אם מישהו יוכל להרחיב בעניין.
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם קיימת חיה כזו? מחפש מוסך אמין שעושה עבודה טובה באזור ירושלים לרכב מסוג סקודה אוקטביה. מדובר בטיפול גדול הכולל טיימינג, תושבות מנוע וכל השאר. אם מישהו שמע על מוסך כזה אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת d300, -
גגון לרכב בחניה
מאת Left- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי אנשים שיש להם גגון סככה כמו לחלונות מבריזנט רק בחניה, אפשר לקבל המלצות למקומות שמוכרים כאלה, וכמה כזה עולה בערך?
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
אני מחליף כבר פעם שלישית בשנתיים את נורות הפנסים הקדמיים הראשיים ביונדאי I30. בפעם הקודמת שהחלפתי (דרך אגב, ההחלפות תמיד במוסך יונדאי - הרכב עוד באחריות), לפני חודשיים, הם אמרו לי שהם החליפו את הספק של הנורות כי היתה איתו בעיה. אחרי פחות מחודשיים עם הנורות החדשות, שוב נשרפה לי נורה. היום הכנסתי את האוטו למוסך וביקשתי בדיקה מקיפה של מערכת החשמל. בשיחה עם חברים מהעבודה שגם ברשותם i30, אני מבין שהבעיה מוכרת - כל חודשיים שלושה הם צריכים להילחף את נורות הפנסים הקדמיים. הרכב שלהם בליסינג אז לא אכפת להם, אבל שלי פרטי ומטופל במוסך יונדאי. האם עוד מישהו נתקל בבעיה עם ה- i30 ? מה היה הפתרון ?
הודעה אחרונה מאת embedded, -
-
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום. אולי זה לא הפורום המתאים אבל ייתכן ונתקלתם בהתנהגות כזאתי ואשמח לתגובות שקולות ורציונליות. אני דייר יחסית חדש בבניין במרכז העיר. אני מחנה את האופנוע תמיד על המדרכה לצד הבניין. הפעם המדרכה היתה עמוסה וחרגתי ממנהגי וחניתי מתחת לבניין ליד אופנוע אחר שחונה שם תמיד ויש שם גם מקום לרכב להכנס. לא חסמתי בשום צורה יש לציין לא את האופנוע ולא את המכונית אם תרצה להכנס. לאחר רבע שעה ירדתי למטה וראיתי שהאופנוע שחונה שם נסע והאופנוע שלי מרוח על האדמה. נזק קל למראה. השארתי פתק ובו כתבתי במקום האופנוע החסר ש"שמי כך וכך ואני גר בבניין וחניתי בשעה כך וכך למשך רבע שעה ולאחר שחזרתי האופנוע שלך לא היה פה ושלי היה מרוח על הרצפה. אם יש מחלוקת או אי הבנה ארצה שתתק…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נדמה לי שהשאלה כתובה בכותרת... אשמח אם מישהו יוכל לענות
הודעה אחרונה מאת ^Haim^, -
-
- 0 תגובות
- 543 צפיות
שלום הגיר שלי ככל הנראה צריך החלפת סינכרונים. איפה יש מוסך או מכון גירים ידניים באזור השרון שיכול לתקן לי את הגיר? תודה
הודעה אחרונה מאת sasa_204, -
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי סיאט איביזה Flow חדשה. קיבלתי עם הרכב שטיחי בד מאוד לא פרקטיים. ביום מסירת הרכב אמרו לי שאלו השטיחים היחידים שיש, ושככה מוסרים את הרכב. האם באמת זה המצב ? ייתכן אם הייתי מתעקש הייתי מקבל שטיחי גומי (שטיחי גומי מקוריים בכלל קיימים לרכב זה) ? תודה לעוזרים, -אלכס
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
חודשיים וכמה ימים עברו מאז קיבלתי את הסיאט מיי החדשה שלי ורציתי כבר מהתחלה לסקר אותה עבורכם אבל החלטתי להמתין קצת על מנת להתרגל לרכב וגם ללמוד אותו טוב יותר. תמיד כשאתה מסקר רכב שהוא שלך, אז בהתחלה הכל נראה לך מושלם… לכן על מנת לכתוב סיקור שיהיה כנה ומדוייק יותר החלטתי להמתין קצת זמן , לצבור קילומטרים איתה ואז לתת את דעתי עליה. רכשתי סיאט מיי שחורה עם מנוע 1 ליטר 75 כח סוס. הרכב הוא רכב משותף לקונצרן VAG המצויין ולכן ניתן לראות על כבישי ישראל גם את אחותה מבית פולקסוואגן (UP! ) וגם את אחותה הצ'כית (סיטיגו). בנוגע לנתונים הטכניים מפתיעה המיי עם 5 כוכבי בטיחות ומערכת מדהימה בשם Stop MII אשר בולמת את הרכב אוטומטית עד מהירות של 30 קמ"ש. את פעולתה של המערכת תוכלו…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לשנות מקצוע ולהתעסק במכונאות ודיאגנוסטיקה לרכב, עפ"י מה שהבנתי מבדיקות שערכתי: יתרון משמעותי יהיה למי שילמד מכונאות ויעבור לדיאגנוסטיקה. ביררתי לימודים במכללה הטכנולוגית לרכב של איגוד המוסכים - הוצע לי קורס חדש שנקרא "יסודות הרכב המודרני" שבמסגרתו לומדים יסודות של מכונאות, חשמל ודיאגנוסטיקה ואורכו 200 שעות לימוד, הלימודים כוללים שיעורים תיאורטיים וגם מעשיים. איני בטוח כי ברצוני להירשם לקורס זה מכמה סיבות: 1. זה המחזור הראשון של הקורס ואני לא בטוח שאצליח למצוא עבודה בתחום אחריו. 2. הקורס הוא לא קורס הסמכה וכל אחד יכול להירשם אליו ללא ידיעות קודמות בעולם הרכב - אינני מומחה בשום תחום אך יש לי הבנה בסיסית בעולם הרכב והנני מכיר חלקים בסיסיים ברכב…
הודעה אחרונה מאת quisp, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 94 תגובות
- 17 אלף צפיות
רכב מעניין, יוצא דופן, קיצוני (המנוע!) ויקר. מה זה הדבר הזה? ירדנו לחניה, הכלה לובשת לבן. סיבוב קצר סביבה מגלה כמה פרטים מעניינים שגורמים לריר לטפטף: בלמים אימתניים - 4 בוכנות מאחור ו-6 מלפנים וצלחות מחוררות בכל הפינות, בהשוואה ל-A רגילה הרכב יושב כמובן נמוך יותר, אם כי ה-A קלאס שמנמנה באופן כללי. מבחינה עיצובית ה-A חביבה אך לא מעניינת במיוחד, נחמד. בפנים נגלה כמה פיצ'רים טובים כמו מושבים תומכים, פתחי אוורור כמו במטוס (וזה בהחלט רמז לעתיד לבוא), חגורות אדומות והעדרה של ידית ההילוכים המפגרת של מרצדס (על ההגה). תא הנוסעים נראה טוב ומייצר תחושה אינטימית מבורכת (לפחות עבור הנהג), אבל יש כמה נקודות תורפה: הטאבלט הלא ברור שתקוע באמצע (a.k.a מסך נשלט גלג…
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הי, מחר בלילה אני טס לאוקראינה (אודסה). שאלתי מישהו לגבי זה והוא טען שהכבישים באוקראינה לא מצדיקים רכב חזק\מהיר. האם זה נכון? אני מתלבט אם ללכת מחר לעשות רישיון בינלאומי או שחבל על הזמן? תודה
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
- 0 תגובות
- 565 צפיות
http://www.carscoops.com/2014/09/new-photos-of-lamborghini-asterion.html לפי השמועות היברידית בסגנון להפרארי עם כ 900 כ"ס סה"כ. וההפתעה הגדולה למבורגיני שינו את העיצוב פעם ראשונה מאז שהם שייכים לפולקסווגן. יש איזה דימיון למיורה.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הייתי שמח אם היתה לי ברכב בקרת שיוט (הרכב: הונדה סיוויק הא'צבק (מודל נוכחי) ידנית). בגרסאות האוטומטיות היותר מאובזרות יש בקרת שיוט. לדעתי בגרסה הידנית זה לא מוצע אצל היבואן כאופציה וכך לדעתי המצב גם בחו"ל. זה בכלל אפשרי?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
אני תוהה מתי אם בכלל יתחילו פה לכבד לקוחות... אני נוסעת בכביש 6 כמעט כל שבוע, הלוך וחזור מהקטע הצפוני ועד למחלף קסם, נסיעה שעולה 29 ש"ח לכל כיוון ולעיתים תכופות כוללת עמידה ארוכה בפקקים, תאונות קשות, חפצים שעפים ממשאיות וכיו"ב. ב7.8.14 נכנסתי לכביש 6 ממחלף קסם כהרגלי (לא היו שום התרעות שמשהו אינו כשורה בטרם הכניסה לכביש), אך מיד לאחר הכניסה הופיעה הודעה בשלט האלקטרוני שהתריעה שהכביש הינו סגור לתנועה וציוותה מהנהגים לצאת מיידית ביציאה הקרובה, במרחק של מטרים ספורים מהכניסה של קסם. יצאתי כאמור ואת שאר הנסיעה ניווט אותי וייז בדרכים מפותלות דרך כל מיני שדות בשרון עד להגעה לכביש 2, בסה"כ לקח לי כמעט 3 שעות לחזור לחיפה. מה לעשות, קורה. הדבר המקומם קרה כשקיבלתי את החש…
הודעה אחרונה מאת artgrl, -
- 1 תגובות
- 528 צפיות
שבוע טוב, ותק של 5 שנים של איש קבע במכונאות+שלב 12 מזכים אותי במכונאי סוג 2. בשביל להתחיל לימודי שמאות רכב הם דורשים ממני תעודה של סוג 2. הפכתי עולמות ולא מצאתי לאן לגשת. מישהו נתקל בזה בעבר ויכול לעזור? תודה.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
חג שמח ושבת שלום! לאחר חיפוש נרחב וללא מציאת תשובה אני פונה אליכם אנשים.. מישהו מכיר/ יודע על מושבי עור שניזוקו מהרכבת כיסא תינוק עליהם? האם יש דרך להגן על המושבים ע"י איזשהו כיסוי? תודה מראש, מארק.
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתמול בשעה טובה נרכשה פריוס 2008. תבוא סקירה בהמשך אחרי שנלמד את האוטו. הפוסט הזה מתייחס לבדיקת הקנייה. בהמלצת איתמר הורדתי קופון הנחה 15 אחוז שמפורסם באתר של קומפיוטסט. בשעה 9 התייצבתי קומפיוטסט אשדוד, הפקידה טוענת שהם לא מכבדים את השובר.
הודעה אחרונה מאת spring, -
הגיע יומהולדת נוסף. כולם שואלים מה אני רוצה מתנה, וכמובן התשובה "נהיגה מתקדמת". כמובן שתגובות המשפחה : "נו באמת, למה אתה צריך את השטויות האלו?", "עוד פעם הדבר הזה?", "לא נמאס לך?", אמא: "אולי אני אקנה לך כמה חולצות?" מן הסתם שלא הסכמתי, כולם התקפלו, במקום מתנה קיבלתי כסף. הוספתי עוד כמה גרושים בעצמי וקבעתי עם הדוקטור - קונדסון. הרכב הנבחר - I10 ליסינג של אחותי. פעם אני לא יכולתי, פעם הוא לא יכל, אחר כך הייתי חולה, כבר הייתי על סף ייאוש, שבועיים חיכיתי וכל הזמן נדחה. בסוף אתמול הגיע היום המיוחל. התחלנו בנסיעה לכיון נס הרים. הדרך קלילה וזורמת, ללא פקקים. הגענו ועשינו עצירה קטנה למלא מצברים (ארוחת בוקר) ואז התחיל הכיף. מהקו הצהוב, לקו הלבן, לקו ה…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
שלום לכולם! חזרתי מטיול באיטליה ובקרתי בפאגני. יצאה לי לצלם את הפאגני החדשה,עכשיו השאלה היא למי ובכמה אני מוכר את זה אם בכלל. תודה לכלום.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
באתר משרד התחבורה ישנו פירוט של כל המכוניות שנרשמו בישראל החל משנת 2000, עם מידע משנת 1996 - "מאגר דגמי רכב פרטי ומסחרי עד 3.5 טון החל משנת 2000". המאגר שמור כקובץ XML ענקי, שמאוד קשה להשתמש בו. הקובץ מתעדכן ב-2 לכל חודש. אם יהיה ביקוש, אשמח להעלות קובץ מעודכן כל חודש. המרתי את קובץ ה-XML המקורי לקובץ Excel בפורמט נוח יותר אשר מופיע כאן: http://www.filedropper.com/201409. הערות לגבי קובץ ה-Excel: שמות היצרנים בקובץ המקור כוללים בחלקם את מדינת הייצור, כך שיש הבדל בין "פורד בלגיה" ל"פורד גרמניה". איחדתי את שמות היצרנים תחת העמודה השנייה "MakeSimilar". שמות המקור נשארו בעמודה הראשונה "Make". שמות הדגמים מכילים הבדלים גדולים, לפעמים שיבושי הקלדה או שגיאות כתי…
הודעה אחרונה מאת PsyOr, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום קוראים לי דביר ואני שרוט(אוהבים אותך דביר). אני אוהב מכוניות, אני אוסף דגמים וגם מפתחות של מכונית. יש לי כבר של אנזו,BMW,STI ועוד. ובנסיון להגדיל את האוסף עלה במוחי רעיון לאמץ מפתחות מרכבי טוטאלוס, מישהו יודע לאן הולכים המפתחות? למישהו יש עוד רעיונות? (מנהלים לא ידעתי איפה לפתוח, תרגישו חופשי להזיז)
הודעה אחרונה מאת eli z, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום המכובדים. רציתי לתת חוות דעת על הפיג'ו 308 comfort plus שנת 2011 שרכשתי אותה כחדשה . כמו רוב האנשים כשרוכשים רכב חדש, מתלהבים ומרוב ההתלהבות לא רואים את החסרונות של הרכב . לכן אחרי שרכשתי את הרכב התחלתי להתעניין יותר ויותר בעולם הרכב וגיליתי את הפורום המעולה , נרשמתי והתחלתי לקרוא ולהתעניין בכל מיני תחומים בעולם הרכב , בזכות הפורום המדהים ומשתמשיו, אז תודה למערכת קארספורום ולכל החברים. סליחה שאני סוטה מגופו של הפוסט. עכשיו לגופו של עניין הסקירה , נתחיל ביחידת ההנעה ,רובכם יודעים שהמנועים בדגם זה הם תוצרת שיתוף פעולה של פיג'ו עם במוו , מבחינת כוח מרגישה סבירה אבל , בזכות הגיר המיושן מרגישים שהכוח של המנוע לא מנוצל (על הגיר אני ארחיב אחר…
הודעה אחרונה מאת אריה1986, -
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 377 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- נירו72
- Igalz
- mcaspi
- AmitGo
- מלטבשי
- Aviv943
- ezuf
- Yuvalino
- Yoyo770
- nadavd4
- אורי מ.