רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום כל נהג שמוציא רישיון וסיים את תקופת המלווה רשאי לנהוג על על כל רכב פרטי עד 4טון. מדוע שמשרד התחבורה וכנסת ישראל לא תוציא חוק בדרגות רישוי לנהגים. כדוגמא: עד שנתיים רישיון (נהג חדש) עד 1200 סמ''ק או 89 כוח סוס שנתיים עד ארבע שנות רישיון 1800 135 כוח מארבע שנים ללא הגבלה על נפח או כוחות סוס בדיוק כמו שיש באופנועים. אני מאמין שבנוסף להגבלה של שתי נוסעים זה יביא לירידה משמעותית בקרב הרוגים או תאונות בקרב נהגים חדשים ואחריה. ברור לי שזה יכול לגרום להוצאות מיותרות נניח נהג חדש בן 17 הוציא רישיון ולאבא רכב 2000 סמ''ק ולאמא 1600 מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הגיע זמן סיכום שנה שלישית לאחזקתה של הקאפה. אני לא חושב שיש סיכוי לשנה יותר זולה מבחינת תחזוקה יותר משנה זו היות והסך הכולל של ההוצאות על הרכב הגיע ל-13,016. מצורף אקסל מכווץ ב-ZIP הכולל שנים קודמות, יש לחלץ את הקובץ. בשנה זו הרכב ביקר באילת. צריכת הדלק לשלושה אנשים, תא מטען מלא, מזגן ומהירות ממוצעת של 90-100 הביאה לתוצאה של 13.5 ק"מ לליטר, סביר. נקודה חשובה בנסיעה בקאפה שהתבררה לי ביתר שאת השנה. מרגע הקנייה חשתי שהברקסים הם לא כמו שהתרגלתי בתמה שהחזקתי לפניה מכיוון ש"הגאונים" שהנדסו את הרכב החליטו להקטין את הקוטר של צלחת הבלימה. בביקור באזור נס הרים ולאחר שלוש לחיצות בריאות הברקסים דעכו מה שגרם לביצוע פניית פרסה וחזרה הביתה. הברקסים המקוריים פשוט גרועים. לדעתי זו ה…
הודעה אחרונה מאת amir74, -
בוקר טוב וחג שמח גם לכם. קם בבוקר,הולך לרכב ומגלה מתנה לחג() שנעשתה אולי באדיבות השכן. הסיפור הוא כזה: אני חונה בחנייה שלי,והשכן בחנייה ממול (קצת רקע על השכן:בחור מבוגר בן 70+ עם פורד פוקוס חבוטה,עשה נזק רב לבניין עם הרכב שלו כבר ופגע בכל פח אפשרי.אין לי מושג האם הרישיון שלו בתוקף,האם יש לו ביטוח והאם לרכב יש בכלל טסט). אני חושד שבעקבות כך שהיה לילה,חשוך,מאחוריו היה רכב שקצת הקשה עליו לצאת הוא ביצע כמה תמרוני חניה ופגע בי. בבוקר פשוט הזיז את הרכב לחניה אחרת והחניה שלו נותרה ריקה (שזה עניין די נדיר). דיברתי עם כמה שכנים וקצת קשה להאמין שפיזית זה אפשרי ופה אני צריך את עזרתכם,אני מצרף כמה תמונות של האזור,של הרכב שלי ושל הרכב שלו. אשמח אם תגידו מה דעתכם,גם אם ייצא ש…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
השבוע רכשתי את הרכב המדובר, הרכב נמצא באחריות יבואן עד נובמבר. שמתי לב לכמה דברים מוזרים שיכול להיות שהם חלק מהרכב אז למען הסר ספק אני ישאל 1.בהנעת בוקר עד טמפרטורת עבודה הרכב משנק ל1500+ סל''ד תקין? 2. תגבור הגה מוזר מידי פעם קל מדאי, מידי פעם קשה לא משנה במצב.גם מצב סיטי לא רך במיוחד תמיד. 3. המערכת מתבלבלת ולוקח לה זמן לקרוא דיסקים. 4. המזגן לא חזק במיוחד . מה שמוגדר בלשון העם"מזגן מקפיא" כמובן שהמזגן עושה עבודתו נאמנה.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
> חברת 'הונדה' היפנית, חושפת פרטים ותמונות ראשונות של הסיוויק החדשה לקראת תערוכת הרכב בצרפת בתחילת חודש הבא. הרכב יוצע לציבור עם מנועי דיזל 1.6 ליטר שמספקים 120 כ"ס, ומנועי בנזין 1.8 ליטר שיספקו 142 כ"ס. מעבר למנועים, השינויים הם פנסי LED כולל תאורת DRL, חצאיות צד, ספויילר אחורי, גלגלי מגנזיום 17 אינץ', מערכת מולטימדיה עם מסך מגע שמסתכרנת עם טלפונים בעלי מערכת ההפעלה אנדרואיד, וגודל המסך 7 אינץ'. מקור - לחצו כאן תמונות - לחצו כאן
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 2 תגובות
- 594 צפיות
שבת שלום, בתחילת אוקטובר אנחנו טסים לפראג 2 זוגות וכחלק מהטיול חשבנו להשכיר רכב ליום כדי לטייל בגרמניה, אז כמובן בתור חובבי רכב אנחנו לא מסתפקים בפאביה או פולו אלא רוצים לקחת משהו יותר "פילפלי", חיפשתי קצת בגוגל אבל חוץ מכמה סדרה 3 לא מצאתי משהו מעניין. רציתי לשאול אם יצא למישהו להשכיר רכב מעניין בפראג ? אנחנו מחפשים משהו ספורטיבי התקציב הוא עד 800 שקל ליום. תודה (: והשאלה השניה היא האם 2 יוכלו לנהוג ברכב או רק המשלם ? ומאיזה גיל זה ? ( אנחנו בני 24). תודה !!
הודעה אחרונה מאת ShadoW, -
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם,צריך את עזרתכם בנושא מסויים. ברשותי רכב שנת 1995 יד חמישית דגם : Corsa Si שלושה דלתות,דגם הספורט ידני. מבחינת נסיעה נסיעה מעולה אפשר לנסוע איתו גם לאילת יש כמה "פאקים",אין במזגן חום ועוד כמה דברים אסתטיים בתוך הרכב .הרכב שמור ביותר,הוחלף כל מה שאי פעם היה צריך ונוסע בצורה מעולה . כמובן כמו לכולם גם שעתו הגיע ויש לעשות טסט ,אנו מעוניינים להשתדרג ברכב אחר ולמכור את הרכב הזה או לחלקי חילוף ,מה שישתלם יותר...ולכן איננו מעוניינים להעביר אותו טסט . בגלל זה רציתי להתייעץ אתכם מה כדאי לי יותר לעשות,כמה לוקחים על חלקי חילוף או על מכירה של הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת sagib10, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כנו שכולם כבר בטח יודעים, יש לי דייהטסו שרייד שנת 92 מנוע 1300 סמק, עכשיו קראתי באיזשהו מקום שהגיר שלי הוא ידני - איזיטרוניק. מה זה אומר? חיפשתי בכל מקום כמעט, וראיתי שזה איזשהו גיר ידוע לשנת האופל קורסה שנת 2000 בדגם הידני, אך על הדייהטסו לא היה לי שום נתון. אשמח לקצת מידע.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, יש לי רכב שבוא אבי רשום כנהג נוסף, ואני כבעל הרשיון רכב ובגלל שקניתי רכב חדש אני מעוניין להשאיר לו אותו האם העברת בעלות לשם שלו תעביר מספר ביד רכב? ואם יש צורך לעשות את זה כלומר אם יעשו לו בעיות בביטוחים או במכירה אם ואני לא יהיה לידו?
הודעה אחרונה מאת wil, -
כבר מעל שנה שאני בעלים המאושר של מרצדס S500 קופה שנת 1994. אני מאוד נהנה מהרכב המיוחד הזה, מנוע גמיש בצורה יוצאת דופן שמושך מסיבובי סרק כמו דיזל ומפצה על גיר 4 הילוכים ארוכים במיוחד. זה נותן חווית נהיגה יוצאת דופן בדומה לרכב חשמלי. בלי קשר להילוך, האוטו מושך מכל מצב. מדובר על בודי C140, גירסת הקופה לW140 הידועה משנות ה90. גירסאות קופה היו נדירות מאוד לדגם וסך הכל יצרו כ20K רכבים, מבין S קופה מדובר על אחת מסדרות המוגבלות ביותר. גירסת S500 יוצרה בכמות של כ14K רכבים בלבד. בגירסא המוקדמת כמו אצלי היה מנוע CLOSED DECK, לאחר מתיחת פנים ביחד עם גיר 5 הילוכים, חיישני רוורס מקוריים הרכב עבר למנוע OPEN DECK. הגירסאות המוקדמות נחשבות לאיכותיות יותר. במקור הרכב …
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4574547,00.html
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, למישהו יש קצה חוט להשגת תוכנות כאמור נעלה, לצורך תכנון חלקי מתכת ברכבי. תודה
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום חברים, רכשתי לפני כשבועיים מונדאו 2007 והיא מגיע עם דיבורית כזאת של telit. רציתי לשאול האם אתם יודעים במקרה איך אני שם את המספר שלי שם? אני בגולן טלקום, תודה רבה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם מה ההבדל בין סוגי שמן גיר GL-4, GL-5 והאם הרכב שלי מיועד לו GL-4 לפי הוראות היצרן ואני שמתי GL-5 האם יהיה נזק כלשהו? ראיתי שמן כתוב עליו שתיהן איך זה יכול להיות? תודה
הודעה אחרונה מאת איילצבי, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעבר למחירים הסבירים, הביקורת בטופ-גיר חיובית מאוד. לנו נותר להמתין ולראות האם דלק תתחיל לייבא ומה יהיו המחירים. http://www.topgear.com/uk/car-news/new-ford-mustang-first-drive-car-review-top-gear-2014-09-17
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, יש לי רשיון כבר כמה שנים טובות, וחשבתי לשפר קצת את קישורי הנהיגה שלי. קראתי על קורסי נהיגה מתקדמת שונים, יש קורסים קבוצתיים, אישיים, על רכב ספורט של החברה וכו׳, ואני לא בטוח איזה קורס מתאים לי. ואם זה חשוב לבחירה, הרכב שלי הוא הונדה סיויק הצ׳בק. מה מלמדים בכל אחד מהקורסים האלו? וגם איזה נזק יכול להגרם לרכב כתוצאה מהקורס? (אני שומר עליו בקנאות). האם פגיעה בקונוס משאירה שריטה בצבע או מכה בפח/בפגוש?
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סיטרואן תחשוף בתערוכת פריז את ה-C4 קקטוס איירפלואו 2L, גרסה חסכונית במיוחד של רכב הפנאי - שמסוגלת לנוע בעזרת אוויר מישהו שמע על מערכת כזו בעבר? אם הנתונים האלו באמת נכונים אז נראה כי יש עתיד טוב באופק, במיוחד בשביל סיטרואן http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1799/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-C4-%D7%A7%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A1--%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%98-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%99-%D7%99%D7%99%D7%97%D7%95%D7%93%D7%99
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 0 תגובות
- 561 צפיות
סוג של מס חדש נולד בישראל. או יותר נכון כבר נמצא איתנו ואנחנו{הפראיירים} משלמים אותו ללא ידיעתנו. ושיעז לקום הנהג שירצה להוכיח את חפותו בבית המשפט. הוא יקבל עונש כפול על "בזבוז זמנו של השופט" לשפותכם: כך הפכו מצלמות המהירות לסוג של מס - וואלה! רכב
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אני משרת בחיל חימוש יש לי שלב 10 במכונאות רכב ואני יודע שזה תופס סוג 2 באזרחות השאלה שלי מה התהליך שאני צריך לעשות בשביל לקבל תסוג 2 באזרחות? ואם יש משהו שאפשר לפנות אליו?
הודעה אחרונה מאת ron_man, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 119 תגובות
- 18.5 אלף צפיות
הטוויגו חזרה להיות מיוחדת ונראת טוב. למכונית יש מנוע אחורי והנעה אחורית !!!!! http://www.carscoops.com/2014/02/all-new-renault-twingo-with-rear-drive.html
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
שלום, זו שאלה די טיפשית אבל אני חייב את עזרתכם יש לי קיה לאו ספיה 98 האצ'בק עכשיו אני נוסע ביחד עם אח שלי והוא מתכנן לקחת את האוטו לצפון בחג ואני לא רוצה שהוא יקח אותו מה שאני צריך זה לגרום לאוטו לא להניע ולא משהו שיהרוס את האוטו כי אחרי זה אני צריך לתקן עכשיו אני יבודד את השאלה איך לגרום לאוטו שלי לא להניע יש איזה אופצייה לנתק את הכבל הצתה או משהו? בלי להרוס את האוטו
הודעה אחרונה מאת sperial, -
שלום רב. פרסמתי בפורום הטכני לאחרונה מספר הודעות על תקלות שונות ובקשתי עזרה. ואכן נעניתי. שלש פעמים לאחר פרסום ההודעות, קיבלתי הודעה נכנסת בפרטי ממוסך מסוים ש"קרא את ההודעה שלי ומזמין אותי לבדיקה אצלו ללא תשלום". זה פחות או יותר באותו הנוסח. נראה שזו הודעה שנשלחת לרבים. האם מבחינת תקנון האתר זה בסדר? מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים. תודה
הודעה אחרונה מאת teyal, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בסופ"ש האחרון, בזמן שישנתם התאגדו להם כ-20 עקרבים (פלוס עוד שני נספחים), ויצאו לגדוש את דרום הארץ ולחגוג את השנה החדשה. אצלי הטיול התחיל ב 4:30 לפנות בוקר, כשהשעון מצלצל, ואני מקלל אותו על זה. ללכת לישון מוקדם אמרתי לעצמי בערב קודם, כן בטח, איך אפשר לישון כמו שצריך לפני טיול שכזה עם כל ההתרגשות. נפגשנו איי שם במרכז הארץ כשעה וחצי לאחר מכן. למרות שהיה יחסית חשוך עדיין, החניון היה צבעוני למדי כאשר כולם הסתדרו בשורה למופת, וממש לא שקט. קיבלנו את התדרוך הרגיל כולל מפה של המסלול, לגמנו את ארגז הרדבולים כדי להתעורר סופית, התפנקנו בשי קטן מטעם העקרב שליטא, ויצאנו לדרך. התחנה הראשונה, מצוקי דרגות, בחניון העליון קרוב לבסיס צה"ל. כיף להיות חלק מהשיירות האלה, כל פעם מחדש…
הודעה אחרונה מאת et phone home, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש ברשותי דייהטסו שרייד משנת 92 , ידני 1300 סמ"ק. הרבה אנשים הזהירו אותי מפני הדרך לירושלים אך בכל זאת אני מתעקש שהאוטו יכול לנסוע לירושלים. האם יש מישו שיכול לתת חוות דעת?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
גלאי רדאר
מאת valentine1- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 674 צפיות
בבקשה האם מישהו יודע באופן ודאי מהם טווחי התדרים Ka הפועלים בארץ ע"י המכמונות הקיימות כיום??? למשל דבורה אם איני טועה פועלת על 33.8 מגה הרץ בקיצור שאלתי היא מהם הטווחים המצומצמים הפועלים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת valentine1, -
שלום לכל חבאי הפורום. היום עד שעה 22:00 "טן" מציעה ליטר דלק(95, לא יודע לגבי השאר) ב-7.00 ש"ח. אני בפירוש יודע שמבצע זה מתקיים בתחנות של נצרת עילית ועפולה, אך משער שזה כלל ארצי.
הודעה אחרונה מאת omar87, -
ברצוני לספר לך על "החוויה המרגשת" שלי ושל בת זוגתי בקניית רכב, מחברת "קרסו" במרכז הירידים. בבואנו למתחם המכירות הזמני של חברת קרסו "בעיר העודפים" בין התאריכים 23.08.14-30.08.14 | אוגוסט | גני התערוכה תל-אביב, קיבל את פנינו בברכה סוכן מכירות מטעם חברת קרסו, בעל החיוך הכובש, המליץ לנו על רכב מסוג מזדה 2 דינאמיק שנת 2009. בהצגתו את הרכב טען הסוכן, כי הרכב נקי מכל רבב - ללא כל עבר של תאונות, במצב מכני מעולה למעט בעיה אחת שולית – "כיוון פרונט". לאחר השיקולים שערכנו, לאור ההסתמכות שלנו על דבריו של הסוכן, החלטנו כי אנחנו מסכימים לקחת על עצמנו את עלות התיקון של כיוון הפרונט (250ש"ח) כי אחרי הכל הרכב במצב מצויין ותקין לחלוטין למעט הבעיה הזו. כמו כן ווידאתי שוב מול הסוכן- " האם ז…
הודעה אחרונה מאת iceco, -
היי, שבוע טוב. שבוע שעבר הזמנתי מאזדה 3 2014 מהחברה . כמו שכתבתי הזמנתי את הדגם spirit שזה מנוע 2000 סנרוף וכל שאר התוספות. ייקח לרכב עד שהוא יגיע 21 ימי עסקים. על אף שבדקתי וחקרתי על הרכב רבות . אשמח לקבל מחברי הפורום פרטים חוות דעת וייעוץ\תפעול של הרכב. תודה רבה ושתיהיה שנה טובה לכולם.
הודעה אחרונה מאת Tomerbas, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
העלתי פוסט כזה גם בשנה שעברה אחרי טיפול תקופתי, והחלטתי לשמור על המומנטום. הרכב נקנה על ידי בפברואר 2012 עם 42 אלף ק"מ על השעון. מאז טיפול 60 אלף שבוצע בשנה שעברה במוסך רון הרכב עבר 17 אלף ק"מ והוכנס אתמול לטיפול 75k. הטיפול בוצע הפעם ב"השחר מוטורס" בחולון - לא מהמוסכים האהובים עלי אבל הוא קל"ב. הטיפול עלה 706 ש"ח וכלל החלפת שמן מנוע ופילטרים. בשנה האחרונה (למעשה בשבוע שעבר) מת לי המצבר אחרי שבטפשותי הותרתי את האורות דלוקים אחרי כיבוי הרכב- מדובר במצבר סיני שקיבלתי מהביטוח אחרי שהמצבר המקורי של הרכב התפגר שלושה ימים אחרי קניית הרכב. כמו כן בחורף האחרון נשרפה לי נורת דרך. מעבר לכך הרכב מראה אמינות יפה ולא נתקלתי בבעיות נוספות (טפו טפו). בשל העובדה שאשתי השתלטה בש…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עוד לא הפסקנו להתלהב מהנוכחית (לפחות האלפיסטים שבינינו) וכבר אנחנו מדווחים על גרסא חדשה שתקרא, כמיטב המסורת, QV או סטרדלה, ואמורה לצאת לשווקים כבר ב2015. לפי הידיעה יהיו לה עוד שלושים ומשהו סוסים ועוד שינויים שונים. הידיעה המלאה כאן: http://www.worldcarfans.com/114092281582/more-powerful-alfa-romeo-4c-quadrifoglio-verde--stradale/lowphotos#3
הודעה אחרונה מאת שומאכר,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 537 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מלטבשי
- yossy
- beastmodeisr
- ModChiP
- סולל הדרך
- Aviv943
- לירון .ה.
- malcishua
- שביט
- orankohn
- swiv
- yahaga