Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין שאוטו לא יניע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל מזכיר לך שוב חבר, משפחה ובמיוחד אחים- חלק מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד חשוב מהחיים שלך, אל תתלכלך עם זה.

זה לא תמיד נכון, למרות שבגיל 17 קשה לקבוע את זה.

יש מקרים שאחים הופכים למעמסה כל החיים בגלל שהם התרגלו שנותנים להם הכל. כשההורים "מעדיפים" ילד מסויים, או כשהם כבר מבוגרים והם סומכים על האח הגדול שיחנך את הקטן ויעשה את העבודה שלהם וזה לא תמיד עובד.

כמו שאמרת צריך לשבת איתו לשיחה ולהסביר לו בתקיפות את העניין. לחלוק בין אחים זה סבבה, אבל רק ששני הצדדים נותנים משלהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוציא את המנוע,קיות מתפרקות בקלות :wink:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

יש צדק בדברייך מצד אחד אבל מצד שני גם אם אחיך מעמיס עלייך- הוא עדיין אחיך.

חלק מלהיות אח טוב (כמו גם חבר טוב) זה לדעת ולתת ביקורת גם כשהיא לא נעימה לאוזן.

אני הצעיר מבין אחיי כאשר הגדול מביננו גדול ממני ב-9 שנים והאח השני (אמצעי) גדול ממני ב-7 שנים.

פער הגילאים הזה מעולם לא מנע ממני לתת ביקורת לאחי הגדולים כשחשבתי שמשהו שהם עושים לא תקין, במקרים מסויימים עידנתי את הביקורת כדי לא להעליב או לפגוע מדי מתוך הבנה שיש אלמנט שעלול לפגוע מעצם העובדה שכביכול אני הצעיר בא ומעביר ביקורת על אחי הגדול ממני בלא מעט שנים.

אז כן, בהחלט היו מצבים שהיתה אי נעימות מסויימת אבל בסופו של דבר אחיי הגדולים השכילו להבין שהביקורת שלי נובעת כי אכפת לי מהם.

כשלאחי הגדול היתה תקופה לא קלה מבחינה כלכלית אני מצד אחד סייעתי לו בכסף אבל מצד שני לא החסרתי את דעתי על כך שההתנהלות הכלכלית שלהם שגוייה מהיסוד (חובות כאלה ואחרים ואישתו שהרגישה יותר מדי בנוח לקחת חופשה בת שנה מעבודה).

כשראיתי שזה נמשך לאורך זמן ללא שינוי והוא בא לבקש את עזרתי שוב לא התביישתי לומר לו שאני מתנצל אבל החגיגה נגמרה וכל עוד אישתו מרגישה בנוח בבית שתרגיש גם בנוח לפנות לעזרת משפחתה.

אז כן, הוא קצת התבאס עלי, אני גם יודע שזה גרם למריבה בבית אבל השורה התחתונה היא שהוא ידע שהצדק עימי ובתוך תקופה די קצרה היא חזרה למעגל העבודה.

זה בסדר לתת לאחים "סטירת התעוררות" פה ושם, זה מראה על דאגה אמיתית ואם הקשר בין האחים תקין- זה גם לא יפגע בקשר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

במקרה שלך עידן האח הקטן מיושב בדעתו והגדול היה צריך יישור. במצב כזה זה לא מקובל שההורים יתערבו, כי הגדול צריך לדעת להתמודד גם עם האח הקטן. אין פה קשר למי צודק.

מצד שני, כשהאח הקטן צריך יישור והאח הגדול הוא המיושב בדעתו - פה כבר נכנסים ההורים אוטומטית בחלק מהמקרים ל"טובתו" (בעצם זה לגמרי לרעתו) של האח הקטן, ומפעילים לחץ על הגדול שלא יתעקש. זה תקף גם אצל ילדים קטנים וגם אצל מתבגרים, המנטרה הזו של "תוותר לקטן". זו מנטרה הרסנית. הגדול, שלכל בנאדם מן הצד ברור שהוא הצודק, צריך להתמודד עם לחץ משפחתי לא פשוט לוותר. זה או שהוא מוותר או שהוא מתעקש ואז יש לו מלחמה עם ההורים ועם האח. זה לא תענוג.

פורסם

כי זה carsforum, ולא familyforum.

מבחינתנו עדיף לחבל במשפחה, ולא לחבל ברכב :-P

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מעריך שאחיך חטף את הכאפה בתאונה הראשונה ומעכשיו ישמור על האוטו הרבה יותר. בנוסף תבהיר לו שמעכשיו כל נזק שיקרה לאוטו והוא לא יגע בו יותר. תן לו את האוטו עם התנאים האלה וככה גם תצא אח על מלא וגם תכסה לעצמך את התחת לפעמים הבאות במידה והוא יגרום נזק לרכב.

פורסם

^

מדובר על שתי תאונות.

מלבד כל הצקצוקים שאני שותף להם, אני יכול להתוודות ממרומי גילי (מעל 30) שלא כל החיים הייתי בוגר, ולפני אי אלו (בערך 15) שנה גם לנו היו מכונית או שתיים במשפחה, ופעם אחת רבתי עם אחי על הרכב. אני חושב שזאת הייתה הפעם היחידה שבה התקוטטנו פיזית בתור בגירים.

כעבור זמן מה מאוד הצטערתי על מה שקרה, והיום היחסים מעולים!

פורסם

בואו נהיה פיירים - אם אח/ות של אחד מחברי הפורום הייתה עושה נזק במכוון לאוטו, הוא כנראה לא היה נותן לה/לו לנהוג על הרכב.

בשיא הרצינות - אם אחותי תבוטח ברכב שלי, בפעם הראשונה שאני רואה אותה עושה פוזה עם הרכב או לא יודע מה, היא לא מקבלת את המפתחות יותר, פשוט וקל. עד כמה שזה נשמע מכוער, הרכב בסופו של דבר מתוחזק על ידיי ואני משלם את הדלק, אני לא מצפה ממנה בתור תלמידת תיכון או בתור חיילת סדירה להשתתף בהוצאות של הרכב, אבל אם היא עושה נסיעה ארוכה אני מצפה שתשלם לפחות על הדלק ושתשמור על הרכב.

חוץ מזה, את האמת גם ההורים שלי אמרו לי כשהוצאתי רישיון והייתי נוהג ברכב שלהם - תשמור על הרכב ותקבל אותו. לא אמרו לי לתדלק או להשתתף בהוצאות (למרות שמדי פעם תדלקתי כי לא היה לי נעים כל הזמן לנסוע ולהיות אוכל חינם), אבל כן ביקשו שאשמור ואכן לא עשיתי איתו שטויות. הרכב שימש לנסיעות מנהלתיות בלבד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היית צריך למנוע את הטעות מראש, היית מבצע ביטוח לנהג יחיד (מטעמים כלכליים) , (: ככה אף אחד לא ידרוש ממך , "אין ביטוח, מה נעשה" .

לגבי איך למנוע כעת ? פיוז "התנעה" או אימובילייזר בלוח פיוזים והכל מושבת (:

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

הזוי,

אתה מתאר שבתוך העיר בנסיעה מנהלתית אחיך לא מתנהל עם האוטו כמו שצריך(עשה איתו תאונות??),

איך ההורים שלך רגועים עם לתת לו לעשות נהיגה של 4 שעות לצפון הארץ עם הרכב.

אם ההורים שלי היו חושדים לרגע שאני נהג לא זהיר בימי הנהג חדש שלי,

סביר להניח שאפילו סיבוב מסביב לרכב של אמא\אחי לא הייתי מקבל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

פעם אחי קנה אוטו. חדש מהניילונים.

ביקש ממני למשוך מהסוכנות כי היה במלילואים.

אני בן 19, חייל.

פחות מ24 שעות ורכב מתחת למערבל בטון כי סחבק עשה פוזה ליד איזה טיכונסטית ולא הסתקל שמערבל בטון לפניו עצר בלימת פתע.

רק באותו היום בערב אחי חזר ממילואים כדי לראות את הבובה.

אחנו עדיין אחים והכל סבבה. פשוט סיכמנו שאני אוותר על חלקי בירושת הורים בבוא היום...

פורסם

שישכיר רכב לחג וזהו, למה להרוס לו?

אין לכם עוד רכב במשפחה? או שחבר אחר שלו יוציא רכב ויתחלקו בדלק.

יש המון דרכים להשבית רכב, אך אל תשבית שמחת אחים

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמה שפחות אנשים שמחים סביבך, ככה פחות כאב ראש לך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...