רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
שבוע טוב לכולם רציתי לנסוע היום לים בצהריים, אספתי ידידה ויצאנו לדרך. הגעתי לרמזור ירוק של פניה שמאלה, שחוצה נתיב של מטרונית. איך שנכנסתי לצומת מונית הגיחה מצד שמאל, כשהיא נוסעת על נתיב של מטרוניות ואוטובוסים בלבד - לא נת"צ רגיל, נתיב מיוחד עם רמזורים שונים לגמרי, ונכנסה לי במכסה מנוע מהצד. אלו היו שניות מפחידות שאני רואה אותו בזווית העין, קולט מה הולך לקרות ואז בום.. העיף אותי הצידה ונעצר ברמזור. אני ישר יוצא והוא יוצא שואל אם הכל בסדר, יש לו נוסעות, אחת עם קצת דם. בהלה בעיקר.. ישר מתקשר למשטרה שם אומרים ששולחים ניידת ואמבולנס. צילמתי מכל הזוויות. השוטרים אמרו שאסור היה לו לנסוע שם, עדי ראיה אמרו שנסעתי בירוק, הנהג אמר שהוא לא מהאיזור ולא מכ…
הודעה אחרונה מאת Yogevv, -
תוכנית רכב
מאת lol1- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום , מצטער אם זה לא קשור לכאן . רציתי לדעת אם יש למישהו מושג איפה ניתן לראות את העונה החדשה של FAST AND LOUD עם תרגום לעברית ? (אם יש בכלל כמובן) והאם מישהו יודע מתי דסקברי תעלה את הפרקים של העונה החדשה ?
הודעה אחרונה מאת SniR89, -
ברשותי קיה פיקנטו מנוע 1000 גיר רגיל.מבדיקה של 3 תידלוקים יצאו לי 3 תוצאות שונות פעם ראשונה ב28 ליטר עשיתי 350 ק"מ רק ניסיעה בתוך העיר פעם שניה בנסיעה של 300 ק"מ מחוץ לעיר ו100 ק"מ בתוך העיר 29 ליטר עכשיו יצא לי 285 ק"מ ב30 ליטר בתוך העיר בפעם השלישית האוטו היה מונע לפחות שעה ללא נסיעה עם מזגן האם זה מה שגרם לצריכה מוגברת ? מחוץ לעיר נסעתי די רגוע. כל הנסיעות עם מזגן לפי מחשב הדרך כאשר יש פול טנק מראה לי נסיעה עד לתחנת דלק 396 ק"מ כאשר נישאר בתצוגה 65 ק"מ נידלקת נורת הדלק
הודעה אחרונה מאת iceco, -
- 1 תגובות
- 521 צפיות
אהלן, אשמח לדעת אם קיים מכון שטיפה באיזור פ"ת שעובד עם "דלק" שיאפשר לי לחסוך כמה שקלים בשטיפת הרכב בתדלוק מעל סכום מסוים. צריך תחנת דלק אשר עובד עם הליסינג של צה"ל. במידה ומישהו מכיר אודה מאוד אם ישתף גם. תודה,
הודעה אחרונה מאת BruZo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
השאלה שלי לא מתייחסת לייבואן כזה או אחר , אלא באופן כללי. ידוע שיש כמה יבואנים בארץ שאיך לומר במילים עדינות , כדאי להתרחק מהם. אממה , כלי הרכב של אותם יבואנים ידועים ככלי רכב נחשקים/טובים/ביצועיסטיים והלוואי עלינו רכב כזה. אז השאלה שלי, לדעתכם , האם כדאי לקנות את הרכב הגלל הרכב עצמו, ולא בגלל האבא/אמא שלו? האם להינות מהרכב ביום יום ולנשוך שפתיים כשמגיעים לטיפול תקופתי ו/או צריך להפעיל אחריות , או שפשוט לוותר, לקחת רכב פחות טוב אבל עם יבואן שיעשה בשבילך הרבה? תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למכור זו לא בעיה. שמתי עין על הגרנד צרוקי החדש. איך מכשירי תנועה מישהו מכיר? חוות דעת חיוביות וגם שליליות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
- 0 תגובות
- 527 צפיות
מסקירה קטנה ברשת אחר פתרונות לבעיית הרוורס, נתקלתי בסוג נוסף של חיישנים שלא ראיתי עד היום. ממה שהצלחתי להבין ברשת, העניין הוא כזה: אולטרסוניים - זולים, דורשים קידוח, לא מזהים עצמים צרים. אלקטרומגנטיים - יקרים יותר, לא דורשים קידוח, עלולים להתריע התראות שווא בגשם. על פניו נראה שהאלקטרומגנטיים למעשה חוץ מהמחיר יותר טובים בהכל. האם אני מפספס משהו? כי אני לא מבין אם כך למה כולם קודחים אם אפשר להימנע מכך. (וגם ברכבי יוקרה מגיע עם קידוחים)
הודעה אחרונה מאת Mike Lowrey, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
עכשיו שאמאזון כבר שולחת לא מעט מוצרים דרך AMAZON GLOBAL SHIPPING, לוקחת מראש גם את התשלום עבור המיסים (IMPORT FEES) והמוצר מגיע ישירות אליך עם שליח. נפתחו גם הזדמנויות להזמין רפידות בלמים משופרות במחירים מצחיקים. השאלה האם למישהו יצא להזמין וקיבל את זה ישירות לביתו או שעדיין זה יתקע ויצטרך אישור משרד התחבורע?
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
משהו ששמתי לב אליו,להרבה מוניות שירות תלויות מאחורה מגבות. לפעמים אחת ולפעמים שתיים. צירפתי תמונה שיצא לי לצלם היום, יצא מטושטש כי התמונה צולמה תוך כדי הליכה ומרחוק. עוד מישהו שם לב לזה? יש למישהו הסבר לתופעה?
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- 6 תגובות
- 760 צפיות
שלום ברשותי רכב מאזדה 3 2014 צבע שחור מיוחד,באחד החניות של הרכב פירקו לי בברוטליות סמל קדמי,סמל אחורי,סמל מאזדה 3,וסמל של סקיי אקטיב(ושוב אני מציין בברוטליות) ועוד 3 עיגולים מיוחדים מקדימה ומאחורה,בבדיקה שערכתי מול מוטורס חולון הנזק הכספי המשוער 2500 שקל.מי מת צריך שצריך לשלם סכומים כאלה?? ברצוני לברר עם מישהו שעבר דבר כזה ומי יוכל לתת לי עצה איך אוכל לתקן את הנזק ביותר זול,תודה.
הודעה אחרונה מאת YanivTzvi, -
נסעתי ליראות רכב שמפורסם פה בפורום ובהרחבה גדולה , מגילה , הכל מעולה והוא דורש מחיר משוקלל ומעל למחירון , אני מגיע ,הרכב כולו שריטות, מראה של הנהג לא מקורית וצבע דהויי ,עובדת בחלקה ,שואל את המוכר , אה בכלל לא שמתי לב שהיא לא מקורית ,אההה ? אבל זה לא אותו צבע ולא אותה צורה זה בכלל זה של דגם אחר , לא שמתי לב , היתה מכה קטנה בדלת אז צבעתי את כל הצד , למה ? ככה אמרו לי במוסך ,טוב, מסתכל גם קדימה הכל צבוע ואני לא פחח ולא קרוב לזה ,פשוט העבודה ברמה ירודה ,שואל את המוכר ? לא יודע אולי זה הבעלים הקודמים , מה בבדיקה ל אמרו לך ? אהההה נזכרתי כשצבעו לי את הצד אז גם מקדימה עכשיו נזכרתי , מכסה מנוע כולו שירטות וקילופי צבע , אני אומר לו זה דורש צביעה חדשה , זה כבר מתפשט על כל המכסה מ…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קניתי רכב לא מזמן, וזה הרכב הראשון שבבעלות שלי. הרכב נרכש מאלברטו-קאר - סוכן רכב בב"ש. כשקניתי את הרכב, זה היה בדיוק בחודש שבו נגמר הטסט, וחלק מההסכם היה שעלות הטסט תחלק בנינו חצי-חצי, אבל אם הרכב נכשל מסיבה כל שהיא, כל הליקויים מתוקנים על חשבונו. עכשיו, הייתי אמור ללכת לעשות את הטסט, אבל עבדתי באותו יום, אז הסוכן (אלברט) בא ולקח את הרכב לטסט. הוא החזיר לי אותו מאוחר יותר באותו יום, ואמר לי שהחצי שלי זה 650 (שזה אמור להיות על טסט בלבד!). כמו שציינתי בהתחלה, רכב ראשון שלי, אז לא יצא לי לעשות טסט בעבר, ולא ידעתי מה ההעלויות. במקרה, שבועיים אחרי זה, אבא שלי ביקש שאני אקח את הרכב שלו לטסט. שילמתי על הטסט - אני רואה 97 ש"ח. פה התחלתי לחשוד שמשהו מסריח. איך אני יכול לבד…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
וגם מה כל כך קריטי שהרישיון נשאר באוטו אם הוא גם ככה נגנב? (שלשם הסיטואציה הזאת אנשים מתלבטים אם לא להשאיר רישיון ברכב)
הודעה אחרונה מאת nissman, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם! קניתי רכב חדש (ישן). זה רכב מעניין שאין אותו הרבה וחשבתי למה לא לשים אותו פה בפורום כדי לאתגר את הטובים ביותר לצערי הקדימה שלו קצת מסגיר. עידן.
הודעה אחרונה מאת idandavid, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום היה לנו מקרה חירום בלילה והיינו צריכים להגיע לבית חולים בדחוף אז לקחתי את האוטו שלי ונסעתי ובכדי להגיע מהר עברתי באדום ביציאה מכרמליה לכיוון בית חולים כרמל וגם הרמזור אחריו. אני יודע שבחיפה יש מצלמות רמזור השאלה שלי היא האם אני יקבל נקודות קנס , כי האוטו רשום על סבא שלי תודה על העוזרים
הודעה אחרונה מאת 4special, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 654 צפיות
סיטרואן C5 2005 איזה דור זה? זה לאחר מתיחת הפנים? או שזה הצורה הישנה כמו 2004? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 932 צפיות
מתוך סקרנות ומהסתכלות בפורומים שונים בחול,היות וקארספורום הוא אחד הגדולים שבהם. ראיתי שיש בפורומים עצמם(בחול) למשל, תת פורום למעריצי פיזו סיטרואן. תת פורום ל סיאט סקודה אודי ופלקסוואגן. תת פורום ל מרצדס ואחד ל במוו. מה דעתכם בנושא,האים הייתם מרחיבים את הפורום או שלא. ולמה?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
או שיש צורך בהוצאת רישיון בינלאומי כפי שנהוג בארצות אחרות? נוסע לבקר את אחי. אנהג בגולף GTI שלו (הייתי חייב להכניס קצת פלפל להודעה..) תודה
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הושקה זה עתה, מנוע 4.0 ליטר V8 ב2 גרסאות: GT עם 462 כ"ס ו GT S עם 510 כ"ס. הרעיון הוא להתחרות ב911 ולא בסגמנט של הSLS האגדית.
הודעה אחרונה מאת mohen, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
האם מישהו יכול לעשות מדריך טוב לצביעת רכב ופחחות ? מדריך שיכיל בתוכו את סדר הפעולות מה צריך לבוא לפני מה ולמה איזה כלים משתמשים ומתי משתמשי בכל כלי לאבא שלי יש מוסך ואני רוצה ללמוד את המקצוע אבל אין אף אחד שיכול ללמד אותי אפילו לא אבא שלי (עסוק מדי חח ) עד עכשיו כל הסירטונים שמצאתי היו רק באנגלית או שפות אחרות וזה קצת קשה לי ללמוד ככה... אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו מאוד . תודה
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 752 צפיות
אני נוהג בפיגו 107 (רובוטית) ומנסה ללמוד קצת על איך צריך להתנהג עם הרכב. השאלה בעיקר מכוונת לבינערוני, שם אני יכול לשלוט יותר על המהירות איזה סלד/מהירות הכי טוב למנוע/לרכב? איזה סלד/מהירות הכי טוב לצריכה הדלק? בעליות גם כדאי לנסות לשאוף (לדוגמא ירושלים) לסלד כלשהו? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
קישור לכתבה אין ספק שמדובר בצעד מבורך מצד משטרת ישראל. עם זאת, ניראה כי הנערים פשוט גנבו את הסמל מבעל הרכב הלא נכון. השאלה המתבקשת, האם גניבת סמלים מהקורולה והסיוויק של דוד ויוסי מהשכונה הייתה נאכפת בצורה כזאת. האם משטרת ישראל הייתה מקימה מארב באמצעות בלשים, מבצעת חיפוש בביתם של שלושה נערים בני 13 שנתפסו גונבים סמלים? שלא יהיה ספק, כמובן שאני בעד לתפוס ולהעניש את מי שגונב ופוגע ברכוש של אחרים. למרות זאת, אני נגד הפיכת המשטרה ליד המענישה של אנשים "בעלי השפעה" שאיתם אסור להתעסק בעוד שעם האנשים הפשוטים זה "פחות נורא".
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 19.1 אלף צפיות
צריך להגיע ללב הדר היום בערב ונאמר לי שאין פקחים אחרי 8 השאלה היא אם ב8 הם אמורים ללכת הביתה והחניה לא חוקית(בלי תו) או שמ 8 בערב החניה נהיית חוקית לא הצלחתי למצוא שום דבר בנוגע לזה בגוגל לצערי
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, ברשותי רכב שעומד לו רוב הזמן ללא שימוש, ונוסע רק בסופי שבוע. בקיץ קורה לא אחת שהאוטו עומד כשבועיים שלושה ללא שאני מניע אותו או נוסע בו. העמידה הממושכת לא עושה טוב למצבר עקב זליגות למיניהן (אני חושד שיש איתוראן פעיל ברכב שגוזל ממנו מתח). בקיצור - הוחלט על רכישת מטען מצברים. המטען שנרכש הוא זה שבכותרת ctek mxs 3.8 והוא נרכש בחנות אישטח. המצבר הוצא כלאחר כבוד מהאוטו והוכנס הביתה (זאת על מנת שלא יהיה כבל חשמל מונח על המדרכה בחוץ). עם החיבור המטען מראה בכל נקודת זמן באיזה שלב הוא נמצא. עכשיו המצבר חובר חזרה לרכב, והוא מניע כמו שד. בקיצור - מוצר מומלץ, בוודאי אם יש לכם רכב שלא נוסע הרבה, ועוד יותר אם יש לכם חניה פרטית שאפילו לא צריך לשלוף את המצבר מהרכב…
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 780 צפיות
לפי הסכום הכיסוי כנראה איכותי, האם הייתם רוכשים כיסוי בסכום כזה ועוד בצבע שחור?
הודעה אחרונה מאת iceco, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי חברים רציתי לדעת בערך מתי כל שנה יש ירידת מחירים?הבנתי שזה אחרי כל המבצעים של סוף-תחילת שנה אך המחירם לא יורדים מיד אלא בדרך כלל מתי ועד כמה ואם בכלל? אני חושב על איביזה 2011 ספורט 3 דלתות או אלפה רומיאו מיטו 2010 155 כוח סוס יש הבדל של בערך 10 אלף אבל גם ואחרי ירידת המחירים בכמה המחיר יורד בערך? בכלליות כמובן ואם אפשר בפרט במכוניות שאני מתעניין מהל סליחה על הסדר וחוסר הסימני פיסוק האשכול נרשם מהסלולרי
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 721 צפיות
http://www.themarker.com/law/1.2428235
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
מפורסם רכב שלי ביד 2 , בן אדם התקשר ואמר שיבוא בשעה X למקום X , הגעתי חיכיתי לו ראיתי שמתעקב אז התקשרתי ולא היה זמין , עד לאן הגיע השפל הישראלי? האם זה ילדים משועממים ? חשבתי שנגמר החופש הגדול
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4734/2783431 בקצרה: הסוחר רכש כלי רכב לאחר תאונה קשה (בכתבה כתוב אובדן להלכה-טוטאלוס, אבל לא ברור לי איך אפשר למכור רכב אחרי טוטאלוס, שרשיונו הורד מהכביש הרי חברת הביטוח מעבירה את הרכב למגרשי פירוק ולא מוכרת אותם לסוחרים שישקמו אותם), העביר אותם לשטחי הרש"פ, הרכבים תוקנו שם, הוחזרו למגרש של הסוחר, ונמכרו לאנשים. לפעמים הדבר דרש זיוף מסמכים על מנת לנוכיח לחברת הביטוח שהרכב שוקם כהלכה. בפרשה מעורב גם שמאי, אחד העובדים במגרש, אשתו של בעל המגרש, וכנראה עוד אנשים שטרם נעצרו. ושיהיה בהצלחה לכולנו.
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
שלום לכולם. אתמול פרצו לי לבית במטרה כנראה ברורה לגנוב את רכב הסקודה שיש ברשותי מחברת הליסינג. הם הצליחו להיכנס ולגנוב את מפתחות הרכב ליסינג שהיו מוצמדים גם למפתחות הרכב השני הפרטי שיש ברשותנו. הם ברחו החוצה עם המפתחות בזמן שאני, בת זוגתי, הכלב שלי והאזעקה- התעוררנו כולנו, את הרכבים הם לא הספיקו לגנוב. זיהוי פלילי מצא שהפורצים היו מנוסים ועבדו מסודר עם כפפות- אין טביעות אצבע . חברת הליסינג עודכנה ושלחה אליי מנעולן שהחליף קומבינציה במפתח הרזרבי שנשאר וברכב אך זה לא סיים את העבודה בטענה שזה דורש פירוק של לוח השעונים ועבודה עמוקה יותר היות והרכב "סופר חכם". האחריות לרכב נשארה אצלם. לגבי הרכב הפרטי, עדיין לא תפסתי את סוכן הביטוח ולכן אני שואל: לרכב אין …
הודעה אחרונה מאת wwave,