רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 778 צפיות
[TABLE=width: 70%] [TR] [TD=width: 100%]ה לצערי קמתי הבוקר וגליתי אין לי מכסה על האיתות שעל הכנף הרכב הוא טויוטה קורולה 2007 אין לי מושג אין קורים לחלק הזה אני רק מחפש את השם של הכיסוי של הבית מנורה על הכנף. מה השם של החלק הזה? [/TD] [/TR] [/TABLE]
הודעה אחרונה מאת Reut Omri Sagi, -
- 5 תגובות
- 925 צפיות
חברים בוקר טוב. לאחר החלפת בעלות לרכב שקנינו קיבלנו בדואר שובר לטיפול חינמי במוסי פורד שכולל החלפת שמן ומסננן שמן. טופס תקף לשנה. לצערי הרב אשתי היקרה שמה אותו איפשהו ואנחנו כמובן לא מצליחים למצוא אותו. יש לכם מושג האם ניתן לשחזר את הטופס איכשהו?
הודעה אחרונה מאת avivcu, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש להשיג אחד, כמו שהיה נפוץ פעם. האם יש עוד בארץ? אם לא - תחת איזה כינוי לחפש ב- איביי? תודה.
הודעה אחרונה מאת avivcu, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 713 צפיות
שלום, רציתי לשתף בחוויה הטובה שהייתה לי ברכישה והתקנת צמיגים שביצעתי שבוע שעבר. חיפשתי הרבה זמן צמיגים במידה 225/35/19 ו- 255/30/19, והסתבר שיש מעט מאד היצע במידות האלה. אחרי שעברתי הרבה מאד ספקים וחנויות, הגעתי לרן מחברת היפר צמיג בפתח תיקווה. רן היה שירותי מאד, וחזר אלי עם מחירים אטרקטיביים, וגם עם היצע גדול יותר ממה שקיבלתי במקומות אחרים. התהלבתי מזה שהוא מצא לי Goodyear Eagle F1 במחיר מצויין, וקבעתי להתקנה שבוצעה לפני כמה ימים. רן היה מאד שירותי ונחמד, ועשה עבודה מצויינת. הוא גם מילא את הצמיגים עם חנקן ללא תוספת תשלום. בקיצור, מומלץ בחום. היפר צמיג - הירקונים 25, פתח תיקווה 057-777-1782 בהצלחה, ניר
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
חבר סיפר על תופעה מוזרה שמתרחשת אצלו ברכב. כבר 2 מפתחות (מהסוג הקופץ) שהברזל (המפתח עצמו, לא השלט) שנשברו תוך תקופה של שנה וחצי. המפתחות כמעט ולא נפלו הוא ואישתו אנשים מאוד אחראים ושומרים מאוד על הרכב יש לכם רעיונות למה הדבר קורה או שמע על תופעה דומה? יש מה לעשות מול היבואן? הרכב הוא יונדאי i30 שנת 2008
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 727 צפיות
מישהו יודע אם ניתן לנתק כרית אויר צד נוסע בגאלנט שנת 2000 ?
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 1 תגובות
- 5 אלף צפיות
היי, יש כאן מישהו שניסה להחנות את הרכב על דשא סינטטי? מה רמת העמידות של החומר? יש לי שטח של איזה 25 מטר מרובע של אדמת חמרה ומעניין אותי אם דשא סינטטי יכול לשמש כמשטח חניה לרכבים שלי. תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 תגובות
- 993 צפיות
שלום, אני שואל בשביל קרוב משפחה- צריך להשכיר רכב מקרית גת או קרית מלאכי ליום אחד משעות אחר הצהריים. איזו חברה הכי מומלצת (שהרכבים של ההשכרה מתוחזקים, שאין הפתעות בחוזה וכו')?. תודה רבה, איתמר.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אתמול בצהרים נסעתי בכביש 444 מצומת נבלט לכיוון שוהם (למי שמכיר ישנה עליה ולאחר מכן ישורת ארוכה עם ראות טובה ושני נתיבים), נסעתי אחרי BMW סדרה 5 (לא הדגם החדש ביותר אחד לפניו)שנינו אחרי משאית, כאשר הנתיב הבודד הפך לשני נתיבים לקח כמה מטרים עד שנהג המשאית נצמד לנתיב הימני ואז שנינו (כנראה) לחצנו אני לפחות מכל הלב, ו.... אין כלום הBMW נעלמה כלא הייתה, בסיום העליה (לא ארוכה) ישנה ישורת ארוכה ובסופה רמזור ואני מבחין בקושי רב שהBMW חצתה את הרמזור כבר! מבחינתי מדהים פער עצום בזמן קצר כ"כ. אמנם הסוניק היא קומפקטית פשוטה אבל עם משקל לא גבוה ומנוע 1.6 ציפיתי למשהו קליל (-: נסעתי כבר על רכבים חזקים (E500 חדשה, אקורד R קודמת, כמה BMW וכו') ופשוט אתמול הבנתי שכ…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
לטובת מי שעוד לא יודע למבורגיני ואסטון מרטין בדרך לפה. "השיווק יתבצע ככל הנראה על ידי איש עסקים פרטי ולא על ידי אחד מיבואני הרכב הממוסדים, עדיין לא ברור אם הייבוא יתבצע באמצעות זיכיון רשמי וישיר מהיצרן או ביבוא מקביל." http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000904378
הודעה אחרונה מאת rafi36, -
- 3 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום חברים. אני עובד כדיג'יי,ברשותי ציוד הגברה יקר ערך.. אין באפשרותי בסוף כל אירוע לפרוק את הציוד מהרכב ולהכניסו למחסן\בית,זו טרחה די גדולה עבורי.. אני מאוד חושש מסרט אימים של פריצה,ואני רוצה לעשות כמיטב יכולתי על מנת למנוע אותה. ברכב מותקן אזעקה שהגיעה מהחברה כולל קודן מניעת הנעה ושירות איתוראן. רכב חדש מהחברה שנקנה לפני כשנה 2013 מסוג סקודה רומסטר. יש לי מצלמות אבטחה בבית,אם כי איני יכול לשבת מול המסך כל היום.. המליצו לי על מערכות אלו: http://www.wallashops.co.il/%D7%90%D7%96%D7%A2%D7%A7%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A4%D7%A8-%D7%A8%D7%91-%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%97-mvp-625/pi1ag6252008 וגם על זו: http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p…
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ביקרתי באתר של אופל, ביקרתי באתר של איילון מוטורס ולא מצאתי דגמי דיזל של אופל אסטרה ופורד מונדאו. אילו אלטרנטיבות יש בשוק לרכבים האלו? הכוונה לדיזל ידני באותו טווח מחירים עם מנוע דיזל בסביבות 2 ליטר (אני לא מאמין במנועים קטנים שדחסו מהם את כל המיץ כי התכנון הוא רכב שיחזיק עם אמינות מוחלטת לפחות 5 שנים). לכן פלואנס עם כל היתרונות שלה בתור רכב ליסינג, נופלת כרכב פרטי. זה לא שרשור יעוץ ברכישת רכב, כי יש עוד זמן עד שההחלטה תתבשל, אבל אני כבר פוזל לכיוון כל מיני דגמים ומסתכל מה יש לשוק להציע. הכוונה העתידית שלי להצטמצם משני רכבים: רכב חברה (ליסינג) + רכב לפאן לרכב אחד חדש שהוא גם קצת פאן, גם חסכוני, גם נוח בנסיעות ארוכות וגם ניראה לא רע (חייב אירופאי כי ליפנים אין כמה…
הודעה אחרונה מאת איילון מוטורס, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
השאלה מתייחסת לחמש שנים האחרונות . חוץ מסובארו B4 האם אתם מכירים עוד מכוניות שנמכרו (ונקנו) כאן עם גיר רגיל?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 2 תגובות
- 858 צפיות
הצמיגים הנוכחיים שלי (Pirelli P Zero Nero GT) מתחילים להראות סימני עייפות ורציתי להצטייד מראש בסט חילופי. המחירים והמבחר בחו"ל מדהימים ורציתי לנסות לייבא את הסט בעצמי (יש לי זמן לחכות עד שיגמר הסט הנוכחי אז אין בעיה עם משלוח דרך הים). הייתי שמח לשמוע אם מישהו עבר בהצלחה את הפרוצדורה ומה היו העלויות הסופיות (כמה הוסיפו המשלוח והמכס ושאר דברים לא צפויים)? מהם הקשיים הצפויים ביבוא של כזה מוצר (חייבים אישור מהמוסך, ברכה מהאפיפיור וכד')? ד"א, אלו הצמיגים שאני שוקל כרגע: Yokohama ADVAN Neova AD08 R Dunlop Direzza ZII Star Spec Continental ContiSportContact 3 BridgeStone Potenza RE-11
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בגדול ישנן שתי אסכולות, אחת גורסת בטיפול במוסך מורשה, משלמים יקר אבל בדר"כ מקבלים טיפול מקצועי יותר ונכון יותר לרכב, אסכולה שנייה בוחרת במוסך קטן או מוסך מדרכה, חלפים לא תמיד מקוריים וסיכון לנזק שייגרם מטיפול לא מקצועי. הדוגמאות שאני מביא כאן מניסיוני האישי על הונדה סיוויק מודל 2000: דוגמאות לפערי מחירים: דוגמאות לטובת מוסך אחר סעפת פליטה- במוסך יבואן רצו רק מקורי 3,100 ש"ח, במוסך אחר קיבלתי ב 650 מפרוק. משאבת הגה כח רצו ביבואן 1800 לשיפוץ, מצאתי במוסך אחר קיבלתי ב 350 מפרוק. שיפוץ מנוע- רצו ביבואן אוברול ב 5,500, במוסך אחר החלפתי מנוע מיבוא ב 5,000 כולל רדיאטור חדש. צלחות+רפידות+עבודה- במורשה מעל 1300 במוסך אחר 500 במזומן. אלטרנטור- לא …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מערה תת-קרקעית (המערה הסודית של חסמב"ה?) יצרה בולען, והלך המוזיאון. 8 דיגמי קורבט נפגעו. כואב בעין... באדיבות אתר SLASH GEAR - ממש כאן.
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אזהרת חפירה ,אבל סהכ סיפור נעים . אני והאישה יצאנו לטייל בסופש האחרון במרחבי יוטה , יותר מדויק באזור סולט לייק סיטי. סה"כ 3 ימים . הוזמן במבצע בבאג'ט בסכום הזעום של 20 דולר ליום פורד פוקס . הגיע היום (שישי בערב אחרי העבודה) נסענו לשדה תעופה פה בסן חוזה וטסנו לטייל. הגענו בשעת לילה מאוחרת (כמעט חצות) מטוס מלא ליעד. לקח לנו כ 25 דקות להגיע לדוכן חברת ההשכרה , אבוי לנו ... לפחות 50 איש בתור לפניינו . היה תור למעשה בכל חברות ההשכרה ולא יכולנו להמלט מ 90 דקות ההמתנה שעברנו . לקראת הגיענו לתור כבר החלו ויכוחים עם נותני השרות על סוגי המכוניות שנשארו להם. התחלנו לשמוע מילים כמו "full van" , mini van ו הסיוט הגדול ביותר שלי המילה RV . השעה כבר מאוחרת והגיע ה…
הודעה אחרונה מאת speedsecret, -
מה זה סל''ד? 1 2
מאת sasa_204-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום כמו שקראתי סל''ד זה סיבוב המנוע בדקה. אני לא מבין איך זה עובד וכמה מומלץ להגיע לסל''ד ברכב סופר לנסר ידני. אם אני ממשיך הילוך והסל''ד עולה זה גורם לזק? אפשר הסברים? וגם בעליות באיזה הילוך מומלץ לנסוע ועד כמה סל''ד? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי , אבי רוצה להשכיר רכב לתקופה ארוכה , כרגע יש לנו סוניק שעולה כ-2500 לחודש ואיך נומר , הרכב לא טוב בכלל , אולי כי הוא בעל קילומטרז נכבד לגילו או כי זה אופיו. אנחנו מחפשים לשכר קיה ריו או יונדאי i20 או רכב בסגנון. מהי חברת הליסינג המומלצת ביותר לכך?
הודעה אחרונה מאת זוהר רוזן, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 936 צפיות
מה הבעיה? ניסיתי להניע עם כבלים אך לא צלח מה הלאה? יש מצב שהכבלים לא טובים?
הודעה אחרונה מאת motya, -
אני לא מבין את הסטטיסטיקה, מעטים מאד הרכבים שמשתמשים במצלמה לתיעוד דרך. אנחנו לא חיים בדיוק בארץ בה רמת היושר מהגבוהות, יש לא מעט מקרי פגע וברח. ברוסיה למשל המצלמה מאד פופולרית בקרב נהגים. למה בארץ חוסכים את הכמה מאות ש"ח שיכולים להציל מברוך הרבה יותר גדול? תובנות מישהו
הודעה אחרונה מאת Car141, -
- 5 תגובות
- 794 צפיות
שלום לכולם. יש צורך להרכיב גגון על פורד פוקוס 2012. השימוש יהיה 5-6 פעמים בשנה ולכן מעוניין להרכיב ולפרק לפי הצורך. יש חברות שונות שמספקות ? יש רק טולה? יש לי גגון ישן ופשוט שמתחבר למרזב בגג, אפשר אולי להסב אותו לעידן המודרני? עזרתכם בבקשה
הודעה אחרונה מאת מיניקיפוד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום עם קניית הרכב קיבלתי רדאר ולנטיין ו GPS צ'יטה . שעובדים מצוין , עכשיו הצ'יטה מודיעה על עדכון חדש ואני לא יודע איך לעדכן אותה .
הודעה אחרונה מאת david1711, -
-
שלום לכולם, עד לפני חודשיים לשכן שלי הייתה פיאט דוקטו ישנה וגדולה, אך בגלל נסיוני להיות נחמד, לא נכנסתי איתו ליותר מדי ריבים לגבי שהוא כמעט תמיד חונה על הקו וגורם לי להזדחל כמו סרדין כל פעם אל או מחוץ לאוטו, אך לפני כחודשיים נשבר השיא והוא החליף את הדוקטו הישנה בחדשה, שגדולה בהרבה מהישנה, גם לאורך וגם לרוחב, מה שגורם לה אפילו לבלוט מחוץ לחנייה ולחסום לי שדה ראייה חשוב בחנייה ואף מקשה עליי להכנס לחנייה, ביקשתי ממנו פעם ופעמיים שיחנה בחנייה ממול(במרחק של 3 מטר מהחנייה הפרטית שלו), היא חנייה מקבילה ולא מפריעה לאף אחד, ושום דבר לא עוזר.. האם מותר לרכב שלו לחנות ככה? שהוא מסתיר שדה ראייה ובולט החוצה מטווח החנייה? האם יש חוק שאוסר עליו לעשות את זה? מה אני יכול לעשות? לה…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
תאורת לוח שעונים בלילה נמוכים מהרגע שמפעילים את האורות, יש דרך לשלוט בעצמה שלהם? מזדה 2 2011 דגם אקטיב.
הודעה אחרונה מאת GalFriD, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
הורים + ילד עם כיסא תינוק. טיול של 30 יום במערב ארה"ב. האשה אוהבת קניות ברכב יהיו: כסא תינוק טיולון קולר 2 טרולי 2 או 3 מזוודות גדולות האם ללכת על Full size כמו פורד פיוז'ן או על SUV כנו פורד אסקייפ? ההבדל במחיר של 200-300 דולר לא משמעותי לתקופה כזאת. העיקר שיהיה מתאים תודה
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
שאלה בנושא נגררים
מאת Yon-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 848 צפיות
האם לרכב פרטי יש מגבלה על גודל הנגרר (אורך) שמותר לו לגרור ? ומדובר על נגרר חפצים לא ספורט
הודעה אחרונה מאת Yon, -
-
E55 AMG ראש בראש מול C63 AMG, אתגר קרח קצת שונה ו-2 פרארי פחות על הכביש (תמונות וסרט) 1 2
מאת edan82-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לפני כמעט 3 שנים העלתי את השרשור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?397316-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A8%D7%90%D7%A9-%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A9-C63-AMG-Coupe-VS-M3-E92-Coupe&highlight=C63 זה היה סוג של אבן דרך עבורי, עד לאותו תקופה הייתי חובב M מושבע ומאותו יום הפכתי לחובב AMG הדוק והכנסתי אל רשימת ה"חלומות" שלי את ה-C63. לפני שבועיים חבר ואנוכי יצאנו לנהיגת לילה ביחד, אני בקשישה שלי (שנת 2003) והוא בצעירונת שלו (2011). לאחר סשן נהיגה חמים אל נקודת היעד עצרנו לשתות משהו ואז החלטנו שאת הדרך חזור אנחנו נעשה אחד ברכב של השני. לקחתי לידי את ההגה של ה-C63 שאני כל כך אוהב והוא לקח את ההגה של ה-E55 שעבורו זו פעם ראשונה מאחורי ההגה שלה. …
הודעה אחרונה מאת iceco, -
-
- 1 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום חברים. אני חדש כאן בפורום וניסיתי למצוא פורום מתאים לשאלה שלי אך ללא הצלחה. אם זהו אינו המקום המתאים לפוסט אבקש להעביר אותו למקום המיועד. לא מזמן קניתי סיאט איביזה שנת 2011 1200TSI. למי שמכיר, בדלת הנהג יש מתג לכיוון מראות צד. קניתי את הרכב ללא מכסה המתג, והדבר לא מאפשר כיוון של המראות או שליטה בהן. רציתי לברר אם מישהו מכיר מקום שיכול למכור חלק כזה (חדש או משומש) במחיר יותר זול. כל מקום שראיתי החלק נע בין 100-200 שקל. (מצורפת תמונה בסוף הפוסט. המתג הוא המתג העגול בצד שמאל). אודה מראש לעוזרים. תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מנקודת המבט שלי לאחור הרכב שנסע אחרי נסע מהר וצמוד מדי והייתה לי הרגשה שהוא לא יספיק לבלום אם אצטרך לעצור במעבר החצייה מיד ביציאה ממעגל התנועה. הפלא ופלא זיהיתי מישהי שרוצה לחצות אז עצרתי עם סטייה קלה שמאלה בגלל ההרגשה שלי לגבי הרכב שאחרי. אני לא פוסל את האפשרות שהוא חשב שאני פונה שמאלה במעגל התנועה וגם אולי הסתרתי את הגברת שרצתה לחצות. בכל מקרה מה דעתכם? אתם נוקטים מדי פעם בצעדים דומים? או שאולי לא אכפת לכם כי הנהג מאחור בכל מקרה אשם?
הודעה אחרונה מאת Guy_25, -
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)