Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה סל''ד?

sasa_204
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

כמו שקראתי סל''ד זה סיבוב המנוע בדקה.

אני לא מבין איך זה עובד וכמה מומלץ להגיע לסל''ד ברכב סופר לנסר ידני.

אם אני ממשיך הילוך והסל''ד עולה זה גורם לזק?

אפשר הסברים?

וגם בעליות באיזה הילוך מומלץ לנסוע ועד כמה סל''ד?

תודה

פורסם

זה מסוג הדברים שקשה להסביר,כי לכול רכב סלד אחר שבו המנוע בטווח היעיל,אם אתה בעליה אתה צריך למשוך הילוכים יותר,בירידה ההפך.

אם אתה מעביר מוקדם אתה תרגיש שלרכב קשה להאיץ ויהיו רעידות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן אבל גם קרוב לשם אין לך מה לעשות.

נסיעה בסלד גבוהה לא לצורך סתם מבזבזת דלק,רועשת ולא תורמת למכלולים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדוגמה

רכב שלי דורש להעביר לו הילוך שלישי כבר במהירות 40 קמ''ש

אם אני בכביש רגיל לא עליות והעברתי לפעמים שלישי במהירות 60 קמ''ש זה גורם נזק למנוע? לגיר כמובן שלא.

ואם אני נוסיע מהר בהילוך חמישי והגעתי לעלייה ממושכת באיזה הילוך מתאים לנסוע? גם אם המנוע מתאמץ לא לשנות הילוך עד סיום העלייה?

פורסם

לרוב עליה נוסעים בהילוך 4,שוב תלוי איזה עליה,אם אתה רואה שהמהירות יורדת למרות שאתה לוחץ יותר חזק על הגז תוריד הילוך גם באמצע עליה,לרכב לא משנה מתי אתה מעביר הילוכים אם זה בירידה או העליה.

פורסם

מה שהבנתי אם אני בעליה ולוחץ גז והאוטו לא עולה אז מוריד הילוך עד שמגיע להילוך המתאים וסוחב איתו עד לסיום העלייה או גם משנים הילוך תוך כדי עלייה?

פורסם

נכון,אם יש עליות ממש קשות אז מורידים גם להילוך 3 כמו ברכבי המיני למשל,קח בחשבון שבעליות לא צריך לשאוף שהרכב יאיץ,אלא ישמור על המהירות הקיימת.

פורסם

להחליף שמן גיר לפי הוראות יצרן.

פורסם

אני רוצה לנהוג באוטו ולהנות מהביצועים שלו ולא להרגיש שאני נוסיע באוטו זקן לכך אמרו לי אל תמשוך הילוכים זה גורם נזק למנוע האם זה נכון?

אם לא ממשיך הילוכים אז לא נהנה מהנהיגה. ומרגיש כמו נוהג באטומט.

מה ממליצים.

פורסם (נערך)

זן ואומנות אחזקת הלאנסר.

אם תלחץ על הרכב, כנראה תאיץ את הבלאי

אם אתה נהנה מלחיצות ולא לוחץ - לא תהנה

אם תרצה להנות ותלחץ - תאיץ את הבלאי

אם תנהג ברכב בלוי - לא תהנה

ועל זה חכם סיני היה אומר... תלמד את הרכב, המנוע והתיבה, תלמד מתי יש כוח זמין, תנהג לפי תנאי הכביש ותמשוך הילוכים רק שהשעה בשלה והתנאים דורשים.

בהאצה מרמזור בשכונה עירונית מול בית ספר - היה עדין.

בעקיפה בכביש הערבה - לחץ! לחץ ומשוך הילוכים!

בשיוט מנהלתי בכביש שש - שוב פעם, החלפות מוקדמות ושיוט בסל"ד נמוך.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
זן ואומנות אחזקת הלאנסר.

אם תלחץ על הרכב, כנראה תאיץ את הבלאי

אם אתה נהנה מלחיצות ולא לוחץ - לא תהנה

אם תרצה להנות ותלחץ - תאיץ את הבלאי

אם תנהג ברכב בלוי - לא תהנה

ועל זה חכם סיני היה אומר... תלמד את הרכב, המנוע והתיבה, תלמד מתי יש כוח זמין, תנהג לפי תנאי הכביש ותמשוך הילוכים רק שהשעה בשלה והתנאים דורשים.

בהאצה מרמזור בשכונה עירונית מול בית ספר - היה עדין.

בעקיפה בכביש הערבה - לחץ! לחץ ומשוך הילוכים!

בשיוט מנהלתי בכביש שש - שוב פעם, החלפות מוקדמות ושיוט בסל"ד נמוך.

אני מתלבת.

אומרים אם מושכים הילוכים בלי החלפה בזמן קורעים את המנוע.

• תוכן חדש...