רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
עובד באיירפורט סיטי , גר ברמלה יוצא מכיוון פיקוד העורף למי שמכיר , בקיצור הכביש נוראי הנסיעה נהיתה לי סיוט אם זה בהלוך ואם זה בחזור...נסיעה של 40 דקות שבתכלס אמורה להיות 17 דקות , פקקים , תנועה מגעילה הכל בגלל אנשים שנוסעים 60 על הבוקר בשמאלי מה יהיה עם הנהג הישראלי ? האם מיום ליום יש יותר מכוניות בכביש ? היה סקר שכל 2 וחצי דקות קונים רכב חדש בארץ..בקיצור לומד נהיגה על אופנוע כבד הכי טוב
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כחודשיים היתי עם אבא שלי בסוכנות סוזוקי בת"א-יפו (דרך בן-צבי 2) על מנת לרכוש סוזוקי סוויפט חדשה. הסתבר לנו שהרכב שעליו עשינו נסיעת מבחן היה למכירה, הבעלים של הרכב הינו עדי - מנהל הסוכנות, והוא אמר שעל הרכב נהג אדם אחד בלבד מהרגע שהוא נקנה (שיטת ליסינג מסויימת שהאדם מחליף כל 3 שנים) ושהרכב כמו חדש ללא שום תקלה או תאונה. לקחנו את הרכב לבדיקה לפני קנייה במכון דרום בחולון (שילמנו 500 ש''ח), תוצאות הבדיקה עוררו אצלנו הרגשה קצת לא טובה אבל הבוחן הרגיע אותנו (למרות שהיה נראה שמנהל הסוכנות והבוחן מכירים אחד את השני). ביקשנו שהרכב יהיה עם חיישני רוורס + פסי צד, שילמנו על כך 500 ש''ח (250*2). המנהל אמר שהיום יתקין חיישני רוורס ויום למחרת נגיד לו באיזה…
הודעה אחרונה מאת I.G, -
-
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לא, לא הבנתי איך? מה? מי? מו? חיישן ?
הודעה אחרונה מאת Nomed, -
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, האם מבחינה חוקית אפשר להחליף את מנוע הבנזין 1.6 למנוע דיזל 1.9 ברכב מסוג סקודה אוקטביה (2000-04)? אני מדגיש "מבחינה חוקית" האם החלפה זו תאושר במשרד רישוי? ואם כן מהם המסמכים שאני צריך להציג מולם? העלות לא מעניינת אותי כי יש לי כבר רכב שלם דיזל שהורד מהכביש עם מנוע וגיר מעולים!
הודעה אחרונה מאת proxima, -
אני צריך להגיע מיוקנעם למקום שנקרא חצבה(שזה אחרי ים המלח) עשיתי מסלול במפה וראיתי שבכדי להגיע לשם צריך לעבור בכביש מספר 90 אבל הוא עובר ממש בין כפרים ערביים, אז השאלה שלי אם זה בטוח ואין סכנה לנסוע שמה בלי רכב ממוגן?
הודעה אחרונה מאת 4special, -
הקשר בין גודל הרכב והקטגוריה אליה הוא משתייך למרווח הרגליים. אנחנו רגילים לחשוב שככל שהרכב גדול יותר ו/או משתייך לקטגוריה בכירה יותר כך מרווח הרגליים שלו גדול יותר. ובכן יש גם הפתעות בהן המצב הפוך. והדבר מעלה את השאלה למה לרכוש רכב גדול ויקר יותר שמבזבז יותר דלק, כאשר בנתון הבסיסי ביותר שאנחנו מצפים לקבל ממנו- מרווח רגליים עודף הוא לא מקיים את ההבטחה? בדקתי נתוני יצרן רשמיים של רכבים שונים המפורסמים באתרי האינטרנט הרשמיים של היבואנים (בישראל ובארה"ב) (חלק גדול מהיצרנים לא מפרסמים את הנתונים, מי שיכול להשיג נתונים נוספים של רכבים נוספים מוזמן לעדכן את הטבלה שלי), של נתון מרווח הרגליים הקדמי והאחורי (חיברתי את שני הנתונים של המרווח האחורי והקדמי, שכן אין משמ…
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קיבלנו את האוטו החדש לפני שבוע ואחרי 3 פעמים במוסך עדיין יש בעיות עם החיישני לחץ אוויר בצמיגים. זה מראה את הלחץ רק בשלושת הצמיגים חוץ מהאחורי שמאלי. למוסך אין מושג מה לעשות אולי למישהו יש רעיון. חוץ מזה האוטו פצצה
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לדעתי בחורות יפות ומכוניות מהירות זה השילוב הכי מעניין ויפהפה שקיים בעולם כולו,אז מדוע בארץ לא רואים יותר בחורות שמגיעות למפגשים?הן לא אוהבות מכוניות?הן לא נמשכות לגברים בעליי רכבים ספורטיביים מהירים? אז מה לדעתכם למעשה הסיבה העיקרית לכך.
הודעה אחרונה מאת Applez, -
-
- 8 תגובות
- 982 צפיות
אז מסתבר שעל פי מנכ"ל בומברדייה (החברה, שבין היתר, מספקת לרכבת ישראל את הקרונות שלה), "זוג בישראל מוציא על תחבורה פי 12 מאשר באירופה". לא ממש מפתיע, בעיקר גם לאור מה שהוא מציג כסיבות לכך, ולאור העובדה שרק השבוע קיצצו שוב כמה מיליונים מהתקציבים הרלוונטים. חבל בכל זאת שעבור מי שגר ועובד או לומד בשתי ערים שונות, זה כמעט בלתי אפשרי להסתדר עם רכב (אלא אם אתה מוכן לבזבז עוד כמה שעות על נסיעות כל יום מחדש, כמובן).
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
- 31 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
די ברור שחלק גדול מהנהגים בכביש ברמה ירודה - חלקם טיפשים, חלקם המומים וחלקם סתם נהגים גרועים. למי שמחפש הוכחה מוחשית לכך , להלן המחשה חזותית ברורה : בירושלים , בצומת מרכזית של הרחובות טשרניחובסקי - עזה- הרצוג נוצרו עומסים רבים עקב שינויי תנועה ברחבי האזור . בצומת בכיוון מדרום לצפון - מטשרניחובסקי לכיוון עמק המצלבה יש שלושה נתיבים . עד לשינוי שבוצע הימני והאמצעי שימשו תמיד לנסיעה ישר (עם רמזור ). הנתיב השמאלי עם רמזור נפרד שימש לפנייה שמאלה בלבד. בשעות מסויימות נוצרו טורי ענק בנתיב השמאלי הבודד לפנייה שמאלה ,בעוד שבצמד הנתיבים הימניים היה שימוש דליל יחסית. כך שלפני כשנה הרשויות החליטו לעשות מעשה מבורך ושילבו פתרון חכם של נתיב אמצעי ובו…
הודעה אחרונה מאת Filius_Dei, -
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי פורום, לסוכנות ב.מ.וו המקומית (אסטוניה) הגיעה M3 חדשה לנסיעות מבחן. שלא אנסה? המחיר אמנם מופרע לחלוטין ואין סיכוי שאני קונה אותה כחדשה, אבל מעניין לראות מה אני מפסיד. לצערי, הרכב מספיק יקר בשביל שנציג המכירות יתלווה אלינו לנסיעה. בכל זאת, הוא לא ממש מפריע לנהוג איך שארצה - אלו כבישי טאלין חסרי המעוף שמפריעים. פשוט אין שום מקום בו אפשר לבדוק את הרכב כמו שצריך. מצאנו פנייה וחצי שקטה וקצת העמסתי על הרכב, כך שמסקנות מרחיקות לכת אין, אלא התרשמות קצרה ועניינית: 1. מנוע נפלא עם טונות של כוח בכל מצב, ותיבת הילוכים מהירה שמאפשרת לנצל אותו כמו שצריך. 2. שלל מצבי M עם דקויות על קשיחות המתלים, תגבור ההגה, תגובות הדוושה וכדומה. ההבדלים מאוד מורגשים. למשל, זה לא שהרכב נו…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן נהגתי עד כה על סופר לנסר שנת 97, הרכב הולך לפירוק כי אין הרבה מה לעשות איתו לאחר שהראש מנוע הלך שוב. פשוט למכור לברזל וזהו וחבל על הכאבי ראש?
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 812 צפיות
יש לי דיהטסו שרייד שנת 92, מנוע 1.3 דגם ידני חמישה הילוכים, cs ניסיתי לחפש בגוגל בכמעט שלוש שפות שונות עליו אבל לא מצאתי נתונים מעניינים חוץ מנתוני צריכת דלק, שלא מדוייקת הרכב ידני והייתי שמח לדעת עליו קצת יותר, כמו מה המהירות המקסימלית, מהו המקסימום של הסל״ד ולמען האמת כל נתון טכני
הודעה אחרונה מאת manzeli, -
-
6:00 השעון המעורר מצלצל, לפני פחות מ-4 שעות הלכתי לישון בתום חגיגות יום ההולדת שלי ועכשיו אני כבר מגרד את עצמי מהמיטה והולך להתארגן. 6:25 יורד לרכב, מניע ויוצא מהחניון התת קרקעי ומגלה אספלט לח, מתחיל רגוע כי רוצה לתת לרכב "להתעורר" ולהגיע לטמפ' עבודה וגם ככה הקטע המעניין בדרך למפגש עם החברים מגיע בעוד 10 דקות. 6:35, מגיע לכיכר שביציאה ממנה מתחיל הקטע המעניין, בכניסה אחרת לכיכר אני מזהה GT3RS לבנה עם מדבקות אדומות, מגניב, פיטר יושב לי על הזנב בקטע כביש שאני כל כך אוהב. גשום מאוד, ללחוץ? לא ללחוץ? מחליט להתחיל רגוע ומעיף מבטים למראה לראות מה המוד של פיטר, הוא מתחיל להצמד אלי, אני מבין שאנחנו משחקים, מעביר את הגיר לתפעול ידני ונותן בגז, הכביש רטוב לגמרי אבל ה…
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 896 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4567695,00.html נשמע קצת מאכזב
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
חץ נתיב מתחלף
מאת shai82- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה בהמשך לפוסט הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?384591-%D7%94%D7%95%D7%9B%D7%97%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%9A-%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%91-%D7%A0%D7%94%D7%92%D7%99-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%98%D7%A4%D7%A9%D7%99%D7%9D לא כ"כ הבנתי אם החץ עצמו משתנה או שזה שהוא מהבהב אמור להודיע לי שהוא משמש ברגע זה כנתיב מסויים. תודה
הודעה אחרונה מאת shai82, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם תמיד רציתם מורגן אבל חשבתם שהיא לא מספיק מיוחדת עכשיו יש לחברה חטיבה מיוחדת למכוניות לפי הזמנה. sp = special project הם יבנו לכם בערך כול דבר שאתם רוצים בעבודת יד מעץ ומתכת. אני לא רואה מה ההבדל בין זה למכוניות הרגילות שלהם אבל הם מצאו דרך לעשות עוד כסף. כל התמונות שאני מוצא באינטרנט זהות שפורסמו ע"י החברה ולא רואים ממש מה הולך בתא הנוסעים אבל יש שם הרבה עץ. חברה מדהימה שקיימת מאז 1910 בבעלות משפחתית עם פחות מ 200 עובדים http://www.morgan-motor.co.uk/mmc/specialprojects.html
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
- 12 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום אני טס בסופה"ש לכרתים ל-8 ימים. יש אפשרות לקבל מחברת השכרת הרכב GPS ב-35 יורו לכל התקופה. אפשרות אחרת, היא כמובן לעשות שימוש ב-GPS שבנייד (יש לי חבילת גלישה לחו"ל של 1 ג'יגה). השאלות הן כאלה: 1. מה עדיף - GPS חיצוני או זה שבנייד? 2. האם צריך GPS אחר לצורך נסיעה בחו"ל או שה-GPS הקיימים, כלומר ווייז או הGPS של אורנג' מספיקים? 3. אם צריך להוריד אפליקציית GPS אחרת - איזו כדאית? 4. בהנחה שלא צריך GPS חיצוני, האם חבילת גלישה של 1 ג'יגה אמורה להספיק לשימוש ב-GPS (בהנחה שלא אסע ברכב מדי יום כי בחלק מהזמן אשאר במלון או אהיה בעיר/כפר שליד? (לאלו שביניכם שאולי סבורים שאין צורך בGPS בכרתים אומר, שלפני 12 שנה הייתי בכרתים וכתוצאה מטעות בניווט כמעט ושילמתי…
הודעה אחרונה מאת Eli R, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחרונה ישנו פקק בוקר בתנועה צפונה בצומת זה. נראה שאין לכך סיבה למעט הרמזור. תופעה דומה בנסיעה מעוקף רחובות מערב[מכוון כפר גבירול?] לכיוון אזור התעשייה רחובות. לכאורה, סתם פקקים ללא סיבה. למי ניתן לפנות לגבי כל מקרה? כיצד? האם יש טעם? תודה.
הודעה אחרונה מאת d300, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
החברה מEVO,יצאו להציץ באוסף נדיר של קלאסיות מובחרות בבית מכירה הפובמית בלונדוןuniversal classic car עם הארי מטקליף תמיד כיף לראות אותו מדבר על פרארים ולמבורגינים קלאסים. תבלו
הודעה אחרונה מאת zivco80, -
היום הרכב לא היה מוכן להניע הזמנתי גרירה.הגיע מכונאי עם רכב חילוץ בדק מצבר מצבר מלא .הוא עשה מעקף. וכאן התחיל משהוא מאוד מוזר .הוא הניע את הרכב אבל הרכב היה בP והרכב נסע אחורה .איך מכאנית דבר כזה קורה .
הודעה אחרונה מאת ali50, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 739 צפיות
לקראת רכישת רכב ראשון, איך מתבצע תהליך העברת בעלות, העברת כסף למוכר באמצות צ'ק רגיל, אינטרנט, מזומן? רכישת ביטוח. אין לי ת.ז מהסיבה ואבד, האם אפשר להעביר בעלות עם רישיון נהיגה או דרכון ישראלי?
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, בעבר היו שמועות כי מנועי 2.0 TDI של חברת פולקסווגן לא אמינים וכי יש להם מחלות. רציתי לשמוע יותר על הבעיות ומה ההשלכות. למה לא כדאי להתקרב למנועים האלה ולמה כן כדאי. תודה.
הודעה אחרונה מאת minkin, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
קראתי שב2014 אמור להיות משווק הדגם החדש עם הפרצוף של אסטון מרטין, אבל אני רואה שעדיין משווקים את הדגם הישן. מישהו יודע מתי מתחיל שיווק של הדגם החדש ומפסיקים שיווק של הישן? מחירים של הדגם החדש בהתחלה יגדלו לאומת הישן?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר הביא בדרך לא דרך לארץ מצבר לאופנוע כבד מתוצרת הונדה, מצבר לא עפרת, אלה LI ION מיועד לאופנועי מירוץ עקב משקלו הנמוך. אורך חיים מטורף, יותר ממצבר ג'ל לטענתו. והוא עובד הפוך! אם האופנוע לא מניע {יתרחש בתנאים קיצוניים של קור}, אמרו לו להפעיל צרכנים לכמה דקות בכדיי שהבטריה תגיע לקיבולת שלה ואז יוכל להניע. יש גם לרכב? נמכר בארץ?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני יודע שבזמנו דובר על כך שכשמביאים רכב עם חיישני חניה מקוריים משלמים מס גם על התוספת כמו על כל הרכב וזה מייקר את מחיר התוספת (ולכן את מחיר הרכב) לעומת חיישנים סיניים ב 200 ש"ח. אבל בזמן האחרון אני רואה גם רכבים מפוארים ומאובזרים מאוד שנמכרים עם החצ'קונים הלא מקוריים והדי מכוערים במקרה הרע, או עם חיישנים "תואמי מקור" (ודי יקרים בעצמם) במקרה הטוב, ואני שואל את עצמי הם ברכב שמצוייד בגג נפתח, מושבי עור, חשמל לפה, חשמל לשם (ועוד קישקושים אינסופיים) הוספת חיישני חניה מקוריים באמת תייקר את הרכב בכל כך הרבה? הרי היום באירופה אפילו רכבי השכרה, החל מקטגוריות נמוכות מאוד, כבר מגיעים עם חיישנים מובנים מקוריים. יש משהו שאני מפספס?
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מאמציי לשלם כסף לאסטונים טמבלים בשביל שיתנו לי רכב לתחרות דריפטים לא צלחו השנה, ומכיוון שלא היה בכוונתי להוציא קרוב ל-10K על רכב ותחרות, נאלצתי לרעות בשדות זרים. זרים זו לא המילה הנכונה, כי בסופו של דבר מדובר בחברים - אדם ואפרת מ-myway driftschool. יש לי ניסיון יחסית מוצלח איתם מ-2012, בתחרות דריפט ישראלית למהדרין שבה השתתפתי במסגרת בית הספר שלהם בטוקול שבהונגריה. הפעם מדובר בתחרות אמיתית במסגרת ליגת king of europe, אמנם בקטגורייה הנמוכה ביותר (street) אבל עדיין - תחרות זו תחרות. כמה מילים על האופרציה של myway בהונגריה: יש ברשותם כמה מכוניות דריפט מקצועיות, רובן מדגם E46 (סדרה 3) של ב.מ.וו, עם מנועי V8, כלוב התהפכות וכל מה שמסביב. הבסיס שלהם הוא בשדה תעופה…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 1 תגובות
- 864 צפיות
מעוניין לנקות את הריפוד ולא ממש מעוניין לרכוש את המוצרים האלה בשביל נקיון חד פעמי של הרכב, איפה אפשר לשכור ציוד כזה באיזור נתניה? (עדיף בזול) תודה
הודעה אחרונה מאת Oracle, -
- 1 תגובות
- 922 צפיות
שלום, שילמתי על הטסט דרך האינטרנט בתחילת שבוע וטרם קיבלתי את רישיון הרכב חתום אני מעוניין לבצע מחר את הטסט, ניתן לבצע טסט ללא רישיון הרכב? מה האופציות העומדות בפניי? תודה
הודעה אחרונה מאת big1, -
- 4 תגובות
- 884 צפיות
אחרי תקופה ארוכה שחשבתי שלאייפון3 שלי נדפק לו רכיב ה gps, מסתבר שאם אני מנתק את מצלמת הרכב, פתאום הקליטה ל waze חוזרת. בעיה קצת הזויה. כי אני רוצה להפעיל את שניהם בו זמנית. יש לציין שיש ביניהם מרחק סביר. המצלמה נמצאת מימין למראה המרכזית. הפלאפון נמצא בתושבת מצד שמאל להגה. מישהו נתקל בזה? מכירים פתרון? מידע נוסף, שאשתי מכוינה עם האייפון4 שלה, אין לנו בעיית קליטה. אני מנחש שיש לי קליטה יחסית חלשה שאיכשהו המצלמה מצליחה לשבש.
הודעה אחרונה מאת meirbe,