Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

GPS בחו"ל או שימוש ב-GPS שבנייד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני טס בסופה"ש לכרתים ל-8 ימים.

יש אפשרות לקבל מחברת השכרת הרכב GPS ב-35 יורו לכל התקופה.

אפשרות אחרת, היא כמובן לעשות שימוש ב-GPS שבנייד (יש לי חבילת גלישה לחו"ל של 1 ג'יגה).

השאלות הן כאלה:

1. מה עדיף - GPS חיצוני או זה שבנייד?

2. האם צריך GPS אחר לצורך נסיעה בחו"ל או שה-GPS הקיימים, כלומר ווייז או הGPS של אורנג' מספיקים?

3. אם צריך להוריד אפליקציית GPS אחרת - איזו כדאית?

4. בהנחה שלא צריך GPS חיצוני, האם חבילת גלישה של 1 ג'יגה אמורה להספיק לשימוש ב-GPS (בהנחה שלא אסע ברכב מדי יום כי בחלק מהזמן אשאר במלון או אהיה בעיר/כפר שליד?

(לאלו שביניכם שאולי סבורים שאין צורך בGPS בכרתים אומר, שלפני 12 שנה הייתי בכרתים וכתוצאה מטעות בניווט כמעט ושילמתי בחיי. הטראומה עדיין חרוטה אצלי וכיום כשאני נוסע עם המשפחה ו-3 ילדים קטנים, אין לי בעיה לשלם עוד כמה לירות ושמכשיר יגיד לי איך לנסוע).

תודה ויום טוב!

פורסם

1. זה שבנייד

2. לא יודע לגבי הוויז, הגוגל מאפס יעבוד בטוח ויש גם IGO אם יש לך גלקסי.

3. יש אפליקציה igo primo שניתן להוריד לה מפות מראש ואתה אפילו לא צריך גלישה, זה מאוד נוח, הוראות בעברית ותפריט בעברית.(לא שיש לי בעיה עם אנגלית).

4. אם תשתמש בתוכנה מבוססת אינטרנט, 1 GB אמור להספיק.

כבר פעמיים ניווטתי את הדרך עם IGO בחול. נוח, מגיעים ליעד, כמה אפשרויות מסלול והאמת שהחסרון היחיד שלו זה שהוא לא מתחשב במצב התנועה אבל לא נתקענו למזלנו. מחשב את זמן הנסיעה ריאלי ולא אם אתה טייס. לפני כמה שנים היינו באיטליה, כל המשפחה וטעינו בדרך היינו צריכים לצאת ביציאה מסוימת וכנראה שפספסנו, אבא שלי נהג ודפק ברקס של החיים ורצה לחזור 60-70 מטר בחצי שוליים ברוורס. בהחלט מפחיד ואחרי שהתחיל ליסוע החליט שעדיף להאריך את המסלול בעוד 30 קמ עד היציאה הבאה ולא להסתכן ככה. עד היום שאני מזכיר לו את זה הוא מתחיל להזיע.....

פורסם

גרסת Igo Primo שבפוסט הזה, נתמכת גם במכשירים שמופיעים בצילום המסך שהעליתי.

מצטער, אבל לא נתקלתי במפה של כרתים, גם לא כחלק ממפת יוון.

אבל אני בטוח שהתוכנה תשמש אותך בהנאה בשאר חלקי העולם.

devices.jpg

פורסם

חבל על הכסף, כולל חבילת הגלישה. כנה בכמה אירו סים מקומי עם חבילת גלישה לשבוע, זה יעלה פחות.

יש גם תוכנות לשימוש ללא חיבור אינטרנט - כגון NavFree, שבה השתמשתי לאחרונה בפינלנד. עשתה את העבודה אם כי בהמשך העדפתי את וייז, עם חיבור אינטרנט עם סים מקומי. ניסיתי גם את מפות גוגל - הקריינות היתה מעצבנת ברמות ונטשתי אותה.

ד"א - ביקרתי בכרתים ב-2001 (וברודוס ב-2007, אופי דומה) - ניווט עם מפת נייר עשה את העבודה בלי שום בעיות. סה"כ באי יש כביש אורך אחד (

,הכביש הלאומי" מראניה עד חרסוניסוס) שעיקר הנהיגה נעשית לאורכו, ומספר כבישי רוחב שתשתמש בהם. אין לך מה לנווט בתוך הרקליון, הכניסה למרכז העיר פשוטה, לי לא זכורה שום בעיה בחניה. שאר היישובים הם בגדר כפרים, פחות או יותר גדולים.

ובכל זאת שתי אזהרות:

1. הרמזורים קטנים וחלושים - כמעט בלתי נראים. חפש אותם היטב בכל צומת, בעקר בהרקליון (לא זוכר לגבי שאר הערים, וגם עבר זמן רב מאז שנהגתי שם).

2. הנהגים היוונים יכולים ללמד את הישראלים הלכות ערסיות. שלושה לרוחב נתיב וחצי זה דבר שגרתי, חיתוך של סיבובים עיוורים - ויש רבים כאלה ערים - הוא מעשה שגרה, לא מדליקים אורות ביום (ואפילו מסמנים לך לכבות), לא צופרים בעיקולים עיוורים, וכל שאר התנהגויות שלא תראה אפילו בארץ הקודש.

וסיום בניה אופטימית - כרתים מעניינת ויפה, התושבים מסבירי פנים, ועם טיפה מזל תהנה מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלום

אני הייתי בכרתים בפסח השנה לשבוע

לקחתי רכב עם מכשיר ניווט, קיבלתי הדרכה קצרה על המכשיר במלון ולהפתעתי נוכחתי לדעת כי הניווט בשפה היוונית....

למזלי המכשיר לא עבד כשהתקנו אותו ברכב והמשכיר אמר שלא יחייב אותנו וכך אומנם היה. בדיעבד הסתבר שיצא לטובה. המכשיר לא עבד ברכב, כיוון שהיה תחת רשת ברזל ששימשה כסכך בחניה...

למזלי הורדתי בארץ תוכנת ניווט שנקראת GPS NAVַ MAP

התוכנה עבדה מעולה והיתה מעודכנת

היתרון שעל גבי המסך אתה מסמן בנגיעה להיכן אתה רוצה להגיע, התוכנה כמובן מזהה את מיקומך על רשת הדרכים וקדימה. לא לשכוח לקחת מהארץ מטען לרכב ומתקן לשימשה עבור המכשיר הנייד, כי האפליקציה זוללת סוללה

מדובר בסמסונג G3

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אופיר, אשמח אם תוכל להעלות צילום עם הסמל של האפליקציה, יש המון אפליקציות בגוגל סטור ואינני יודע לאיזה מהן התכוונת.

תודה.

פורסם
אופיר, אשמח אם תוכל להעלות צילום עם הסמל של האפליקציה, יש המון אפליקציות בגוגל סטור ואינני יודע לאיזה מהן התכוונת.

תודה.

תקליד

gps navigation & maps

או

בגוגל סטור

gps nav&maps

ואתה מגיע לאפליקציה הזו.

פורסם

אני לא מזמן הייתי בRoad trip של 1,400 קילומטר באיטליה שאת כולם עשיתי עם Google maps והייתי מאוד מרוצה(יש לי Sony z),

היה נוח ידע לנווט אותי סבבה ולא "שתה" את החבילת תקשורת,לפי ההגדרות של האנדראויד הMaps השתמש רק ב400 מגה בכל הטיול.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הייתי באיטליה 9 ימים עם חבילה של 1GB.

השתמשתי ב-waze שהראה 'בקיאות' טובה יותר מה-tomtom שהיה מותקן ברכב.

כל תקופת השימוש כולל קישור לדוא"ל, עבודה, whatsapp, דפדפן ו- trip advisor הניבו 800MB.

ד"א כפול 2:

הבנתי ש-waze נוכחת בצורה טובה באיטליה ואני לא יודע אם זה מעיד על שאר המדינות.

חבילת 1GB לשימוש בחו"ל ואפילו דרך חברות הסלולאר בארץ עולה פחות מ-35 אירו.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

• תוכן חדש...