רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
ערב טוב. שמתי לב, לא מאתמול, שכאשר החגים מתקרבים (בעיקר ראש השנה), פרסומות הרכב בטלוויזיה וברשת מתרבות. היום ראיתי פרסומת של צ'מפיון, שבה התנוססה תווית קטנה: "קבל את רכבך עד החג". וכעת לשאלתי שבכותרת: מה גורם לישראלים לרצות לרכוש רכב חדש דווקא בחגים? או שאולי יבואני הרכב הם אלו שהתחילו את המנהג של פרסום מסיבי לקראת המועדים הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת Dj Shai, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן. מישהו יודע איפה אפשר למצוא או איך זה נקרא או מידע כלשהו בנושא. אני מחפש שבב gps לרכב. לדוגמא להתקין ב100 מכוניות את השבבים הללו ולדעת בכל רגע נתון איפה הרכב נמצא ולראות אותו בנסיעה. כמו בגט טקסי שרואים את המונית מגיעה אליך או בוויז. אני צריך משהו שמתחבר לרכב עצמו ולא דרך הפלאפון או משהו דומה. למישהו יש המלצה מידע כלשהו שיכול לסייע? תודה.
הודעה אחרונה מאת micha, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מומלץ? אמין? מישהו היה? שמע? מכיר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mat321, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בהרבה רכבים, כולם בעלי הנעה קדמית, הרצפה מאחורה לא שטוחה. יש מן גבעה באמצע הרצפה. השאלה היא למה בעצם? מה עובר שם? למשל בקורולה הרצפה שטוחה וזה מרגיש נוח בהרבה.
הודעה אחרונה מאת HybridBoy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הערב נחשפה היגואר ה"קטנה" החדשה שתנסה לעשות חיים קשים לב.מ.וו סדרה 3, מרצדס C קלאס ואודי A4. באמתחתה שימוש רב באלומיניום והבטחה למשקל קל משמעותית ממתחרותיה, הנעה אחורית, יחידות כח חדשות, המילה האחרונה במערכות העזר האלקטרוניות והבטחה לניהוג מהנה. לא רק זאת, אלא שעליה להשכיח מאיתנו את הנסיון הקודם והכושל של יגואר בסגמנט, X טייפ בעלת ההנעה הקדמית/כפולה, שהיתה נפילה של ממש. XE מציגה עיצוב שהוא במידה רבה XF מוקטנת - ולטעמי זה יוצר קצת בעיית פרופורציות. גם סרח העודף הקדמי והמוסווה לכאורה(במכונית בעלת הנעה אחורית) לא לגמרי ברור. http://www.netcarshow.com/jaguar/2016-xe_s/ מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- 2 תגובות
- 523 צפיות
ראיתי באינטרנט תמונה של מאזדה 3 עם ניקל ורשום מאזדה 3, הינה תמונה: http://i.imgur.com/TrwxjCe.png אני רוצה להזמין כזה מאייבי, רק אין לי מושג מה לרשום, חיפשתי הרבה זמן ולא מצאתי את זה. (לרכב מאזדה 3.) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת E.L, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, יש לי ביואיק רנדוו, מישהו ניכנס בי מאחורה וכתוצאה מכך הטמבון כולו רועד ונהייה סדקים לצבע, היתי ב2 מוסכים והם טוענים שמתיחת לטמבון יש עוד טמבון, ( הטמבון החיצוני הוא רק כיסוי) ויש מצב שיש שם מכה, ( לוחצים לחיצה קטנה ורואים הטמבון נישאב פנימה יותר מהרגיל) מוסך אחד מהם הוא מוסך gm , דיברתי אם הבחור והוא שלח אותי למוסך שלו, המוסך שלו טוען שביגלל שיש לי וו גרירה הורידו את הטמבון התחתון או משהו כזה, ואין פה הרבה מה לעשות, רק צבע, ביגלל שהטמבון הוא ספויילר( ככה קראו לזה בgm) 2 צבעים, אפור ושחור , הבחור במוסך של הפוגע היה מופתע ביכלל שצובעים דבר כזה, אני מצד אחד לא רוצה לעשות לבחור שניכנס בי חיים קשים, ולזרום איתו, אבל אני מפחד שאני לא יקבל עבודה טובה והוא סתם…
הודעה אחרונה מאת רונן שחפ, -
- 1 תגובות
- 806 צפיות
הזמנו את הקיה פורטה החדשה 2014 עם מערכת מולטימדיה מהיצרן (כלומר עם המסך הגדול). יש לי שתי שאלות לגבי זה: 1.אפשר להעביר שירים דרך ההגה? או רק ווליום ? 2.דרך הבלוטוס במערכת ברכב אפשר לשמוע שירים או שצריך לחבר את הAUX בשביל זה? תודה רבה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 234 תגובות
- 24.4 אלף צפיות
הקדמה עבדכם הלא נאמן, יחד עם חברו RK, הגיעו לסוכנות רנו בעיר התחתית בחיפה ביום שישי בבוקר כדי לבצע נסיעת מבחן ברנו מגאן קאפ*. הפרטים סוכמו מראש: נסיעה בת שעה לפחות ללא לחץ של זמן (הרכב הוזמן במיוחד), שנינו נוהגים ועוד כמה סיכומים טכניים. מה גילינו? לא הרבה, אבל ככל הנראה שהרנו כן מניעה ואף מסוגלת לעלות עד הילוך שלישי. אם אתם צריכים לבצע נסיעה קצרה קיים סיכוי טוב שהמגאן תצליח להשלים את המשימה ובלבד שלא מדובר על נסיעה בת מעל 10 דקות. כיצד גילינו את כל המידע הזה? *תחילה אציין כי למרות שדובר על נסיעה על RS קאפ, הרכב היה דווקא RS. לא נורא, אבל גיליתי את זה רק מבחינת המפרט באופן עצמאי, בבית. בכניסה לסוכנות, עומדת לה מגאן RS צהובה ומפתה. מה שמפריד בי…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 5 אלף צפיות
חברים שלום, האם מישהו יכול להמליץ לי על מוסך בצפון הארץ שפתוח בשבת? ברצוני לבצע טיפול 10K לגולף דור 4 טורבו דיזל. תודה, סרג'ו
הודעה אחרונה מאת פולו_קלאסיק, -
אהלן חברים . היום קרה לי משהו מוזר ואני מחפש אולי מהחברה כאן הסבר הגיוני לעניין . אז ככה - הרכב המדובר הוא רנו מגאן קופה מודל 2001 , שנמכרה ביום שישי האחרון . לפני כ3 חודשים הרכב עלה ליד 2 , במחיר גבוהה יחסית . היו הרבה מתעניינים אך אף אחד רציני באמת . עבר חודש ופג תוקפה של המודעה (ולא חודשה) . ביום שלישי האחרון הרכב שוב עלה ליד 2 , פרטים מעודכנים , ק"מ מעודכן והכל ומחיר שהוצב הוא 10 אלף . יום חמישי בלילה מתקשר אליי בחור , ומציג את עצמו בתור איש קבע שמחפש רכב זול , יפה ידני וחסכוני בדלק ע"מ להגיע לבסיס וממנו חזרה . סגרנו על מחיר של 8 (המזגן ברכב תקול - עניין של 1400 שקל מבדיקה שלי , וטסט שנגמר עוד חודש ) בוקר למחרת סגרנו עסקה והכל . היום אני נכנס ליד 2 - ומה אני רוא…
הודעה אחרונה מאת MiKa_P, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני שהתגייסתי הוצאתי רשיון על ידני ומאז אחרי 4 שנים לא נהגתי (חוץ מאתמול). אתמול עליתי על רכב אוט' של חבר אחרי 4 שנים בלי נהיגה ובלחץ מטורף. נסעתי בכביש בשכונה בלי הרבה רכבים וכשרציתי לתת ברקס קטן היתי נותן פול ברקס ובולם חזק. הסיבה היא שבצבא היתי נוהג בטרקטורים ענתיקה וכדי לבלום שם צריך ללחוץ בכל הכוח על הבריקס וההרגל הזה לא יצא לי מהראש אבל אחרי חמש דק' למדתי להרגיש את הברקסים ברכב. השאלה שלי היא שאני מתכוון לקנות רכב וממש מפחד לעלות לכביש איתו. מין לחץ וחוסר ביטחות ופחד בכבישים מהירים. אין לי מושג איך לרכוש קצת ניסיון לכבישים. אולי אתם מכירים דרך לתרגל את זה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 0 תגובות
- 579 צפיות
שלום לכולם להורים שלי יש שברולט קרוז 2010 ונשרפה להם מנורת הברקס המרכזית .שביררנו בחברה הם דורשים 800 ש"ח על נורה חדשה מכיוון שצריך להחליף את כל החלק כי זה מגיע בית מנורה שלם. מה שכן הם נתנו לי את המקט והמליצו לי להזמין מאייבי כי זה זול משמעותית הבעיה שלי היא שלא מצאתי את זה באייבי המקט הוא 96836552 השאלה שלי אם למישהו פה יצא להזמין כבר מנורה כזאת או אם מישהו יוכל לעזור לי בחיפוש תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אלעד0210, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 665 צפיות
אהלן, הייתי בסוכנות של סיאט לפני כמה ימים לגבי רכישת לאון החדשה והנציג אמר לי שברביעי מתחיל יריד מכירות של צמפיון. רציתי לדעת אם ידוע על איזה דגמים יהיו הנחות וכמה הנחות יהיו במידה ויש. תודה (הנציג לא ידע להגיד לי כמה יהיה, אני מקווה שכאן יש חבר'ה שאולי יודעים פחות או יותר).
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
שלום לכולם. אני לפני קניית רכב חדש ואני בהתלבטות רצינית מאד אם לקנות את אחד מהרכבים החדשים עם מנועי טורבו TSI + תיבת הילוכים DSG, או ללכת על משהו יפני דוגמת מזדה או קורולה שמבטיח אמינות רבה יותר אך פחות ביצועים וחסכון בדלק. חפרתי וחפרתי בדיונים כאן בפורום ויש אינסוף דיווחים על תקלות רק שרובם מתייחסים לשנתונים ישנים יותר. אז החלטתי לפתוח כאן נושא אני מקווה שזה לא חרוש מידי (אני יודע שכן..) שמתמקד אך ורק ברכבים מהשנים 2013-2014. אז בבקשה מכולם למרות שדובר על זה רבות, אני אשמח לשמוע דעות ודיווחים מאנשים שיש להם רכבים מהשנתונים הנ"ל, או מאנשים עם חברים וכו' שיוכלו לספק תמונת מצב לגבי מה שקורה היום. אני אישית מתעניין בגולף 1.4, אבל אשמח לשמוע דעות כלליות …
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, עשיתי תאונה עם הרכב וככל הנראה הוא יושבת. לאחר בירור סוכן הביטוח (אני מבוטח במגדל) לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה האם אני יכול לקנות את הרכב אחרי שהוא מושבת מחברת הביטוח, ולמכור אותו לחלקים. יש פה מישהו עם קצת נסיון או ידע בעניין? עד כה כל התשובות שאני מקבל הם חלקיות, אתמול נאמר לי שיצא חוק חדש שאסור למכור לחלקים אם אתה לא מורשה... בקיצור, לא ברור. תודה.
הודעה אחרונה מאת Aviram-C, -
-
איך חונים ברוורס? 1 2
מאת sasiz-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
בעקבות השרשור הארוך פה על החוצפה הישראלית של חנייה כפולה, ועל כך שלישראלי הממוצע חנייה ברוורס היא אתגר, אני מודה על האמת, גם בשבילי זה אתגר. עד היום התמודדתי רק עם חניות "קלות", ברוב המקרים אם הייתה לי חנייה בין שני רכבים, העדפתי לוותר על המקום ולמצוא מקום שיותר קל להיכנס עליו. מה השיטה שלכם לחנייה בין שני רכבים/עמודים וכו'? האם יש שיטה או שזה רק עניין של שפשוף (גם של הרכב )
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
"שופט שריכז 11 תלונות נגד מערכת א-3 שספגה ביקורת רבה, קבע "מעבר לכל ספק סביר" כי היא מתעדת עבירות באופן מדויק ומהימן הליך משפטי ארוך ומעמיק שהתקיים בבבית המשפט לתעבורה בבית משפט השלום בבאר שבע בשבוע שעבר קבע מעבר לכל ספק סביר, כי מערכת האכיפה האלקטרונית האוטומטית א-3 של משטרת התנועה מתעדת באופן מהימן ומדויק עבירות תנועה. לכן, נקבע, התמונות שמספקות המצלמות קבילות להליך פלילי נגד הנהגים. מדובר בהחלטה משמעותית עבור המשטרה, שספגה ביקורת קשה על התקנת המערכת בשנים האחרונות." לינק לכתבה .
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 0 תגובות
- 440 צפיות
אני צריך עזרה במשהו מחר אני שם
הודעה אחרונה מאת kobika24, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. לאחרונה נשבר לי הכפתור של בלם היד בדייהטסו סיריון 208, המוסכניק שלי אמר שהחלק לא נמכר בנפרד אלא רק כחלק ממכלול של כל הבלם- שעולה בערך 1000 ש"ח, חיפשתי בחנויות חלקי חילוף- אבל אף אחד לא מחזיק את החלק הנ"ל, האם ניתן להשתמש בכפתור של רכב אחר שמתאים להברגה בתוך הבלם?
הודעה אחרונה מאת eyal84, -
-
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הצלחתי להגיע לאתר התשלומים שלהם : parkingfine.cition.nl אני מזין את הנתונים וכלום לא קורה, מישהו מכיר? תודה.
הודעה אחרונה מאת wwave, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ראיתי את זה בC5 החדשה וזה פטנט נוח ומיוחד יותר , אך יש בזה חסרונות ? איזה רכבים עוד יש חוץ מה C5?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
יש חברה שרואים לה Novatek. יש לה כמה דגמים .מה ההבדל בין הדגמים מי נחשבת יותר איכותית? GS8000L-1 2- GS9000L 3- F900LHD לפני שפתחתי חיפשתי ולא מצאתי בפורם.
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4 אלף צפיות
בשבוע שעבר חגגה הבראבו שלי ( רכב צמוד מהעבודה) 4 שנים כאשר העברתי אותה טסט היו על מד האוץ 180k מאז נוספו עוד אלפיים קמ. יש לציין שאני הנהג היחיד ברכב. אסכם את התקופה וארשום שמבחינת אחזקה ולמעט טיפולים פעם ב30k (ולעיתים בלמים בין לבין) הרכב שומר על אמינות גבוהה . טיפול 120k היה יקר מאוד בגלל החלפת משולשים ,בלמים וטיימינג ,בשנה האחרונה הוחלפה קלאץ ב130k . בהזדמנות זאת ובמסגרת האחריות הוחלף גם גלגל התנופה היקר שקיבל חופש מסויים. מלבד הקלאץ הוחלף האלטרנטור ששבק ב150k ,2000 ש״ח למשופץ! עד לרגע זה הרכב מרגיש מצויין ,נוסע חזק , צריכת השמן עדין אפסית למרות הקמ הגבוהה ולא פעם שימוש מאומץ. מה שעוד יותר מפתיע הוא שתא הנוסעים נשמר היטב גם אחרי 4 שנים.הכל יושב במקום , שום דבר …
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בן אדם שמוכר רכב, לרוב הקונה ירצה לקחת את הרכב למכון בדיקה לראות את הריג'קטים (ואולי על הדרך לקזז במחיר כמובן, עם כל הכסת"ח שהולך שם) האם נהוג שהקונה בעצמו ישלם על תשלום הבדיקה (בסביבות ה500 שקל) או שנהוג להתחלק חצי חצי או אחרת?
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 1 תגובות
- 751 צפיות
מישהו שמע על האירוע חשיפה של ניסאן קשקאי החדשה בסוף השבוע הזה ויודע להגיד אם יהיה שם נסיעות מבחן?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אז ככה, אני כבר כמעט שנה על הכביש, הכי רחוק שנסעתי זה לירושלים מהמרכז. הגיע הזמן לרדת לאילת. אז כמה שאלות ברשותכם: האם צריך לבדוק דברים מסוימים ברכב לפני נסיעה כזאת ארוכה (הרכב עבר טיפול שנתי במאי)? באיזו דרך עדיף לנסוע? באיזה שעות עדיף לצאת (בוקר צהריים ערב)? אם יש לכם מה להוסיף\ תרגישו חופשיים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
האם קיים הבדל בעיקרון הפעולה של מב פארקינג בגירים אוטומטים. לבין מצב פארקינג בגירים רובוטים וcvt?
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 427 צפיות
האוטו הוא פאסאט 2009 1.8 TSI comfortline. לאיזו קבוצת רישוי שייך האוטו 5 או 6? כי הרשיון שלי רשום 6 אך אחרים עם אותו הדגם ואותו הגימור רשום 5. תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת dewq, -
- 2 תגובות
- 558 צפיות
היי חבריה, מה היא עלות התקנה למצלמת מראה ברכב ? רכב חדש שברולט סוניק אם יש מתקין מומלץ בנתניה תודה אהוד
הודעה אחרונה מאת tood,