Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתור מי שעובד בתחום הרכב ( מכירה ), אומר שהרבה פעמים לקוחות לא באמת מראים את הכוונות שלהם. החל משפת גוף ועד נראות.

כשאני ניגש לרכוש רכב אני צריך להוכיח ("מראים את הכוונות שלהם") שאני מתכוון לרכוש את הרכב? רצינות? אולי יש צורך שאשבע בספר תנ"ך שאני רציני איך שאני נכנס לאולם כתנאי לנסיעת מבחן? אולי יש צורך בבדיקה בנוכחות הנציג באמצעות כניסה ממחשב הסוכנות לאזור האישי שלי בבנק, כדי להוכיח לך כמה כסף יש לי? או שאולי הנציגים כבר יודעים לזהות לפי הלבוש של הלקוח - אם הלקוח קנה את החולצה מ"פוקס" זאת תעודת עניות, ואילו אם מגיע לבוש בחולצה של "קסטרו" זה מבשר על מצב סוציו אקונומי גבוה יותר?

ועכשיו באופן כללי ולא קשור ליבואן זה או אחר:

אני יודע שיש פה עשרות (!) נציגי מכירות מכל היבואנים, אז שימו לב: כשלקוח מגיע לסוכנות, ולא משנה עם איזה רכב הוא מגיע, באילו בגדים הוא לבוש לרבות סוג הבד של החולצה ושאר שטויות שהמצאתם עם הזמן, עליכם לשרת אותו לשביעות רצונו - אחרת תתפטרו. אתם לא ראויים לשרת לקוחות. בשביל זה משלמים לכם, בשביל זה אתם מקבלים בונוס על כל מכירה, וכדי שלא יבואו אליכם אח"כ בטענה שלא עמדתם ביעד הרבעוני שנקבע מראש ע"י היבואן.

אני ביטלתי הזמנה פעם בלי שעשיתי נסיעת מבחן בכלל, שולם 50% מערך הרכב ולא סתם מקדמה (כדי לתפוס את הרכב לי), ובסופו של דבר הנציג לא הסכים להמתין כמה ימים עד שבוע כדי שתכנית החיסכון תשתחרר והודיע כי אם יבוא לקוח הוא ימכור לו את הרכב. אז מבחינתי הנציג לא רציני, וככה לא מוכרים רכב ולא מעניין אותי מה הסיבות, כולל סיבות של רצינות ושאר שטויות.

באופן כללי שמתי לב שיש גם תופעה של אותו נציג מכירות שללקוח A נותן שירות טוב, וללקוח B שמגיע יום אחרי שירות פחות טוב. כנראה פועלים בהתאם למצב רוח באותו יום.

אתמול בבוקר הייתי בסוכנות אחרת, שם באתי לבדוק פרטים על רכב בלי נסיעת מבחן ובלי כלום. יחס מעולה! ושם יש רכבים שלקוחות שילמו מקדמה ולא שילמו את מלוא הסכום כבר 3 שבועות וחודש והרכבים ירדו מהמלאי ללקוחות אחרים. אולי אחרי משהו כמו 3 שבועות הייתי בודק עם הלקוח על הרצינות שלו לרכוש את הרכב, וגם זה מאוד בעדינות!

כשאני הייתי נציג מכירות ומכרתי חבילות תקשורת באלפי שקלים, בחיים לא עשיתי סלקציה על לקוחות. אפילו הזהירו אותנו לא לעשות זאת. גם שבאו ילדים נתתי להם מידע!

בשנה שעברה עבדתי בחברת היי טק במקביל ללימודים, ניגש אליי בחור אתיופי לאחר ששמע שאני מתכוון לקנות סלון במקום מסוים. הוא מספר שהוא הלך לאותו מקום, בירר מול הנציג מכירות על סלון שעולה מעל 10K ש"ח, והנציג ענה לו: "עזוב, זה לא בשבילך" (כאילו בגלל שהוא אתיופי הוא לא יכול לקנות סלון יקר). מיותר לציין שאני לא קניתי מאותו מקום!!

במקרה של פותח השרשור כך לא משרתים לקוח שמגיע לרכוש רכב כזה (או אפילו רכב שעולה 60K ש"ח). מגיע לאותו נציג מכירות שלא יקנו ממנו כלום אף פעם. ממש מרתיח.

עריכה אחרונה על ידי stio
  • תגובות 234
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

א. פות"ש רציני. מנהל מכירות אמור להיות מסוגל לוודא את זה תוך חצי דקה במספר שאלות פשוטות "על מה אתה נוהג היום?" "איזה רכבים בחנת או בוחן באחרונה?" "למה דווקא קאפ?".

ב. אני יכול להבין חשש במסירת רכב הנעה אחורי חזק במיוחד. נניח פורשה 911. לא מגאן אר.אס עם כל הכבוד.

ג. שום דבר לא מקרי, אם היחס זהה, כמעט באותם מלים, בת"א וחיפה. זו מדיניות. אולי רק מזכ"ל האו"ם יכול לחשוב שזה צירוף מקרים...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

זה אכן מצער, ואני מקווה שנציג של קרסו יקרא את זה ויתאם עימכם נסיעת מבחן חוזרת, ומקווה שתהנו ממנה.

אותי זה ציער לשמוע שככה מתנהגים לקונים פוטנציאליים לרכב כל-כך מבטיח.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

סיפור קצרצר על קרסו (סליחה אנפיניטי):

לפני ארבע שנים בחנתי את ה- G37 קופה כמחליפה ל- IS שלי, נסיעת המבחן הסתיימה בכך שהתלהבתי מהרכב אבל נדרש "פוש" נוסף כדי שאלך עליו.

רוצה הגורל ואחרי חודשיים שלושה מתקשר אלי איש מכירות ומטעמם ושואל אותי איך אפשר להתקדם, באותה העת הייתי לקראת המועד האחרון של הסכם ה- buy back שהיה לי מלקסוס - במסגרתו יכולתי להחזיר אליהם את הרכב ולקבל עליו מיד מחיר מחירון.

הבהרתי לאיש המכירות שאים אנחנו הולכים על זה, זה חייב להיות תוך שבועיים לפני פקיעת ההסכם מול לקסוס.

תוך הבנת לוח הזמנים הקצר נקבעת לי נסיעת מבחן חוזרת ליום מלא, הכול מתואם מראש ואני חסר אמונה שכמותי מתקשר יום לפני לוודא שהכול סגור, הבחור האמון על נסיעות המבחן מודיע לי שהרכב איננו ברשותו, אני מתחקר אותו עוד קצת כדי להבין איך קורה דבר כזה ואז הוא פולט את השוס "הוא הבטיח את הרכב לחבר שלו"...

אמרתי תודה ולא להתראות, יכול להעיד (אם זה משנה משהו למישהו) שככול הנראה אחרי נסיעת המבחן הייתי מבצע הזמנה, יכול להגיד תודה לקרסו שלא נתנו לי את הרכב, כי להישאר עוד כמה שנים עם ה- IS היה מהלך הגיוני בהרבה...

פורסם (נערך)

לפני כמה חודשים התעניינתי ברצינות רבה מאוד בקליאו ידנית 1.2, ניגשתי לסוכנות בנתניה עם ה serious face שלי על ג'ימני שיום לפני כן היה בטיול והתכסה כולו בבוץ כמעט עד הגג.

אחרי רבע שעה ברכב התצוגה הבנתי שזה לא זה, ואמרתי לנציג תודה רבה. הוא התעקש שאעשה נסיעה ב0.9 שלהם שחונה בחוץ.

אמרתי לו מפורש - "חביבי, מכירה לא תצא לך מזה, חבל, הרכב לא נוח לי." הוא בכל מקרה התעקש "זה חינם, מה אכפת לך?"

זרמתי.

תוך כדי נסיעה אמרתי לו שאני מקנא בו על זה שיוצא לו לנהוג במגאן קאפ כל הזמן, משם גלשנו לשיחה על אנשים שבאים ומבקשים נסיעות על הרכב הזה והוא סיפר לי שהמון סתם באים כדי לסמן V, לפעמים שניים או שלושה חבר'ה וכולם עושים פרצוף של "עוד רגע אני קונה רק תן לי נסיעה" ובפועל אין מכירות, רק מחפשים לקרוע את האוטו, אז הוא מראש מפתח קצת אנטגוניזם כלפי מי שנכנס לאולם וישר קופץ "אח'שלי תארוז לי שני RS CUP לדרך".

יחס דומה מאוד קיבלו שני חברים שרצו לרכוש אוקטביה vRS והגיעו לסוכנות (חיפה נדמה לי, או עפולה, לא זוכר) עם פולו GTI ואקורד.

מה זה אומר? לא יודע.

כנראה שהנציגים כל כך נשחקו מאנשים שסתם באים לשגל את המוח שהם כבר לא יודעים להבדיל מי באמת קונה פוטנציאלי ומי סתם בא לסמן V.

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בכל מקצוע בו יש תחרות, לא רק במכירת רכב (גם במקצוע שלי לצורך העניין), יהיו x מתעניינים. מהם חלק מסויים יגיע להצעת מחיר ומתוך חלק זה חלק מסויים יקנה. אם נציג המכירות לא מבין את זה, או חושב שהוא ידלג על השלבים - הוא אידיוט.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפני כחודש וחצי יצרתי קשר עם נציג של UMI בקשר לנהיגת מבחן בסוניק RS שדי מעניינת אותי, לא לרכישה, אלא בהשוואה לדגם ה 1.4 האטמוספרי, שיש לי ניסיון די ממושך איתו.

הדגשתי בכוונה שאני לא לקוח פוטנציאלי, אלא מתכוון לבצע נסיעה של חצי שעה-שעה על מנת לעמוד על ההבדלים, בייחוד לאור התמחור הנוח.

קבעו איתי ליום ב' בשעה 5.

חיכיתי יותר מחצי שעה בסוכנות המרכית, שיותר מכל מזכירה בסדר שלה (או יותר נכון באי הסדר שלה) חנות רהיטים בטורקיה.

רק אחרי חצי שעה נזכרו בקיומי, ואז הם בדיוק נזכרו שכרגע המכונית לא זמינה, והיא כן היתה זמינה, אבל לאלו שמתכוונים להזמין.

אמרתי להם תודה, והמשכתי ברגל הביתה.

עליתי לשכן שלי שרכש כזו מכונית, וביחד ביצענו נסיעת מבחן קצרה, שהתנאי שלו היה שלא נעבור את ה 3,000 סל"ד ולא נפעיל מזגן עד שהמכונה תתחמם..

UMI לא חייבים לי כלום, לא התכוונתי לקנות מהם מכונית ופרנסה לא יראו ממני.

אל דאגה קרסו, אתם לא לבד. :-P

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפני 9-10 חודשים קרסו תל אביב. מגאן CUP במצב מצויין עם נציג מקצוען ונלהב, נהיגה ללא פשרות, סל״ד עד מנתק וכביש עם תפריט פניות ובלימות עד הקצה...

ממש לא היה נעים לי אחרי יחס כזה למצוא את המילים הנכונות למה לא אני לא מזמין אותה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לפני כמה חודשים התעניינתי ברצינות רבה מאוד בקליאו ידנית 1.2, ניגשתי לסוכנות בנתניה עם ה serious face שלי על ג'ימני שיום לפני כן היה בטיול והתכסה כולו בבוץ כמעט עד הגג.

אחרי רבע שעה ברכב התצוגה הבנתי שזה לא זה, ואמרתי לנציג תודה רבה. הוא התעקש שאעשה נסיעה ב0.9 שלהם שחונה בחוץ.

אמרתי לו מפורש - "חביבי, מכירה לא תצא לך מזה, חבל, הרכב לא נוח לי." הוא בכל מקרה התעקש "זה חינם, מה אכפת לך?"

זרמתי.

תוך כדי נסיעה אמרתי לו שאני מקנא בו על זה שיוצא לו לנהוג במגאן קאפ כל הזמן, משם גלשנו לשיחה על אנשים שבאים ומבקשים נסיעות על הרכב הזה והוא סיפר לי שהמון סתם באים כדי לסמן V, לפעמים שניים או שלושה חבר'ה וכולם עושים פרצוף של "עוד רגע אני קונה רק תן לי נסיעה" ובפועל אין מכירות, רק מחפשים לקרוע את האוטו, אז הוא מראש מפתח קצת אנטגוניזם כלפי מי שנכנס לאולם וישר קופץ "אח'שלי תארוז לי שני RS CUP לדרך".

יחס דומה מאוד קיבלו שני חברים שרצו לרכוש אוקטביה vRS והגיעו לסוכנות (חיפה נדמה לי, או עפולה, לא זוכר) עם פולו GTI ואקורד.

מה זה אומר? לא יודע.

כנראה שהנציגים כל כך נשחקו מאנשים שסתם באים לשגל את המוח שהם כבר לא יודעים להבדיל מי באמת קונה פוטנציאלי ומי סתם בא לסמן V.

ובדיוק בשל הסיפור הזה צריך להתייחס לכל אחד עם רשיון נהיגה ונטול מניירות של מי שמצוי בחופשה מאישפוז כפוי, כאל קונה פוטנציאלי. גם אז לא כל אחד יקנה את האוטו כמובן, סטטיסטית כנראה אחד מתוך כמה עשרות. סלקציה מטופשת כמו זו עליה סיפרת כאן תשלש ותרבע את היחס הזה.

פורסם
אתה אומר להם שאתה הולך לקרוע להם את אוטו והם לא מסכימים אז אתה נתעצבן?

לא ביקשת להיכנס למסלול בכוכב יאיר?

למה, פות"ש צריך לשקר?

הכוונה היא לקנות רכב ספורטיבי. רכב ספורטיבי ננהג ספורטיבי. נהיגה של 10 דקות בהילוך שלישי תתן אינדיקציה לרכב ספורטיבי, כמו שמבט בתמונת פספורט יתן לך אינדיקציה לגבי כישורי סקס של הדייט המיועד שלך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ובדיוק בשל הסיפור הזה צריך להתייחס לכל אחד עם רשיון נהיגה ונטול מניירות של מי שמצוי בחופשה מאישפוז כפוי, כאל קונה פוטנציאלי. גם אז לא כל אחד יקנה את האוטו כמובן, סטטיסטית כנראה אחד מתוך כמה עשרות. סלקציה מטופשת כמו זו עליה סיפרת כאן תשלש ותרבע את היחס הזה.

בדיוק ככה סיאט העלו המוני (במונחים ישראליים) מכוניות בינוניות (ביחס למתחרות) על הכביש, שיווק נכון.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בהחלט ביזיון, אבל לדעתי מדובר בשיקול דעת, מוטעה, של נציג מקומי ולא במדיניות כוללת של קרסו. עובדה, שחבר הפורום falou קיבל מקרסו, רכב כזה למבחן ארוך בלי נציגים נלווים.

לא חבר, מנהל, ולא מקרסו, אלא מהנהלת האתר...

קרסו ממשיכים מסורת לא מפוארת של חוסר הבנה של הלקוחות שקונים רכבי ספורט.

לכן כל פעם מחדש הם נכשלים במיתוג ובשיווק בקטגוריה.

ממש ממש חבל.

חייבים להבין שלא מוכרים רכבים כאלו עם אותה גישה ואנשים שמוכרים איתם רכבים "רגילים".

או שילכו וישימו צ'ק שמן אצל מנהל מותג אבארט.

לא פגשתי אותו, לא קניתי אצלו, אבל הוא עושה עבודה... סוכר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפני 3 חודשים הזדמן לי להכנס לטןלם של קרסו בראשון. הלכנו לראות את הקפטור.

התקבלנו בחיוך, קפה ועוגיות. נשאלנו האם בא לנו לעשות נסיעת מבחן בו במקום. אכן ביצאנו. 3 נהגים. חזרנו.

גיבור קצר עם מנהל האולם ונרשם הצ'ק. גם תהליך המתנה ומסירה היה מהנה.

אחת החוויות המהנות בקניית רכב חדש ויוצא לי לחוות אותן פעם בשנה בממוצע.

כנראה שבאמת תלוי בסוכנות ובמה הגעת. איש מכירות שמולו התחלנו אמר : "לכבוד לי גם בשביל הספורט למכור רכב למי שמגיעה עם במוו 7".

מצד שני כשבאתי לסוכנות עם הונדה ג'אז לסוכנות של יונדאי להתעניין ברכב של 270K לא כל כך התייחסו אלי.

פורסם
למה, פות"ש צריך לשקר?

הכוונה היא לקנות רכב ספורטיבי. רכב ספורטיבי ננהג ספורטיבי. נהיגה של 10 דקות בהילוך שלישי תתן אינדיקציה לרכב ספורטיבי, כמו שמבט בתמונת פספורט יתן לך אינדיקציה לגבי כישורי סקס של הדייט המיועד שלך.

שאתה מתחיל עם בחורה במשפט הראשן אתה אומר שאתה רוצה לקרוע לה את הצורה?

אני בענייני אופנועים בשנים האחרונות, אופנועים של נסיעת מבחן אין ביטוח מקיף.

אם אתה לוקח דוקאטי דיאבל שעולה 200000 ש"ח לנסיעה אתה משאיר כרטיס אשראי לנזקים שיכולים להיות, אנשים מעדיפים לא לעשות נסיעה או שנוסעים עד סוף הרחוב וחוזרים.

אני מכיר מישהי שעשתה טיול לאילת וריסקה את האופנוע בדרך (גם את עצמה)

אייל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...