Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדמה

עבדכם הלא נאמן, יחד עם חברו RK, הגיעו לסוכנות רנו בעיר התחתית בחיפה ביום שישי בבוקר כדי לבצע נסיעת מבחן ברנו מגאן קאפ*. הפרטים סוכמו מראש: נסיעה בת שעה לפחות ללא לחץ של זמן (הרכב הוזמן במיוחד), שנינו נוהגים ועוד כמה סיכומים טכניים.

מה גילינו? לא הרבה, אבל ככל הנראה שהרנו כן מניעה ואף מסוגלת לעלות עד הילוך שלישי. אם אתם צריכים לבצע נסיעה קצרה קיים סיכוי טוב שהמגאן תצליח להשלים את המשימה ובלבד שלא מדובר על נסיעה בת מעל 10 דקות.

כיצד גילינו את כל המידע הזה?

*תחילה אציין כי למרות שדובר על נסיעה על RS קאפ, הרכב היה דווקא RS. לא נורא, אבל גיליתי את זה רק מבחינת המפרט באופן עצמאי, בבית.

בכניסה לסוכנות, עומדת לה מגאן RS צהובה ומפתה. מה שמפריד בינינו לבינה הם כמה טפסים, מכונת צילום וחתימה. או לפחות כך חשבו.

נכנסו פנימה ואת פנינו קיבלה נציגה חביבה אשר הציעה קפה ומים (אשר נבדלים רק בצבעם ובטמפרטורה שלהם) ובינתיים החלה לטפל בטפסים הרלוונטיים לנסיעה.

לאחר שכל הטפסים מולאו הופיעו נציגה שנייה עם המפתח של המגאן בידה, דבר שהיה קצת מפתיע לאור העובדה שכבר בזמן תיאום הנסיעה בטלפון נאמר לי מפורשות כי מנהל האולם יתלווה לנסיעה. חשוב להבהיר שאמנם אין לי דבר נגדה אך אני לא בטוח עד כמה עובדת מבוגרת מתאימה כמלווה לנסיעת מבחן לרכב ספורטיבי שכזה. RK ואני החלפנו מבטים מודאגים ולחשתי לו "this is very bad".

תפסתי יוזמה ושאלתי את הנציגה האם היא בטוחה שהיא מעוניינת להצטרף לנסיעה, בכל זאת מדובר על נסיעת מבחן על רכב ספורטיבי למדי. כנראה שהיא הבינה את הרמיזה לכך שאין בכוונתינו להעמיק במבחני נוחות על כבישים שבורים ולכן ביקשה מאיתנו להמתין רגע. כעבור דקה הופיע מנהל הסוכנות ואמר כי הוא יתלווה לנסיעה במקומה.

אוקיי, מעולה, נצא לדרך? לא בדיוק. מיד הכריז כי אנחנו הולכים לעשות נסיעה רגועה ביותר, סיבוב בשכונה של 5-10 דקות, "הילוך ראשון, שני, שלישי כדי שתרגיש את האוטו ומיד בחזרה". אה? מה? נפלתם על הראש?

אמרנו לו שאנחנו מוותרים על התענוג. נכנסנו לסוכנות בחזרה כדי לקחת את הטפסים אשר חתמנו עליהם ועזבנו את המקום לכיוון סוכנות אלפא רומאו.

------------------------------------------------------------------

עד כאן תיאור ההתרחשות. כבר באותו הרגע נזכרתי ב: סיכום נסיעת מבחן קליאו RS

תגידו "מה חשוב עכשיו הנציג המעפן, העיקר האוטו" אבל לא - כבר גיליתי בחיים אחרי הרבה נסיעות מבחן בהרבה מכוניות של הרבה יבואנים, יש יחס די ישיר בין היחס ללקוח לפני המכירה ליחס אחרי המכירה. בקצה האחד של הסקלה - סמל"ת, עם אנשים כמו עומר באברט והחבר'ה באלפא (שאמנם לא פגשתי באחרונה אבל בטח עוד אחזור אליהם) שנותנים תחושה משפחתית כמעט מהמפגש הראשון ; בקצה השני של הסקלה, ככל הנראה, קרסו.

אני לא חושב שאנחנו הראשונים וכנראה שלא האחרונים. ניתן רק לנחש כי מדובר על חוסר רצון למכור אשר מתחיל מלמעלה; כאילו המגאן והקליאו הספורטיביות נכפו על היבואן האומלל הזה ואין לו מושג מה לעשות איתן. יש לקרסו בארסנל רכבים מבין הספורטיביים ביותר בסגמנט, אם לא ה- ואלו מתומחרים, מעשית, בצורה תחרותית למדי, בטח ביחס לתמורה ולמתחרות. כמה רנו ספורטיביות עולות על הכביש? בודדות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 234
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן מבאס,השאלה אם המקרה שלכם הוא חד פעמי או שזאת המדיניות.

סמלת יוצאי דופן,לא כולם מתנהגים כך,בזמנו כאשר החלפתי את המיטו לגולייטה תלתן,קיבלתי רכב מסוכנות רעננה ללא מלווה/הגבלת זמן ובסיום אף נשאלתי אם אני מעוניין לתאם נהיגה נוספת.

מצד שני זכור לי שרשור שלך על הקאדילאק שם היית מאוד מרוצה מההתיחסות של umi.

יש יבואנים רבים שאף לא טורחים לחזור אלייך ולנסות לתאם,השאלה מה עדיף.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

ייתכן (ולא שזה הופך את זה לבסדר) ומנהל האולם לא זיהה בכם רוכשים פוטנציאליים, אלא סתם 2 חבר'ה שבאו לקרוע לו את הרכב לכן היחס.

פורסם (נערך)

בא אליו בחור עם ג'ולייטה (אשר מחירה לא רחוק מזה של המגאן) ומתעניין בנסיעת מבחן ברנו מגאן קאפ.

מנהל האולם: "האם אתה מכיר את הרכב?"

אני: "קראתי עליו הרבה וכעת ברצוני לנסות בעצמי."

תגיד לי אתה מה אתה מסיק מכך...

בנוסף, כפי שיניב אלפא ציין סוכנות קאדילק הרצליה הסכימו להגיע עד הבית (בסוף ביקשתי איסוף ממקום אחר אבל זה לא משנה) והנסיעה עצמה הייתה ממצה ביותר. הרישום לנסיעה בוצע במקרה, בלובי הכניסה של תערוכת יין בי-ם.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

פורסם

הרכב הוזמן. זו לא נסיעה אקראית. גם הגעתי כנהג נוסף תואמה מראש. לא בדיוק הסתובבנו ממול בבמבינו וחשבנו שיהיה נחמד גם לקפוץ לקרסו.

יתרה מכך, הנהיגה הייתה במטרה הכי רצינית שיש, שזה קניית הרכב.

כשהנציגה, שמוכרת רכב ספורט, אומרת: "אתה חושב שתנהג איך שאתה רוצה ולא איך שאני אגיד לך?!" (הציטוט מדויק), אין לי באמת מה להוסיף.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בהחלט ביזיון, אבל לדעתי מדובר בשיקול דעת, מוטעה, של נציג מקומי ולא במדיניות כוללת של קרסו. עובדה, שחבר הפורום falou קיבל מקרסו, רכב כזה למבחן ארוך בלי נציגים נלווים.

פורסם

אני לא יודע כיצד falou הגיע אליהם, אבל בתוך הפוסט שלי תמצא קישור לשרשור מהזמן האחרון אשר מתאר התרחשות דומה.

אגב, אני אכן מקווה שאתה צודק שמדובר על נציג בעייתי ולא מדיניות יבואן כי למרות היחס המחפיר שקיבלנו, הרכב עצמו עדיין מעניין אותי.

פורסם

ניתן להגיד רק דבר אחד: חבל.

חבל שלא זכיתם לנסיעת מבחן הוגנת על הרכב שאתם רוצים לקנות, וחבל שקרסו לא מעוניינים למכור רכבים ספורטיביים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

שמישהו ישלח אותם לקרוא את הפוסטים שלי על נסיעות מבחן בחו"ל, כמה פשוט לקבל את הנסיעה וכמה הנציגים שמתלווים לנסיעה דווקא מעודדים אותך למתוך את הרכב למגבלות כדי באמת להרגיש את החוויה.

טמבלים שלא יודעים עבודתם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

בתור מי שעובד בתחום הרכב ( מכירה ), אומר שהרבה פעמים לקוחות לא באמת מראים את הכוונות שלהם. החל משפת גוף ועד נראות.

אין ספק שהסוכנות צריכה לגרום ללקוח להרגיש הכי בנוח. אבל אחרי היכרות עם לא מעט סוגי לקוחות, רובם מבלבלים את השכל - ורק מעטים באמת קונים ( ואותם קל לזהות על ההתחלה ) בייחוד שמדובר על רכבים ספורטיביים.

דווקא הניסיון שלי בנסיעת מבחן מקרסו די טובה. אומנם מדובר בקליאו 0.9 ידנית, אבל עדיין הגישה הייתה טובה. נתנו לנו אותה לנסיעה ( אפילו בלי נציג ) למשך כמעט חצי שעה בלי לשאול שאלות ( קרסו בראשון לציון).

בדרך כלל שמישהו מגיע לרכוש רכב הוא קודם כל יושב עם הנציג, מתחיל בשיחה על מנת להצהיר על כוונות ( שיחת טלפון להזמין רכב זה לא מספיק). אני מאמין שאם הייתם יושבים עם מנהל האולם או אפילו הנציגה המבוגרת ומבררים פרטים לפני העליה לרכב - הייתם מקבלים נסיעת מבחן הרבה יותר רצינית. כשנכנסים שני גברים לאולם התצוגה וישר רצים לנסיעה על הרכב - זה נראה מהצד השני שאתם מתכננים יום כיף, ולא רכישה.

עריכה אחרונה על ידי daniel.gri
פורסם

לפני משהו כמו שנתיים וחצי קיבלתי את הרכב ל-8 שעות בלי ליווי. אחרי שעה וחצי בערך חזרתי ואמרתי שהאוטו לא מתאים לי.

היחס היה מעולה. קרסו ראשל"צ. אז אולי נפלתם על המנהל בדיוק כשהוא לא היה במצב רוח טוב.

אני בטוח שגם בחיפה היו כאלה שלקחו את האוטו לכמה שעות ונהגו בו איך שרצו.

משתתף בביאוס שלכם אבל המקרה הזה לדעתי לא מייצג.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הסוכנות בעיר התחתית לא מקצועית ומאכזבת.. ממש על הפנים (כנ"ל גם סוכנות ניסאן הצמודה אליה). הדבר היחיד הטוב הוא שמעבר לכביש יש את שווארמה במבינו..

הייתם צריכים לתאם מול הסוכנות הגדולה שליד צומת וולקן.

:idea:
פורסם

בדרך כלל שמישהו מגיע לרכוש רכב הוא קודם כל יושב עם הנציג, מתחיל בשיחה על מנת להצהיר על כוונות ( שיחת טלפון להזמין רכב זה לא מספיק). אני מאמין שאם הייתם יושבים עם מנהל האולם או אפילו הנציגה המבוגרת ומבררים פרטים לפני העליה לרכב - הייתם מקבלים נסיעת מבחן הרבה יותר רצינית. כשנכנסים שני גברים לאולם התצוגה וישר רצים לנסיעה על הרכב - זה נראה מהצד השני שאתם מתכננים יום כיף, ולא רכישה.

הם סיכמו על נסיעת המבחן מראש ולא מדובר בשני ילדים בני 18.

בכל הרכבים שרכשתי או עזרתי לרכוש, הדבר הראשון היה להזמין נסיעת מבחן בכדי לראות אם יש בכלל על מה לדבר. ברכב ספורטיבי זה תקף פי כמה וכמה שכן זו עיקר מהותו. כל בד דעת שמוכר רכב ספורטיבי, יודע שנסיעה עירונית היא חסרת משמעות אז מה בכלל הטעם בלקיים נסיעה שכזו? לצאת ידי חובה? זה עוזר למכור את הרכב הזה?

פורסם

כמה תובנות שלי:

קודם כל, אני ממש לא חושב שזו גישה נכונה לבוא ולהגיד "תראו רצינות". לא עומדים כאן ילדים, שמבקשים לעשות נסיעת מבחן בשביל להתלהב מול החבר'ה. זה מזכיר לי שכשהייתי בן 15, והייתי מגיע לכלי זמר בדיזנגוף לבהות בגיטרות, היו מסתכלים עלי כאילו באתי לעשות נזק. זה הגיוני אולי שככה מתייחסים אליך בגיל מסויים. אבל כשמגיעים שני אנשים מבוגרים ורציניים, הם לא צריכים לשכנע את מנהל המכירות המקומי שהם באו לקנות. הוא ורק הוא צריך לשכנע אותם שכדאי שיקנו. זה התפקיד שלו. חבל שביותר מדי מקרים לא מבינים את זה, חבל שמקבלים לזה גיבוי בפורום.

אותה הנציגה שדיברה איתם נשמעת לי כמו מישהי שלא צריכה לעבוד בסוכנות רכב. לפי המשפט שרומן ציטט כאן, נשמע שהיא לא ממש מבינה למה אנשים רוצים לקנות רכב כזה. גם מנהל האולם, שחושב שאנשים יכולים לקנות רכב בסכום כזה ומסוג כזה, אחרי סיבוב קצר של "הילוך ראשון, שני ושלישי" כנראה לא ממש מבין מה הוא מוכר. חבל.

ישנן סוכנויות ויבואנים בארץ, שלא טורחים להעמיד רכב לנסיעת מבחן. בעיניי זה כמובן מגוחך וגרוע. אני אולי לא מכיר את כל השיקולים, אבל אני גם ממש לא מבין למה צריך לחפש רק להגביל מהרגע שכבר כן מעמידים רכב מבחן. זה הגיוני שלא כל אחד יקבל רכב ל-over night או אפילו לא לכמה שעות לבד, אבל מהרגע שיש מסמכולוגיה שחותמים עליה, ויש נציג שמתלווה - מה לעזאזל הבעיה לתת איזו שעה עם הרכב בתנאיים קצת יותר חופשיים?! מה גם שרכבי ההדגמה האלו נמכרים, בסופו של דבר, כך שזה לא שהיבואן מבזבז פה 100% מעלות הרכב בכל מקרה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

התשובה לזה:

ייתכן (ולא שזה הופך את זה לבסדר) ומנהל האולם לא זיהה בכם רוכשים פוטנציאליים, אלא סתם 2 חבר'ה שבאו לקרוע לו את הרכב לכן היחס.

היא זה:

שמישהו ישלח אותם לקרוא את הפוסטים שלי על נסיעות מבחן בחו"ל, כמה פשוט לקבל את הנסיעה וכמה הנציגים שמתלווים לנסיעה דווקא מעודדים אותך למתוך את הרכב למגבלות כדי באמת להרגיש את החוויה.

טמבלים שלא יודעים עבודתם.

מה מתוך כל זה:

לדעתי מדובר בשיקול דעת, מוטעה, של נציג מקומי ולא במדיניות כוללת של קרסו.

אז אולי נפלתם על המנהל בדיוק כשהוא לא היה במצב רוח טוב.

אני בטוח שגם בחיפה היו כאלה שלקחו את האוטו לכמה שעות ונהגו בו איך שרצו.

משתתף בביאוס שלכם אבל המקרה הזה לדעתי לא מייצג.

הייתם צריכים לתאם מול הסוכנות הגדולה שליד צומת וולקן.

נראה נורמלי או מצדיק את המקרה?

בתור מי שעובד בתחום הרכב ( מכירה ), אומר שהרבה פעמים לקוחות לא באמת מראים את הכוונות שלהם. החל משפת גוף ועד נראות.

אין ספק שהסוכנות צריכה לגרום ללקוח להרגיש הכי בנוח. אבל אחרי היכרות עם לא מעט סוגי לקוחות, רובם מבלבלים את השכל - ורק מעטים באמת קונים ( ואותם קל לזהות על ההתחלה ) בייחוד שמדובר על רכבים ספורטיביים.

דווקא הניסיון שלי בנסיעת מבחן מקרסו די טובה. אומנם מדובר בקליאו 0.9 ידנית, אבל עדיין הגישה הייתה טובה. נתנו לנו אותה לנסיעה ( אפילו בלי נציג ) למשך כמעט חצי שעה בלי לשאול שאלות ( קרסו בראשון לציון).

במלוא הכבוד, הזמן של מי ששם 200K + על רכב יקר. אני לא אמור ללקק לנציג שישתכנע שאני רציני, אלא הוא אמור למכור לי את הרכב. גם ביום זה, שישי, היינו על לו"ז.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...