Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים .

היום קרה לי משהו מוזר ואני מחפש אולי מהחברה כאן הסבר הגיוני לעניין . אז ככה - הרכב המדובר הוא רנו מגאן קופה מודל 2001 , שנמכרה ביום שישי האחרון .

לפני כ3 חודשים הרכב עלה ליד 2 , במחיר גבוהה יחסית . היו הרבה מתעניינים אך אף אחד רציני באמת . עבר חודש ופג תוקפה של המודעה (ולא חודשה) . ביום שלישי האחרון הרכב שוב עלה ליד 2 , פרטים מעודכנים , ק"מ מעודכן והכל ומחיר שהוצב הוא 10 אלף .

יום חמישי בלילה מתקשר אליי בחור , ומציג את עצמו בתור איש קבע שמחפש רכב זול , יפה ידני וחסכוני בדלק ע"מ להגיע לבסיס וממנו חזרה . סגרנו על מחיר של 8 (המזגן ברכב תקול - עניין של 1400 שקל מבדיקה שלי , וטסט שנגמר עוד חודש ) בוקר למחרת סגרנו עסקה והכל .

היום אני נכנס ליד 2 - ומה אני רואה?

את הרכב שלי *לשעבר*

:roll:

עומד למכירה במחיר של 14,000 , מוצג עדיין כאותה יד שהייתה לפני העברת בעלות (5) .

עכשיו השאלה , האם הבחור סוחר? או מה נסגר איתו? כי מסתבר שהוא באמת איש קבע לפי החוגר שלו ולפי היידע וההסברים שלו .

אשמח לעזרה .

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול להיות שכן ויכול להיות שהוא בטוח שהוא קנה בזול וימכור ביקר סתם בשביל כמה גרושים בכל אופן לדעתי פחות צריך לעניין אותך מכרת במחיר שרצית זה לא שרימו אותך מה יהיה יום אחרי המכירה זה כבר בעיה שלו לא שלך אבל ככה נראה לי לפחות אולי אני טועה :)

פורסם

יש מצב טוב שהוא סוחר, כאשר רכב מגיע לסוחר מורשה הרכב לא עובר יד אלא נשאר אותה יד שהוא הגיע אליו.

ככה או ככה, זה לא משנה לך. אתה מכרת את הרכב במחיר שביקשת והוא שיעשה מה שבא לו עם הרכב.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אם הוא מנסה לרמות אנשים ולמכור "בשביל דוד שלי" ולרמות אותם ביד, אתה חייב לעשות עם זה משהו. לפחות לדווח ליד2 על זה.

גם אם עשיתם העברת בעלות, אז אין לך שום אחריות חוקית לגבי העניין. אבל מוסרית, לדעתי אתה צריך לפחות להעביר את הלפיד למישהו שיכול לתפוס את החרא הקטן. עד כמה שזכור לי, יד2 אינה מרשה סוחרי רכב, עם תו סוחר או בלי. דווח ליד2 ותן להם לשבור את הראש. אם הם יחליטו להתעלם, לפחות את שלך עשית.

פורסם

מה זה משנה למי מכרת,ולמה צריך להיות לו איכפת

אם זה סוחר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל עוד בוצעה העברת בעלות בדואר אז באמת שלא צריך להיות לך אכפת שמדובר בסוחר.

גם אם הוא בעל תו סחר ולכן לא נוספה לו "יד". (זה אומר שהוא סוחר מורשה)

לגבי יד2 - זה שהסוחר קנה ממך - לגיטימי לחלוטין.

זה שהוא מפרסם שם בתור אדם פרטי - כבר לא לגיטימי. אפשר לדווח לאתר יד2. לשיקולך.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
עשיתם העברת בעלות על הרכב? הוא העביר את הרכב על שמו או עשה "הפקדת רישיון"?

אין לי מושג , לא התעמקתי בזה . אבל מה שכן באנו לדואר ביקשנו העברת בעלות והוא שילם 219 ש"ח .

זה לא באמת משנה לי כי הרכב נמכר (ללא מזגן וגם טסט שנישאר רק לעוד חודש) . אבל סתם מתוך אהבה אל הרכב זה מעניין אותי :)

פורסם

אין לך מושג אם עשיתם העברת בעלות ? מצחיק אתה. :lol:

(אז מה עשיתם בדואר ? יצאתם במחולות ? קיבלתם חבילה מ-EBAY ?)

זה לא מעניין אותך ? (טוב לפחות שהקונה עוד שילם, גם כנראה להעברת בעלות. העברת בעלות היא באחריות המוכר !)

alfa 156 2.5.

פורסם

העברת בעלות היא אינטרס משותף של הקונה והמוכר, לכן כל מקרה לגופו, שניהם ייקבעו מי משלם עליה

לדוגמא, כשמכרתי רכב בפעם האחרונה, הקונה שילם את מלוא הסכום

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)
אין לי מושג , לא התעמקתי בזה . אבל מה שכן באנו לדואר ביקשנו העברת בעלות והוא שילם 219 ש"ח .

זה לא באמת משנה לי כי הרכב נמכר (ללא מזגן וגם טסט שנישאר רק לעוד חודש) . אבל סתם מתוך אהבה אל הרכב זה מעניין אותי :)

כאשר מעבירים בעלות בדואר יש שלושה ספחים - אחד לרוכש, אחד לקונה ואחד לדואר. תסתכל.

בן.

נ.ב.

לגבי עלות העברת הבעלות, בתור מוכר מעולם לא שילמתי אלא תמיד הקונה. באשר לאינטרס, מסכים שיש אינטרס גם למוכר. יחד אם זאת, ולמרות העובדה שעם מסירת החזקה לקונה הרכב עובר לבעלותו, האישור הפרקטי היחידי שיש לו הינו העברת הבעלות (כמובן שיכול להיות גם זכרון דברים וכו') ולכן, לטעמי, דווקא האינטרס שלו בהעברת הבעלות, גבוה יותר ולכן ראוי שישלם.

נ.נ.ב. - אם אכן הבן אדם מפרסם את הרכב ללא שינוי יד ביד 2, ברובריקב של פרטי, מין הראוי שתעדכן את יד 2 (הרי לא היית רוצה להיות הקונה התמים...). אבל, לשיקול דעתך.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תבדוק בטופס העברת הבעלות. אם הוא שילם 219 ש"ח זה אומר שהוא העביר את הרכב על שמו. אם הוא שילם באזור ה 50 ש"ח זה "הפקדת רישיון".

פורסם

בכל מקרה - את טופס העברת הבעלות שמור לפחות 7 שנים. שלא יפלו עליך עם איזה עבירות תנועה או צרות אחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...