Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהרבה רכבים, כולם בעלי הנעה קדמית, הרצפה מאחורה לא שטוחה. יש מן גבעה באמצע הרצפה.

השאלה היא למה בעצם? מה עובר שם?

למשל בקורולה הרצפה שטוחה וזה מרגיש נוח בהרבה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

ברוב המקרים ברכבי הנעה קדמית זה פשוט נועד לגרסאות ההנעה הכפולה. למשל כמעט כל דגם אירופאי עממי של קבוצת פולקסווגן מוצע עם בגרסאות הנעה כפולה - גולף, אוקטביה, סופרב, לאון, פולו וכו'. גם רכבים יפניים, רובם מוצעים בשוק המקומי עם אופציה להנעה כפולה.

הקורולה המשווקת אצלנו, לא משווקת בכלל ביפן ולא מוצעת בשום מקום בעולם עם הנעה כפולה, כך ששם היה אפשר לוותר על זה וכך גם בדגמים הקוריאנים למשל כגון הפורטה וה-i35.

יש גם סיבות הנדסיות לכך, אך ברכב משפחתי אפשר ורצוי לוותר על זה.

פורסם

הייתה לנו מאזדה 3 2010 הבליטה הייתה קיימת.

הרכב החדש I30 החדשה הבליטה אינה קיימת והרצפה שטוחה.

פורד אסקורט שנת 95 הבליטה קיימת.

בתור ילד תמיד ראיתי את הבליטה הזאת ברצפה כמקום של הפח באוטו.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

Ch258 אולי צודק, אבל מצד שני מדוע שיצרני הרכב יסכימו לפגיעה כזאת במרבית הגרסאות הנמכרות עם הנעה קדמית, בשביל קומץ רכבי ההנעה הכפולה

יכלו גם ליצור שתי גרסאות, אחת עם תעלה, לגירסת ההנעה הכפולה ואחת ללא תעלה, לגירסת ההנעה הקדמית.

ייתכן שהדבר נובע משיקולי היצרן, ברכבים בעלי ריצפה שטוחה, צינור האגזוז נמצא נמוך וכך פגיע יותר אבל יש יתרונות לנוסעי המושב האחורי ולהיפך.

אפשרות אחרת היא שברכבים בעלי ריצפה שטוחה, הריצפה פשוט ממוקמת גבוה יותר וכך תנוחת הישיבה היא עם רגליים מורמות יותר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
ברוב המקרים ברכבי הנעה קדמית זה פשוט נועד לגרסאות ההנעה הכפולה. למשל כמעט כל דגם אירופאי עממי של קבוצת פולקסווגן מוצע עם בגרסאות הנעה כפולה - גולף, אוקטביה, סופרב, לאון, פולו וכו'. גם רכבים יפניים, רובם מוצעים בשוק המקומי עם אופציה להנעה כפולה.

הקורולה המשווקת אצלנו, לא משווקת בכלל ביפן ולא מוצעת בשום מקום בעולם עם הנעה כפולה, כך ששם היה אפשר לוותר על זה וכך גם בדגמים הקוריאנים למשל כגון הפורטה וה-i35.

יש גם סיבות הנדסיות לכך, אך ברכב משפחתי אפשר ורצוי לוותר על זה.

יש מספיק רכבים שאין להם גירסת הנעה כפולה, כמו פורד פוקוס ומזדה 3, ועדיין יש את התעלה הזאת.

אני מאמין שזה נועד כדי לתרום לקשיחות השאסי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם הייתם שואלים אותי כשהייתי בן שש הייתי אומר שזה קיים כדי שיהיה מקום לשים את הפח :-D

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
יש מספיק רכבים שאין להם גירסת הנעה כפולה, כמו פורד פוקוס ומזדה 3, ועדיין יש את התעלה הזאת.

אכן, נועד לקשיחות המבנה של הרכב. כמובן ברגע שמוותרים על זה החיזוקים יבואו במקומות אחרים.

פורסם

או שלא יבואו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מאזדה 3 בוודאי שיש עם הנעה כפולה. זה אכן תורם להתנגדות המבנה לפיתול.

• תוכן חדש...