רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
העלתי פוסט כזה גם בשנה שעברה אחרי טיפול תקופתי, והחלטתי לשמור על המומנטום. הרכב נקנה על ידי בפברואר 2012 עם 42 אלף ק"מ על השעון. מאז טיפול 60 אלף שבוצע בשנה שעברה במוסך רון הרכב עבר 17 אלף ק"מ והוכנס אתמול לטיפול 75k. הטיפול בוצע הפעם ב"השחר מוטורס" בחולון - לא מהמוסכים האהובים עלי אבל הוא קל"ב. הטיפול עלה 706 ש"ח וכלל החלפת שמן מנוע ופילטרים. בשנה האחרונה (למעשה בשבוע שעבר) מת לי המצבר אחרי שבטפשותי הותרתי את האורות דלוקים אחרי כיבוי הרכב- מדובר במצבר סיני שקיבלתי מהביטוח אחרי שהמצבר המקורי של הרכב התפגר שלושה ימים אחרי קניית הרכב. כמו כן בחורף האחרון נשרפה לי נורת דרך. מעבר לכך הרכב מראה אמינות יפה ולא נתקלתי בבעיות נוספות (טפו טפו). בשל העובדה שאשתי השתלטה בש…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עוד לא הפסקנו להתלהב מהנוכחית (לפחות האלפיסטים שבינינו) וכבר אנחנו מדווחים על גרסא חדשה שתקרא, כמיטב המסורת, QV או סטרדלה, ואמורה לצאת לשווקים כבר ב2015. לפי הידיעה יהיו לה עוד שלושים ומשהו סוסים ועוד שינויים שונים. הידיעה המלאה כאן: http://www.worldcarfans.com/114092281582/more-powerful-alfa-romeo-4c-quadrifoglio-verde--stradale/lowphotos#3
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 2 תגובות
- 565 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4574547,00.html פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה .
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
"Ferrari North America, Inc. (Ferrari) is recalling certain model year 2010-2014 F458 Italia and F458 Spider vehicles manufactured March 5, 2010, to May 20, 2013. In the affected vehicles, the secondary latch for the front trunk storage compartment may not release when the vehicle is stationary. " מקור.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות טויוטה קורולה 2007 Toyota Corolla. אני מבין שקיימים שלושה דגמים עיקריים: 1. GLI 2. SUN 3. Luxury האם זה נכון הוא שישנם רק שני דגמים עיקריים כך שלמעשה יש: 1. SUN 2. GLI, וכשאומרים Luxury מתכוונים למעשה ל-GLI ? מה ההבדלים בין הSUN ל-GLI ל-Luxury ?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
האם ניתן לעדכן/לשנות את שם הבעלים מבלי שכביכול יתווסף כיד נוספת? משרד הרישוי עשה טעות בהדפסה, מה אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת PsyOr, -
- 0 תגובות
- 759 צפיות
היי. האם מישהו התנסה בלשלם על כרטיס טיסה/מלון/השכרת רכב בעזרת ויזה נטען באתר הנ"ל? אם כן,האם צריך ויזה שקלית או מט"ח? רב תודות לעונים!
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
אתר ynet דיווח אמש, בעיצומם של ימי המכירות של סמל"ת, על הפסקת ייצור הפיאט 500L במפעל בסרביה, כחלק מ"התפתחויות בשוק הרכב האירופאי והעולמי", או בתרגום פשוט בגלל חוסר ביקוש לדגם. הפיאט 500L הגיעה לישראל בדצמבר 2013 והציעה מנועי בנזין או טורבו דיזל, כאשר האחרון הוצע גם עם תיבת הילוכים רובוטית. המחיר לצרכן עמד על 115,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 0 תגובות
- 590 צפיות
יצרנית הרכב הגדולה בעולם תקיים אירוע האקת'ון ומיט-אפ ראשון של חברה יפנית בארץ. זהו האקת'ון הראשון אי פעם שעורכת TOYOTA מחוץ ליפן! מרכז המידע הטכנולוגי של טויוטה (ה-TITC) יקיים בחודש הבא (23-24 באוקטובר) אירוע Meetup ראשון בארץ בו יזמים ישראליים יוכלו להציע רעיונות חדשים בתחום טכנולוגיות הרכב. באירוע ינתן דגש על תחום ה-Big Data בתעשיית הרכב ובמסגרתו תעניק ה-TITC גישה ל-API הכולל מידע על כ-10,000 רכבים והמשתתפים יתבקשו להציע רעיונות חדשים לשימוש בנתונים. פרטים נוספים על האירוע ניתן למצוא כאן: הרשמה לאירוע יש לבצע במייל: [email protected]
הודעה אחרונה מאת פבל, -
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2786737 אתם בטח חושבים לעצמכם: משפחתית ספורטיבית? מעניין איזה דגמים מגניבים הם סקרו שם... אל תעצרו את הנשימה - הנה הן באות (לפי סדר אקראי): א. גולף!!!! לא GTI, סתם גולף: "הגולף הזו הוארכה ב-5.6 ס"מ, הורחבה ב-13 והונמכה ב-28, מה שהפך אותה למעט מרווחת יותר, ולמרות שמדובר במכונית משפחתית היא נותנת תחושה של מכונית ספורט" אני לא יודע על מי לרחם יותר. על הכתב שחושב כך, על הכתב שנאלץ לכתוב זאת בהכתבה מלמעלה, או על הציבור שקורא את זה ומאמין. ב. קיה סול: מה, לא ספורטיבית? יש לה גג בצבע שונה! "לסול מנוע של 1.6 ליטר עם 132 כ"ס שמתקבלים ב-6,300 סל"ד [שלי: מאוד ספורטיבי], תיבת ההילוכים אוטומטית קונבנציונלית ולה שישה הילוכים, כול…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מאז שהגטס אצלי אני תוהה מה הפונקציה של הדבר הזה, אחרי שחיפשתי בספר הרכב ולא מצאתי כלום יצאתי מנקודת הנחה שמדובר על התקנה מקומית כלשהי, כנראה של איזה מנשא לאופניים או משהו בסגנון. אך לפני כמה ימים מצאתי בלוג של בחור ששדרג את הסטראו בגטס 2010 3ד עם הגה ימני (בריטי? אנערף) וגם לו יש את הצ'ופצ'יקים האלה בדיוק, אז כנראה זה משהו מקורי. מה זה, מה עושים עם זה?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אחרי 2800 ק"מ בערך, מתוכם בערך רבע בנסיעות מנהלתיות ושלושה רבעים בנסיעות עקרביות - אפשר לספר קצת על החיים עם האבארט. זה לא עניין של ביצועים (כל המספרים בגוגל) או של השוואה למתחרות. האבארט, כמה שהיא קטנה, קצת יותר גדולה מזה. כמו המכוניות הקלאסיות באמת, השלם גדול מסך מרכיביו המכאניים, והעקרב נותן לבעליו יותר מאשר כלי תחבורה, אפילו יותר מאשר כלי ספורטיבי. הוא נותן שמחה. האבארט פונטו הזו מלאת חיים, משמיעה רחשים מכל כיוון - הטורבו שורק, האגזוז מפמפם ומבקפייר, הבולמים האדפטיביים לוחשים כשהם מתקשחים בסיבובים; היא נראית שונה - מדהים כמה שהיא דומה לפונטו הרגילה וכמה היא שונה. כמו שאומרים שההבדל ב-DNA בין האדם לשימפנזה הוא רק 2%, גם הפונטו הזו שונה מהרגילה אולי ב-2% אבל ה…
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 4 תגובות
- 655 צפיות
סלחו לי על התמימות, אבל איך משתמשים בבקרת שיוט. הגעתי ל100 שמתי על ON עזבתי את הגז והמהירות ירדה כרגיל.סיבבתי את ה+ - וזה נתן בוסט של תאוצה. אין לי מושג מה עושים עם הבקרת שיוט. ולגבי השליטה באייפון, שוב ישנה אפשרות רק להעביר שירים , אבל לא לעבור בין פלייליסטים,איך עוברים בין פלייליסטים ותקיות. תודה.
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 923 צפיות
מתכוון לנסוע לחול, למשך שבוע. קודם השארתי רכב ברחוב סמוך, עם מדרכה אפורה. עכשיו חושב להשאיר רכב מול הבית. קיימת מדבקה של אישור חנייה ברחוב זה, על הרכב. האם אני יכל להיות רגוע שלא אקבל איזה קנס, על זה, שהרכב עומד זמן ממושך, באותו מקום?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, האם מישהו יודע אם יש איזה אטרקציות מוטוריות באיזור לוצרן בשוויץ? תודה
הודעה אחרונה מאת m911, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. אני מתחיל לעבוד בתל אביב במוסך ברחוב ישראל בק . אם מישהו מכיר את המקום יש שם חנייה איפשהו ? כי המקום ממש במצוקה של חניה
הודעה אחרונה מאת tomy669, -
- 1 תגובות
- 626 צפיות
מישהו יכול להסביר לי טיפה על ההבדל? במה זה מתבטא ואיך זה משפיע על צריכת הדלק או על דברים אחרים?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני חשבתי על רעיון נדיר שעוד לא חשבו ולא חשבו עד כמה זה מסוכן לעקוף את הרכב בקו מקווקו אם הרכב בא נגדי זה יכול להיות תאונה ואף מוות ! אז הפתרון שלי מה עם הקו צהוב?! למה אסור לעקוף שם? אין שם מכוניות נגדי !!! למה החוק מטומטם שאסור לעקוף בקו צהוב? אפילו שיעשו קו צהוב מקווקו מה בעיה!? הכל חוקים דפוקים וכל העולם לא חשבו על זה .. לא משנה כמה זהירים אבל זה הכי בטוח לא?!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
עלה לי רעיון מטורף בזמן האחרון זה התחיל להיות מחלת מדינה, כל אתר גדול פורום וואטבר פותח קבוצת וואטסאפ... למה שלא נעשה כזה דבר?! מי תורם את המספר שלו לחצי מדינה ? איפה הנהלת הפורום ?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש בעליי Lexus בפורום? מה דעתכם על מפגשי רכבים או הקמת מועדון בארץ? לפי החיפושים שלי אין מועדון או פורום בארץ למותג. אם יש רצון למפגש תשלחו לי אימייל או הודעה פרטית בבקשה. [email protected] Ct200h
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כבר דובר בעבר על הרפורמה שמנסה אגף התנועה לקדם בעזרת סגנית השר חוטובלי. תקציר: * העלאת מספר מצלמות המהירות ל-150. * נהג שיבקש להישפט עבור דו"ח ברירת משפט ייאלץ להפקיד את הסכום המוצמד לדו"ח על מנת להישפט. * נהג שיטען לחפותו בבית המשפט אך יורשע יקבל קנס כפול מהקנס המקורי. * מדרג שיכרות, עונש הנהג שנתפס בשיכרות יהיה ביחס לרמת השיכרות. * גורמים משפטיים מתנגדים לסעיפים הנוגעים למשפט, וטוענים שזו הגבלה של הזכות להישפט, ובנוסף הם גורמים לנהגים להיחשב אשמים עד שתוכח חפותם. הערה שלי: אותם גורמים משפטיים כנראה לא יודעים שזו ברירת המחדל (הלא כתובה) במשפטי תעבורה, צירוף הגורמים של: לשוטר אין סיבה לטפול אשמה על אדם חף מפשע, עדות של שוטר מקבלת משקל גבוה יותר משל …
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום יש לי בשכונה שתי רכבים(אחד BMW) שהם בעצם גרוטאות כבר מספר שנים בלי שאיש נגע ברכבים גלגלים מפונצרים כול דבר שאפשר לקחת מהרכב כמעט לקחו וסתם זרוקים בשכונה תופסים חניה. יכול להיות שהבעלים שלהם מת או משהו בסגנון אחרת אני לא רואה סיבה שבעל הרכב היה כבר מוכר את הרכב מזמן לפירוק. הרכבים לא מפריעים בצורה קריטית ואין ממש מצוקת חניה אבל בכול מקרה אפשר לעשות משהו בנושא? לפנות לעיריה? למשטרה? יכולים לגרור כזה רכב לדוגמה אם הוא עדין בבעלות של מישהו? או שהרכב יעמוד פה עכשיו עוד 100 שנים?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כפי שפורסם כאן: http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1797/חדשות/ג'יפ-צ'ירוקי-החדש-בישראל לפני כחודשים העלתי ת'רד ביעוץ לרכישה, בו ביקשתי המלצה לג'יפון עבור אחי, המתגורר בסאן פרנסיסקו. לפני שבועיים חזרתי משם. לבסוף, נבחר לו הצ'ירוקי החדש - בגרסת הבסיס (2.4MultiAir 2X4 SPORT). כמה מילים עליו אחרי שבדקנו את הספורטאז', IX35 והקוגה (שנפסל ורק בגלל תג מחיר יקר מהותית מהם), הצ'ירוקי הפתיע והלהיב יותר - מרווח יותר, נוח יותר, שקט יותר, הרגיש איכותי יותר ומצוייד ברשימת איבזור ארוכה כבר בגרסת הבסיס. אז כמו שאמרתי, הצ'ירוקי מאוד מאובזר - גם בגרסת הבסיס. יש 10 כריות אוויר, חשמול מלא, בקרת שיוט ומגביל מהירות, מערכת שמע עם מסך מגע 5' ומצלמת רוורס מקורית, BT …
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 945 צפיות
שלום לכולם! אני חדש בפורום,והצלחתי סוף סוף למכור את הטרנטה האוטומטית שלי ולקנות רכב ידני. הרכב שקניתי הוא מאזדה 323 שנת 97 מחבר. עכשיו יש לו אגזוז זרימה חופשית והוא טוען שהוא עבר איתו כבר 2 טסטים. האם זה הגיוני?והאם אני צריך לפחד שיורידו אותי מהכביש על הרעש? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עושים טריפ קטן..מה יהיה יותר נוח?
הודעה אחרונה מאת גיל מאוויס, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם מישהו יודע לגיד לי אם במאזדה CX5 ניתן לבצע במוסך את עדכון התוכנה האחרונה לרכב? הבנתי שהיא משפרת דרמטית את תגובת המצערת של הרכב. במוסך לא היו סגורים על עצמם.
הודעה אחרונה מאת lior2321, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 71 תגובות
- 12.8 אלף צפיות
אתמול בלילה התרסקה לה פרארי בצומת פולג בנתניה. התמונות נלקחו מהפייסבוק.
הודעה אחרונה מאת yev, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הכיסוי למראה של המראה שלי נפל - מאזדה 3 2009 (עיצוב חדש) בצד הנהג. במספר מוסכים שפניתי אליהם אמרו שהמחיר של חלק חדש הוא 330 ש"ח. בEBAY המחיר הוא 35$ . השאלה שלי איך אפשר להיות בטוח שזה החלק המתאים ? והאם למישהו היה נסיון עם הזמנת חלק כזה מארה"ב (מבחינת מכס וכו') http://www.ebay.com/itm/2010-2013-Mazda3-Driver-Side-Mirror-Housing-Cover-OEM-BRAND-NEW-Genuine/321113901633?_trksid=p2047675.c100010.m2109&_trkparms=aid%3D333008%26algo%3DRIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D24351%26meid%3D64f28de7ddc34b12938954aad9332cca%26pid%3D100010%26prg%3D10335%26rk%3D3%26rkt%3D24%26sd%3D200916802832 תודה רבה לכולם מראש
הודעה אחרונה מאת Nissan Skyline GTR, -
- 17 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
מרגיז!! אני מגיע לרכב ומוצא שמשהו פירק את זה עם מברג כנראה. הלכתי לפחח שלי הוא אמר שלי שיש לו פלסטיק כזה אבל מהצד שליד הנהג, וזה לא מתאים. מה עושים חוץ ללהתעצבן? מאיין אני יכול להשיג כזה דבר, או אולי לקחת את הפלסטיק הימני של הפחח ולהחליף לשמאלי עם מישהו? מדובר בטויוטה קורולה SUN 2010. תודה!
הודעה אחרונה מאת yossy, -
- 2 תגובות
- 996 צפיות
מקווה מאוד שאכן כך, הפיתוח המענין של חברת KELIX מבטל את הצורך במדחס ומספק מזגן יעיל חסכוני יותר וכנראה גם קומפקטי יותר מהמזגן המסורתי http://www.popsci.com/gear-gadgets/article/2001-12/dispense-condensers The Kelix uses centrifugal force in place of pumps and a compressor to move refrigerant and raise and lower its pressure.
הודעה אחרונה מאת proxima,
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 107 אורחים (הצג רשימה מלאה)