רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אז כמו בכותרת, נראה שלקרסו יש בהחלט קלף מנצח שיכול לעשות חיים מאד קשים למשולש הגרמני. רכב מאד מאובזר עם הנעה אחורית ומנוע טורבו במחיר של החל מ 239,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברת Darkside Scientific האמריקאית פיתחה ציפוי "נדלק" שמותז על כל משטח ובכל צורה שתבחרו. מרענן בהחלט http://www.youtube.com/watch?v=DXnSTl2j33w
הודעה אחרונה מאת iceco, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כי שמתי לב שהמהירות המוצגת היא בערך 5 קמש פחות ממה שאני רואה במד מהירות של הרכב גם בבדיקה עם waze ואפליקציה אחרת לטלפון שמודדת מהירות נראה שיש הפרש של בערך 5 קמש פחות ממה שהמכוון ברכב מראה. אלא אם כן VAG עשו את זה בכוונה ברכבים שלהם.
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
החוק קובע כי מי שמוגדר נהג חדש אינו יכול להסיע יותר משני נוסעים אלא אם כן יושב לידו מלווה או מלאו לו 21. לדעתי החוק הזה הוא ממש ביזיון. כל המטרה שלו זה להכניס למדינה עוד כסף. אין לו סיבה הגיונית אחת. אתן לכם דוגמא, ליל שישי רוצים לצאת לתל אביב. (40 דקות נסיעה בערך). מונית ממש יקר. נגיד ומוציאים אותו מי שמוציא לא שותה, חוץ מזה שמתחלקים בהוצאות או שיוצא שכל אחד מוציא אוטו פעם בחודש. אם אנחנו 5 חברים ורוצים לנסוע ביחד צריך להוציא 2 מכוניות, נוסעים מאותו מקום לאותו מקום עם מקום ברכב. ההשלכות השליליות, צריכת דלק וזיהום אוויר מוגברים הוצאה כספית גדולה יותר. השלכות חיוביות, לדעתי כנראה שאין. אם לנהג מסוים נגמרה חובת הליווי, עבר טסט כהלכה ונוהג כחוק מה הבעיה שיסיע אוטו מלא ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי רציתי לקנות ג'אנט באיביי כמו שיש לי בפיקנטו, הנה הלינק: http://www.ebay.com/itm/Kspeed-Fits-KIA-2011-2013-Picanto-All-new-morning-15inch-aluminium-wheels-/141282059515?pt=Motors_Car_Truck_Wheels&hash=item20e51124fb&vxp=mtr השאלה היא אם זה מקורי בדיוק כמו שמגיע עם הפיקנטו ספורט או שזה חיקוי ? יש דרך לדעת בכלל ? האם זה לא יקר מידי ? כי ראיתי בחור שמכר 4 ג'אנטים כאלו מקורים שהוריד מהפיקנטו ספורט שלו ב1000 שקל וכאן רק אחד כמעט עולה 1000. האם כדאי לקנות בארץ ? לדעתכם היבואן מוכר רק ג'אנט אחד ? יש מיסים על העניין הזה וצריך שיאשרו את זה ? ברישיון ? כי יש לי בדיוק ג'אנט כזה.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אמנם ראיתי בחיפוש ששאלו את זה לפחות פעמיים, אך לא מצאתי שם פתרון. אז ככה, יש ברשותי רכב ותיק, יונדאי אקסנט מודל 97, שעד לפני חודשיים (היום בו התחילה הפעולה הקרקעית), עוד נסעתי בו גם מסלול קריות-ירושלים, והוא עמד בזה בגבורה. הרכב פורסם בלוחות אך לא נקנה, ואוטוטו (בערך סוף החודש ) נגמר לו הטסט. אני מעוניין להפטר ממנו ולא לחדש את הטסט. מה לדעתכם כדאי לעשות כדי להוריד את התיק מהראש? חשבנו אפילו להציע אותו למגרש מכוניות וכמה שייתנו ייתנו, אבל עדיין צריך עזרה למצוא כזה. הרכב חונה בקריות, לכן אבקש שהפתרון יהיה באזור. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שבת שלום, אני בקרוב מאוד מעוניין להחליף את הרכב ואני מתחיל לבדוק אופציות מעניינות. סך הכל הגולף רכב מדהים, מספק מכל בחינה אך נהיגה על ידני מתחילה להמאס עלי, בא לי את הנוחות של לשים על D ולשכוח מהשימוש בידית הילוכים. 3 דלתות נראה טוב על רוב הרכבים אבל שמתחילים לחפש פרקטיות זה מציק כל פעם לצאת, להזיז את הכיסא ושוב להכנס. אז אני מתחיל לפזול הלאה, עלו אופציות רבות אך כולן נופלות מסיבה אחת ועיקרית: הגולף היא סטייג׳ 2+, משמע בערך 270-280 כ״ס ו44 קג״מ. דחיפה בכל הילוך, וזאת חתיכת דחיפה. אשמח לשמוע מאנשים שעשו את המעבר הזה לרכב אחר, שעלו בפרמטרים אחרים כגון נוחות, פאר וכ׳ו אך ירדו מבחינת ביצועים האם זה מבאס בצורה קשה או שמתרגלים לזה? זה מפורסם פה…
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כולנו כבר ראינו סרטוני DVR של תאונות אבל התאונה הזאת ממש החרידה אותי. גם עוצמת הפגיעה וגם עצם העניין שכל ההרוגים כנראה לא עשו שום דבר רע, הם פשוט נסעו בירוק. מישהו יודע פרטים על התאונה הזו? מתי ואיפה היא קרתה ומה גרם למשאית לא לעצור באדום? קישור לסרטון בפייסבוק
הודעה אחרונה מאת oveRev, -
אחרי השרשור הזה והשרשור הזה, פורסם כי יש כוונה להציב מצלמות שיצלמו את הרכבים הפרטיים שנוסעים בנת"צים, בכביש החוף (2) נתיבי איילון (20) ומודיעין ראשון לציון (443). כמו כן יש כוונה לשנות את הקנס ולהכפיל אותו פי 4 מהקנס הקיים כיום, מ-250 ש"ח ל-1000 ש"ח. מקור
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 8 תגובות
- 858 צפיות
שלום חברים,רכב היברידי חדש שאמור לעמוד כ 3 שבועות, איך דואגים שהמצברים שלו לא יתרוקנו? ברכב רגיל בנזין או דיזל אנחנו מניעים אותו פעמיים בשבוע למשך 10 דקות בערך. אבל בהיברידי - זה נראה לי שונה. אודה על עצתכם.
הודעה אחרונה מאת uviram, -
- 3 תגובות
- 617 צפיות
קצת פרטים יבשים: מאזדה לאנטיס 2003 גיר אוטומט 149,000 ק"מ מה שקורה, שמתי לב כבר הרבה זמן שכשהאוטו קר כמו למשל בבוקר הוא כאילו מתכעב בהעברה לבילוך שני, יש כמו דיליי כזה ואז מכה שתלויה בכמה הרפיתי מהדוושה באותו רגע זה מורגש קצת גם בין שני לשלישי. לעומת זאת, כשהאוטו חם ההילוכים עוברים חלק לגמרי אבל ב80 קמ"ש יש מכה קטנטנה בסגנון זו שהזכרתי קודם כאשר האוטו מעלה להילוך הרביעי. כאשר האוטו בעמידה, המנוע לא רועד האם ניתן להסיק שהבעיה נובעת מתושבות גיר? מישהו מכיר את התופעה? תודה
הודעה אחרונה מאת Subaru82, -
אהלן חברים. אני גר באזור עפולה ויש מלחמת מחירים של ממש בדלק. אני תמיד דואג לתדלק היכן שזול אך מקפיד לתדלק בדור, טן או פז. בכל מקרה הסיבה שאני כותב היא כי חבר אמר לי שהוא מעדיף לתדלק בתחנות ''דלק'' כי הדלק שלהם טוב יותר ולכן לא איכפת לו לשלם 20 אג' יותר לדלק. חייב לציין שאני קלולס ולכן הדברים שלו גורמים לי להרהר בכך. אשמח לחוות דעתכם על האמירה שלו ולשמוע על הרגלי התדלוק שלכם. תודה! אבי
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 772 צפיות
שלום, לאחר קריאה בפורום על 9 מיליון וביטוח ישיר, החלטתי שאני לא מעוניין לבטח אצלם למרות המחיר הזול. לכן מבקש המלצה לסוכן ביטוח טוב כדי לבטח אצלו רכב פרטי וממוצע, ביטוח חובה + מקיף. תודה.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שוקל לרכוש ליונדאי I20 את הכיסוי הבא: http://cars.walla.co.il/?w=/4702/2784913 האם למישהו יש ניסיון איתו? האם הוא באמת עוזר להפחית את הטמפרטורה בתוך הרכב?. תודה רבה, איתמר.
-
אני טס לקפריסין (לרנקה) בעוד שבוע לסופ"ש של צלילות. יש לי יום אחרון פנוי מצלילות וחשבתי לנצל אותו לקפיצה למסלול שנמצא 20 ד' נסיעה מהעיר - Achna Speedway, זה המסלול שבו חברת מסלולים עושה את הקורסים על ה-S2000. יצרתי קשר עם המסלול לברר מה האפשרויות, אז היום הספציפי הזה זמין לשמחתי, ואלה הרכבים שאפשר לשכור : http://www.achnaspeedway.com/#!rentals/ce7l מלבד הEVO שלא זמינה, והקארטים החדשים שעדיין לא הגיעו. המחיר סביר - כ-150 אירו ל-20 דק' נהיגה נטו, משהו 13-15 הקפות של 2.2 ק"מ, כ-30 ק"מ סה"כ, או 23 ש"ח לק"מ כל ההקפות מדודות, והמחיר כולל הכל. אם אני אלך זה לשני סשנים לפחות, אפילו שלושה. הבעיה ? אין שום ביטוח, לא לנהג ולא לרכב. הרסת-שילמת, כמה שיעלה יעלה. מצ…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 564 צפיות
הי, הסתכלתי קצת על פרסומים ישנים כאן וראיתי שיש הרבה תמונות של רכבים שהיו כאן בעבר כגון למבורגיני גייארדו, פרארי 360 וכו'. אני כבר כמה זמן רוצה לפתוח אלבום של מכוניות שהיו פה פעם ואני רוצה להתחיל לאסוף תמונות ואני בטוח שיש כאן כמה אנשים נחמדים שמוכנים לפרסם כאן תמונות של רכבים שהיו פה בעבר. אני ישמח עם מישהו מפה יסכים לשתף איתי כמה מהתמונות ולפרסם אותן פה. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ItamarFekete, -
סמל של קיאה
מאת oren1001-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה הסמל הזה?
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
-
- 6 תגובות
- 959 צפיות
איך נראה קודן מקורי של פולו 2001?
הודעה אחרונה מאת mishawel, -
- 0 תגובות
- 479 צפיות
שלום, אנחנו שוקלים לקנות פיקאסו C3, הסיבה היא שאנחנו נוסעים הרבה (כ 50,000 בשנה) ולכן מחפשים רכב חסכוני ואמין. נשמח לשמוע ממי שמכיר את הרכב- כמה צריכת הדלק שלו (מניסיון אישי), האם הוא עושה הרבה בעיות? תוך כמה שנים/ק"מ הכניסה למוסך מתחילה להיות תכופה? והאם יש רעיון לרכב יותר טוב וחסכוני? תודה
הודעה אחרונה מאת hilabeker, -
- 2 תגובות
- 860 צפיות
האם מישהו מודע לפרוצדורה שבכותרת. מבקש לקנות רכב עבור בן משפחה המצוי כרגע בחו״ל ולרושמו על שמו. תודה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
הכפתור, שווה?
מאת sasiz- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 913 צפיות
http://payment.kaftor.co.il/ שרות חדש, שווה משהו?
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
בדרך כלל אינני נוהג לרשום פוסטים כאלה אך באמת שההרגשה הרעה בעקבות השירות של קיה ישראל לא משאירה לי ברירה אחרת. לפני שנה וחודש קניתי לאשתי רכב חדש, הכל היה בסדר ולפני כשבוע הרכב לא הניע, הנעתי אותו עם כבלים והכל היה בסדר. היום התקלה חזרה והבנתי שהלך המצבר. נסעתי למוסך מורשה ושם אמרו לי שאחריות על מצבר היא רק שנה אך ינסו לדבר עם השירות בכדי שיתנו אישור, בכל זאת רק חודש( במיוחד לאחר שהחליפו לשותף שלי עם יונדאי סנטה פה לאחר שנתיים וחצי למצבר חדש). כמובן שהשירות לא הסכימו ונפנפו במסמך שאומר שעברה האחריות בחודש(\ ובאמת מודה, לא ידעתי שהאחריות על מצבר מקורי היא רק 12 חודשים, ונכון שעבר בחודש אבל בחייאת, אחרי שנה וחודש הולך מצבר? חברה שמתהדרת שיש לה אחריות של 7 שנים אבל לאחר…
הודעה אחרונה מאת סלע, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 510 צפיות
חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי..
הודעה אחרונה מאת טווינגואי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 46 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
לפני שנתחיל לדבר על הרכב, קרסו, קחו דף ועט: לא חסרים שרשורי צ'מפיון אך אני הופתעתי לטובה מהקלות שבה קיבלתי סיבוב מצ'מפיון על הגולף GTI. אולי זה קשור לימי המכירות האחרונים. כך או אחרת, נרשמתי לנסיעה אצל הפקידה, חזרו אליי טלפונית כדי לתאם וזהו. פשוט מאוד. נתחיל בעיצוב (או בהעדרו). כמצופה מגולף, הרכב מעוצב בצורת מקרר/מכונת כביסה/מדיח מודרניים שמטרת העיצוב הינה להיות נעים לעין, לא להציק או לעצבן אף אחד. לעומת גרסאותיה הרגילות של הגולף, ה-GTI נבדלת בכמה נגיעות פה ושם, כך שרק חובב רכב יוכל להבין שמדובר על גולף בגרסתה המעניינת יותר. רכב ההדגמה צויד בחבילת קישוט (חישוקי 18'' לא ממש יפים, פס אדום חביב ועוד איזה משהו שבטח שכחתי). יש לכך יתרונות כמובן, אך גם חס…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קבלתי מצלמה לרכב משומשת במצב מצוין . אני רוצה לקנות לה את הכרטיס זיכרון 32 GB ולחבר אותה לסוללה חיצונית ואת הסוללה לחבר למצת של הרכב שתישאר תמיד דולקת . איך אני עושה את זה עכשיו ? http://www.matzman-tech.co.il/items/257865?aff=Ret&utm_source=ret.co.il#Image_0 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=21192
הודעה אחרונה מאת Kot25, -
- 1 תגובות
- 587 צפיות
קיבלתי רענון נהיגה בדואר כי יש לי 5 שנים על A2 , ההזמנה ליפני חצי שנה אמרו לי שזה תופס עד שנה זה נכון ? במה זה כרוך ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
מקווה שזה מתאים לפורום אז אני עכשיו משרת כנהג בקבע באזור הדרום ומרוויח קצת יותר מי 6K נטו בחודש עם כול ההטבות של חבר הנחות חופשות מבצעיות וכו. עם זה השירות שלי הוא די משעמם וחצי מהזמן אני או יושן בשטח או בבסיסים אחרים וגם הבסיס שלי לא להיט ובעיקרון אני מרגיש שדי נמאס לי. אני אמור להשתחרר עוד חודש אחרי שנה של קבע וחשבתי אם לחתום עוד שנה ולהמשיך בקצב הזה או להשתחרר ושאם יש לי סיכוי למצוא עבודה טובה בסכום כסף הזה או גבוה או נמוך מזה בדרום?על משאית כמובן עם רישון C (אני מתחת 24) אני ישמח לכול מידע על כול עבודה אם שווה לא שווה להישאר עבודה על משאית קשה לא קשה? ובכלל כול חוות דעת בנושא תודה מראש
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 966 צפיות
שלום, לפני כ-3 שנים קניתי רכב ישן על מנת שישמש אותי כסטודנט. בזמן הקנייה כשפגשתי את הבעל הקודם של הרכב, הוא אמר לי שלרכב הוחלף מנוע, וכששאלתי אותו כמה KM המנוע ה-"חדש" עבר, אז הוא אמר לי ביושר שהוא לא יודע (זה שלפניו עשה את ההחלפה) אחרי שבדקנו את האוטו במוסך וקניתי אותו, עשיתי ישור קו, והכל בסדר ותקין, ואני מאוד מרוצה מהקנייה עד היום. אבל תמיד תהיתי לגבי הנתונים שהבעל הקודם לא ידע להגיד לי עליהם, כמו כמה KM המנוע "החדש" עבר, או לפחות מתי נעשתה ההחלפה. רציתי לדעת, האם יש דרך להוציא את הנתונים האלה ממשרד התחבורה או איזה גורם אחר? אני מתאר לעצמי שבזמנו ברגע שהם הלכו לעדכן את רשיון הרכב עם קוד המנוע החדש, אז יש איזה מידע שמור באיזשהו מקום. תודה
הודעה אחרונה מאת noogie, -
בוקר טוב, אחרי חודשיים של חיפושים נמצאה הכלה. התקציב שהקצבתי לרכב הייה 40K, חיפשתי אחרי רכב קטן וזריז מצד אחד וחסכוני מצד שני. בתור מישהו שהיו לו עד היום רק קורולות במשפחה, הייתי נעול בהתחלה על היאריס ספורט 05-06, אך במהלך התקופה הנ"ל לא הופיע שום אקזמפלר רלוונטי ביד 2. אחרי זה נדלקתי על האלפא 147 02-03, אחרי שנהגתי על אחת והתמכרתי לצליל של המנוע, אמרתי שזה הרכב שאני רוצה. בגלל המחלות הידועות של הרכב, החלטתי שאני לא מתפשר על רכב שאינו מושלם, עם היסטוריה מלאה. אך גם במקרה הזה אחרי חודש של חיפושים, למעט רכב אחד ש"ברח" לי בין הידיים, לא מצאתי משהו שלא נאנס וטופל כראוי. ואז במקרה פגשתי חבר מהתיכון, בעלים של 206XS. אחרי סיבוב קצר על האוטו, החלטתי שהגיע הז…
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
- 0 תגובות
- 862 צפיות
האם יש דרך לדעת האם הוחלף מנוע ברכב? נניח ואני לפני קניה של רכב יד שניה והבעלים לא מספר על החלפת מנוע, יש דרך לוודא את זה מבלי לשאול את בעל הרכב?
הודעה אחרונה מאת ROEi1,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 499 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לירון .ה.
- gollu
- יבגניפ
- גולדן191
- דניאל1983
- הרקוליטו
- AdamZ
- davemustaine87
- RK
- `Infinity
- Liquidator
- SlowRide