Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי התכלס של החוק הזה הוא: יותר נוסעים=יותר הסחות דעת.

והסחת דעת זה הדבר הגרוע ביותר לנהג חדש.

לא יכולתי לנסח את זה בצורה יותר מדוייקת!

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רשמית זו הסיבה:

לדעתי התכלס של החוק הזה הוא: יותר נוסעים=יותר הסחות דעת.

והסחת דעת זה הדבר הגרוע ביותר לנהג חדש.

אבל בפועל, כנראה שזו הסיבה:

היו מספר תאונות עם נפגעים רבים, רוצים לצמצם את מספק הנפגעים בכל תאונה וכיון שצעירים הם נהגים בסיכון גבוה זו דרך להשיג מטרה זו.

דומה להגבלות המוטלות בצה"ל על מספר הנוסעים בכלי רכב שונים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
רשמית זו הסיבה:

אבל בפועל, כנראה שזו הסיבה:

זה כנראה השילוב של שתי הסיבות ביחד. בכל אופן על זה נאמר " כשתגדל - תבין" . גם אני בתור נהג בן 25 עם 7 שנות ותק על הכביש לא אהבתי את החוק הזה כשהוצאתי את הרשיון אבל עכשיו אני יכול למצוא בו לא מעט נקודות חיוביות. שאלו יהיו הדאגות שלך חביבי, הזמן יעוף ואתה תשכח בכלל שהייתה לך את המגבלה הזאת ( לא שזה כזה תענוג להסיע רכב מלא בכל מקרה) ..

פורסם

אין שום אלמנט של צמצום מספר הנפגעים פר תאונה, זה לא רלוונטי.

בהיעדר משתנים אחרים מספר הנפגעים הוא ביחס ישר לכמות הק"מ * נוסע.

אין שום יתרון מהבחינה הזו בשתי מכוניות עם 2 אנשים כל אחת לעומת מכונית אחת עם 4 אנשים.

תוחלת מספר הנפגעים היא אותו דבר, אם מניחים שהסיכון לתאונה פר ק"מ נסיעה קבוע.

למעשה יש גורמים שמגדילים את תוחלת הנפגעים במקרה של 2 המכוניות - פי 2 יותר סיכון לכל שאר כלי הרכב על הכביש.

ובמקרה של רכב אחד שעושה 2 נגלות יש להוסיף גם את הק"מ הנוסף שהנהג עושה (פי 3 מהרגיל) וסיכון משולש לשאר משתמשי הדרך, ואת העייפות המוגברת של הנהג.

הטיעון היחיד שיכול להצדיק את התקנה הזו של הגבלת הנוסעים הוא שכשיש רכב מלא אז יש בלגן ודעתו של הנהג מוסחת.

לדעתי התקנה מטומטמת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כמובן שהתקנה מטומטמת והיא באה כסוג של כסת"ח אבל אני בטוח שזה יעזור...קצת, אולי פחות מאחוז אחד אבל גם זה משהו.

שום דבר לא יעזור עד שלא יגבירו את הענישה.

כאשר בחור דרס מישהי שעמדה על אי תנועה והוא היה בהשפעת אלכוהול, הוא קיבל 3 חודשים מאסר ועוד 10K ש"ח קנס והיא יושבת במיטה כבר כמה שנים כמו צמח.

אם היו נותנים לבחור הזה 3 שנים מאסר ו-200K ש"ח קנס וגם היה צריך לשלם את כל הטיפולים שלה + עוגמת נפש והיו נותנים לו ללכת איתה לכל הטיפולים בכדי שיאכל קצת את הלב שלו ויראה מה הוא עשה...אולי משהו היה משנה. אולי!!!

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
אין שום אלמנט של צמצום מספר הנפגעים פר תאונה, זה לא רלוונטי.

בהיעדר משתנים אחרים מספר הנפגעים הוא ביחס ישר לכמות הק"מ * נוסע.

אין שום יתרון מהבחינה הזו בשתי מכוניות עם 2 אנשים כל אחת לעומת מכונית אחת עם 4 אנשים.

תוחלת מספר הנפגעים היא אותו דבר, אם מניחים שהסיכון לתאונה פר ק"מ נסיעה קבוע.

למעשה יש גורמים שמגדילים את תוחלת הנפגעים במקרה של 2 המכוניות - פי 2 יותר סיכון לכל שאר כלי הרכב על הכביש.

ובמקרה של רכב אחד שעושה 2 נגלות יש להוסיף גם את הק"מ הנוסף שהנהג עושה (פי 3 מהרגיל) וסיכון משולש לשאר משתמשי הדרך, ואת העייפות המוגברת של הנהג.

הטיעון היחיד שיכול להצדיק את התקנה הזו של הגבלת הנוסעים הוא שכשיש רכב מלא אז יש בלגן ודעתו של הנהג מוסחת.

לדעתי התקנה מטומטמת.

אתה טועה שים לב היטב לכתוב:

היו מספר תאונות עם נפגעים רבים, רוצים לצמצם את מספק הנפגעים בכל תאונה וכיון שצעירים הם נהגים בסיכון גבוה זו דרך להשיג מטרה זו.

משמע לא אכפת להם אם יהיו פי 2 תאונות, ומספר הנפגעים הכללי לא ישתנה, אלא שלא יהיו כותרות "יצאו 5/7/9 חברים לפאב ולא חזרו".

זה לצורך העניין לא כותרת אם הם כולם יהרגו ב-2-3 תאונות שונות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דווקא "אור ירוק" שנוא הפורום הוציא סיכום יפה מאד של גורמי הסיכון לתאונות של נהגים צעירים. נושא הסחת דעת על ידי בני עשרה נוספים נמצא משמעותי (סעיף 2.3)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תעבור שוב על חוקי התעבורה בצה"ל כי נראה לי שאתה טועה קצת.

נהג שמוגבל באזרחות להסיע עד 2 נוסעים יכול לקחת רכב מלא (לפי הרשיון האזרחי שלו) בצה"ל, גם אם כולם בני 18 ברכב.

מילואימניק ללא רשיון צבאי, יכול לנהוג ללא היתר נהיגה צה"לי.

ועוד ועוד...

פורסם
דווקא "אור ירוק" שנוא הפורום הוציא סיכום יפה מאד של גורמי הסיכון לתאונות של נהגים צעירים. נושא הסחת דעת על ידי בני עשרה נוספים נמצא משמעותי (סעיף 2.3)

הייתי לוקח בערבון מוגבל כל דבר שיוצא תחת מטריה של ארגון שהמנכ"ל שלו מתנהג כאחרוני הסחטנים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא יודע .. לא הייתי מקצין עד כדי כך שזאת היתה המחשבה .

אי אפשר להשוות 5 נוסעים באוטו ילדים באווירה , ל3 ילדים באוטו , אז תשאלו למה לא נוסע אחד ? יכול להיות שיום יבוא באמת .. לכו תדעו .

פורסם

מרוק - אמנם אני משוחחרר מהכוחות המזויינים כבר קרוב ל-10 שנים, אבלמודבר במדיניות רבת שנים. שים לב שבצה"ל מגבלת מספר הנוסעים תלויה ברכב, לא בנהג, ו"רכב" כולל גם כלי טיס. אם מישהו זוכר - לאחר אסון היסעור בבקעה, שבו נהרגו 54 חיילים, צומצם מספר החיילים שמותר להטיס במסוק. תחשוב על כך שאילו לא היתה מוטלת אותה מגבלה הרי שבאסון המסוקים בצפון היו עלולים ליהרג לא 73 חיילים, אלא למעלה מ-100.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה טועה שים לב היטב לכתוב:

משמע לא אכפת להם אם יהיו פי 2 תאונות, ומספר הנפגעים הכללי לא ישתנה, אלא שלא יהיו כותרות "יצאו 5/7/9 חברים לפאב ולא חזרו".

זה לצורך העניין לא כותרת אם הם כולם יהרגו ב-2-3 תאונות שונות.

אם זה ככה אז זה אומר שבשביל יחסי ציבור (צמצום מספר הכותרות בעיתון עם 4+ הרוגים) מוכנים לשלם ב:

יותר הרוגים

יותר סיכון לשאר משתמשי הדרך

יותר זיהום אוויר

הטלת נטל כספי על הציבור (דלק, בלאי)

לא נראה לי שאנחנו חיים ברפובליקת בננות עד כדי כך מטומטמת.

לגבי למה לא הגבלה לנהג+1: לדעתי חששו שהגבלה כזו תדחוף את הצעירים לרשיון לקטנוע.

כלי יותר זול, אין בעיית חניה, לא צריך מלווה מהיום הראשון ומסיע גם כן נהג+1...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אולי זה הסבר:

קראתי פעם מחקר במסגרת הלימודים שלקח אנשים, ורצה לבדוק את ההתנהגות שלהם ביחידים ובקבוצות...

ומצאו כי במסגרת הקבוצה, אנשים חרגו מהנורמות שהם רגילים אליהם ומאמינים בהם..

למשל דוגמה קטנה, לקחו איש, שבנורמות שלו לא מקלל, ואחר כך, כשהלך למשחק כדורגל, ויש הרבה אנשים מסביבו שמקללים את השופט, אז הוא גם התחיל לקלל איתם.

אז אותו דבר אם אתה נמצא בקבוצה של 5 בני

טיפש-עשרה ברכב.

יתכן שהנהג מצויין עם המלווה, אך ברגע שהוא נוהג עם עוד 4 בגיל הזה (שיש סיכוי גבוהה שיעשו שטויות), אז הוא עלול לחרוג מהנורמות, לעשות שטויות בכביש, ולסכן את הסביבה.

פורסם

עזוב אותך משטויות הכי כיף ליסוע כמה שפחות אנשים.

הרי כולנו יודעים שלפחות 90% מהנהגים החדשים לא נוסעים על מכוניות עם אוורות שלמות של סוסים מלוות עם קגמים מכובדים, סע כמה שפחןת אנשים תהנה יותר!.

ועכשיו קצת יותר ברצינות? גם לי עדיין יש את ההגבלה הזו ואני אומר לך שזו ברכה !, יצא לי לא מעט ליסוע עם אבא מלווה ואוטו מלא ההסחות דעת זה פשוט סכנת נפשות.

בלי קשר גם לזה שכשהאוטו מלא הברקסים משפיעים פחות באחוזים גבוהים והיציבות יורדת פלאים ופתאום אתה מרגיש שהאוטו בריצפה והוא לא נוח מרגישים כל דבר אתה רק עולה על באמפר כאילו אתה מרים את האוטו על הגב.

סע תהנה עזוב אותך משטויות הזמן עובר מהר :)

פורסם

אינני בטוח מהי כן הסיבה אבל אני יודע לבטח מה אינו חלק ממערכת השיקולים שבשמה הוטלה ההגבלה הזאת: זה בלי ספק לא נועד לצמצם נפגעים בתאונות של נהגים חדשים. איך אני יודע זאת? פשוט מאוד. ההגבלה האמורה לא חלה על נהגים חדשים מעל לגיל 24 (וכמדומני מעל גיל זה גם אין תקופת ליווי). יש הבדל ברמת הנהיגה של נהג בן 17 לבין נהג בן 24 עם אותו ניסיון על הכביש? חרטה ברטה. שנאת צעירים נטו, דבר כה נפוץ במדינתנו.

ועוד נקודה נפרדת, מעניין אותי איך אנשים בפורום הזה לצורך העניין היו מגיבים אם היו שומעים/רואים בן 17 שנוסע להתגרזן בנס הרים, ואיפה זה נכנס אצלם בקטגוריה של "לעשות שטויות".

• תוכן חדש...