Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יפה. אז עכשיו יש להם נימוק וסיבה להעלות את מה שנקרא "מס המהירות".

ואז, לא רק העבריינים האמיתיים נדפקים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממליץ לכל המגיבים בשרשור לקרוא איך נראה הפיאסקו של קביעת הנקודות והקנסות במדינה שלנו, ממישהו שהיה שם. אין הלימה של שום דבר ביחס לכלום. מה שקל אוכפים, מה שקשה לא מעניין, ולמשטרה יש את הזכות בפועל לאכיפה סלקטיבית (מעבר קו הפרדה אמרת? יאכפו איפה שהקו עקום ביודעין, ולא איפה שהקו מסומן נכון והנהגים הם הבעיה. תמרור עצור? יאכפו איפה שיש תמרור אחרי עץ או יענישו נהג שעצר 10 ס"מ לפני או אחרי הקו, ולא ממש על הקו. ואלו רק דוגמאות).

פורסם

ניגוד לנסיעה במהירות מופרזת, שכלל לא משנה אם היא מגוכחות או לא, נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית היא עבירה מכוונת, ולא אי שימת לב, כפי שקורה עם מהירות הנסיעה.

אין לי שום רחמים על נהגים שנתפסים נוהגים בנתיב תחבורה ציבורית - מי שעובר על החוק במתכוון, שישלם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מהירות הנסיעה זה כבר תלוי בכמה מעל.

נסעת 100-105 באיזור של 90, אפשר להגיד שלא שמת לב.

אתה יודע מה, גם על 110.

על 120 כבר קצת יותר קשה, על 140-160 כבר אי אפשר להגיד שזה לא מכוון, אין מצב שלא שמת לב שאתה כ-30 קמ"ש מעל למהירות הטיבעית של רוב האנשים

פורסם
כל עוד התחבורה הציבורית נראית כמו הצרות של המזרח התיכון, חבל על הצבע הצהוב שצובעים איתו את הנתיבים.

ואין ספק שזה לא ישתנה.

בגלל הגישה הזאת אין תחבורה ציבורית סבירה בארץ. אם תנקה את התחנות ונתיבי תחבורה ציבורית ממכוניות אוטובוסים יוכלו לנסוע יותר מהר, זמן הנסיעה יתקצר והעומס ירד. מהפכה היא אוסף של הרבה מאוד צעדים קטנים שגורמים לשינוי.

פורסם

אם כבר נציגי משרד התחבורה קוראים כאן, אז יש לי גם שאלה: למה ומדוע לא אוכפים אף פעם את העבריינות ההפוכה?

במשך שנתיים יצא לי לנסוע תל אביב - ירושלים, בממוצע כל שבוע וחצי. מה שתמיד הדהים אותי הוא שכל נהג של אגד שמכבד עצמו, מתעקש לנסוע לכל הפחות בנתיב האמצעי אך רצוי תמיד במשאלי.

הספקתי לשכוח מזה, אבל עשיתי עכשיו סיבוב קצר מתל אביב למבשרת וחזרה, ובדרך לשם וחזרה ספרתי שבעה אוטובוסים של אגד מזגזגים בין הנתיבים, תוך העדפה ברורה לשמאלי. מיותר לציין, כמובן, שאלו היו האוטובוסים היחידים של אגד שראיתי בדרך. אחד מהם ממש גם הגזים, כשתוך הזגזוגים שלו פעם אחת כמעט הוריד אופנוען ובפעם האחרת נדחף לפני. למזלי הייתי ערני, ובוצעה בלימה והתחמקות בזמן.

הייתי שולל להם את הרשיון באותה הנשימה בה הייתי שולל את הרישיון למי שנוהג בנתיבי התחבורה הציבורית במקומות השונים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

למיטב ידיעתי אין איסור על תחבורה ציבורית לנסוע בנתיב שאיננו נת"צ. לאוטובוס מותר לנסוע בכל נתיב (לצורך עקיפה, כמובן).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
אם כבר נציגי משרד התחבורה קוראים כאן, אז יש לי גם שאלה: למה ומדוע לא אוכפים אף פעם את העבריינות ההפוכה?

במשך שנתיים יצא לי לנסוע תל אביב - ירושלים, בממוצע כל שבוע וחצי. מה שתמיד הדהים אותי הוא שכל נהג של אגד שמכבד עצמו, מתעקש לנסוע לכל הפחות בנתיב האמצעי אך רצוי תמיד במשאלי.

הספקתי לשכוח מזה, אבל עשיתי עכשיו סיבוב קצר מתל אביב למבשרת וחזרה, ובדרך לשם וחזרה ספרתי שבעה אוטובוסים של אגד מזגזגים בין הנתיבים, תוך העדפה ברורה לשמאלי. מיותר לציין, כמובן, שאלו היו האוטובוסים היחידים של אגד שראיתי בדרך. אחד מהם ממש גם הגזים, כשתוך הזגזוגים שלו פעם אחת כמעט הוריד אופנוען ובפעם האחרת נדחף לפני. למזלי הייתי ערני, ובוצעה בלימה והתחמקות בזמן.

הייתי שולל להם את הרשיון באותה הנשימה בה הייתי שולל את הרישיון למי שנוהג בנתיבי התחבורה הציבורית במקומות השונים.

כי אין בארץ שום חוק לגבי שעות נסיעה של משאיות כבדות ורוב היום יש בנתיב הימני משאיות על 30-40 קמ"ש ולכן אין ברירה אלא לנסוע באמצע .

:fadein:
פורסם

קודם כל, ב8 בערב אין שום משאית בנתיב הימני בכביש 1. למעשה, אין אף אחד שם, כי בישראל, כמו בישראל, התנועה מתנהלת מהנתיב האמצעי שמאלה.

לא אמרתי שאסור להם לנסוע בנתיב שאינו נת"ץ או באמצעי. מה שכן אסור להם (על פי מה שאני זוכר, וגם מה שמלמדים למבחן תיאוריה) זה לעקוף רכב עוקף, וזה עקרונית מה שהם עושים כהם נדחפים לנתיב השמאלי ביותר, כביש כמו כביש 1. אבל מעבר לזה, גם במקומות שם בהם יש שני נתיבים זה נדיר ביותר שאוטובוס באמת מסוגל לפתח מהירות שלא גורמת לכל שאר הנהגים פשוט להאט. וגם מעבירי הנתיבים התכופים כשלעצמם לא ממש תורמים לבטחון הנוסעים או שאר משתמשי הכביש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
למיטב ידיעתי אין איסור על תחבורה ציבורית לנסוע בנתיב שאיננו נת"צ. לאוטובוס מותר לנסוע בכל נתיב (לצורך עקיפה, כמובן).

אז באיילון מסתבר שהם אוהבים לעקוף מצד ימין, והרבה...

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אף אחד לא נוסע בטעות בנת"צ, נסיעה בנת"צ היא מסוג העברות של "פחחחחחחחחחח, מחרבן עליך ועל החוקים שלך" ועל עברות כאלה צריך לזמבר וכול המוסיף, הרי זה משובח.

מצידי, 3500 ש"ח ועשרה ימי מעצר, מה אכפת לי!

^ זה +הרבה.

מרתיח להיתקע בפקק של הבוקר באזור וינגייט-געש ולראות את כל אלה שמצפצפים על כולם נוסעים להם בשקט בנת"צ כאילו העולם שייך להם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נכון שנסיעה בנת"צ זאת עבירה מכוונת.

אבל מה קורה כאשר אתה מגיע לכביש שיש בו *רק* נתיב תחבורה ציבורית?

עיירת תל אביב לא הוסיפה לכל הדרכים והפניות שילוט מתאים ולא פעם ולא פעמיים נסעתי בכביש רק לתחבורה ציבורית (בתחושה הכי מגעילה בעולם).

אז מגיע לי דו"ח? על זה שלא היה שילוט? אפילו חלק מהרמזורים לא מסומנים בצהוב\שלט, WAZE\GOOGLE MAPS מכוון איך שהוא רוצה.

יש אזרחים שומרי חוק שנופלים על זה.

ברור שאני בעד הנתיבים והשמירה עליהם שיהיו רק לתחבורה ציבורית.

פורסם

את האכיפה יעשו (כרגע, בינתיים) במקומות שאין בהם ספק באשר לכוונתו של הנהג.

כמו כביש החוף לצורך העניין.

בתוך הערים אני לא מאמין שנראה פריסה בעתיד הקרוב בשל הקושי להבחין בין פוץ למישהו שכאמור הגיע לשם בטעות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
יפה. אז עכשיו יש להם נימוק וסיבה להעלות את מה שנקרא "מס המהירות".

ואז, לא רק העבריינים האמיתיים נדפקים.

כי עד עכשיו לא היה להם נימוק וסיבה?

אילו היו רוצים מחר הקנס על מהירות היה מוכפל ל-500 ו-1500 בהתאמה.

ממליץ לכל המגיבים בשרשור לקרוא איך נראה הפיאסקו של קביעת הנקודות והקנסות במדינה שלנו' date=' ממישהו שהיה שם. אין הלימה של שום דבר ביחס לכלום. מה שקל אוכפים, מה שקשה לא מעניין, ולמשטרה יש את הזכות בפועל לאכיפה סלקטיבית (מעבר קו הפרדה אמרת? יאכפו איפה שהקו עקום ביודעין, ולא איפה שהקו מסומן נכון והנהגים הם הבעיה. תמרור עצור? יאכפו איפה שיש תמרור אחרי עץ או יענישו נהג שעצר 10 ס"מ לפני או אחרי הקו, ולא ממש על הקו. ואלו רק דוגמאות).[/quote']

זה מה שאמרתי מלכתחילה, ההלימה היחידה היא בין גובה הקנס לקלות האכיפה שלו:

מהירות - פרויקט א3 עם שני חיישנים שמודדים כמה זמן לוקח לרכב לעבור ביניהם, לפני כן רדאר שעובד על אפקט דופלר ובמקביל ממל"ז ודבורה.

אור אדום - סה"כ חיישן פשוט עם בקר עוד יותר פשוט וטיימר עוד יותר פשוט.

נת"צ - מצלמה עם חיישן שמזהה תנועה מתחתיו או משהו בסגנון.

נכון שנסיעה בנת"צ זאת עבירה מכוונת.

אבל מה קורה כאשר אתה מגיע לכביש שיש בו *רק* נתיב תחבורה ציבורית?

עיירת תל אביב לא הוסיפה לכל הדרכים והפניות שילוט מתאים ולא פעם ולא פעמיים נסעתי בכביש רק לתחבורה ציבורית (בתחושה הכי מגעילה בעולם).

אז מגיע לי דו"ח? על זה שלא היה שילוט? אפילו חלק מהרמזורים לא מסומנים בצהוב\שלט, WAZE\GOOGLE MAPS מכוון איך שהוא רוצה.

יש אזרחים שומרי חוק שנופלים על זה.

ברור שאני בעד הנתיבים והשמירה עליהם שיהיו רק לתחבורה ציבורית.

בגלל זה האכיפה היא קודם כל רק במקומות שבהם יש נת"צ אך גם נתיבים רגילים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עד עכשיו יכלו לרצות אבל לא היה לזה תקדים.

כרגע יש תקדים לעברה באכיפה אוטומטית עם קנס של 4 ספרות, וזה game changer, לפחות לדעתי.

אישית זה לא מזיז לי כי לנסוע בנת"צ זה לאנשים שנולדו בבית שימוש במקום בבית חולים ואני אף פעם לא עובר את המהירות המותרת, כי הרכב שלי הוא מהתקופה בה המהירות המותרת הייתה רלוונטית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...