רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
שמירה על אמצע נתיב 1 2
מאת omerIT-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
אל תצחקו. בן +27 ורק לפני כחודש הוצאתי רישיון. נוהג על אוטומט ודווקא לא רע. אוהב את איילון ועובר נתיבים בלי בעיה ובאופן בטוח מאוד. נוסע רגוע ולא עושה שטויות. כן יש לי בעיה אחת, שאני מניח שתיפתר עם הזמן, קשה לי לשמור על אמצע הנתיב. פחות בכבישים מהירים (כי באמת אפשר פשוט להסתכל רחוק ולדמיין את עצמך באמצע), אלא יותר בכבישים צרים עם מכוניות בצד ימין. אם הכביש דו נתיבי ויש קו מקוקו, אני תמיד מנסה להישאר כמה שיותר ליד הקו (רואה במראה השמאלית) ואם מגיע רכב מולי, אני ממש מאט.. אני ממש ממש מפחד להוריד איזה מראה או 2 מצד ימין שלי. אני מרגיש שאני ממש לא מבין את רוחב הרכב ואיפה צד ימין שלי נגמר. וכן, ניסיתי הרבה פעמים פשוט לעצור לי מכוניות מצד ימין ולהבין איפה אני…
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לסיכום הארוע קליפ על הארוע לפני הכול, תרשו לי להראות לכם קטע מ-2002 שלא אשכח בחיים: הנהג, Gilles Panizzi המקום, ראלי קטלוניה. לקראת סוף המרוץ בקטע מספר 15 פניצי הוביל ב-45 שניות על הבא אחריו, הוא הגיע לאחד הקטעים עם הכי הרבה קהל והחליט לקזז מס' שניות מהיתרון שלו ולתת להם ולכל חובבי הספורט הזה את השואו של החיים שלהם. פניצי היה מומחה האספלט של פיג'ו בזמנו ובכלל, פיג'ו-סיטרואן שלטה בעולם ה WRC כמעט ללא עוררין מאז ועד היום. את אליפות היצרנים לקחה פיג'ו 3 פעמים 2000-2003 ומשנת 2003 עד שנת 2013 8 מתוך 10 אליפויות היצרנים הלכו לסיטרואן באדיבותו של סבסטיאן לואב (עוד נגיע אליו בהמשך) שזכה בכל אליפויות הנהגים מ2004 ועד 2012, הישג חסר תקדים. …
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
החלקים שיש במאזדה 3 ו-3 hackback זה אותם חלקים? מבחינת טמבון קדמי , פנסים קדמים ועוד ....?
הודעה אחרונה מאת yoelb00, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, קודם כל הרכב זה מאזדה 3 האצבק 2006, הזמנתי ניקלים עם לוגו של מאזדה לקורה בדלת: http://www.ebay.com/itm/121408616892?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT בגלל שאין לי אור בדלת של הרכב אמרו לי לחבר את זה לחיישן של הדלת שמדליק נורה אם הדלת פתוחה, חיפשתי על הרכב ולא מצאתי כרית כזאת שהדלת סגורה הנורה נדלקת, בדקתי את הקפיץ שבין הרכב ולדלת ויש שם המון כבלים, עם טסטר זה בעייתי לבדוק מה הכבל של החיישן כי אי אפשר לסגור את הדלת, מישהו אולי יודע לאיזה כבל אפשר לחבר את זה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yoelb00, -
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חברים שלום, בעוד כשבוע אני טס לחודש לחול ולצערי נאלץ להיפרד מרכבי האהוב. עקב כך שאין לי חנייה פרטית ואני לא מעוניין להשאיר את הרכב לחודש ברחוב תחת איומי הפגזות של יונים אשמח להמלצה על מקום בו ניתן להשאיר את רכבי במינימום עלות. בנוסף מספר שאלות נוספות: 1. האם מומלץ לנתק את המצבר? איך כדאי לעשות זאת? 2. יש אפשרות להשאיר את הרכב בבסיס צבאי, לאור הנ"ל אין כל כך צורך בביטוח, האם ניתן להקפיא אותו לתקופה של כחודש? האם כדאי להקפיא את הטסט של הרכב? 3. אשמח להמלצות נוספות בנושא העמדת רכב לתקופה כה ארוכה. תודה, תומר
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 940 צפיות
היי, רציתי לדעת מאיזה עוד אתרים אתם מזמינים חלקים למכוניות שלכם, חוץ מאיביי יש לי רכב מסוג ביואיק, אני רוצה להזמין חלקים עדיף במשלוחים חינם
הודעה אחרונה מאת dts2, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
הבן שלי בן 8 וחצי חודשים, שוקל כמעט 9 ק״ג והסלקל מתחיל להיות קטן עליו (הוא גם יחסית ארוך... ) אנחנו מחפשים כסא בטיחות, בעדיפות מהסדרות שיכולות להחזיק מעמד עד גיל מאוחר יחסית יש למישהו המלצות ונסיון?
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
-
- 9 תגובות
- 951 צפיות
הרכב המדובר רומסטר שנת 2012,החלק המבוקש רשת תחתונה צד ימין,אשמח למק"ט או לשם באנגלית להזמנה מה איביי. תודה רן.
הודעה אחרונה מאת אלעד0210, -
שלום לכולם, אשמח לקבל פרטים לגבי התנאים לשימוש בתו חניה לנכה? בדגש על: חנייה בת"א באזורים שבהם מותר לחנות רק עם תו אזורי(תושבי ת"א). חנייה בכחול לבן - האם בכל הערים ניתן לחנות ללא תשלום? חנייה בחניוני אחוזת החוף בת"א. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Freeze, -
155K ש"ח עבור 1.2TSI+DSG וארבע טסות. 10K יותר לגרסה היותר מאובזרת. יש סיבה למה היא יקרה ביותר מ-40K ש"ח מהאופל מריבה?! מה נסגר עם התמחור ההזוי? זה השתן שעולה כ"כ גבוה לראש?
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, יש לי מעל לשנה את הספייס סטאר ואף פעם לא הצלחתי לתדלק אותה מעל ל-28 ליטר, למרות שהיצרן טוען שנפח המיכל הוא 35, תמיד אני מתדלק את האוטו בפס האחרון שהאוטו אומר שנשאר עוד 50 ק"מ של נסיעה. פעם אפילו תדלקתי שכל הצג הבהב לי ועדיין לא הגעתי ל-30 ליטר. מישהו יודע מדוע זה ככה? ואיפה עוד 5 ליטרים שאמורים להיכנס למיכל?
הודעה אחרונה מאת מתן דדון, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2 אלף צפיות
אין סוף ליופי הייתי אומר, מקור
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני יודע שישנם סיכומים מהעבר על הרכב, אבל רציתי לשתף.. אז איך הכל התחיל: לקראת שחרורי מהצבא, כאשר כבר הסתדרתי עם מקום עבודה שיהיה לאחר שחרורי, התחלתי לחפש אופנוע בכדי שאוכל להתנייד לשם. אופנוע אתם שואלים? כן אופנוע. היה לי בעבר אופנוע, ותמיד רציתי שיהיה לי אופנוע. אך מה לעשות שרצה הגורל, וממש לקראת השחרור, בעקבות הרמת משקלים כבדים והרמה לא נכונה שלהם. נגרמה לי פירצת דיסק. ברגע שזה קרה, התחלתי לעכל את העניין שכנראה אופנוע זה לא הרעיון הכי טוב, מכיוון שמספיקה תנועה אחת קיצונית, שלא נדבר על תאונה, ואני שוב לא אוכל לזוז כמה חודשים טובים. כך שלאור הנסיבות התחלתי לחפש לעצמי רכב. בתחילת החיפושים התעניינתי בכלל באיזו מיני כמו הקיה פיקנטו ודומיה. אך לאחר התייעצות…
הודעה אחרונה מאת משה א, -
-
- 6 תגובות
- 826 צפיות
אני מעוניינת לקחת רכב 2007 לבדיקה לפני קניה,אבל מצד שני לא רוצה רשימה ענקית של בלאי ושטויות שימצאו.. יותר דואגת לשאסי גיר ומנוע תקינים.. אפשר לבקש מהם רק לבדוק את הדברים האלה? או על מה להסתכל בדוח בסוף?
הודעה אחרונה מאת Ron_Melner, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 607 צפיות
שלום היום ההורים שלי קנו קיה ריו 1.4 אוטומאטית lx ורציתי לדעת מאנשים שיש להם את הרכב הנ"ל או מכירים אות מה הצריכת דלק "האמיתית" שהרכב נותן על פי צורת הנהיגה וסוג הדרך(עירוני/בין עירוני) תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 895 צפיות
שלום לכם האם אתם מכירים מישהו בירושלים שקונה רכבים לחלקי חילוף? טויוטה סטארלט גיר אוטומטי עם תאונה בחזית (כנראה מנוע תקין, מצבר חדש) נפתחו כריות אויר. אשמח להכוונות בנושא
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
קורס נהיגה
מאת מתן דדון-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 481 צפיות
שלום אני צריך המלצה לקורס נהיגה ראשון שישלב בנוסף לנהיגה מתקדמת נהיגה ספורטיבית מעט , דרך אגב אני בן 18 עם שנה ראשון אם זה מגביל באיזשהו אופן בקורסים כאלה . תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אינספור פעמים שמרו לי חלקים - צמיגים , גירים , מנועים , אפילו רכבים שלמים במשך תקופות ממושכות בחי בעיות. לפני כמה ימים החלפתי צמיגים (יקרים) , הצמיגים היו במצב חדש ולכן ביקשתי שישמרו לי אותם (צילמתי , הודעתי שיש לי אדם שמעוניין בהם) . בעל העסק הבטיח באופן ברור לחלוטין שהם ישמרו את הצמיגים למשך שבוע ימים. הגעתי לעסק כעת , וכמובן פתאום לא יודעים על מה מדובר. האם ההתחייבות שבע"פ מחייבת? תודה!
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- 1 תגובות
- 748 צפיות
היי שלום, מישהו במקום העבודה שלי אמר לי שאם יש לי אח שגר בארה"ב והוא אזרח. אני יכול לייבא אוטו בייבוא אישי דרכו בהפתחה של מיסים. האם זה נכון? ואם לא, איך באמת מתנהלים החוקים? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת koka, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בהודעה היה רשום רק מספר תיק אז התקשרתי לטלפון שהיה בהודעה ונאמר לי שזה בנוגע לרכב שנגנב לי לפני שנה וחצי ויש תאריך לדיון שהולך להתקיים אני מניח שזה אומר שמצאו מישהו שקשור לגניבה של הרכב שלי קודם כל טוב לדעת שכספי משלם המיסים לא הולכים לפח לרכב היה ביטוח מקיף והכסף שולם במלואו חודש לאחר המקרה ובעלות הרכב עברה לחברת הביטוח יש לי בכלל טעם להתעסק בזה ולברר פרטים לגבי זה? יש לי אפשרות לתבוע את הגנב על עוגמת נפש במידה והוא יורשע?
הודעה אחרונה מאת elians, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000974851 התפתחות טבעית וצפויה.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 23.8 אלף צפיות
כן אני כועס, למה לעזעזל בדיקה של 10 דקות בקושי עולה 95 שקל בקופ"ח מכבי?! ועוד יש לי מגן זהב! ככה זה גם בקופות אחרות? אני ממש שוקל לקחת את הרגליים ולעבור את הכביש!
הודעה אחרונה מאת ec276, -
-
שלום צריכה עצה יש לי אופל קורסה 2001 הרכב מתחמם ולא ניתן לנסוע איתו. החליפו הרבה דברים והוציאו ממני די הרבה כסף. תיקון הרכב לא שווה מבחינת עלות. איפה אני יכולה או באיזו צורה למכור את הרכב כמו שהוא חוץ מהתקלה זה הוא רכב אמין ונראה ממש טוב וכמובן עם הרבה חלקים חדשים לאחר שהמוסך שלי הלך על ניסוי וטעייה בנסיון לתקן את התקלה. אשמח לקבל עצות פרקטיות
הודעה אחרונה מאת MiKa_P, -
- 1 תגובות
- 759 צפיות
נהגים יקרים, אנא מלאו והפיצו סקר אנונימי זה כדי לעזור לי לסיים את התואר! תודה!! קישור לסקר- https://docs.google.com/forms/d/142CSlJbshS_5CEsTawSA1c4YCq-noh86FOAwJMp_l58/viewform
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
- 25 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום לחברים , לפני כחודשיים +מכרתי את הוולוו S60 T5 שהייתה בבעלותי מס שנים והתחלתי במסע חיפוש אחר הרכב הבא . התקציב מ60 עד 160 אלף שח . המטרה היה למצוא רכב (דגש על תצורת סדאן ) : חזק/ מהיר שיגרום לחיוך , מרווח ,מפנק בשיוט,בטיחותי וכן יודע לתקוף פניות באם אפשר הנעה /הנאה אחורית ועוד כהנה וכהנה . בקיצור כ"ישראלי" שייתן הכל ויעלה בחינם . לשמחתי בנסיעות מרובות לחול וכן בסביבה הקרובה יצא לי לנהוג על מרבית המכוניות הנגישות ל"עם " . מהסוף להתחלה קניתי אינפיניטי G37 ובשורות אלו זה יראה כאילו אני סוכן של קרסו ואני לא ! שיש לי אמא יפנית ואין לי ! ובכלל כשיר הלל לאוטו שבסופו של יום הרי זו חתיכת ברזל אבל איזה חתיכת ברזל . במסע של חודש וחצי עברתי אין ספור אנשים פרטים ,ס…
הודעה אחרונה מאת boh, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, ראיתי שיש אופציה למצב כזה. רק שבספר הרכב לא כתוב איך להפעיל אותו. רק כתוב אם הוא פועל, איך לכבות אותו. מה למעשה המשמעות של המצב הזה והאם הוא באמת חוסך בדלק?
הודעה אחרונה מאת SPB, -
-
אז לפני שבוע ויום (ביום ראשון הקודם) קיבלתי את ה Sonic RS החדשה שלי, שחורה עם סאנרוף, באתר המסירה של שברולט בבני עי"ש. הספקתי לעבור איתה כ500 ק"מ, רובם בנסיעות לעבודה לצערי, אבל יש כבר כמה רשמים שחשבתי לחלוק ואולי יועילו לרוכשים הפוטנציאליים. חוץ מזה, בא להשוויץ קצת, מה קרה. תהליך הרכישה והקבלה ראיתי את הסוניק באולם התצוגה של UMI בת"א ליד גשר מעריב. את הרשמים השונים תוכלו לקרוא בהודעות שפתחתי בפורום ייעוץ ברכישת רכב, כאן אני אציין רק סיפור שעברתי בתהליך הרכישה וקצת עצבן אותי. כאמור, בחנתי את הסוניק בת"א, וקיבלתי שם הצעת מחיר והצהרה לא מאוד מתחייבת שנשארו בארץ רק כמה יחידות של הסוניק בצבע שחור עם סאנרוף שניתן בחינם, ואילו החדשות שיגיעו באוגוסט-ספטמבר יהיו גם לל…
הודעה אחרונה מאת hodb, -
- 0 תגובות
- 530 צפיות
שלום, מתארגנת קבוצת רוכשים של הפיאסטה שבכותרת הידועה כסובלת מקירטועים המחמירים עם הזמן עד למצב בלתי ניסבל. התקלה מוכרת ע"י החברה --כתופעה - של הגיר הרובוטי. מאחר והמצב חמור עד כדי פגיעה בשיגרת הנהיגה החלטתי לבנות ולארגן קבוצה אשר תיפעל בצורה מאורגנת לטפל בענין מול החברה שמי כרמלי דובי טל:054-5302123
הודעה אחרונה מאת carmeli, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
ובכן שלום, התלבטתי איפה לפתוח את השרשור- על פניו, מדובר בספורט מוטורי, אבל הפורום ההוא מת ובכל מקרה אני רוצה להוסיף עוד פרטים. זה גם מתאים לאספנות אבל פה מדובר במשהו דיי שונה מה-purists שמאכלסים ברובם את פורום אספנות. אז נגזר על השרשור להפתח פה. אני חובב מרוצי מכוניות קלאסיות- בעיקר touring cars, למרות שאין לי בעיה לראות מרוצים מודרניים. אחרי הכל, beggers can't be choosers וכו'. אז החלטתי שהנסיעה הקרובה לחו"ל תכלול מירוץ- יהא מה שיהא. בהתחלה חשבנו (האישה ואני) לקפוץ לאיטליה, למסלול Vallelunga למירוץ GT שנערך ב-24.9, אבל התאריכים לא הסתדרו. טוב שכך, כיוון שיצא לי לחזור לאחד המסלולים שאני הכי אוהב, זלצבורגרינג שנמצא ליד... זלצבורג (הפתעה). בסופ"ש 6-7.9 נערך ש…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
לפני כמה שבועות הזדמנתי לסוכנות אאודי בחיפה וביקשתי לנהוג על ה-S1 החדשה. נציגה חיובית מאוד בשם אביב רשמה אותי לנסיעה והבטיחה להיות בקשר. כמה שבועות וכמה השבתות של הרכב לאחר מכן (להבנתי, אין מדובר על ענייני אמינות אלא על לקוחות ממהרים), קיבלתי טלפון: "ער? בוא לסיבוב".* קודם כל, זה נראה פחות או יותר כך: אז מבחינה עיצובית, למעט כמה תוספות קרביות, מדובר על A1. מבחוץ, סבוניה קטנה. מבפנים, אמנם לא תמצאו כאן עיצוב מרהיב ומרתק אך סביר ועושה ת'עבודה. המסלול הנבחר יציאה מסוכנות אאודי בסמוך לשכונת בת גלים בחיפה לכיוון כביש החוף. ירדתי במחלף עתלית והגעתי לבית אורן, עליתי את בית אורן וירדתי דרך כביש המחצבות (כביש 7212) למטה. שוב פעם עליתי להר הכרמל, ה…
הודעה אחרונה מאת RS,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 377 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- נירו72
- Igalz
- mcaspi
- AmitGo
- מלטבשי
- Aviv943
- ezuf
- Yuvalino
- Yoyo770
- nadavd4
- אורי מ.