Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסך המתחייב לשמור על חלק שפורק - חייב בכך?

Moonlight Theory
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אינספור פעמים שמרו לי חלקים - צמיגים , גירים , מנועים , אפילו רכבים שלמים במשך תקופות ממושכות בחי בעיות.

לפני כמה ימים החלפתי צמיגים (יקרים) , הצמיגים היו במצב חדש ולכן ביקשתי שישמרו לי אותם (צילמתי , הודעתי שיש לי אדם שמעוניין בהם) .

בעל העסק הבטיח באופן ברור לחלוטין שהם ישמרו את הצמיגים למשך שבוע ימים.

הגעתי לעסק כעת , וכמובן פתאום לא יודעים על מה מדובר.

האם ההתחייבות שבע"פ מחייבת?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Moonlight Theory

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה שלך היא משפטית במהותה.

המצב הנ"ל נופל להגדרה של חוק השומרים.

המוסך אמר כי ישמור לך את הצמיגים במשך שבוע (בחינם) ולכן הוא שומר חינם לפי הגדרתו בחוק השומרים.

מתוך חוק השומרים:

2. (א) שומר חינם אחראי לאבדן הנכס או לנזקו אם נגרמו ברשלנותו.

http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/p214k1_001.htm

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומה תגיד על מוסך (אמ. הדרך לצורך העניין) שהחזיק ברדיאטור מפורק של רכבי, כאשר הרדיאטור החדש נרכש על ידי, וסרב לתת לי את החלק המפורק שהיה בידיו?

לא כולם, אבל חלק מהמוסכים הם נבלות!

בכל זאת נשאלת שאלה: למה לא לקחת את הצמיגים אליך עוד באותו היום?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אייל אני מודה לך , כנראה תתקל בפוסט שלי בפול גז בהמשך.

איליי מדובר באופנוע , אין ממש לסחוב צמיגים.

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חלק שפורק מהרכב שלך - שייך לך. לא לאף אחד אחר. רדיאטור, גיר, רפידות בלם ישנות, צלחות, צינורות, אלטרנטור, מדחס מזגן - הכל שלך.

חלק מבעלי המוסכים עושים על החלקים שפורקו ממכוניות הלקוחות עסק נוסף שמניב עוד כמה מאות / אלפי שקלים בחודש.

מאידך, אתה לא יכול לחייב משפטית בעל עסק להיות המחסן שלך.

יכולת לקחת את הצמיגים באותו הרגע, או לדאוג להובלה שלהם, או כל דבר אחר - אבל השארת אותם במוסך - מה אתה רוצה שהוא יעשה עם הצמיגים שלך, ועם הצמיגים של 20 הלקוחות הנוספים שהיו לו באותו היום בעסק?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכל טוב ויפה , רק שציינת את המובן מאליו ולא ממש התייחסת לפרט החשוב שהוא ההתחייבות .

השאלה לא האם החלק שייך לי וגם לא האם המוסך חייב לאחסן לי אותו , השאלה היא אם הוא מתחייב לעשות כך ואף מציין תוקף זמן - עליו לעמוד בכך .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשאתה אומר "פתאום לא יודעים מזה שום דבר", האם דיברת עם בעל המוסך שהתחייב לשמור על הצמיגים או שדיברת עם אחד העובדים במקום?

האם המוסך מהמקרה המדובר שמר לך בעבר חלקים ללא בעיה?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את הצמיג היה אמור לאסוף חבר , הוא התקשר למוסך ודיבר עם הבעלים (לפחות עם זה שהתחייב לשמור) , זה השיב שהוא לא יודע במה מדובר .

לאחר שסיפר לי שקיבל תשובות שלא נשמעות לו ישירות , הגעתי למוסך , הבעלים לא היה אך מי שעבד לי על האופנוע כן היה , לא זכר אותי כמובן והתשובות היו "דבר עם הבעלים" .

לא שמרו לי בעבר , פעם ראשונה שלי במוסך הזה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקיצור,

תגיע אתה בעצמך למוסך ותדבר ישירות עם מי שהתחייב בפנייך.

גם אני במקום בעל המוסך שמגיע אלי מישהו שלא ראיתי מעולם ומבקש מוצר שהתבקש לשמור עליו הייתי עונה שאיני יודע במה מדובר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא להיות קטנוני , אבל החבר שהתקשר אליו מסר לו את כל הפרטים , בעל המוסך לא יכל לדעת שלא מדובר בי (הלקוח שהתחייב מולו) .

כמובן שאני ממתין להשיג את בעל המוסך לפני שאמשיך להתקדם .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שזה המקרה. או שפתאום הם ימצאו אותם במחסן "אהה זה? הנה. קח. המפתחות בפנים. "

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומה תגיד על מוסך (אמ. הדרך לצורך העניין) שהחזיק ברדיאטור מפורק של רכבי, כאשר הרדיאטור החדש נרכש על ידי, וסרב לתת לי את החלק המפורק שהיה בידיו?

לא כולם, אבל חלק מהמוסכים הם נבלות!

בכל זאת נשאלת שאלה: למה לא לקחת את הצמיגים אליך עוד באותו היום?

הרדיאטור או כל חלק שפורק מהרכב שלך הוא רכושך וזכותך לקבל אותו. דרוש אותו או שתאיים בתלונה במשטרה על גניבה ותלונה באגוד המוסכים. לפעמים מוסכים אומרים שצריך להחליף חלק אבל לא רוצים שיהיה לך את החלק המקורי כדי שלא תוכל לראות שסתם עבדו עלי וגרמו לך להחליף חלק שלא צריך. אל תוותר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עבר כבר יותר מדי זמן מאז, בנתיים אני מזהיר את גולשי הפורום מהמוסך, והמוסך מצידו שולח לי "ברכות" SMS מדי כמה חודשים (לאחר שביקש שלא אכנס אליו שוב). תודה בכל מקרה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...