Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי "חד-תחת" נסיעת מבחן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיקור יפה ומאכזב בו זמנית.

למה מאכזב?

כי לפחות מבחינתי אאודי זה המותג היותר "ראוי" מבין היצע הקונצרן, בעיקר מבחינת העיצוב, אבל לי הוא נתפס מבחינת ההנאה כמותג מאוד אפור והסיקור הזה רק מחזק את התפיסה הזאת אצלי.

מכוניות יפות מאוד, מרשימות טכנולוגית, איכותיות ונעימות לשהייה, מהירות ומתנהגות אבל חסרות הנאה אמיתית.

לטעמי אחד הגורמים שדווקא הורסים את ההנאה זה מערכת הקוואטרו הזאת שהם מתעקשים לדחוף לכל מוכנית, תחושת הבטן שלי היא שאם היו מוציאים מהמפרט את הקוואטרו, מעבר לחיסכון במשקל היה מתקבל רכב ה-ר-ב-ה יותר כייפי, כזה שניתן לזרוק לתוך סיבוב בלי ליצור פרובוקציה חריפה.

בקיצור, עם הפרופורציות של ה-S1, תורידו את הקוואטרו וכנראה היה מתקבל משהו כייפי כמו 106 ראלי\GTI, רק מהיר יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

^

אודי לא יוותרו על הקוואטרו, זו ת.ז שלהם. רוצה לזרוק לתוך סיבוב? קנה וואגית אחרת (פאביה, anyone?). 8)

אבל אני מסכים איתך בנוגע לזה שזו מערכת מיותרת בסופרמיני חמה, שכל התכלית שלה הוא מנוע חזק\משקל נמוך.

פורסם
אם האודי יותר מערבת לנהיגה מהגולף למה אתה עדיין מעדיף את הגולף?

האם לנסיונך יש הבדל בהתנהגות בין התילתן החדשה לישנה?

אצלי גם הגולף וגם הג'ולייטה סטייג' 1. הג'ולייטה מרגישה הרבה יותר חזקה אבל היא משמעותית פחות מהנה לנהיגה מהגולף (לפחות לטעמי האישי).

WITH THAT BEING SAID, עדיין כששתיהן בחניה אחת ליד השניה קשה לא לבחור בג'ולייטה, ולו רק בגלל המראה שלה.

קודם כל, לא אמרתי שאני מעדיף את הגולף. באופן כללי, הגולף כמובן מתאימה לקהל יעד רחב בהרבה, שכן היא פרקטית וקיימת עם גיר אוט'. S1 קצת יותר מערבת לנהיגה ויש בה קצת יותר שובבות בהשוואה לגולף (ראוי לציין כי אני משווה לגולף DSG).

אני חייב לשאול, במה בדיוק הגולף עדיפה משמעותית לנהיגה בהשוואה לג'ולייטה לדעתך?

מכוניות יפות מאוד, מרשימות טכנולוגית, איכותיות ונעימות לשהייה, מהירות ומתנהגות אבל חסרות הנאה אמיתית.

לטעמי אחד הגורמים שדווקא הורסים את ההנאה זה מערכת הקוואטרו הזאת שהם מתעקשים לדחוף לכל מוכנית, תחושת הבטן שלי היא שאם היו מוציאים מהמפרט את הקוואטרו, מעבר לחיסכון במשקל היה מתקבל רכב ה-ר-ב-ה יותר כייפי, כזה שניתן לזרוק לתוך סיבוב בלי ליצור פרובוקציה חריפה.

בקיצור, עם הפרופורציות של ה-S1, תורידו את הקוואטרו וכנראה היה מתקבל משהו כייפי כמו 106 ראלי\GTI, רק מהיר יותר.

אני חושב שהמשפט הראשון שלך (שציטטתי) מתאר את אאודי במדויק וכנראה שזו גם המטרה שלהם. מהנדסי אאודי ו-VAG מתעניינים במכונה, לא בנהג.

לגבי קוואטרו ו-S1. אני לא בטוח שהסרת המערכת תגרום לרכב להיות מהנה יותר בצורה ניכרת. אם אאודי ירצו הם יכולים להפוך את ה-S1 למהנה יותר עם או בלי ההנעה הכפולה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בכדי להנות מזה -בקיצור, עם הפרופורציות של ה-S1, תורידו את הקוואטרו וכנראה היה מתקבל משהו כייפי כמו 106 ראלי\GTI, רק מהיר יותר.- צריך לחכות לפיסטה rs שאמורה לצאת ב2015.

פורסם

האודי כמו כל הS מהנות בקצה למעלה,שם הרבה נהגים לא רוצים וחלקם לא יכולים להגיע.אבל שלומדים את הרכב ולוקח זמן ללמוד!!!

הרבה רכבים לא מגיעים לשם ...סוויפרים ארוכים ופניות 90 מעלות וכיכרות גדולות וארוכות ומהירויות שרק מעט רכבים יכולים להכנס ביטחה

ואני מדגיש בביטחה!!! כי המערכות נותנת חופש גדול מאוד שהן מנותקות אבל לא מתנתקות לגמריי.וזה הכיף הגדול...אף אחד לא יכול להעריך

את ה S גם לא בסוף שבוע אחד. ותאמינו לי יש בבית כמה רכבים שאני יכול להשוות אליהם,בדוק!!!

הדרך השנייה היא לשפר את הקיים. ובשביל להגיע לשם צריך לשפוך המון כסף(קפיצים בולמים בושינג סביב ואלדקס קונטרולר לדיפרנציאל).

וגם לא כולם רוצים או יכולים,מה הטעם לקנות רכב ושפוך עליו עוד,מה גם שבמכירה אתה לא מקבל חצי מההשקעה.

נכון שאני מדבר על S3 שיש לי בבית, אבל נסיעה קצרה בS1 ...רק הוסיף שהיא יותר דינמית ומרגישה קלילה ליד הS3 והמנוע זה משהו

שצריך לבר ביחד. לא אני לא אומר שהיא הכי ובה שיש אבל מנקודה לנקודה A TO B היא הכי מהירה.

ונכון שנסיעה ב מיני קופר S היתה יותר כייפית בעיניי אבל א מהירה ובטוחה כמו הS1 וביטחון זה חלק מאוד חשוב בעיניי לפחות .

לא הייתי מתנגד ל S1 בחנייה.

פורסם

נהניתי לקרוא את סקירתו של ידידי לב ספורטיבי (יום אחד אולי עוד תשנה ללב טבטוני :wink:) - ואשמח לצרף גם את רשמיי שלי.

גם אני קיבלתי את הרכב להתרשמות מסוכנות אודי חיפה, מאותה נציגה מקסימה בשם אביב. קח את המפתח. סע לבד. תתרשם.

ברמה האובייקטיבית, אכן התרשמתי. קורסה OPC? קופר S? קליאו RS? פיז'ו 208GTI? כולן נעלמות במראה האחורית של S1, כי היכולות שלה, בעיקר בקו ישר אך גם בעיקולים, טרם נראו בסגמנט הזה. המכונית מעופפת בין הפניות, פונה בצייתנות, הבודי קונטרול שלה טוב והיא בולמת כשצריך, כמו שצריך.

הרמה האובייקטיבית היתה יכולה להיות מהותית במיוחד, אם היה כאן מסלול מירוצים נורמלי, או לכאלו שאוהבים לנהוג חלק ומהר. ידידי RK, שאהב את האוקטביה RS, היה ממיר את דתו האיטלקית לאחר סיבוב באודי הזו.

אלא שמסלול ראוי אין כאן וכותב שורות אלו אוהב מכוניות שאינן רק צייתניות אלא רצוי שתהיינה גם דעתניות. כאלו שיפתו אותך להאריך את הדרך בעוד כיכר או שתיים, אותן תנהג על הדוושה, עם אף בפנים, כמו חוליגן. קופר S היא כזו. גם קורסה OPC. אודי S1? תלוי. וגם כשהבקרות מנותקות לחלוטין.

על אספלט צרוב, תעבור בדרך כלל עד מחצית הכח לסרן האחורי, הנעזר בטורק-וקטורינג, כמו הקדמי. לרוב זה עובד סביר, אבל לפעמים לא - ואז אתה תקוע עם תת היגוי. אם תרפה ותעביר משקל לפנים, הזנב יצא קצת. רק שהכיף האמיתי הוא להאיץ ולחוש את הכח עובר אחורנית ואת הזנב מבצע קשת מעט רחבה יותר מהחרטום. רק שכאמור, לא תמיד זה קורה. על אספלט איכותי, להבדיל, תשכחו מזה. S1 תתנהג כמו מכונית הנעה קדמית טובה עם משיכה מעולה. לא הרבה מעבר. המגבלות תהיינה גבוהות מאוד, הזנב יסרב בתחילה לצאת אבל כשכבר יצא, הוא יעשה זאת בצורה נמרצת למדי.

אודי יכלו לשדרג את ההאלדקס דור מי יודע כמה שלהם. ב-TT החדשה, יש לו מצב ספורטיבי ההופך אותו להנעה כפולה אמיתית ונותן עדיפות כח לציר האחורי. ב-S1, זה עדיין לא קורה - וחבל. כי הפוטנציאל למכונת נהיגה משובחת בהחלט שם - ואפילו לא צריך לגרד הרבה שכבות.

הסופר אודי מאובזרת בנדיבות, המייתרת את חבילת הקוואטרו, לטעמי. המנוע שלה אדיר. מושך ומושך ודוחף בגב כמו שצריך. כפי שציין פות"ש, אפילו הנוחות סבירה. כך שמבחינת התמורה למחיר, אני מגדיר אותה כסבירה למדי. S1 היא חבילה יחודית בשוק הסופרמיני החמות - ובהתחשב בעובדה שאף אחת ממתחרותיה לא מציעה את כל הגודי'ס שלה, שלא לדבר על תחושת האיכות הנתפשת(perceived quality)- זו אכן עסקה מעניינת לכל מי שבשוק לרכבים חמים בתקציב כזה.

רק שאישית, נותרתי קר - וזה עבורי המבחן החשוב ביותר. מהמיני ירדתי עם חיוך, גם מהקורסה. האודי הרשימה אותי יותר משתיהן, אבל מכוניות כאלו קונים מהבטן, לא מהראש.

מספר נקודות נוספות:

- דוושות האלומיניום של S1 יפות, אך אין עליהן מספיק גומי. בעת ביצוע בלימות עקב בצד אגודל, כרית כף הרגל מחליקה על דוושת הבלם.

- חשוב לי שבמכונית לכל אביזרי השליטה החשובים יהיה משקל/התנגדות דומים. באודי S1, מוט ההילוכים הקליל נעדר תחושה מכנית ומרגיש ככזה שלקוח מפולקסווגן UP, לא ממכונית ביצועיסטית שכזו.

- העדפתי לנהוג רוב הזמן כשבורר מצבי הנהיגה במצב 'דינמיק'. הפער לרעה בנוחות הנסיעה, שולי. הפער לטובה בתגובת הדוושה, משקל ההגה והצליל, משתלמים.

- תנוחת הנהיגה ומושב הנהג, נהדרים. למושב הנהג כיוון תמיכת גב תחתון; פריט שמצוי גם במכוניות הזולות במאה אלף שקל מהסופר אודי, אך לא מצוי כסטנדרט בב.מ.וו 235i, שעולה מאה אלף שקל נוספים. המושב בב.מ.וו, אם תהיתם, לוקה בתמיכת הגב התחתון, כך שהזמנת פריט זה כתוספת, חיונית.

- S1 אינה מכונית תזזיתית. היציבות הכיוונית שלה במהירויות גבוהות, קל וחומר משמביאים בחשבון את בסיס הגלגלים הקצר, מצויינת. עם זאת, הייתי שמח לכניסה מעט נחושה יותר לפניות, ל-turn in יותר מיידי.

- פולו GTI החדשה, עם גיר ידני, 32 קג"מ ומאתיים קילו פחות מהאודי, עשויה להיות יריבתה המרה ביותר. אם תעלה באזור המחיר של הדגם המוחלף או מעט פחות, היא עשויה להציע 90% מיכולת האודי בשני שליש ממחירה!

-אפרופו משקל, מהנתון שידידי פותח השרשור ציין, יש להוריד 75 ק"ג תאורטיים שהם חלק מהמשקל לפי תקן CEE. זה לא הופך את S1 לקלילה, אבל גם נשמע פחות נורא.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
^

אודי לא יוותרו על הקוואטרו, זו ת.ז שלהם. רוצה לזרוק לתוך סיבוב? קנה וואגית אחרת (פאביה, anyone?). 8)

.

נכון הקוואטרו היא מערכת שהינה חלק מה-DNA של אאודי אך זה לא אומר שהיא חייבת להמצא בכל דגם, בדומה למערכת ההנעה הכפולה הסימטרית של סובארו.

אני באמת חושב שאותה S1 היתה יכולה להיות יותר מהנה ללא אותה מערכת, היא היתה הופכת ליותר TAIL HAPPY ומקדם ה"חיוך" היה משתפר.

over engineered במובן מסויים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני לא ממהר, יש עוד כמה רכבים שאני מתכנן לבחון. למען האמת, הרכבים הבאים יהיו המעניינים יותר לדעתי.

הסקרנות לא יכולה שלא לגרור לניחושים. אני מבין שבימר עם סיומת 35, קופר S. קופרה אין וגם ST עד כמה שאני מבין.

כיף גם לקרוא את רשמי 504L. בתאכל'ס ה S1 כל כך צפוייה. מכונית עשויה היטב אך לפי מתכון מוכר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

504L, כיף לקרוא גם את ההתרשמות שלך. כמו תמיד.

חברים / חברים מהברנז'ה לקחו את ה-S1 ליום כיף בנס הרים. המסקנות היו (בקצרה) - מהירה, אוחזת ואיכותית מאוד.

בסופו של דבר, הרב המוחלט הסכים שה-ST אומנם פחות חזקה ו"פרימיומית", אבל מהנה מהותית מה"חד-תחת". רק חבל שאין רכב הדגמה מצד "איילון".

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...