Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידנו החרדי @yd b-4 למעשה סיכם את הסיבה למצבנו כרגע: מאמינים.

זה לא רק חרדים. זה דתיים לאומיים. כיפות סרוגות. כיפות לבנות וציציות של הנוער הדוקר. מסורתיים בלי כיפה. כל המדינה בגל של ״אמונה״. אם אני בטעות פותח גלגלצ אני נופל על שיר מסוגת ״אבינו שבשמיים״.

הממשלה מורכבת מ100% אנשים שמאמינים בדרגה זו או אחרת שהם עושי דברו של הקב״ה.

וככה אנחנו נגררים שלוש שנים במלחמות שלא נגמרות. בהצהרות של שרים, שכל אדם מערבי מפרש כקריאות לביצוע פשעי מלחמה. חיילים עם פאטצ׳ים של משיח, שחלקם מבצעים בפועל פשעי מלחמה. טרוריסטים יהודים בשטחים.

התקשורת הישראלית מצנזרת את עצמה לדעת. אנשים ומנהיגים בעולם רואים מראות קשים, כבר שלוש שנים.

הגענו למצב של בידוד עולמי. והצלחנו אפילו להזיז נשיא הכי ידידותי שאפשר לבקש.

ועכשיו אותם פנאטים דתיים בממשלה, חושבים באמת ובתמים שזה רעיון טוב לצאת נגד הממשל האחרון בעולם שתומך בנו, בשם מיתוסים של מצדה, או עם לבדד ישכון.

• אהבתי 7

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

אגב - גם הצד השני בדיוק באותו מצב. רק שעומדים לרשותו יותר אמצעים. ובינינו - גם מי שממשל נתניהו מטפח כתומכי ישראל בארה״ב. גם ישראל, גם חלק ניכר ממדינות ערב, גם איראן וגם ארה״ב מונעות, במידה רבה, ממניעים דתיים.

חזרנו למסעי הצלב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

כרגע אתה על הסוס, זה גם יכול להתהפך.

אין לי ספק בכלל. אתם חברה גזענית כלפי עצמכם, כשתוכלו לעשות מה בא לכם, תיהיה פה תיאוריית הגזע 2: יהדות אדישן. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אפשר לומר עכשיו "מלחמת שלום ביבי" או "מלחמת שלום הקואליציה"? כל מה שקורה עכשיו בלבנון הוא חסר משמעות לחלוטין, אפס, כלום, הרוגים ופעילות לשווא. תכף יבואו הביביסטים בפורום (או המתכחשים שהם ביביסטים) ויגידו אתה יודע מה הם עושים שם? כמה הם פוגעים, הורסים, מפרקים.... יודע, זה עדיין חסר משמעות, כך לא נלחמים וכך לא מבצעים מלחמה. 

מרחם על הצעירים ובמיוחד על חיילי המילואים, כמה שהם נותנים מעצמם כבר כמעט שלוש שנים והם לא מסוגלים לעצור, גם כאשר הם יודעים שהממשלה הזו והמצביעים שלה יורקים להם בפרצוף. לא ממש מפתיע בהתחשב בכך ש-70% מהקואליציה הזו כלל לא משרתת בצבא או במילואים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

יש מליון איש במדינת ישראל שמאמינים בכל ליבם (ואני בתוכם), שרדיפת וביזוי לומדי התורה היא זו שגרמה להתהפכות של ידידי ישראל הגדולים ביותר עלינו.

אני כבר זמן מה מאמין שאתה אדם אינטליגנטי שבוחר להטריל. גם אני אוהב שניצל.

בתור עגלה ריקה, אני תוהה האם הקורונה לא פגעה בהמון חרדים כדי להראות לכם שאתם לא מעל ״ונשמרתם לנפשותיכם״. 

ואיתם גם אסון מירון, והשביעי באוקטובר. כל הדברים שחרדים חשבו שהם פטורים מהם, כמו שמירה על הנחיות, שמירה על זהירות, התגייסות להגנה על עצמכם.

וכל אלו קרו בזמן שהנציגים שלכם בשלטון. אולי אם היו קורים בזמן שממשלת השינוי הייתה בשלטון, היה קל יותר להאמין להטרלה שלך.

• מעניין 1
פורסם
לפני 23 שעות, yd b-4 כתב:

אבל לא מורשה

LoLz. החרדים מעבירים ביקורת על התנהגות המשטרה זה אירוני מאוד.

החרדים הוציאו עצמם מההוויה הישראלית בצורה מעוררת השתאות, ואז הם מתפלאים- על מה בדיוק? 

אם בקורונה זה לא היה מספיק ברור לכלל האוכלוסייה אני מקווה שאחרי ה3 שנים האחרונות האסימונים יתחילו ליפול לאוכלוסייה הכללית, אחרת יהיה מאוד לא נעים.

ההתפכחות תגיע ואיתה גם נפח הגיוס של חרדים והשילוב בשוק העבודה, אין באמת דרך אחרת.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 18 שעות, stx כתב:

אל תהיה כ"כ בטוח.

אני עכשיו בארה"ב, שלשום הלכתי לראות בתים בשכונה ליד חבר שלי שירד מהארץ ישר אחרי הלימודים. בית בגודל פי 2.5 מהשטח שאני גר בו היום במחיר שהוא פחות מחצי ממה שהדירה שלי שווה. על המכוניות שמסתובבות פה לא צריך להוסיף.

ועדיין, לראות את הילדים של חבר שלי גדלים כאמריקאים לגמרי, ולצאת לפאב ולהרגיש זר לגמרי זו הרגשה ממש לא משמחת.

אז בוא נהפוך את ישראל ליותר קפיטליסטית ונהיה כמו ארה"ב. 

טל לוריא אומר את זה פשוט

https://www.instagram.com/reel/DZumq1Pt47B/

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 18.6.2026 בשעה 08:32, Night Driver כתב:

כשאתה מדקלם כמו תוכי דפי מסרים לפחות תלמד על מה מדובר.

דיבה זה משפט אזרחי. אם אף אחד לא תבע אז הוא יוגדע למה לא תבע ואין דיבה.

שלילה של פנסיות אתה לא יכול חוקית כי פנסיה היא לא מתנה אלא זכות שאדם זכאי לה מעבודתו בעבר. עכשיו בטח תקפוץ ותגיד זו פנסיה תקציבית שהמדינה משלמת שזה נכון אבל אם אתה רוצה לעצור את זה שלם להם את כל מה שלא הפרשת כל השירות שלהם בתוספת ריבית והצמדה לפי חוקי הלנת השכר.

תיקון עובדתי קטן, שלא משנה את עיקרי דבריך:
יש אפשרות חריגה לשלול שכר ופנסיה בעקבות חוק מיוחד שעבר אחרי שח״כ עזמי בשארה ברח מהארץ כשהסתבר שהוא חשוד בריגול למען חיזבאללה (והיו הקלטות בהן הוא מוסר להם מידע איזה מטרות שווה ולא שווה להפציץ).
החוק אפילו נקרא לא-פורמלית ״חוק עזמי בשארה״ (פורמלית: חוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם (תיקון מס' 37 – שלילת תשלומים מחבר כנסת בשל עבירה)), וחוקק ב-2011 אחרי שהסתבר שאכן לא ניתן לעצור את השכר או הפנסיה שלו.
החוק מאפשר לשלול זכויות אלו רק לח״כ שחשוד בעבירה שעונשה יותר מ-10 שנות מאסר, ונמלט מהארץ או מסרב להתייצב לחקירה (והעבירה בה היה חשוד בשארה -- הוא לעולם לא נשפט, שלדעתי היתה טעות, היה צריך לשפוט אותו שלא בפניו -- היתה סיוע לאירגון טרור בזמן מלחמה).
בשבלי לשלול דרושה חוו״ד של היועמ״ש, החלטה של ועדת הכנסת ואישורה במליאה.

פורסם (נערך)
בתאריך 18.6.2026 בשעה 18:10, yd b-4 כתב:

מעניין חוץ מההישג התודעתי (שהוא כשלעצמו הישג) כמה זה יעיל בסוף כטבם יכול לשאת רק חימוש קל.

זה נכון לרחפן (quadcopter), לא לכטב״מ.
כטב״בים רב-פעמיים, לא מתאבדים, שזה מה שישראל וארה״ב פיתחו במשך עשרות שנים, יכולים לשאת פצצה של 500 ק״ג -- המשקל הסטנדרטי לפצצה של מטוס קרב/הפצצה רב-תכליתי מאוייש -- למרחקים של 1000 ק״מ והרבה יותר (דוגמאות ספציפיות: ה-איתן (Heron TP) הישראלי וה-MQ-9 Reaper האמריקאי).
האוקראינים גם מפתחים עכשיו כאלו.
הכלים המתאבדים מוגבלים כיום לכ-90 ק״ג (הבכירים בסידרת השאהד והגירסה הרוסית, גוראן), פשוט כי לשאת מטען נפץ גדול יותר היה מייקר מאד את כלי הטיס, מה שנגד כל הרעיון של כלי מתאבד חד-פעמי.

ונא לא לזלזל ברחפנים.
החמאס הוציא מכלל פעולה ב-7/10 טנק מרכבה כשנשא ראש קרבי של RPG (כזה שמתוכנן לחדור שריון) והטיל אותו על אזור מנוע הטנק, מה שהשבית אותו, שיטה שהחמאס למד ישירות מאוקראינה שהוציאה כך מכלל פעולה מספר ענק של טנקים ונגמ״שים רוסים, ואת צוותיהם.

למרות שמדובר בחזית מאד גדולה בשטח, כבר כמעט שנתיים ש-80%(!) מהחיילים הרוסים שנהרגים במלחמה מול אוקראינה לא נהרגים ע״י חי״ר או שריון אן ארטילריה אוקראינית, ולא ע״י חיל האויר האוקראיני שכמעט לא קיים בשטח, אלא ע״י רחפנים וכטב״מים התקפיים.
אוקראינה כבר ייצרה השנה 4  מליון רחפנים וכטב״מים התקפיים (רובם רחפנים טקטיים) וצפויה להגיע ל-10 מליון עד סוף השנה.

אין שום סיבה שבמקום להכניס חייל אחד קרקעית ללבנון, היינו עושים מה שהאוקראינים עושים. גם איסוף המודיעין וגם ההתקפות המדוייקות יכולות היו להיעשות ע״י רחפנים וכטב״מים.
(דרום לבנון עד הליטאני בטווח קל של רחפנים מתאבדים מהגבול -- עד 40-50 ק״מ, כולל אלה שנשלטים ע״י סיבים אופטים שאת התיקשורת איתם לא ניתן לשבש).
ומה שדורש הפצצות יותר רציניות -- מנהרות, בניינים גדולים ללא אזרחים וכו׳ -- יש לנו יתרון שלאוקראינה אין: חיל אויר עם שליטה מוחלטת בכל שמי לבנון.

אז למה אין לנו את כל זה? פיקוד צבאי חסר מעוף ודרג מדיני עוד יותר חסר הבנה.
ישראל משתמשת בכטב״מים התקפיים כבר מעל 30 שנה. היה צריך כבר לפני 15 שנה, עם מהפיכת הרחפנים האזרחיים כמו דגמי DJI, להבין את הפוטנציאל של כלים זולים מאד שיכולים לשאת מטעני חבלה ושאירגוני הטרור יקפצו על המציאה.
ואם לא הבינו -- ברגע שהאוקראינים התחילו עם זה ב-2014, במלחמת דונבאס זה כבר היה ברור, ובמלחמה הנוכחית זה הפך למשק המוני כבר בפברואר 2022. בהמשך אוקראינה הציעה לנו סיוע בפיתוח שלהם (כי הם רצו בתמורה לקנות מגוון גדול של מע׳ נשק ישראליות) -- והתעלמו מהם.

וזו ביקורת לא רק על ממשלות נתניהו, אלא גם על ממשלת השינוי.

בתאריך 18.6.2026 בשעה 17:55, yd b-4 כתב:

אתה יודע מה ההבדל?

שהתקשורת שהזדעזעה מכך שקצין ירה רימוני הלם "בלי להסתכל לאן" ופצע מפגין.

לא הזעזעה בכלל ששוטרים ירו במכוון בכינון ישיר רימוני הלם למפגינים.

אם היו יוצאות תמונות של ילד "לבן" בהפגנות קפלן  עם פרצוף מגואל מדם מאלה שפיצצה לו את הראש, היינו רואים פאנלים של זעזוע והיסטריה פותחים את כל המהדורות אבל שזה ילד חרדי לא נורא....

זה נקרא בעברית אכיפה בררנית.

והמיחה החביבה כאן בשרשור צביעות.

כמו אחד המגיבים כאן שטרח לבדוק את הסרטון שבו שוטר בדרגצ נצ"מ קורע במכוון מכנסיים ממפגין, ובתמימות אמר שזה נראה "בטעות", מעניין שהטעות חזרה על עצמה כמה וכמה פעמים באותה הפגנה, וטעויות כאלו אף פעם לא קרו קודם. וזה לא שחסרות הפגנות במדינת ישראל....

צריך להיות עיוור משנאה בכדי לא לראות את האפליה באכיפה.

אני חושב שאתה מתעלם מהמציאות.
היו הרבה ארועים כאלה בהפגנות תנועת המחאה נגד נתניהו. הייתי עד לכמה מהם אישית. ולא, בתקשורת לא הופיע כלום (ברשתות חברתיות ואתרי המחאה -- כן).
והיו גם ארועים של קצין משטרה שבכוונה מחזיק אישה מפגינה בחזה כדי לנטרל אותה ע״י כוח מיני (אחד כזה גם ראיתי אישית).
וארועים שהפשיטו מפגינים -- בהחלט היו גם.
אין מה לעשות, המשטרה לא מאומנת לטפל בהפגנות גדולות, אין לה כוח אדם מספיק (היא בתת-תקן של 30%, ונמצאת בתת תקן כבר עשרות שנים עקב משכורות נמוכות).

למי שלא יודע, כמו חיילים, שוטרים לא מקבלים שעות נוספות. כל שעה נוספת שהם נוכחים בהפגנה זה ע״ח זמן עם המשפחה או זמן פנאי, ללא שום תמורה.
זה אגב דבר שבעיני ראוי לשנות.

בתאריך 18.6.2026 בשעה 11:37, יבגניפ כתב:

אברמוביץ הפך לבדיחה גרוטסקית כבר מזמן. ברק רביד לא יודע מה הוא עושה בכלל. לא עוקב אחריו. כל זה לא הופך את סגל לאיזה עילוי יוצא דופן. אבל כמובן, אם משווים אותו לקולגות מהמחנה שלו מערוץ 14 - מגיע לו פרס ישראל. כי תמיד יכול להיות גרוע.

רביד עבר לגור בארה״ב, כי המישרה העיקרית שלו היא באתר החדשות האמריקאי Axios. לא ברור לי עד כמה הוא מחובר לשטח מבחינת מה קורה בארץ.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, PinkDolphin כתב:

אז למה אין לנו את כל זה? פיקוד צבאי חסר מעוף ודרג מדיני עוד יותר חסר הבנה.

מלבד ביבי. הראשון לזהות לפני 6 שנים.

מה עשה עם הזיהוי הזה? מה שהוא עשה עם הגרעין האיראני שהיינו בסכנה חיים מיידית.

אפס מעשים - מלא דיבורים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, asix כתב:

מלבד ביבי. הראשון לזהות לפני 6 שנים.

מה עשה עם הזיהוי הזה? מה שהוא עשה עם הגרעין האיראני שהיינו בסכנה חיים מיידית.

אפס מעשים - מלא דיבורים.

יש קבוצה של מילואימיניקים בעלי רקע טכנולוגי, לא קטנה, שזיהתה את הבעיה, גיבשה פתרונות והעלתה את הנושא מול הדרג הפיקודי בצבא וכתבה מסמך שמזהיר מהסכנה... לפני 4 שנים.
התעלמו מהם וזילזלו בהם:
https://www.ynet.co.il/news/article/rj4100s8cwx

וביבי לא מבין כלום בטכנולוגיה, אז אני מאד מסופק אם הוא אישית זיהה משהו.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם

רק אומר שיש לי קרוב משפחה שעובד באקדמיה, שפנו אליו בשביל לייצר חלקים לתחום הרחפנים. 

ומתי פנו אליו? לפני שנה.

זה עד כמה אנחנו זוחלים מאחורה.

צריך לעשות כמות מטורפת של שינויים בארץ בשביל להאיץ את המצב הנוכחי למלחמה הבאה מול איראן.

ז"א כל השטויות שיש עכשיו עם החרדים והבכי ונהי שלהם זה בוטנים לעומת מה שצריך לעשות בשביל לקדם את המדינה להתמודד מול איראן גרעינית(?) או בעלת כוח רציני עם פרוקסי משודרג.

אין לנו זמן לשטויות.

בשביל שלא תגידו "אבל אתה לא נותן את הדרישות שצריך לבצע"

1. השקעה בלואו טק - השקעה מסיבית בתחום הרכב, בתי מלאכה קטנים - CNC וכו'. עם אופציה להפוך את אותם בתי מלאכה לדו שימושיות בעת הצורך - מפעלי נשק, מפעלי חלקים וכו'.

2. רפורמת עומק רצינית בתחום הלימודים - צמצום הכוח של ועדי עובדים (שלא יהיה להם אפשרות לשבות כל שני וחמישי), מעבר לשיטת השוברים [בעלות של ההשקעה שיש כעת במגזר הערבי], מעבר לשיטת תארים שתואמים לאירופה {ביטול תואר הנדסאי ומעבר להכרה בהסכם בולוניה}, ביטול חוק חינוך חינם מגיל 0 והעלאה חזרה לגיל 6 עד 18.

מעבר של משרד החינוך ממודל אחראי על התוכן למעבר של רגולטור רזה. הכרה בתארים שנלמדו באירופה לצורך הכשרת רופאים.

3. צה"ל - אני לא הכי טוב בבעיות שיש בצה"ל מה שאני כן יכול להגיד זה שצריך לדאוג שכבר בתהליך ההכשרה יעשו לחיילים קרביים ימי הפוגה ושחרור. שילמדו את החיילים הקרביים איך לתעל את הכעסים והפחדים לכדי מילים ושידעו להגיד. זה לא בושה לדבר.

4. תחום העסקים - one stop shop - הגיע הזמן להתקדם ולעשות לכל בעל עסק את החיים קלים ולדאוג להקים מרכזים שיהיו בכל עיר גדולה שכל מי שרוצה לפתוח עסק ניגש אליהם והם דואגים לעזור לו להקים את העסק. מבלי לקפוץ בין כל הרשויות.

כאמור צריך לבטל את מכון התקנים ולאמץ כל התקנים שיש באירופה/ארה"ב/אוסטרליה/קנדה.

את מכון התקנים צריך להפוך למכון מחקר [כבר עכשיו המכון הזה נחשב למחקר לפי החוק].

5. הפיכת הסתדרויות לשקופות  - זה ברור מאליו - סעיפים בחוק העותמאני ישן נושן והגיע הזמן לחייב להתקדם לשנות האלפיים. כאמור להפסיק להעביר כספים לארגוני עובדים כל שנה (רק להסתדרות המורים - מדינת ישראל מעבירה כל שנה 200 מיליון שקל).

6. כמו בתחום העסקים שכתבתי למעלה שצריך one stop shop, גם בתחום האזרחי צריך חנות אחת לכל, אתה מגיע למרכז שבו תמצא כל גורם שיש מכל משרד שיעזור לך בכל הבירוקרטיה שיש מבלי ללכת לכמה וכמה משרדים.

זה פחות או יותר התחלה טובה.

העיקרון הכולל שלי הוא קודם כל תעשייה/עסקים-חינוך-צה"ל בשביל שנוכל איכשהוא להתמודד מול איראן והפרוקסיז 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 4 שעות, DareDevil כתב:

ביטול חוק חינוך חינם מגיל 0 והעלאה חזרה לגיל 6 עד 18.

מתי \ במה בדיוק זה חינם? על הילדה שלנו שילמנו יופי יופי מכמעט גיל שנה עד 3

קראתי בכמה אתרים בגוגל וגם ב AI וכל אחד עונה משהו אחר.

• אהבתי 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

זה הכל? יש לבחור עוד כמה רעיונות שמזכירים את סמוטריץ׳ בסיבוב הבחירות הראשון שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, ezuf כתב:

מתי \ במה בדיוק זה חינם? על הילדה שלנו שילמנו יופי יופי מכמעט גיל שנה עד 3

קראתי בכמה אתרים בגוגל וגם ב AI וכל אחד עונה משהו אחר.

אתה לא משלם על החינוך באופן ישיר אלא באופן עקיף.

לפני 35 דקות, sperial כתב:

זה הכל? יש לבחור עוד כמה רעיונות שמזכירים את סמוטריץ׳ בסיבוב הבחירות הראשון שלו.

אשמח לשמוע את דעתך בנושא, מה אתה מציע לעשות בעניין איראן ואיך הולכים להתמודד מולה והפרוקסיז במלחמה הקרובה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...