Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמירה על אמצע נתיב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תוודא שגלגל ההגה נמצא במרכז הכביש .

הגה במרכז הכביש = אתה נמצא בדיוק על הנתיב שלך .

אז היום ניסיתי לבדוק את השיטה הזאת.

1. ההגה לא נמצא במרכז הכביש, אלה שמאלה ממנו.

2. ההגה הוא נקודת ייחוס קרובה מדיי וצריך להשפיל מבט מהכביש, דבר שבעייני מסוכן.

אז לפות"ש:

נקודת ייחוס שאני יכולתי למצוא הוא חיזוק שנמצא על הוישר, יישור מבט איתו מתיישר עם אמצע הכביש.

אז קח את הרכב לכביש נטוש, תמקם אותו בדיוק באמצע הנתיב ואז תחפש בקדמת הרכב ככל שניתן נקודה שמתיישרת עם מרכז הכביש.

לחילופין תקנה מרצדס מהישנות שבהם הסמל ממוקם בולט מעל מכסה המנוע.

בימים שבהם ארצנו עוד הייתה נכשלת בכלי הרכב (לא שהיום אין לאן להתפתח) נסע אחד מתושבי הארץ לניו יורק, תופס ביציאה מהנמל תעופה מונית מרצדס.

שמע הוא אומר לנהג מונית, בשביל מה הסמל הבולט מקדימה.

משיב לו הנהג מונית זאת כוונת שבעזרתה אני מתמקד על הולך רגל שבו אני רוצה לפגוע.

וואלה, תדגים, תדגים, מתלהב הישראלי.

שים לב, רואה את הזקנה עם המקל 30 מטר מקדימה, אומר הנהג מונית ומאיץ את הרכב, בשנייה האחרונה הוא כמובן לוקח את ההגה טיפה שמאלה.

פתאום הוא מרגיש שההגה מושך ימינה והרכב פוגע בזקנה.

מזל שהזזתי לך את ההגה אומר הישראלי, כמעט ופספסת :evil:

אך בשורה אחרונה, כמו כל דבר בחיים, הכל עניין של ניסיון, אם הזמן (הקרוב) הכל יבוא לך באוטומטי.

פורסם

לא הבנתי לגבי סעיפים 1 ו 2 .

1. ההגה צריך להיות במרכז הנתיב ( הגלגלים נמצאים בצמוד לקו הצהוב ) .

2. להשפיל מבט מהכביש ? לא מבין מה זה .

הכי חשוב שאתה שומר על הנתיב שלך ותוך כדי מסתכל במראות , אז הכול טוב .

פורסם

טיפ קטן וקסום שנתן לי מורה הנהיגה לפני 20 שנה - התמקד כמה שיותר רחוק בהמשך הנתיב (עשרות מטרים ויותר ). זה יקל עליך מאוד לשמור על קו ישר.

לי זה עזר וגם הוריד את מפלס הלחץ..

פורסם

צריך להסתכל גם לקרוב וגם לרחוק, אם תסתכל רק לרחוק אתה תפספס את הראייה ההיקפית ולא תשים לב לבורות או חפצים בכביש.

פורסם

שני עמודים ו-19 תגובות ואפילו אחת לא על כך שהנסיעה צריך להיות בחלק הימני של הנתיב ולא במרכז הנתיב?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כל ההמלצות על נסיעה לפי כך שההגה יהיה באמצע הנתיב, מוביל לכך שהרכב יהיה בחלק הימני של הנתיב. ככה אני נוסע, וזה עושה לי טוב. לא קרוב מדיי ולא רחוק מדיי מהקו הצהוב.

פורסם

אני שמח שהנושא מטריד אותך.

אני מכיר נהגים עם ותק של 20 שנה שנוסעים בביטחון רב על שני נתיבים בבת אחת. קו ההפרדה אצלם נמצא במרכז האוטו.

כאילו שהם משדרים, "תפסתי את שניהם ועכשיו שני הנתיבים שלי..."

אם כשאתה נהג חדש הנושא קרוב לליבך אני סמוך ובטוח שלאחר שתצבור ניסיון תהיה נהג נהדר.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ווואו, תודה רבה לכולם. כמה תגובות, ואיזו מהירות. זה פורום חזק.

אנסה את הטריקים והשיטות, אני כבר מרגיש שאני יותר ויותר משתפר, וגם מנסה לא לתקן חזק מידי אם אני מרגיש שאני סוטה מהנתיב...

מה לגבי המראות? הבנתי שהכי נכון זה שיראו קצת מהידית של הדלת האחרונית וכמה שיותר לכיוון הנגדי (מראה ימנית לימין ושמאלית לשמאל).

זה מקטין את השטחים המתים ?

פורסם

עדיף שלא תראה בכלל את הרכב שלך במראה, כלומר תכוון ככה שתראה בדיוק את קצה הרכב ואז תן עוד קליק או שניים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...