רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, למען הסר ספק, אם בשרשור הקודם נראה היה שהכפשתי את צ'מפיון מוטורוס, כנראה לא הבנתם אותי.. פשוט קראתי מספר לא קטן של שרשורים של חבר'ה שלא היו מרוצים מהם.. הגיוני שכל אחד היה נמנע מלטפל באוטו או בכל דבר אחר במקום שהרבה אומרים שהוא לא עושה את העבודה.. האם אני טועה? אני מקווה שאלה רק מקרים בודדים ואני כן אהיה מרוצה מצ'מפיון.. בכל אופן, לא התכוונתי להכפיש אותם גם אם זה נראה ככה אז אני לוקח את המילים בחזרה ויהיה נכון שאשלול אותם או אמליץ עליהם רק לאחר שאטפל אצלם. עברתי גיהנום עם הרכב הקודם עד שמצאתי מוסך אמין בגלל זה אני באופן טבעי חושד.. לנושא, קניתי רכב חדש (vw polo 1.2 tsi 110hp) וקיבלתי אותו לפני שבועיים כמעט, ואחרי 300 ק"מ נתקלתי בדברים הב…
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 3 תגובות
- 800 צפיות
שלום וחג שמח אני מחפש בעל מקצוע או מישהו עם ידיים טובות בצפון לתיקון מנגנונים חלונות/ודלתות ידניים בדלתות אחוריות בפיאט פונטו גרנדה 2007. אני מפחד להכנס למוסך מרכזי והקבלה תגרום לי להזיע (-; אופצייה נוספת אם מישהו מכיר את הרכב ויכול לעזור להחליף אני אקנה את המנגנונים בפירוקייה הרי זה מבורך . תודה מראש
הודעה אחרונה מאת guy858, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי חבר'ה קניתי רכב חדש (vw polo 1.2 tsi 110hp) וקיבלתי אותו לפני שבועיים כמעט, ואחרי 300 ק"מ נתקלתי בדברים הבאים; 1. אני גר בכרמיאל ומי שמכיר את האיזור יודע שיש עליה מאוד רצינית מכרמיאל למגדל תפן.. אז בדרך חזרה משם לכרמיאל שמעתי רעש די חזק של רשרוש שהגיע ממכסה המנוע שחוזר ומפסיק לסירוגין.. יום לאחר המקרה נסעתי בעיר כדי לראות אם התופעה חוזרת ואכן היא חוזרת רק שבקושי שומעים את זה.. אני יודע שבמנועי tsi, לפחות של vw, יש רעש טבעי של 'מכונת תפירה' למנוע אבל הרעש לא מגיע ממנו מה גם שהרעש שונה מהרעש הטבעי של המנוע.. הרצתי חיפוש בגוגל והדבר הכי קרוב לרעש שאני שומע שתועד שם נגרם מה-turbo שתיקונו מתבצע על ידי הוספת תומך ל-wastegate.. הייתי מקליט לכם את הרעש אבל אני חושב …
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
המלצה לדיבורית
מאת orelas-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 466 צפיות
אני מדבר המווון בנסיעות (תמיכה נפשית(טכנית למען האמת אבל זה אותו דבר...) מה כדאי לי לקחת?
הודעה אחרונה מאת Barney, -
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
בפעם הראשונה יש בבעלותי רכב באחריות חברה (סיוויק 2012 5 דלתות). אני מעוניין לעשות ברכב כמה שינויים חשמליים כמו הפעלה ועמעום של נורות הdrl בזמן שהאורות הראשיים דולקים כמו פה: http://www.civinfo.com/forum/9g-general-discussion/110613-drl-headlights-6.html בסך הכל הלחמה של נגד ודיודה בין שני חוטים בצמה. בנוסף רציתי להתחבר לצמת המסך שבדשבורד עם מצלמת רוורס (גם כן שינוי קליל ומוכר בחול). יש מה לדאוג מהתנערות של החברה מאחריות על מכלולים ברכב לאחר השינויים האלה? כדאי לוותר בשנה הקרובה? תודה, אבירן.
הודעה אחרונה מאת Aviran_n, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 628 צפיות
בכסא בטיחות של הילדה שלי יש אפשרות ל isofix,2 חיבורים במושב הרכב עצמו ועוד חיבור שיוצא מהחלק העליון של הכסא ואמור להתחבר לנקודה כלשהיא הגג, בנקודה אין וו לחיבור אלא רק כניסה של בורג, הונדה בארץ לא יודעים להגיד לי מה לעשות. מבדיקה באינטרנט נראה לי שחסר לי החלק הזה 82410-SE3-C01, אבל אני לא מצליח לאמת משהומצאתי תשובה באינטרנט, מישהומכיר? תודה וחג שמח לכולםב שלי.
הודעה אחרונה מאת eshtul, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 613 צפיות
אני רק באתי מקנדה , אני מחפש להשכיר מגבהים לאוטו שלי. אני צריך עושה כמה תיקונים, אשמח אם משהוא יכול לעזור או אפילו להשכיר ג'וק הידראולי ליום אחד. תודה כל מי שיכול עוזר
הודעה אחרונה מאת asafasaf, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
https://www.navdy.com/?utm_source=AdWords&utm_medium=CPC מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
מיכאל שומאכר: "שיפור קל במצבו" מצבו של מיכאל שומאכר ממשיך להיות קשה, אך הרופאים המטפלים בו מדווחים על שיפור קל במצבו, ואינם מתכוונים להעבירו לטיפול בגרמניה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4471551,00.html עדכון: מיכאל שומאכר נלחם על חייו 30.12.13 אלי שאולי מצבו של הנהג האגדי, שנפצע קשה בתאונת סקי, החמיר http://www.auto.co.il/view.aspx?article=30703 "שיפור קל במצבו של מיכאל שומאכר" הרופאים בבית החולים בגרנובל שבצרפת, סיפרו שסריקה שנערכה הבוקר הראתה שבמצבו של נהג המירוצים חלה הקלה. הוסיפו: "אנחנו שולטים במצב בצורה יותר טובה מאתמול, אבל המצב עדיין קריטי. לא נעשה תחזיות לגבי העתיד" http://sports.walla.co.il/?w=/7/2707975 מיכאל ש…
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 986 צפיות
היי שלום לכולם,שמי אביעד.אני סטודנט ולפני חודש קניתי אוטו שברולט ספארק 2011 ידני. לפני נתוני יצרן אמור לצרוך בממוצע 19.1 לליטר אך לפי אתר קילומטראז בפועל בנסיעה עירונית זה 1 ל15. אני במהלך החודש האחרון בדקתי 6 פעמים שונות את צריכת הדלק שלי באוטו וכל פעם זה יצא בין 9 'ילומטר לליטר לבין 10.5 קילומטר לליטר, כמובן שזה משו לא הגיוני.השאלה מה אני עושה מפה? כלומר מה יכול להיות הבעיה? איך לטפל ולמי לגשת? האם אני עושה משו שיכול לגרום לצריכה כזאת? כי לפי מה שהבנתי לא משנה מה אני ייעשה (מזגן, משיכת הילוכים וכו'') הצריכת דלק לא צריכה להיות כזאת קיצונית באוטו מיני ועוד עם הילוכים.דבר שני, חשוב לי הכנות בקטע הזה. שקלתי לקחת למוסך מורשה של שברולט אך לפי מה שהבנתי כל הצהרה על בעיה נרשמת …
הודעה אחרונה מאת glmn180, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מנסה לבצע בדיקת משכון אונליין לרכב מסויים, אך אני לא מצליח למצוא את דף האינטרנט שמבצעים בו את הבדיקה. נכנסתי לכמה דפים שבחלק בהם האתר בקושי מגיב. מישהו יכול לעזור לי להבין איך הבדיקה מתבצעת אונליין (כולל קישור)? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 665 צפיות
ידוע לי שקיימים 2 סוגי חיישנים: 1-חיישנים שנמצאים בתוך הגיאנט, בתוך כל אחד מהם. 2-חיישנים שיושבים על פלטפורמת ה-ABS, ועובדים על מהירות הסיבוב או עומס על כל גלגל בנפרד. איזה סוג מורכב ברכב הנ"ל? {איביזה 2014 רפרנס}
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 1 תגובות
- 946 צפיות
חשבתי לקנות רכב מסוג זה, שנתון 2008 ומעלה, מנוע 1.5 טורבו דיזל וגיר רגיל. ראשית שמתי לב שרוב המכוניות האלה הן מוניות לשעבר על קילומטרז'ים שנעים בין 300-400 אלף ק"מ. כמו כן הבנתי שהרכב חסכוני מאוד וצורך 1 ל-20 ליטר לק"מ משולב. אני מעוניין לשמוע חוות דעת מאנשים עם ניסיון ברכב זה, מה דעתכם על הרכב באופן כללי? מהי רמת הנסיעה בו? האם הוא באמת חסכוני כמו שאומרים? איך הרכב סוחב בעליות? מה לגבי הקילומראז' הגבוה, זה דבר שצריך להרתע ממנו? הרכב הזה אמין ולא מסובך לטיפול באופן כללי? האם יש מגרשי רכב למינהם, בהם יש היצע גדול של רכבים מסוג זה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן אני מחפש להתקין קודן באיזור צפון. (עפולה/חיפה) כי אני לא מעוניין לעשות ביטוח מקיף. אפשר המלצות?
הודעה אחרונה מאת ZCTB82, -
-
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
למי שלא יודע, לפני 10 שנים בנה קונצרן פולקסוואגן בעיר וולפסבורג, מרכז מבקרים מרשים וגדול מימדים הנקרא Autostadt, או בעברית עיר המכוניות. במקום מוצגים רוב דגמי הקונצרן, ניתן לראות את תהליך הייצור, ואפילו יש שם מרכז קבלת רכבים חדשים. מצרף מספר תמונות שצילמתי להנאת חברי הפורום, צר לי על איכות התמונות הבינונית אשר צילמתי באייפון שלי, ובנוסף עברו דחיסה נוספת בשל הגבלה של גודל קבצים שניתן להעלות בפורום. הזדמנתי לשם לשעתיים באופן בלתי מתוכנן במהלך נסיעה עסקית. צלמתי רק את הדגמים אשר עדיין לא הגיעו לארץ ולצערינו מרביתם לא יגיעו לעולם לארצנו הקטנה. מקרא: תמונות 1+2 אודי R8 קוואטרו 5.2 ליטר תמונות 3+4 גולף קרוס תמונה 5 גולף קבריולט תמונה 6 גולף GTI "אדידאס" תמונות 7+…
הודעה אחרונה מאת louisvuitton1, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 55 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
התקשרו אליי מסוכנות ב.מ.וו והודיעו לי בפשטות ש"היום חבוב, אתה לא הולך לישון, נקודה". וכך מצאתי את עצמי מגיע לסוכנות ב.מ.וו בנשר (חיפה) ביום ראשון לקראת סוף יום העבודה, משאיר בידם את האלפא ולוקח שפנפנה בווארית לבנה. עיצוב אין זה סוד כמוס שעיצוב אינו נמנה על אחת התכונות החזקות של הגרמנים, אך גם שם יש הברקות. אני חושב שמדובר על רכב נאה למדי ובהחלט מצאתי בו כמה אלמנטים עיצוביים שאני מחבב. אהבתי את היציבה השרירית שלה, את קו המותן הנמוך אשר אינו נכנע למגפה העולמית לייצר נגמ"שים מנופחים (קו מותן ומכסה מנוע/בגאז' גבוהים מדי). בשונה מהרגיל, הפעם הקדשתי גם כמה דקות לסשן צילומים קצרצר. היא הרוויחה אותו ביושר. הרכב שקיבלתי צויד ב…
הודעה אחרונה מאת HybridBoy, -
-
ובכן אני חייב לספר את המקרה כי הוא הזוי מכדי להיות אמיתי, הכל התחיל לפני חודש ושבוע...... ובכן יש לי גולף 2011 gti אוטו , ידית ההילוכים שלי התחילה לקבל בלאי ועל פי רוב הייתה מתפרקת לשתיים אוטוטו (מי שרוצה שיכנס לגוגל ויראה את מבנה הידית ויבין כי יש 2 קלפות בצדדים של הידית אשר נוטות לזוז עם הזמן והבלאי). ובכן ביקשתי הצעת מחיר , ולא תאמינו למחיר שקיבלתי , 7000 ש״ח , לא פחות ולא יותר , סהכ על ידית הילוכים אשר כולל. את הפנל של מצב הנסיעה , (לא , זה לא כל הגיר.... רק מוט ופנל פלסטיק....!) בעל המוסך שאותו לא אזכיר ותבינו תיכף למה , עוד לפני שנתן את המחיר התנצל ואמר שגם הוא לא מבין כיצד הידית תומחרה בצורה הזו וכי הנושא נבדק על ידו בכמה דרכים לראות האם יש טעות במחיר . וה…
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 947 צפיות
[h=1]http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2791577&m=1[/h] באמת נמאס מכל הכסת"חים שהם רושמים במכוני בדיקה
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 614 צפיות
ישראלי גייס את משקיעי אובר לאפליקציה למכירת מכוניות "איך זה עובד? מוכר הרכב מזמין טכנאי של ביפי וזה מגיע עד לבית הלקוח, בודק את הרכב ב־185 בדיקות שונות, מעלה את פרטי הרכב למכירה באפליקציה ומציע מחיר הגבוה בכ־20% מעל מחיר המחירון. בנוסף מתחייבת החברה למכור עבורו את הרכב בתוך 30 יום. בניגוד למתרחש אצל דילרים, המחיר שנקבע אינו ניתן למיקוח. לאחר סגירת העסקה, החברה דואגת להליך העברת הבעלות מול הרשויות הרגולטוריות, ושליח של החברה מסיע את הרכב מבית המוכר אל בית הקונה, שמקבל מהחברה אחריות מלאה למרחק נהיגה של 4,800 ק"מ או 30 יום, אחריות שתקפה הן לחלקי החילוף והן לעבודה. בנוסף, לקוח שהתאכזב מהסחורה, יוכל להחזיר את הרכב עד 10 יום לאחר הרכישה ולקבל על כך זיכוי מלא. " …
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי! מישהוא יודע מתי בערך צמפיון עושים את מבצעי סוף השנה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שמתי לב שהרבה אנשים שקונים רכב שואלים רק מספר שאלות בסיסיות: ביצועים 0-100, סחירות עתידית, מערכת מולטימדיה, לדים, ולארחונה גם צריכת דלק כאשר מדובר ברכב קטן. אבל הנה מסתבר שחשובה גם יכולת לעלות על המדרכות. מצד השני, נדיר שמישהו שואל לגבי בטיחות ,כמות כריות אויר, אילו מערכות בטיחות מותקנות, אחיזה וכד. וגם זה מצחיק שאנשים עוברים על פרוספקט, רואים שיש מסך מולטידיה גדול, יש לדים ואפילו לא טורחים לשבת ברכב. שלא לדבר על נסיעת מבחן. מכאן אני מסיק שאנשים לא מיחסים מספיק חשיבות לבטיחות. אני מבין שמערכת מולטימדיה זה כיף, לדים זה אופנתי, אבל מה עם החיים? למה לאנשים לא אכפת מדבר שהוא יקר באמת? אנשים קונים רכב כאילו זה היה מקרר או מכונת כביסה.
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.ebay.com/itm/Fiat-500-500L-repairable-rebuildable-wrecked-salvage-project-e-z-fix-auto-1-4-turbo-automatic-/161439260545?forcerrptr=true&hash=item2596879f81&item=161439260545&pt=US_Cars_Trucks האם ניתן להביא את האוטו הזה לארץ? ואיך מתמכרים אותו במכס? או את זה http://www.ebay.com/itm/Fiat-500-L-2014-fiat-500-l-damaged-rebuilder-fixer-only-5-k-miles-economical-loaded-wont-last-/191364696182?forcerrptr=true&hash=item2c8e398876&item=191364696182&pt=US_Cars_Trucks
הודעה אחרונה מאת zivk, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
טוב, האמת שהכתבים בלאי של "כלכליסט" לא יודעים לכתוב כותרת וזה קצת יותר מורכב מאפליקציה בסמארטפון אלא חברה שלמה בעצם, אין בארה"ב מכוני בדיקה ומענין אם הרעיון ישים בישראל או עדיף על הקיים http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3642539,00.html
הודעה אחרונה מאת amir74, -
שלום, היום תיעדתי במצלמת הרכב שלי רכב משטרתי (מספר אדום, בלי סירנות) לא עוצר בעצור ופשוט ממשיך לנסוע. ניתן לעשות משהו בנידון? תודה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תוצאות מאוד מעניינות: פרארי יצאו מעפנים שלא הביא את הלה-פרארי.
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
דגם GLI אוטומטית נסעה 91 אלף קילומטראז' עברה מכון בדיקה פעמיים ויצאה תקינה לחלוטין. עלתה 20 אלף
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
- 7 תגובות
- 884 צפיות
שלום מתנצל מראש אם זה לא המקום לא ידעתי איפה לשים האם האור הבא מתאים לרכב? ( לא מותקנת לי ערכה של קסנון ) או שאני צריך לקנות בלי קסנון? http://www.ebay.com/itm/OEM-Clear-White-9006-12V-55w-Xenon-Gas-HID-Low-Beam-4300K-Light-Bulbs-2pc-1-Pair-/351179772128?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2010%7CMake%3AToyota%7CModel%3ACorolla&hash=item51c3f210e0&vxp=mtr
הודעה אחרונה מאת The-Magician, -
- 1 תגובות
- 642 צפיות
שלום, רציתי לשאול מה כוללת חבילת האיבזור Sharp ברכב Audi A3 2010 Sportback 1.6 102hp תודה.
הודעה אחרונה מאת HenzTDI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, קודם כל אני אציין שאני לא זוכר אם פתחתי שרשור כזה או לא (אני זוכר שחיפשתי ולא מצאתי תשובה), אני לא מוצא אותו ברשימת השרשורים שלי אז אני מתנצל מראש אם כבר פתחתי כזה. -- לעניין, קודם כל אני אציין שיש לי פורד מונדאו 2002 אוטומאט. אני גר באיזור עם הרבה הרים ויש כבישים שהם ירידה חדה , בדרך כלל אני מבטל הילוך אחרון (Overdrive) לכבישים לא מפותלים, ואז אני נשאר קבוע ב-80 ככה שזה מהירות סבירה וחוקית. הבעיה היא בכבישים מפותלים, ששם מאוד מסוכן לעבור את ה-50 (ובלילה גם את ה-40, הכבישים לא מוארים), רציתי לשאול האם יש בעיה כל שהיא לרדת את הירידה בהילוך 2? (כלומר כאשר הגיר משולב למספר 2 ולא ל-D). שאלה נוספת היא האם אני יכול באמצע נס…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 118 תגובות
- 115.7 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום ולאלה שמדפדפים , כבעל מרצדס בארצנו חיפשתי והופתעתי לגלות שלמותג העולמי אין מועדון בארץ . בשבוע האחרון חשבתי לעצמי לחפש כאן בפורום כמה שותפים ועוזרים בעלי מרצדסים לעזור לחפש בעלי מרצדסים ולהקים את המועדון . אם יש כאן בפורום מישהו שמעוניין לעזור בהקמה אשמח אם יצור איתי קשר בפרטי . תודה רבה והמשך יום מצויין .
הודעה אחרונה מאת martinh, -
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 173 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ELIA56
- Aviady001
- פאר האורה
- נירו72
- shayks
- Ash1
- ModChiP
- shay76s
- שחר 1
- elyas
- גולדן191
- רפי לין