Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער לאכזב אתכם, אצל כל היבואנים זה ככה. השאלה שצריכה להישאל היא מי גנב יותר מהשני, ולא האם יש צדיקים.

פעם אני זוכר שהעלו פה מחירון חלפים של איזה יבואן (כבר לא זוכר) וכולנו נדהמנו.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה צוחק ? מה בדיוק אתה היית עושה עם העובדה המוגמרת הזו .... שולח מכתבים? נו באמת.

ואיך אתה משווה בין הדברים?

מה קשור המחיר של הידית בחול לתמחור של מילקי? לא הבנתי וגם לא את הקונטרה שניסית להעביר בהשוואה הזו.

ואם יש לי 700 שקל להשקיע על הכיף שלי והרצון לשמור על האסתטיקה ברכב, ולדעתך גם זה מוגזם להוציא על חתיכת פלסטיק ועוד סינטטי אז זו הבעה שלך.

ככל הנראה גם אם תקבל בחינם את הדבר הזה יהיו לך טענות שהמשלוח לא הגיע בזמן ובגלל זה המדינה הזו הולכת לאלף עזאזל. מה הקשר?!?

אגב יש מבצע ברמי לוי , מילקי בשקל !

ואגב אוהד , למיטב הבנתי על חלקי חילוף שאינם קשורים למנוע אין מיסוי כלל , זה מה שאני שמעתי.

אני לא בטוח בזה, יש לי חבר עם מוסטנג שמייבא כל חלק גם ניקלים לרכב שעולים עשרות בודדות של דולרים ולוקחים לו על זה מיסוי.

כמובן שאם אני טועה זה מבורך.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
חבל שאין נציג של צ'מפיון שיסביר את מדיניות התמחור המטורפת הזאת.

7K על פלסטיק לידית הילוכים של בלתי נתפס. ידית הילוכים מעץ אגוז במרצדס לא עולה ככה.

לא רק צ'מפיון.

גם יבואנים אחרים (היה פה סיפור של חבר על חלק ליגואר - אותו סיפור בדיוק).

גם אני נפלתי מהכיסא כשחיפשתי פאנל / קונסולה מרכזית "דמויית עץ" לאלפא.

איפה מחפשים קודם ? - נכון. שואלים אצל היבואן / חנות חלפים שלו - ומקבלים חררה: כ-3500 ש"ח, זה המחיר הנקוב.

מביאים מ-EBAY. משומש. במצב נהדר. כמה עולה - כ-400 ש"ח.

טוב שיש לנו גם אפשרויות נוספות למרות הכל.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני שוב מוצא את עצמי מגן על היבואן למרות שזה באמת מתסכל מהצד של הלקוח אבל זה לא שחור לבן. יש הרבה באמצע.

השוואת התמחור בין יבואן מסודר שקונה חלפים מהיצרן לבין קניה ברשת של מוצר בודד שמקורו לא אחיד היא לא הוגנת.

אולי זה מלאי מת של מישהו. אולי זה סוחר חלקי חילוף שקונה בכמויות גדולות יותר ובמחירים נמוכים יותר מהיבואן הישראלי. אולי זה סתם בן אדם שמוכר בהפסד מסיבה כלשהיא. יש עוד הרבה סיבות והן נכונות לכל היבואנים בארץ. הם מחזיקים מלאי של חלקים יקרים כי זה החוק, הסיכוי שמישהו, למעט חברת ביטוח, יקנה אותם הוא אפסי. החלקים האלה עולים כסף כשהם עומדים והכסף הזה נכנס, אין מה לעשות, לתמחור מול הלקוח. אז בתור לקוח סופי אין ספק שזה מתסכל ואין ספק שלקוח חכם כמו פותח השרשור עושה את הצעד הנכון אבל צריך להבין שהפרש המחירים העצום לא נובע רק מחזירות אלא מסיבות אמיתיות.

פורסם

amiger, אתה ממש בן אדם תמים.

הסיבה האמיתית היא שהיבואן רוצה שחברות הביטוח ישלמו את הסכומים האלו על חלקי החילוף כאשר הן זקוקות לחלקים אלו וחייבות לקנות מקורי על פי חוק, ככה הוא שוחט אותם במחיר, ואם אפשר על הדרך לדפוק את הלקוח הסופי אז פעמיים כי טוב.

פורסם

בואו נשאיר את התמימות בצד.

שוק הרכב בישראל סובל מתחלואים של ריכוזיות והיעדר תחרות.

כמו הרבה תחומים במשק בישראל.

הציעו להחרים את צמפיון, אבל לאן נלך. כל היבואנים נוהגים בשוק כך כי הם יכולים. זאת המציאות התסכלת.

לגבי חלקי חילוף מקוריים, זה מגזר פעילות שהרווח אצל היבואנים חזירי, אין מילה אחרת. חזירי לא כי היצרן מחייב אותם במחירים גבוהים, אלא חזירי ברווח שהם גוזרים. מי שמכיר הנתונים יודע שכך זה.

לגבי ביטוח, השמאים מאשרים את מחיר החלפים הגבוה. המוסך מקבל זיכוי למחיר שמגיע לשורה התחתונה שלו. בסוף בסוף המבוטחים משלמים בפרמיה.

זאת המציאות המשקית של היעדר תחרות.

אגב רכב זה דוגמא אחת.

לכו לתחומים אחרים ותגלו אותו דבר. לא סתם יוקר המחייה מאז מחאת הקוטג בכותרות. רק שלמרבה הצער לא קרה דבר למעט תחום הסלולאר.

תמיר,

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם
לא, זה מוגזם ובגדול ובודאי לא מוצדק אבל חשוב להבין שזה יכול לנבוע מנסיבות אמיתיות ולא מחייב סתם חזירות של צ'מפיון.

תרשה לי לגחך.

בכמה נראה לך דילרים בחו"ל רוכשים את הידית הזו? אני אגזים ואגיד שהם קונים אותה ב100 דולר,נראה לך שצ'מפיון קונים אותה בהרבה יותר?

הם יבואנים,להביא לארץ ידית כזו מבחינתם זו בדיחה,ואני כלב אם הידית הזו עולה להם 500 ש"ח,7000 אלף שקל לידית,לא יודע אם לצחוק או לבכות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לכו לתחומים אחרים ותגלו אותו דבר. לא סתם יוקר המחייה מאז מחאת הקוטג בכותרות. רק שלמרבה הצער לא קרה דבר למעט תחום הסלולאר.

קרה. יש גן חינם מגיל 3 וגבר מקבל עכשיו נקודות זיכוי אם האשה לא עובדת אחרי לידה. מדובר בסכומי כסף לא מבוטלים בכלל. גן לילד אחד כרגע חוסך בין 1500-5000 למשפחה תלוי במקום מיגורים.

פורסם (נערך)
לא, זה מוגזם ובגדול ובודאי לא מוצדק אבל חשוב להבין שזה יכול לנבוע מנסיבות אמיתיות ולא מחייב סתם חזירות של צ'מפיון.

לא לא, אבל ממש לא. אתה ממש טועה,

בוא נסכים על משהו אחד פשוט ובסיסי, מי שמכר לי את הידית עשה רווח סביר על המוצר, מה שאומר שככל הנראה היבואן שלנו פה משיג חלפים מקוריים (אגב החלק המדובר היה לכל הדעות מקורי לפי כל מה שבעל הסוכנות/ מוסך יכל לבדוק ולראות בחלק המדובר או שמדובר על אחד הזיופים הכי טובים שהוא ראה איי פעם בענף לדבריו). אם ככה אמורה לעלות הידית לצמפיון הרבה יותר זול מכל דילר אחר שיושב בחול על פי רוב.

גם אם תסיף מיסוי הזוי של עשרות אחוזים או יודע מה - מאות אחוזים , לא תגיע לסכום שמתקרב לזה שביקשו ממני.

בכל מצב שלא תסתכל , מדובר כאן על חזירות ממדרגה עליונה , אין שום דבר שיכול להצדיק עלות משוגעת כמו שנתנו לי.

למעט רצון להרוויח המון ויותר מידי בלי לחשוב צעד אחד קדימה במיוחד בעולם של היום כאשר האלטרנטיבות נמצאות בשטח וזמינות לכל דורש.

זהו שיקול שגוי שפג תוקפו מהעולם המודרני , אבל , לפי כל הדעות נראה כי העושק הוא יותר על חברות הביטוח אשר צריכות לשלם את התמחורים הללו על פי רוב (גם אם יש הנחות גדולות, מחיר הברוטו הוא עצום ) ולכן הרווחים בגדול לא נופלים וההפסדים עקב יבוא מקביל ככל הנראה זניחים מול הרווחים שעושה היבואן על גבי חברות הביטוח שבסופו של יום תוקעות לנו מחירי ביטוח בשמיים .

כל זה נראה לי בכל אופן , גלגל אחד גדול שמסתובב וכמו תמיד מגיע בסופו של יום לצרכן הפרטי בכיסו הפרטי.

נראה לי שהם לא טיפשים איי שם באולימפוס של מקבלי ההחלטות בענף ולכן הם בסופו של יום מרוויחים יותר מאשר מפסידים עקב מכירות שלא נעשות דרכם כמו במקרה הזה.

שוב זו דעתי בלבד ואין לי באמת דרך לאמת את הדברים הללו, אבל זה הדבר שהכי נראה לי הגיוני בכל הסיפור הזה.

עריכה אחרונה על ידי joker2k

• תוכן חדש...