רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,556 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האיטלקי כנראה, בכבישים צרים ללא מעקה בטיחות ותנועה נגדית, כנראה שעם הכסף בא גם האומץ. expected%20end%20of%20input%20(url%3A%20https%3A%2 F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D6P88o4SYK2c)
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ברשותי פיאסטה רובוטית. שמתי לב לתופעה מוזרה או שאולי לא: כשאני מאט לפני רמזור ממש לפני עצירה מלאה אני שם לב במחשב הדרך שצריכת הדלק עולה בצורה קיצונית לכמה שניות בעת לחיצה על הבלמים, ומד הסלד עולה מעט. אשמח אם מישהו יכול לתת לי הסבר לכך. תודה.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני בטוח שראיתי נקודת אור לבנה בחלון המצלמה.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 3 תגובות
- 850 צפיות
רציתי לשאול האם מנוע של FORESTER שהוא 2 ליטר טורובו זהה לזה של סובארו B4 אך בלי טורוב ואם אפשר לקחת את הטורבו של הFORESTER ולהתקין על ה B4 שלי
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש לי ברכב קודן ספטרוטק. יש לו קטע דפוק שלפעמים צריך להקיש את הקוד 3-4 עד שהוא מקבל אותו כתקין. ניסיתי לנקות את הלוח ואת הלחצנים אבל זה לא עוזר. ברכב של אבא שלי יש גם את אותו קודן. אם אני אחליף בין המעגלים החשמלייםשל לוח המקשים, זה יכול ליצור בעיות? נראה לכם שזה בכלל יפתור את הבעיה? הרכב של אבא שלי גם ככה יוצא מהחנייה פעם ב200 שנה אז לא יפריע לו.. אם זה משנה, שלי זה מאזדה 3 07 ושל אבא יונדאי i30 09
הודעה אחרונה מאת BruZo, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים אני צריך להגיע מהמרכז (אזור נס ציונה) לנהריה ביום חמישי הבא... אני לא ממש נוסע מרחקים כאלו ביום יום ואין לי שום רצון להתקע בפקקים מציקים. אשמח להחכים קצת המידע שלכם: באילו שעות יש עומסים בכביש החוף ? מתי הוא פנוי ? אולי דרך טובה ו מהירה אחרת להגיע ?
הודעה אחרונה מאת RomanB, -
- 5 תגובות
- 836 צפיות
קורס נהיגה מתקדמת הוא לחלוטין אחד הדברים המגניבים שעשיתי ממליץ לכולם לבדוק את העניין
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
המפגש התקיים ביום שישי 10.10.14 בעקרון 2000, הגיעו אליו 9 חברים, רכבים משנת 1976 ועד 2013. לפי סדר עולה: 240D 1976, E300CE 1993, SL300 1993, C200 2006, C180 2006, C200 2009, C200 2009, C63 2013. במפגש נאספו פרטים לצורך הרשמה וחולקו פוסטרים של מכוניות קלאסיות ודגמים חדשים. מפגש הבא בקרוב, באזור המרכז. פרטים בהמשך! להלן טופס הרשמה למועדון (עדיין ללא תשלום) מי שכבר נרשם במפגש מתבקש למלא שוב. תודה והמשך חג שמח!!! http://goo.gl/forms/UyruYDDpL9 עמוד פייסבוק של המועדון - https://www.facebook.com/Moadon.Mercedes.Benz.Israel
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
טוב התשובה דיי ברורה, אבל עדיין מדהים לראות את הפער בביצועים, אפילו כשמדובר ב"מכונית על" כביכול.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 683 צפיות
משום מה חיפשתי כאן בפורום ולא מצאתי אשמח לקבל קישור לדיון בנושא מעמד לסלולרי שהכי הומלץ פה. תודה
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4583275,00.html ודברי העו"ד של הפושע: "מרשי נסע במקביל לרכב המשטרה הסמוי, אשר נהגו התגרה בו. בשל חששו יצא מרשי לכיוון רכבו. הוא לא תקף אותו, וכשהתברר שמדובר בקצין משטרה מרשי חזר לרכבו – והקצין רדף אחריו והיכה אותו נמרצות" נו באמת, גם לשקר הוא לא יודע.
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היום בבוקר ראיתי שיש לי מעט דלק ונסעתי לאיזור התעשיה ליד הצ'קפוסט כדי למלא דלק. ראיתי תוך כדי נסיעה את תחנת הדלק תפוז ודרך הכביש ראיתי בגדול באותיות קידוש לבנה "סולר 7.05". נכנסתי לתחנה ומלאתי דלק. בדרך לעבודה אני מסתכל על החשבונית ופתאום אני מגלה ששילמתי 7.65 ש"ח לליטר, סך-הכל כ-30 ש"ח יותר לעומת תעריף של 7.05. אחרי העבודה עברתי שוב ליד התחנה והסתכלתי טוב-טוב על השלט מהכביש הראשי, ואז ראיתי שכתוב בקטנטן "למזומן". נכנסתי לתחנה ובפנים היה "תעריפון" והיה רשום שם 7.05 למזומן ו-7.13 לאשראי. ניגשתי למוכרת בחנות הנוחות ושאלתי אותה "כמה עולה ליטר סולר?" והיא השיבה לי "7.13 ש"ח". הראתי לה הקבלה מהבוקר ושאלתי אותה למה לכל הרוחות שילמתי 7.65. תשובתה "7.13/7.05…
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 881 צפיות
אני עדין מתלבט האם לרכוש את המנוע 2.0 או את ה 1.6 . (אשמח להמלצות ) רציתי שערוך כללי כמה עולה אחזקה של 2 האופציות הנ"ל , מבחינת : 1.דלק - נסועה של עד 1000-1200 ק"מ בחודש . - בעיקר בינעירונית ראשון לציון - תל אביב ( בשעות דיי פקוקות של הבוקר ) 2.ביטוח - נהג צעיר ( מצאתי עד עכשיו הכי זול 5600-5700 ש"ח לשנה - מקיף + חובה ) - יש לקחת בחשבון שנה הבאה כבר נגמר הנהג צעיר. 3.טיפולים שוטפים - מוסך מורשה בלבד. 4.טסט . 5.האם שחכתי משהו נוסף ? תודה רבה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת aviranzi, -
החלטנו לבדוק מי היו המכוניות הכי גניבות במחצית הראשונה של 2014. התוצאות מעניינות וכוללת פחות תוצרת קונצרן פולקסווגן ממה שחשבנו, ולמעשה יש שתי יצרניות - אם ובת, שמככבות משמעותית יותר. ולגבי הביטוח של מכוניות גניבות? גם כאן מסתבר שזה לא בדיוק כמו שחשבנו. לינק לידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בעקבות השקת גרסת בסיס חדשה (LX), היום קיה קארנס הופך רשמית לרכב 7 מקומות הזול בישראל. מהפך, או צעד נואש? לינק לידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שוקל קניית רכב חדש, ואני מבין שבסוף השנה יש את המבצעים האלה. כמו למשל יודנאי I20 אוטומט ב-79600 במקום 96K. את הרכב אחזיק 5+ שנים, אז העסקה תתאים לי. רק כדי להימנע מלחץ מיותר, עד לאיזה תקופה המבצעים האלה ממשיכים בדר"כ? תודה.
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
רציתי לדעת מתי התחילו להופיע מפתחות האולר הנפוצים היום כמעט אצל כל יצרן ומיהו יצרן הרכב שהתחיל עם זה ראשון ומתי ( שנה + - ) ?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, ברשותי פיקנטו ידנית. שמתי לב שהרבה יותר נוח וקל לי לשלוט בקלאץ ובהילוכים כאשר אני לוחץ על הקלאץ עד 30-40 אחוז מאשר עד הסוף אך כאשר אני עושה את זה אני מרגיש בידית ההילוכים שההילוך(בעיקר 1 ו2) לא נכנס חלק לגמרי ואני חושש שזה גורם לנזק. השאלה שלי היא האם הדבר הנ"ל עלול לפגוע או לזרז שחיקה בקלאץ או בגיר?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נתקלתי במוצר הזה [ובדומים לו]: http://www.aliexpress.com/store/product/Newest-12V-Auto-Engine-Savior-Battery-Car-Mini-Jump-Starter-Multi-function-Portable-Power-Bank-For/422614_2035918606.html?spm=5261.1407821.1998216374.27&promotionId=255019079 מישהו התנסה בדבר כזה בסגנון ויכול לחוות דעת על זה, עד כמה זה יעיל, כמה זמן טעינה דרוש כדי להניע את האוטו, כמה זמן בכלל מחזיקה הסוללה [אם זה מוצר שאפשר להחזיק אותו בבגאז' לתקופה]? אם יש משהו מומלץ לינק גם יתקבל בברכה.
איזה מנוע נחשב ליותר חסכוני, ה1600 או ה1400?
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A8%D7%A0%D7%95_%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95_%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C._%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8:_108,900_%D7%A9%D7%A7%D7%9C/ משווקת רק אוטומטית אבל מחיר תחרותי למדי.
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב. חלקכם זוכר את הנושא שפתחתי לפני שנה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?511574-%D7%A0%D7%A9%D7%91%D7%A8-%D7%9C%D7%99!-%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%A2%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%A9%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%99-%D7%93%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%90. על מחלוקת ביני לבין שכניי על חניות ומעשים לא נעימים שעשינו אחד לשני. עכשיו לאחר שנה בעזרת ועד הבית הצלחנו להסדיר סדר בבלוק שלנו. קיבלתי 2 (!) חניות לפי חוק. מחר אני מתקין שלט ועמודים היה חשוב לי לשתף את אלה שאז אמרו לי להגיע למטרה שלי בדרך חוקית ולהודות להם.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
לפני כשבועיים וחצי קיבלתי החלטה למכור את הפוקוס שלי. שמורה ויפהפיה, יד שניה מליסינג. כן כן, אותה פוקוס ש"יש כמו זבל במגרשים, מי נותן מחירון? מה השתגעת? אני קונה רק מפרטי..." הרכב לא פורסם אפילו ביד 2 אלא רק פה ובפייסבוק, מתוך מטרה לגשש ולהריח את השוק. התכנון היה למכור אותה אך ורק לאחר סוכות. היו לא מעט מתעניינים גם פה מחברי הפורום, אבל יום אחד בלבד לאחר שפרסמתי בפייס (בדיוק שפרסמתי פה לפני שבועיים), הגיע אלי בחור נחמד מאד, היתה כימיה, הוסבר לו המחיר ונתוני הרכב, עשה סיבוב, התלהב מאד ורצה לסגור עסקה. מאחר ולא רציתי להשאר ללא רכב בסוכות, אמרתי לבחור הנחמד שאני לא ממהר. אם יש לו סבלנות, ואם הרכב מוצא חן בעיניו, יתכבד ויחכה עד אחרי החג היום עשינו בדיקה בקו…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
בס"ד שלום לכולם, אנא קיראו עד הסוף. ברשות אבא שלי שברולט מאליבו 2014 הדגם החדש. הרכב נקנה בשברולט בחולון וקיבלנו אותו לפני כחודשיים!!!... הרכב עבר בסה"כ 4000 ק"מ!!!!!!! הורי נסעו לחופשה באילת בחול המועד בסוכות ובדרך חזרה לאזור המרכז ביום שלישי, מד הסל"ד החל לקפוץ, הרכב החל לקרטע ועלה עשן מהרכב עד שלפתע הרכב כבה באמצע הדרך!! אבא שלי שהוא נהג טריילר במקצועו, נהג מקצועי בן 60 עם 43 שנות נסיון על הכביש, נאלץ לעצור בשולי הכביש בכביש הערבה בשעת לילה מסוכנת כשברכב אחיי הקטנים ואימי, שעה אשר משאיות ורכבים חולפים בעלטה מוחלטת. בשיחה עם נציגי השירות הודיעו כי יגיע גרר לקחת את הרכב תוך 3 שעות. לאחר כשעתיים הגיע שירותי דרך ואמר למשפחתי כי תיבת ההילוכים נהרסה. שוטרי…
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
- 1 תגובות
- 653 צפיות
כתבה מעניינת שנתקלתי בה היום. באדיבות YNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4583506,00.html
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הי, מרכבים קודמים שהיו לי, הייתי רגיל שכשאני מוריד את הרגל מהגז, הרכב מאט מאוד מהר. זה מאפשר להאט בצורה הדרגתית בלי להשתמש בבלמים (בלי לשחוק אותם). בהונדה ג'אז ההיברידית, גם לאחר שהורדתי לחלוטין את הרגל מדוושת הגז, הרכב נשאר עוד הרבה זמן (10 שניות בערך) באותה מהירות ואני נאלץ להשתמש בבלמים כדי לבלום. האם גם אתם נתקלתם בזה? זה מפריע לכם? יש דרך לשנות את ההתנהגות הלא נוחה הזאת? (בכל זאת, זה אמור להיות רכב חסכוני).
הודעה אחרונה מאת רפי30, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום לכולם, כבר זמן רב שאני קורא חופשי בפורום הנפלא הזה. לאחרונה אני בתקופה של החלפת הרכב ונתקלתי, כמו רבים, באתר carcost. כחלק מהמאמצים ומהשקלולים, נתקלתי באחת המצטיינות הבולטות, אלפא מיטו, שלטענת האתר אחזקתו החודשית המוערכת היא 1738. נתון מדהים. אז החלטתי להסתכל טיפה על הנתונים יותר לעומק. מדובר בכל זאת ברכב חדש. הנתונים הבאים הם: ביטוח מקיף לחמש שנים יעלה 1346, כאשר בכל שנה הסכום נע בין 373-192 ש"ח. ירידת הערך לאחר חמש שנים (יש להזכיר כי מדובר ברכב חדש), תהיה 9225 ש"ח, כאשר כל שנה ירידת הערך תהיה בין 2768-1383 ש"ח. הלינק המקורי ממנו השגתי את הנתונים: http://www.carcost.co.il/%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90-%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%95/%D7%9E%D…
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 891 צפיות
יש לי את האזעקה MVP625 והשלט הדו כיווני לא משפיע על הרכב לא משנה על מה לוחצים הוא עושה ציפצוף מוזר מדליק את המסך ולא משפיע על הרכב לפני שבוע בערך זה קרה כמה פעמים ועכשיו זה קבוע ואין לי את חוברות ההפעלה.. אשמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת gavrielk, -
-
סקודה סיטיגו ב 54 אלף 1 2
מאת mohen-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מכונית חדשה בפחות מ 55 אלף שקל, מה אומרים ? מקור
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
טסט, לוחיות רישוי, וניסיון עושק - האם לחותמת שמתהדרת על רישיון הרכב שלי יש משמעות? 1 2
מאת TheHunter88-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום חברי הפורום, הטסט השנתי הגיע, וכיוון שמאז הפעם הקודמת שעברתי את החוויה המענגת הזו החלפתי את מקום מגוריי, ניגשתי למכון שנמצא קרוב אליי - טסטקאר נשר. ועוד שלא כהרגלי (וזו הטעות שלי) - לא בדקתי את המקום בפורום. בסופו של דבר, יצא יחסית סביר. לא ניסו לרמות בגדולות, אבל ניסו לעשוק אותי על לוחיות. הלוחיות שלי בסדר גמור - הצהוב עדיין זוהר, השחור כמו דאע"ש, הברחשים מאוד מרוחים ומתים. אבל, החבר'ה בטסטקאר נשר תקועים בדעתם שיש להחליף את הלוחיות, והפלא ופלא - יש דוכן להנפקת לוחיות בידיוק במכון, שגעון הא? 110 ש"ח מנסים לעשוק ממני על כלום. נסיונותי לקבל הסבר לא נענים בשום צורה. ואני לא היחיד, סביב הבעלים של טסטקאר נשר מתאספים להם עוד אנשים, שהפלא ופלא, גם הלוחיות שלהם לא…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 94 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- blackpolo
- RS
- llaavvii
- sperial
- עוזי ל
- אלעדית
- Pavlik
- משה בן הראש
- יובל .מ.
- David32
- davemustaine87
- SurfHigh