רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אתמול נכנסתי לרכב וכנראה בגלל הקור והלחות מהגשם שהיה השמשה גרמה לכל אור שעבר בה להיות ממש מסנוור. מה אני עושה כדי להחזיר אותה לצלילות הכי מהר שאפשר?
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
-
- 2 עוקבים
- 48 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
1.2 אוטמטית =81000 על הכביש אצל היבואן. באירופה אותו דגם בדיוק{ברומניה}=9300 יורו!{תעשו חשבון לבד, כי הסכום נמוך מדי כדי להציגו} מצורף לינק עם סרטון ב-YOUTUBE. המחיר מופיע לאחר הדקה ה-9{בערך} לצפייה. המסים על הרכב אינם גבוהים, כמו לרכבים גדולים יותר. מה גם היבוא מטורקיה. אז מי דופק אותנו הפעם? שר התחבורה, או היבואן? הגיע הזמן שמישהו יציג קלפים פתוחים על השולחן. עלויות אמיתיות ולא מפוברקות! רכב אחר עם מנוע גדול יותר {איביזה 1400} עולה שם כ-14300 יורו על הכביש. מחיר די זהה לזה שבארץ. וגם על הרכב הזה מרוויחים לא מעט אצלנו. דופקים אותנו? או שיש עוד הסבר משכנע עם סיפור מצוץ מן האצבעְְ! Hyundai i10 Test Drive AutoStrada.MD - YouTube
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
מתנצל מראש על המגילה ביום שני תיאמתי נסיעת מבחן להיום על מיקרה ידנית באולם התצוגה ברעננה, מתוך כוונה לרכוש את הרכב במסגרת המבצע של "חבר". הנציגה בטלפון ביקשה לא לאחר, כי גב' בשם אילת תחכה לנו שם. חמש דקות לפני התייצבתי בסוכנות, כדי לא לבזבז את הזמן של אילת, שהייתה עסוקה עם לקוחה אחרת. בכל זאת נאלצתי להמתין כעשרים דקות, אבל אין תלונות, ברור לי שאלה חודשים של מבצע וכולם עסוקים. אחרי תהליך קצר של טפסים והזנת פרטים, התכוונו לעלות לרכב, רק שלהפתעתנו, הוא כלל לא שם, ולדברי אילת מישהו לקח אותו ללא ידיעתם כבר בבוקר. היא עוד מספרת שהמיקרה תמיד שם, ופשוט היום לקחו אותה והיא תהיה שוב ביום ראשון. פה אני כבר אני שואל את אילת מה בדבר הזמן והמאמץ שנדרש ממני להגיע אליהם באמ…
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני לא חושב שזה ניתן לאכיפה אבל הנה עוד גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה. לפקידים מהמשרד להגנת איכות הסביבה שהמציאו את הגזירה הזו כנראה יש רכב חדש מהעבודה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4587875,00.html
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
שלום, רציתי לשאול אם להדליק אורות כתומים של איתות מקדימה קבוע זה חוקי: כמובן שזה יאותת בעת הצורך וכמובן שלא מדובר על הלדים למטה, שואל תאורתית , לא מתכוון לעשות את זה עדיף לא לגעת בחשמל של רכב בן 13 .. תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
דבר ראשון. איך משתמשים בבלוטוס. דבר שני חברתי usb והרדיו ניגן שירים באקראיות. לא הייתה לי גישה לתיקיות. איך אפשר להגיע לתקיות ולשים שירים לפי בחירה?
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
יצא לי להשתמש כמה פעמים בחניון ובשאטלים החינמיים של הנתיב המהיר והאמת זה דיי נוח. אני מחנה את הרכב, ועולה על אוטובוס לתל אביב בחינם. לפני מספר שבועות אשתי הייתה צריכה להגיע לתל אביב ואני הייתי צריך את הרכב למקום אחר. סיכמנו שאני מקפיץ אותה לתפוס שאטל לתל אביב בנתיב המהיר וחוזר חזרה. ואחר כך אוסף אותה כשהיא חוזרת מתל אביב לחניון של הנתיב המהיר. הכל עבד כמו שעון ואחרי שבועיים הגיע דרישת תשלום על סך 180 שקל בקירוב: 7 שקל על שימוש בנתיב 30 שקל קנס מופחת על זה שאני לא רשום לנתיב והשתמשתי בו. 7 שקל על שימוש בנתיב (כשחזרתי לאסוף אותה) 120 שקל קנס מלא על זה שאני לא רשום לנתיב והשתמשתי בו. תוסיפו מע"מ והסכום הגיע ל 180. מדהים. הסתכלתי באתר שלהם ואכן רשום שרק מ…
הודעה אחרונה מאת alomm, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי רכב סיאט איביזה ספורט מנוע 1400 ואני רוצה לשאול לגבי שיפורים חוקים כי אני לא מבין ממש: למשל להחליף למנרות קסנון שאלתי בחברה ואמרו לי שזה עולה 5 אלף שקל לא כולל עבודה,להנמיך תרכב גם הבנתי שקוראים לזה קיט, שיהיה רעש חמוד לאוטו כמו של אגזוז לחץ פגשתי איזה מישהו והוא אמר לי שאפשר להחליף תצנרת ושזה חוקי כי חבר שלו עשה וגם זה נותן רעש בקטנה בנאדם לפני זה שאלתי מישהו שמתעסק עם אגזוזים והוא אמר לי שאגזוז לחץ לא כדאי לי כי זה לא עובר טסט וגם לא חוקי ,וגם להוסיף לאוטו שמעבירים הילוך יהיה רעש כמו של האימפרזה של ניטרוס הכוונה וגם אם אפשר להוסיף טורבו,פורק לחץ ,פילטר פתוח מה הדברים האלה נותנים ? אני אשמח לעזרה ממכם בנושא ואיזה שיפורים יש עוד שהם חוקים שאתם יכולים להמ…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
הנתיב המהיר 1 2 3 4
מאת רועי עוזרי-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 47 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים, הייתה עכשיו כתבה בערוץ 22 בעניין הנתיב המהיר. כתבת אחת נסעה בנתיב המהיר (שמתחיל בנתב''ג ומסתיים באיילון) ולקח לה להגיע לאיילון כ-15 שעה. הכתבת השנייה לא נסעה בנתיב המהיר ולקח לה 50 דקות להגיע. אם אני לא טועה (לא נסעתי הרבה זמן בכביש הנ''ל) הנסיעה בנתיב המהיר עולה כ- 7 שקל. אז ניסיתי לחשוב וזה בעצם למה פתחתי את האשכול, להיתקע בפקק במשך קרוב לשעה לא עולה יותר מ- 7שקל? זאת אומרת דלק,שחיקת ברקסים. אשמח לתגובתכם.
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
רציתי לשמוע את דעתכם על הנושא, והאם קרה מקרה דומה לאדם נוסף. מתוך נסיון אישי, אדם שנוסע במנהרות הכרמל ועובר באזור המנויים (רכב חברה וחשב שיש לו מנוי) ובמקום לשלם 7 שקלים או סכום דומה, מקבל קנס של 100-300 שקל לנסיעה. האם דבר זה הגיוני? איך יכול להיות שמנהרות הכרמל מאפשרות לרכב ללא מנוי לעבור באזור המנויים, ואחכ לשלוח קנס? למה מלכתחילה אם אין מנוי לרכב מסוים, הרכב הזה לא יעבור? נטו כסף? קרה למישהו? מה עשיתם?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ביום שישי הייתה לי תאונה בה הרכב הלך טוטלוסט. הרכב במוסך והשמאי של הביטוח אמר להעביר את המפתחות של הרכב למוסך. האם זהו התהליך הראוי ואין אני אמור לפעול בהמשך? תודה
הודעה אחרונה מאת elians, -
- 0 תגובות
- 593 צפיות
שלום חברים, לפני כשנה ראיתי ברכב אחד שחיברו לו משדר מיוחד לצופר של האזקה. כאשר האזקה פעולת יש מחזיק מפתחות קטן שגם מצפצף. לא מדובר פה בביפר אלה תוספת (קומבינה) לאזקה רגילה וכפי שהיבנתי לא עולה הרבה כסף. ניסיתי לחפש באיביי אך אין לי מושג מה לרשום מישהו מכיר פגש את הדבר הזה? איפו ניתן להזמין?
הודעה אחרונה מאת x-Anton-X, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, ראיתי היום פורש קאיין (מהדגמים הישנים יחסית, מעריך ש2005-6) עם לוחית רישוי בצבע לבן שמתחילה באות F ואז מספר. לא שמתי לב כמה ספרות אחרי האות F, נדמה לי 7 אבל מה המשמעות של הלוחית הזו? אף פעם לא ראיתי כזה דבר
הודעה אחרונה מאת tomerm, -
-
קצת מצחיק לחשוב על זה, אבל שלושת רכבי הסטיישן המשפחתיים המובילים בישראל הם בכלל לא רכבי סטיישן. לפחות לא לפי היבואנים... סקודה אוקטביה סטיישן היא בכלל אוקטביה ספייס, טויוטה אוריס סטיישן היא בכלל אוריס TS (איפה היא ואיפה היאריס TS) וקיה סיד סטיישן? היא בכלל Sportwagen. הס מלהזכיר את המילה סטיישן, אי אפשר לשווק את זה בישראל. לקחנו ביחד עם ידיעות אחרונות את שלושת רכבי הסטיישן המובילים למבחן השוואתי. מראש אנחנו מתנצלים, אין מנצחת ברורה. כולן טובות, השאלה היא מי מספקת את החבילה השלמה ביותר וכאן, כנראה, שיש הפתעה. מבחן השוואתי - סקודה אוקטביה סטיישן מול קיה סיד סטיישן ומול טויוטה אוריס סטיישן
הודעה אחרונה מאת FaStman, -
מרצדס SLK55 2009,אאודי A3 1.8 09, שירוקו 1.4 2010- מחירים אמיתיים של רכבי יוקרה יד 2 1 2
מאת מוטורקאר-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מחירים אמיתיים של רכבי יוקרה יד 2- אוקטובר 2014 כמדי חודש, אנו בלוח מוטורקאר רכבי יוקרה מציגים מס' עסקאות אחרונות בשוק היד שנייה, כדי לתת נתונים אמיתיים של מחירי המכירה של רכבים. כידוע לכולם, מחירון לוי יצחק לא תמיד מייצג את השוק, ישנם רכבי ספורט שנמכרו בכמויות קטנות עם ביקוש גבוה, שמחיר המחירון איננו רלוונטי עבורם, מצד שני, ישנם רכבים שמחיר המחירון שלהם אינו קשור למציאות, ולכן הרכב נמכר מתחת לו. בסקירה נתאר את דגם הרכב כולל נתוני הרכב ומקוריות הרכב(קנייה בארץ/יבוא אישי), מחיר המכירה לעומת מחירון משוקלל לוי יצחק(ללא התייחסות להפחתה עקב יבוא אישי) ואת זמן המכירה. מרצדס SLK55AMG מודל 2009 נתוני הרכב: מנוע 5.4 ליטר V8 עם 360 כ"ס ומומנט של 52 קג"מ ב-4000 סל"ד. …
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מבין המכוניות שנבחנו במבחן הריסוק של הארגון האמריקאי IIHS, שבוחן פגיעה בפינה הקדמית של הרכב, שברולט ספארק הוא הרכב היחיד שקיבל ציון "קביל". את הציון הגרוע ביותר קיבלו הונדה פיט/ג'אז ופיאט 500. הרכבים שנבחנו הם:Chevrolet Spark, Mazda2, Kia Rio, Toyota Yaris, 2014 Ford Fiesta, 2014 Mitsubishi Mirage, Nissan Versa, Toyota Prius C, Hyundai Accent, Fiat 500 and Honda Fit מקור: http://www.autonews.com/article/20140122/OEM11/140129973/chevy-spark-only-tiny-car-to-get-acceptable-rating-in-new-iihs-crash#axzz2rJq4fAZn משום מה, במקרה (או שלא..), תמיד המכוניות הבטוחות במבחני הריסוק האמריקאיים הם.. אמריקאיות (ע"ע טסלה S).
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 4 תגובות
- 965 צפיות
כשיוצאים מבנימינה מכיוון הקניון לכיוון כביש 4 , ימינה לכיוון זכרון וחיפה ושמאלה לכיוון חדרה ישנו רמזור ישר ושמאלה. הרמזור הזה הוא הרמזור הכי מהיר שראיתי בחיים שלי שזה פשוט מעצבן. הרמזור נהיה ירוק ואוטומטית הוא מהבהב ונגמר, מה שאומר שבלחץ מספיקה מכונית אחת. האמת שאני זוכר את זה כבר לפני הרבה שנים וראיתי כבר רמזורים קצרים אבל זה הרמזור הכי מציק, קצר שראיתי אי פעם. מישהו יודע מה הסיבה אם יש סיבה בכלל ??
- 0 תגובות
- 895 צפיות
שלום לכולם, לצערי עקב חוסר ריכוז על הבוקר, נשברה לי הבקלית האחורית בסיאט. מי שמכיר את הדגם(סטיישן) הוא מורכב משני חלקים(חיצוני ופנימי). החלק החיצוני נשבר וכנראה זה בא קומפלט. אני מתאר לעצמי שפה בארץ, יעלה לי ביוקר הסיפור ולכן חיפשתי לקנות מחו"ל. מצאתי את זה: http://www.ebay.com/itm/SEAT-Ibiza-ST-Wagon-2010-Outer-Tail-Light-Rear-Lamp-RIGHT-RH-/151401525613?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3ASeat%7CModel%3AIbiza&vxp=mtr&hash=item23403bf16d אבל התמונה לא ממש ברורה למרות שתיאור החלק נראה לי מצאים בדיוק. האם אני בכיוון? אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת shraga007, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
דרגו לי בבקשה מהקטנות לגדולות את יבואניות הרכב הבאות : יוניון מוטורס (טויוטה - לקסוס) קרסו ( רנו / ניסאן - אינפיניטי ) מאיר (הונדה / וולוו ) טלקאר (קיה / סאניונג) כלמוביל (יונדאי / מיצובישי / מרצדס / סמארט) סמל''ת (פיאט / אלפא רומיאו / לנצ'יה / אבארט) UMI (שברולט /ביואיק / איסוזו / קאדילק) מכשירי תנועה (סוזוקי / פורשה / קרייזלר / דודג' ראם / JEEP ) דלק מוטורס ( מאזדה /פורד / BMW / MINI)
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 703 צפיות
שלום,ברשותי מיצובישי לנסר ספורט מודל 2009 רציתי עזרה ורעיונות ממכם בעיצוב של האוטו מה עוד אפשר להוסיף ולשפר מבחינת שהרכב יהיה יותר יפה תודה לעוזרים. https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...ac619773e71367 https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...3b&oe=54F1A8B4 https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...e8&oe=54DFA389
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 50.8 אלף צפיות
אם כן, אשמח להעתק שלה, או לינק אליה- גיגול לא עזר הרבה משום מה בקטע. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת sefi950, -
לחבר יש פיקנטו 2011 אוטומט, בטיפול התקופתי שביצע החודש ביקשו ממנו במוסך להגיע עם רבע מיכל דלק. החבר אמר להם שבדיוק תידלק, אמרו לו שיגיע ביום אחר כי חבל שישפך דלק. הוא שאל מה הקשר בין מיכל הדלק לטיפול התקופתי ולא קיבל הסבר. כשהגיע לרבע מיכל יצר קשר עם המוסך, ענתה נציגה אחרת, כשניסה להסביר לה מדוע הוא מספר לה כמה דלק יש לו במיכל, היא אמרה לו "אהה, ריקול". הוא כמובן לא קיבל שום פניה על כך בדואר או בטלפון ולכן היה מופתע. לטענתו מאז ביצוע הריקול (שאין לו מושג מה החליפו בו) צריכת הדלק שלו השתפרה. לתשומת לב בעלי הפיקנטו בפורום.
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 733 צפיות
http://taxes.gov.il/About/Documents/DochotVaadot/מיסוי%20ונתונים%20נבחרים%20על%20ענף%20הרכב%20לשנת%202013.pdfתהנו
הודעה אחרונה מאת foo_bar, -
שלום לכולם. אני קניתי רנו מגאן 2014, עם מולטימדיה, וגיליתי אחרי זמן מה שהמולטימדיה שהם מתקינים בארץ (וטוענים שהיא מקורית מהיצרן) היא אפילו לא קרובה ללהיות מה שרנו מציעים בחו"ל! גיליתי שהמסך מגע בכלל לא קשור לרדיו, ויש איזה כבל שמחובר לאאוקס (וטופס את היציאה של האאוקס) ואין לי שליטה מההגה על המסך מגע וכו'... בקיצור הם עשו את המסך מגע כיחידה נפרדת שלא קשורה ליחידת הרדיו המקורית ומחוברת אליו אך ורק בעזרת הכבל אאוקס. בכל מקרה אני ועוד חבר שקנה את אותו הדגם עם "מולטימדיה" הגשנו טביעה נגד חברת רנו על זה שהם עבדו עלינו בנוגע למולטימדיה (שעולה 5000₪ דרך אגב). אנחנו מחפשים עוד אנשים שיש להם רנו מגאן, מגאן אסטייט, או פלואנס, שקנו את הרכב עם מולטימדיה ויש להם את אותה הב…
הודעה אחרונה מאת מרמורק, -
הבנתי שבינואר המס אמור לעלות. אמרו בערך בכמה הוא יעלה?
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום, השנה יצא לי כבר לנסוע בגשם הראשון שהיה מבול, ואחת הבעיות שלא מצאתי לה פתרון הוא שנאספות טיפות של גשם על החלונות הצדדים ועל המראות הצדדיות עצמם וכך יוצא שאני בקושי רואה משהו במראות האלה וזה ממש מסוכן, האם לדעתכם מפשיר אדים שקיים אצלי במראות "יעלים" את הטיפות ? פעם קראתי פה איפהשהו אבל לא מצאתי עכשיו, שיש חומר שמורחים על זכוכית ואז המים לא נדבקים ומיד מחלקים למטה ובעצם אם למרוח את זה על השמשה הקידמית אפילו אין צורך להפעיל וישרים אבל יותר מעניין אותי החלנות צד והמראות עצמם, הוישרים לא מפריע לי, מישהו יודע על איזה חומר מדובר ?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לקראת הגשמים שכבר פה, בשעות הערב שיהיה אפשר להתעסק ולעבוד על הרכב. רצוי מפלס ריק מהתנועה ורכבים. נגיד קומה אחרונה ריקה. עם משטח טוב. אשמח לשמוע מההיכרויות שלכם את תל אביב. בברכה
הודעה אחרונה מאת sciPoPo, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 750 צפיות
הודעה אחרונה מאת נירל, -
- 1 תגובות
- 884 צפיות
הבעיה היא שההילוך עובר רק ב25-30 קמ"ש וכשהוא עובר ישנה קפיצה קטנה כזאת ואז נסיעה חלקה, מישהו יודע אולי להגיד מה הבעיה? אני לא רוצה שזה יחמיר פשוט לטפל כל עוד שזה "טרי", מדובר בפורד פוקוס 2007 אוטומטית.
הודעה אחרונה מאת arieltan6370, -
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום, סיפור המעשה הוא כדלהלן: בבעלותי אלפא מיטו שנת 2010 שרכשתי בינואר השנה כאשר הרכב היה עדיין באחריות היבואן עד מרץ, יצוין שבזמן הרכישה הרכב היה עם 10,000 ק"מ על הספידומטר, זמן קצר לאחר הרכישה שמתי לב שיש קושי בשילוב ההילוכים ראשון שני ושלישי, פניתי למוסך היבואן ולאחר השתלשלות אירועים ארוכה ומספר ביקורים במוסך שבמהלכם הוחלפו בתחילה הכבלים בין ידית ההילוכים לגיר ולאחר מכן, כשהבעיה לא נפתרה, שופץ הגיר והוחלפו סינכרונים לפני כחודש וחצי, היה נדמה שהבעיה נפתרה, אך הגיר חזר לסורו באופן חלקי, והילוך שני ושלישי משתלבים עם קושי מסוים וחריקה כשהרכב קר, ולאחר מכן, לאחר נסיעה קצרה נותר קושי בשילוב הילוך שני. היום בבוקר הגעתי שוב למוסך היבואן ע"מ לאבחן את הבעיה, …
הודעה אחרונה מאת syaron24,