Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנתיב המהיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^

+500

מי שמשתמש ככה בנתיב המהיר, בעצם נהנה מכל הדבר הזה.

לפעמים אשתי צריכה לנסוע לסניף העבודה שלה שנמצא בי-ם. מחניון הנתיב המהיר יוצא קו 100 של אגד, שמביא אותה בדיוק לאן שצריכה בעיה"ק, במקום להסחב בפקקים לי-ם וגם בתוך העיר.

אז בימים כאלו אנחנו יוצאים יחדיו, מחנים בחניון (בחינם, להזכירכם) שותים קפה+מאפה ב"ג'ו" והיא עולה על האוטובוס. אני בינתיים, עולה על ההסעה החינמית לכיוון ר"ג (עובד באזור הבורסה).

ככה שיש רבים שזה מתאים להם, ולראיה כמות המכוניות החונות שם (ושמעתי שהם הולכים להוסיף עוד קומה שניה לחניון).

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מצליח להבין,

יש את החניון של הנתיב המהיר, הוא לא עולה כסף? התחבורה הציבורית שם כן?

חשבתי שגם אם אתה מחנה אתה משלם כאילו נסעת בנתיב, אנא עזרו לי להבין.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

יש את הנתיב המהיר עצמו שהוא בתשלום (למעט נדמה לי אוטובוסים, אולי בכלל תחבורה ציבורית, לא בטוח).

יש את החניון של הנתיב המהיר בתחילת הנתיב ליד נתב"ג, אתה יכול להחנות שם (נדמה לי שבחינם) ומשם יש שאטלים (שם יפה לאוטובוסים או מיניבוסים) לכיוון עזריאלי והבורסה, נדמה לי שהם גם בחינם.

חוץ מזה כנראה שיש את הקו 100 הזה (שאני מניח שהוא לא בחינם) לכיוון ירושלים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לסיכום:

החניון בחינם.

השאטלים בחינם (שני מסלולים- איזור הבורסה בר"ג ואיזור הקריה בת"א).

קו 100 של אגד לי-ם בכסף כמובן (קו כמעט ישיר, מינימום עצירות).

והנסיעה בנתיב המהיר עצמו לרכבים פרטיים בכסף, שהתעריף שלו משתנה לפי שעות העומס.

אני אתן לכם דוגמא למישהו שמרוויח מהסידור הזה; בחור שאני מכיר עובד לא רחוק מהבימה (השאטל התל-אביבי עוצר ליד הסינמטק, זה חמש דקות הליכה משם), והוא גר במודיעין. במקום להזדחל בפקקים לתל אביב כל בוקר, שלא לדבר על תשלום בחניון הבימה, הבחור נוסע לחניון הנתיב המהיר, ותופס שאטל לעבודה. חסך גם זמן וגם כסף. ויש הרבה כאלה (נתתי את הדוגמא שלי למעלה).

אפילו בכיוון ההפוך זה משתלם; נניח ואתה גר בחולון וצריך להגיע לי-ם, במקום לעמוד בפקקים של שער וגיא וכיו"ב, אתה מחנה בחינם בחניון הנתיב המהיר ולוקח את קו 100, שאאל"ט עולה 26 ש"ח לכיוון, שזו בדיחה.

פורסם

עולה בסביבות ה 17 ש"ח לכיוון ככל הידוע לי. יחד עם זאת צריך לזכור ששפירים ממוקם די באמצע שום מקום ורחוק למדי מכל נקודת יישוב, לפחות כמה קילומטרים טובים של נסיעה וצריך להוסיף את זה לעלות הנסיעה הכוללת.

בנוסף שעות הפעילות של החניון מוגבלות ומי שנשאר לעבוד עד מאוחר או בלת"מ מוצא עצמו תקוע (ולזכרונ יש גם עניין של תשלום על חנייה בלילה או איחור).

טיתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש גם את העניין של פול.

אפשר לנסוע בנתיב בחינם, עם מספר אנשים ברכב. לפעמים צריך 4 ולפעמים מספיק 3.

צריך לעבור באשנב ולקבל אישור.

יש אנשים שמחפשים טרמפיסטים, בתחנות האוטובוס, כדי לנסוע בחינם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני רוצה להבין משהו - רשום שם "לרישום או פטור X" (כאשר X מייצג מספר כלשהו, לרוב 3/4).

אם אני נניח נהג + 3 נוסעים ובשלט רשום "פטור 4", זה אומר שאני יכול לנסוע בנתיב בחינם?

ורישום - זה חד פעמי או כל פעם מחדש?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כשרשום 3+ זה נהג +2, וכרשום 4 זה נהג + 3. כל פעם שאתה עם מספיק אנשים ורוצה לנסוע בחינם, אתה צריך להיכנס לאיזור החניון ולעבור עם הרכב בעמדה שמיועדת לכך.

והשלט של הרישום מדובר על לשלם אם אתה לא מנוי. בשביל שלא תצתרך לעבור שם בשביל לשלם כל פעם על הנסיעה אתה צריך להירשם באתר. (או שמדובר על משהו אחר)

עריכה אחרונה על ידי EyeKey
פורסם

בדיוק כמו שכתבו מעליי.

בתקופה של התואר שלי (למדתי במכללה למנהל ועבדתי/שירתתי ליד עזריאלי או הבורסה) הייתי יוצא מבית שמש ושם את האוטו בחניון הנתיב המהיר (חינם), נוסע בהסעה (חינם) לעבודה, חוזר בצהריים שוב בהסעה (עדיין חינם) ומגיע לראשון תוך כמה דקות. נראה לי שזה מייצג בדיוק את הנסיעות שבשבילן הנתיב נועד.

בעיה אחת היא שהשאטלים עובדים עד 11

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אי אפשר לבקש הכל

לפחות כל העסק מתקתק בחינם

אני בין התומכים הגדולים בפרויקט! אני רק מציין שלא הכל מושלם ולמרות שאני מאוד נהנה מהשירות הזה יש לו גם חסרונות

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
יש אנשים ש-35 דקות שהם לא בעבודה עולות להם הרבה מעל שבעה שקלים.

וכמו כל תכנון דפוק, לקראת הסיום של הנתיב המהיר מי האידיוט שצמצם את הכביש המקביל לשני נתיבים?

זה אחד הדברים הכי מקוממים.

https://www.fastlane.co.il/FAQ.aspx

[TABLE=width: 787]

[TR]

[TD]האם זה נכון שנתיב הופקע מכביש 1 לצורך סלילת הנתיב המהיר?[TABLE=width: 762]

[TR]

[TD]

לחלוטין לא נכון. הנתיב המהיר נסלל בנוסף לשלשה נתיבי כביש 1 ולא על חשבון שום מסלול

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פשוט שקר גס. הסיבה לשקר?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4011044,00.html

הפקעת נתיב לצורך נתיב אגרה טעונה אישור שהם לא קיבלו.

הם רק עשו "שינוי מתווה" קטן בכביש. אז אפשר להעלים עין ולתקוע את הנהגים שלא משלמים בפקק.

• תוכן חדש...