Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעולה. השלב הבא - לאפשר לנהגי מוניות להשתמש ברכבים חשמליים/היברידיים-בנזין בלבד, העברת אוטובוסים ורכבי הסעות להנעה בגז (קיים כבר במזרח אירופה) ואולי יום אחד - איסור גורף על שימוש ברכבי דיזל, למעט משאיות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רגע, בגלל זיהום אסור דיזל ישן? וג'יפ חדש ענק שיחנה על מדרכה ובעל דרגת זיהום 56 מותר? אהה נכון, זה מביא מיסים למדינה.

הוא גם מבזבז פי כמה יותר דלק (משמע יותר מסים), גם חונה על המדרכה (ולכן מפריש 250 או 500 שקל לקופת המדינה או העירייה) וגם בדרגת זיהום 56 משמע כשקנו את הרכב הזה שלשלו עוד איזה 17K "מס זיהום אוויר" לקופת המדינה.

אני לא חושב שזה ניתן לאכיפה אבל הנה עוד גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה. לפקידים מהמשרד להגנת איכות הסביבה שהמציאו את הגזירה הזו כנראה יש רכב חדש מהעבודה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4587875,00.html

מה לגבי האוטובוסים הישנים של דן שמסתובבים להם בת"א ומוציאים עשן שחור עד כדי כך שאתה בטוח שתכף לוציפר מופיע במרכז העשן?

אגב בנוגע לכתבה עצמה:

לדברי בכיר במשרד להגנת הסביבה, "רוב הזיהום נובע מכלי הרכב הישנים..."

זה מש"ל, לי זכורים דווקא נתונים אחרים, לפיהם התעשייה גורמת לרוב הזיהום, אני גם חושב שראיתי את הנתונים באיזה גיליון של "אוטו"

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
באירופה זה כבר נהוג מזמן בכמה ערים אאל"ט.

אם הייתה לנו תחבורה ציבורית ומחירי רכב כמו באירופה, הייתי שמח לאמץ את זה. אבל בארץ תחבורה ציבורית כמו בבוליביה, לכן אם ישימו מגבלות האלו, לא ישפרו תחבורה ציבורית ומצב הציבור יהיה אפילו יותר גרוע.

מהגבלות האלו יש רק תועלת אחת והיא כספי המיסים מקניית רכב חדש.

מה שצריך לעשות זה ליישם תחבורה ציבורית אמיתית עם רכבות קלות בכל עיר, בכל כניסה לעיר לשים חניוני ענק ואנשים ישמחו להשתמש בתחבורה ציבורית שחייבת להיות חשמלית בלבד.

מעולה. השלב הבא - לאפשר לנהגי מוניות להשתמש ברכבים חשמליים/היברידיים-בנזין בלבד, העברת אוטובוסים ורכבי הסעות להנעה בגז (קיים כבר במזרח אירופה) ואולי יום אחד - איסור גורף על שימוש ברכבי דיזל, למעט משאיות.

גם היברידי וחשמלי מזהם. בערים גדולות אנחנו צריכים ריקשות 8)

דווקא למשאיות אתה רוצה לאפשר? הזיהום שיוצא מכל משאית זה כמו מ20 רכבים - ענני עשן ופיח, ריח שאי אפשר לנשום. צריך בערים משאיות חשמליות.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

אני נפעם בכל פעם שאני נוסע מאחורי אוטובוס הנושא בגאון סמל "יורו 5" ופולט ענני עשן שחור.

ההגבלות על כניסת רכב למרכזי הערים מקובלות בערים גדולות באירופה - ומדובר על כל סוגי הרכב. בגרמניה, למשל, כל רכב נושא בחלון מדבקה עגולה בצבע המצביע על דרגת הזיהום שלו, ובהתאם לכך על האיסורים להכנס למקומות מסויימים. בהחלט אפשר לאכוף כניסת רכב לאזורים שאינם מתאימים לדרגת הזיהום שלהם, ואפילו בקלות: קנס החניה יקבע לא רק לפי מאפייני עבירת החניה עצמה, אלא שרכב שיחנה במקום בו אסור לו לשהות משיקולי זיהו יזכה לקנס וגדל. גבה הקנס לא יהיה תלוי בפקח אלא בזיהוי הרכב לפי מספר הרישוי, מה שיצמצם את האפשרות לעסקי קופים.

כיון שהתקנה המוצעת נוגעת רק לרכב ציבורי תהיה בעיה הרבה יותר קשה לאכיפה - איזה פקח ירצה להתעמת עם נהג מונית, וכיצד תנהג העיריה מול גוף חזק כאגד?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דווקא למשאיות אתה רוצה לאפשר? הזיהום שיוצא מכל משאית זה כמו מ20 רכבים - ענני עשן ופיח, ריח שאי אפשר לנשום. צריך בערים משאיות חשמליות.

האמת שיש בזה משהו מאוד מאוד נכון, הרי הסיבה לשימוש בדיזל במשאיות זה המומנט הגבוה בסל"ד נמוך, ואחד ממאפייני המנוע החשמלי זה מקסימום מומנט לכל טווח הסל"ד.

גם בעיית מקום לסוללות אין כי במשאית יש יותר מקום, השאלה היחידה זה מה יהיה משקל מערכת ההנעה כולל סוללות מספקות לעומת מערכת הנעת דיזל מקבילה כולל הדלק?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בקליפורניה כבר עובדים אוטובוסים חשמליים 24/7, יש להם פטנט טעינה מאוד חכם ומהיר. לרכב חשמלי יש יתרון אדיר, הוא דורש הרבה פחות תחזוקה מרכב עם מנוע בעירה פנימית, לא צריך גיר, החלפות שמן וכד' - רק להחליף רפידות בלמים, אבל בלימת מנוע כל כך חזקה שאפילו הרפידות חיות הרבה מאוד זמן.

הנה סירטון על זה:

לאוטובוס יש אפילו גיר שני הילוכים לאפקטיביות גדולה יותר.

איזה כיף זה לנסוע באוטובוס שקט לחלוטין!

משאית חשמלית זה לא חדש ואפשר ליישם את זה. כבר קיימות משאיות חשמליות. כל מה שצריך זה טעינה מהירה וחכמה.

ובקשר למוניות, כבר יש רכבים חשמליים עם טווח גדול וזה טסלה. רק צריך ליבא ארצה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה בדיוק תתרום התקנה הזאת?

מנוע חדש בנזין בנפ"ח 4200 יזהם פחות ממנוע של סובארו לאונה 1600?

מי השטוטניק האחראי שיושב מאחורי כל התקנות הלא הגיוניות וסבירות בעליל האלו?

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
בקליפורניה כבר עובדים אוטובוסים חשמליים 24/7, יש להם פטנט טעינה מאוד חכם ומהיר. לרכב חשמלי יש יתרון אדיר, הוא דורש הרבה פחות תחזוקה מרכב עם מנוע בעירה פנימית, לא צריך גיר, החלפות שמן וכד' - רק להחליף רפידות בלמים, אבל בלימת מנוע כל כך חזקה שאפילו הרפידות חיות הרבה מאוד זמן.

הנה סירטון על זה:

לאוטובוס יש אפילו גיר שני הילוכים לאפקטיביות גדולה יותר.

איזה כיף זה לנסוע באוטובוס שקט לחלוטין!

משאית חשמלית זה לא חדש ואפשר ליישם את זה. כבר קיימות משאיות חשמליות. כל מה שצריך זה טעינה מהירה וחכמה.

ובקשר למוניות, כבר יש רכבים חשמליים עם טווח גדול וזה טסלה. רק צריך ליבא ארצה.

ברורים לי היתרונות, השאלה היא לגבי משאית חשמלית מול גירסת הדיזל שלה, מה הבדלי המשקל, או נשאל בבוטות - כמה משקל מטען מותר בדיזל וכמה בחשמלית?

במדינה שבה עומס על משאיות שהוא 25% מעל המותר זה סטנדרט ברור שמשקל המטען המותר יקבע לכאן או לכאן.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

לא ברורה לי הכותרת הזו "יש לכם רכב ישן? הכניסה למרכז תל אביב תאסר"

כאשר בגוף הכתבה נכתב שזה מתיחס לכל מרכזי הערים, ובשלב הראשון יחול גם על ירושלים.

לגופו של עניין:

לגמרי בעד השלב הראשון - מתנגד נחרצות לשלב השני.

שוב אותה בדיחה של הממשלה - ניישר קו עם חובות האזרחים באירופה, אבל לא ניתן להם חצי ממה שמקבלים שם.

הבדיחה היא כמובן עלינו.

עריכה אחרונה על ידי Asaf-R

.We apologise for the inconvenience

פורסם

הרעיון מאוד אירופי, היישום ממש לא. במקום לבחון כמה רכב מזהם בטסט ובהתאם לאפשר או לא לאפשר לו להכנס למרכז הערים התקבלה החלטה שרירותית לפי שנת ייצור הרכב. מפתיע אותי שאף אחד לא שם לב לפאנץ' ליין שיאפשר לכל רכב להכנס למרכזי הערים ככל ויותקן בו מסנן חלקיקים. מי יבדוק שמסנן החלקיקים עושה את עבודתו הינה שאלה טובה מאוד. אני גם סמוך ובטוח שאף אחד לא יתקין אותו, יקבל את האישור ומיד יעביר לחברו וחוזר חלילה. ברור גם שמשאית מודל 87' שמותקן בה מסנן חלקיקים תזהאם ה-ר-ב-ה פחות ממונית קיה ריו מודל 2009 או מקנגו 2002 של השיפוצניק. כמובן שאין כל סיכוי שבעולם שמי שייבא את מסנני החלקיקים שיקנו את כרטיסי הכניסה למרכזי הערים הינו אותו אחד שייבא בזמנו את האפודים הזוהרים התקניים ולפני כן את מחזירי האור שהודבקו על הפגושים בשנות השמונים והתשעים...

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

שי - יופי של תאוריות קונספירציה.

שאלה לי אליך: אתה חושד שבגרמניה, בבלגיה ובפינלנד עשו עסקה עם איזה מקורב כדי שירויח מיבוא אפודים זוהרים? אני שואל, כיון שהדרישה לאפוס זוהר מיושמת בכל אירופה עוד הרבה לפני שנקבעה כאן. וקשה לי להאמין שמישהו מרויח סכומים משמעותיים מאפודים שנמכרים תמורת 10-20 ש"ח, אחרי עלויות ייצור, משלוח והפצה.

כפעי שכבר כתבתי - גם נושא הגבלת הכניסה של רכב מזהם מקובלת מאד בערים גדולות בגרמניה. כיון שזהום מכלי רכב הוא מרכיב עיקרי בזהום במרכזי ערים הגיוני לטפל בו גם בארץ, ונותר רק להגדיר את הכללים.

לאור העובדה שהאפוד הזוהר היה ציוד חובה ברכב במרבית אירופה לפני שהגיע לישראל נראה לי שמחפשי תאוריות הקונספירציה מגזימים בצורה פראית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עוד מעט תהיה חומה סביב ת"א.

יופי, שיישארו שם עם עצמם. זאת עיר שבאמת לא יהיה חבל לתת לפלסטינים (מתישהו זה יקרה).

אין באמת סיבה להיכנס לעיר המגעילה הזאת :evil:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

וואו, כמה שנאה.. קח בחשבון שאם תיתן אותה לבלסטינאים, לא יהיה חור בישראל שלא יחטוף צינורות מעופפים, אבל זה כבר נושא לשרשור אחר לגמרי.

• תוכן חדש...