רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בעקבות דיון עם חברים - יש את הסוג של המחסומים שבהם בודקים כל אדם (או כל אדם שני) עם ינשופון (או משהו אחר שנושפים אליו ובודק את רמת האלכוהול, לא זוכר בדיוק) ללא קשר להאם התעורר חשד שהוא שיכור. האם הם מוצבים רק בלילות\ערבים או גם בצהריים? לא מדבר על עצירת רכב כשמתעורר חשד שהנהג שיכור אלא למחסומים שהודרכו כמו שתיארתי. תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נתקלנו בבעיה לאחרונה: מרבית המשאבות בתחנות דלק של חברת דלק הינן בשרות עצמי. האם יש מידע במקום כלשהו על קיום מסלול שרות מלא בתחנת דלק מסויימת?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מצאתי בפייסבוק, זה אמיתי ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 670 צפיות
אני יודע שיש נושא ענק אבל זה אבל בכל אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי בעקבות תאונה שקרתה לי היום (רכב נכנס בי) אני שוקל לקנות מצלמה שתצלם את מה שקורה מקדימה אין לי צורך באיכות מטורפת (720 מספיק) ואם יש משהו לא יקר (עד 200 ש"ח) עריכת הנהלה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?440339-%D7%9E%D7%94-%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%91%D7%AA%D7%97%D7%95%D7%9D-%D7%94-CAR-DVR-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%94-%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%94-DOD-LS430W
הודעה אחרונה מאת maor848, -
- 2 תגובות
- 547 צפיות
שלום לכולם. אני גר באיזור חיפה.(דרום חיפה) בירשותי פיגו 206 שנת 2001 צבע ירוק. היום שמתי לב שעף לי חתיכת פלסטיק מעל המראה הייכן אוכל לחפש חתיכה כזו באותו הצבע ומה מחיר משוער לחתיכה כזו? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
שלום רב למנהלי הפורום וחבריו. אני חדש בפורום ואני מתרשם מאוד מפורום רחב מאוד שנותן מענה מקצועי ומכובד לכולם. יישר כוח. לשאלתי: ברשותי קיה פיקנטו 1250 אוטומטי מודל 2012 רכשתי את הרכב מטעמי חיסכון בדלק וגם בגלל האיבזור הגבוה של הרכב. הגדרת היצרן לרכב זה (אוטמטי)לגבי תצרוכת דלק היא 1 ליטר ל16 ק"מ בפועל ,משתי מדידות ידניות שערכתי הרכב עושה 1 ליטר ל 10 ק"מ ידוע לי שתמיד הגדרת היצרן לא קובעת מכיוון שהוא בודק את הרכב בתנאי מעבדה סטריליים ומומלץ להוריד כ 20 אחוז מהגדרת היצרן, אך עדיין צריכת הדלק של הרכב גבוהה מאוד בהתחשב שהוא יצא מהחברה חדש במרץ 2012 עד היום הרכב עבר 4000 ק"מ. האם מישהו מהמומחים יכול לתת הסברים? האם ה…
הודעה אחרונה מאת JFK, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מסתבר שזה לא היה בטעות, אלא תרגיל הונאה לחברת הביטוח, הנהג ששילם מיליון דולר עבור הרכב, ביטח אותו ב 2 מיליון, לרוע מזלו, נהג שחלף במקביל צילם את התאונה, והזים את טענתו בדבר שקנאי מניך טוס שהסט את תשומת ליבו. העונש המירבי כמיטב המסורת האמריקאית על פשעי הונאה מגיע ל 20 שנות מאסר. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000967583&obref=obnetwork
הודעה אחרונה מאת v.michael, -
-
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי שברולט מאליבו 2008 מנוע 3.5 דגם LT הגעתי למהירות 170 טור 4 - 3.5 . והרכב לא נתן יותר . ברגע שהגעתי למהירות 170 הרכב נתן מכה חלשה בלי בלימה של הרכב . ורק אני ( הנהג ) הרגיש . וכמו שהבנתי יש לרכב 4 הילוכים בגיר . ההילוך הראשון מאוד חזק מפיק 80 קמ"ש לפי ההיגיון זה כמו להגיע ל 200 בכיף יש סיבה מיוחדת שזה ככה ? יכול להיות שיש הגבלה במנוע ? מקווה שהייתי מספיק ברור. אשמח לעזרה ומה לעשות בנידון ואם יש דרך לשנות את זה .
הודעה אחרונה מאת David001, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
למישהו יצא להזמין מאיביי כיסוי לרכב שבאמת עמיד במים? אחד שהחלק הפנימי שלו עשוי מבד שמונע שריטות. כיסוי דומה ל-undercover שנמכר בארץ רק לא ב-600 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת niko73, -
שלום לכולם, מתארגנת מחאה כבר זמן רב שמתגבשת בקבוצת הפייסבוק "גם לי שר התחבורה חייב כסף". יוצאים מחניון הסינמה סיטי בראשון לציון מחר, יום שישי ה 7.11 בשעה 13:00 ונוסעים בשיירה לביתו של שר התחבורה בכפר אחים. זו מחאה ראשונה שבה מצביעים ברגליים (בגלגלים) למען מחירי רכבים שפויים. כולם מוזמנים לבוא ולעזור במאבק, כל רכב משמעותי! לפרטים נוספים: https://www.facebook.com/KatzOwesMeMoney בברכה,
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 1 תגובות
- 662 צפיות
שלום... רציתי לשאול שאלה,קניתי גולף 5 שנת 2005. השאלה שלי היא מה זה ASR והאם זה כמו ה - ESP האם הוא פועל בזמן פנייה כשהכביש רטוב ? והאם הוא מייצב את הרכב ? תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
מאזדה 2 2015 1 2
מאת עידו12345-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יש מישהו שיכול לתת טיפה מידע על המחיר הצפוי בארץ?
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום! הרכב שלי הוגדר כאובדן להלכה ואני מוכר אותו עכשיו. יש משהו מיוחד שאני צריך להזכיר בזכרון הדברים? משפט בסגנון "לקונה ידוע כי בתאריך ... ארעה תאונה ... במהלכה הרכב נפגע ב... מצב הרכב הוכרז "אובדן להלכה" והוא נמכר כאשר עלות תיקון הנזקים נקבע ע"י שמע על סך XX אחוזים מערך הרכב" זה מספיק?
הודעה אחרונה מאת איילצבי, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, לאחר ביקור בסוכנות סוזקי, שלא רצו לשריין לי רכב(קרוסאובר 1.6 2X4 אוטמט) לינואר, בטענה שיכול להיות שיעלו המחירים בגלל המיסוי החדש. אשמח להבהרה ממי שיודע/יכול להעריך מה יהיו השינויים במיסוי על כלל הקטגוריה ובפרט הרכב הנ"ל שכרגע בקבוצה 3. האם לדעתכם המחיר ישתנה מ119(וגם בשאר הקטגורייה, משפחתיות וכו)? נ.ב. במסגרת ימי המחירות עד מחר, הציעו לי הנחה של 1500 שח אם אסכים לקבל את הרכב החודש, לא מוכנים לשמוע על פתיחת הזמנה לינואר במחיר מלא, לדעתכם משתלם? יש סיבה לא לחכות לינואר? הרכב לא דחוף לי. עריכה: השרשור הזה נוטה לכיוון יעוץ ברכישה, מצטער אם לא פתחתי במקום הנכון.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 14 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
והאם ניתן להתקין מערכת אפטר מרקט של פיוניר לפולו tsi 2011 ?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 0 תגובות
- 942 צפיות
The video starts a bit slow due to some of the slow drivers, and I say drivers and not cars because you'll notice the Ferrari 458 is one of these. the driver won't let us pass for 3 laps, that what happens when your ego is far greater than your driving skills. After 5 min of so of the movie, you'll notice the pace is picking up
הודעה אחרונה מאת golangti, -
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
השקת האגדה לבית אלפא רומיאו, המון מזל טוב ליוסי ש. על ה-4C המדהימה. בואו להאזין לצליל המנוע שלא ישאיר אתכם אדישים. ההשקה תתקיים ביום שישי ה-7/11/14 בשעה 16:00 במתחם מועדון ה-STIJE, רחוב חלוצי התעשייה 94 חיפה. ניתן להגיע עם כל כלי רכב, את האלפות נחנה במרוכז ברחבה הצמודה למועדון. מועדון הקורבט הישראלי ICC מצטרף לאירוע. אל תחמיצו אירוע מדהים שכזה. נשמח אם יגיעו צלמים שיתעדו את האירוע. קישור לאירוע בפייסבוק: https://www.facebook.com/events/769670173092140/ כמה מילים על מועדון אלפא קלאסיק, המועדון הוקם לפני 4 שנים על ידי אלפיסטים ותיקים בעלי אלפות קלאסיות בעיקר, בהמשך התקבלה החלטה שהמועדון יהווה גשר בין האלפות הקלאסיות לעכשוויות וכך קיבלנו לשורותינו אלפות ח…
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ישראל 6.8 שנים גיל ממוצע ובערך 280 לאלף תושבים בבעלות פרטית.ארהב 11.4 ובערך 403 לאלף,בריטניה בערך 7.5 454 לאלף.הנתונים קצת משתנים בהתאם למקורות אבל התמונה הכללית לא הגיונית.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
רציתי לשאול אם זה אפשרי להתקין מנופים שמאפשרים את העברת ההילוכים מההגה ברכב שלא מגיע איתם ולאיזה תיבות הילוכים אפשר לחבר את זה (שאינן ידניות). אם כל אלה אפשריים אשמח גם לדעת מהן העלויות... תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז אחרי שאיים על ב.מ.וו ועל אוודי (מרצדס לא ברמה שלו) : אחרי שהבטיח שימכור בשנה הראשונה 12K אלף מכוניות והקים מפעל עם כושר ייצור של 150K מכוניות (ומכר רק 2450 יח' בשנה וחצי), אחרי שתמחר את הקורוס בסין במחיר יקר מה VW ג'טה, גל שמועות אגרסיבי שמקורו בעיתונות הסינית ובוול סטריט ג'ורנל טוען שלאחר השקעה של כ 600 מיליון דולר (!!!) ולאחר מתן ערבות בילתי חוזרת של כ 300 מליון דולר (!!!) החברה לישראל לקראת יציאה מהפרויקט. ITS LIKE DEJ'A VUE ALL OVER AGAIN. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000984392 http://www.themarker.com/markets/1.2478651
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אז הנה הגיע התקופה בשנה שלאשתי כבר מדגדג לנסוע לחול, אני אף פעם לא מתלונן. היא אחראית על לאן נוסעים (קונה מפה ענקית ומתחילה לסמן נקודות עניין) אני אחראי על הרכב שינייד אותנו בטיול שבדרך כלל עורך כ4000 קילומטר בכשבוע וחצי. איך שהתחלתי לחפש רכב, צדה את עיני BMW סדרה 1. אף פעם לא נהגתי על רכב עם הנעה אחורית, חוץ מגיפ פאגרו, אך זה לא אותו הדבר. לאחר עוד כמה דקות צדה את עיניי BMW 320D כולל הכל פלוס GPS מובנה ב2000 לתקופה של שבוע וחצי. ללא היסוס הזמנתי וחיכיתי כבר לעבור את גבול ארצנו. כמובן שהחשש של נהיגה בצד השני הטרידה אותי לא מעט ופחדתי שתהרס חווית הנהיגה שלי. כעבור כמה שבועות, מגיעים לסניף טריפטי בלונדון כדי לאסוף את הרכב שכל כך בא לעשות בו סיבוב. מגיעים לרכב, 1…
הודעה אחרונה מאת Ron_Melner, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 962 צפיות
למה מיועד החריץ לרוחב רפידות הבלם? השערות: 1) לצורך אינדיקציה נוחה להחלפה כאשר החריץ כמעט נמחק 2) למעבר אויר ופיזור חום בזמן בלימה 3) לשם חיכוך יעיל יותר של משטח הרפידה 4) אחר - ???
הודעה אחרונה מאת yosi6, -
-
הדור השלישי של סקודה פאביה יושק השבוע בפני עיתונאים בליסבון, לאחר שנחשפה לראשונה בפני קהל בתערוכת פריז האחרונה. הפאביה החדשה אמנם לא מתבססת על פלטפורמה חדשה לחלוטין אלא על גרסה מעודכת של הפלטפורמה הנוכחית, אבל בכל שאר התחומים היא מציעה מהפכה של ממש. העיצוב - טוב, זה ברור מעליו. זאת עדיין סקודה והיא ממשיכה את קו העיצוב של דגמי סקודה החדשים (בעיקר אוקטביה וראפיד), אבל היא צעירה ונאה מבעבר. המנועים חדשים לחלוטין. מנוע ה-1.4 ליטר הוותיק הוחלף בשני מנועים - 1.0 ליטר 60 או 75 כוחות סוס מהסיטיגו ובמנוע 1.2 ליטר TSI עם 90 כוחות סוס. מנוע ה-1.2 ליטר TSI הנוכחי שודרג והספקו המרבי עומד עכשיו על 110 כוחות סוס. גם תא הנוסעים חדש לחלוטין והפעם הוא יהיה מאובזר יותר ואי…
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
שלום חברים, בשעה טובה אני כמה חודשים אחרי החתונה מתחילים לנסות להתרבות אני רוב חיי עם רכבים דיי קטנים כאלו ואחרים וכרגע עומד על הפרק קניית רכב כמו סיוויק 4 דלתות שנת 2000 או רכב קטן כמו סקסו דגם 5 דלתות. התיעדוף שלי כמובן הוא הרכב הקומפקטי אבל כאן הסתבכתי ואשתי מעט עירערה את דעתי. האם באמת ניתן להסתדר עם רכב קטן עם שני ילדים למשל שזקוקים לכסאות תינוק ועגלות? האם יש מקום לכל זה בצורה סבירה כלשהי? האם חייבים לקנות דגם מיוחד של עגלה? של כסא תינוק? והאם זה ימרר לי ולאשתי את החיים ברמה שנעיף את הרכב בהזדמנות הראשונה? הרכבים כמובן הסקסו והסיוויק לדוגמא ולא בהכרח הרכבים האלו אך בסדר גודל הזה. אשמח לראות אם יש פה אנשים שלא ויתרו על הקומפקטית שלהם בגלל ילדים. רוב הנסיעות …
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
הבוקר ירד ברד באזור הקריות בו אני מתגורר, לאחר סיומו נתגלו מכות בפח, שנוצרו על ידי הברד ברכבי. כמו כן יצא האיתות הקטן השמאלי והוחזר אחר כבוד למקומו. הרכב בציר 2014. לא זיהיתי רכבים אחרים עם מכות בפח, את האמת שגם לא חיפשתי הרבה. הפיאט פונטו 96, השניה במשפחה, עברה את הברד ללא בעיות פח או בעיות אחרות. עזרתכם ! האם יש לאן לפנות? הביטוח כמדומני אינו מכסה נזקי סערה, אולי פניה לקיה? המכות קטנות אך מציקות בעין, בכל זאת רכב שיוצר השנה. עצות יתקבלו בברכה. להלן תמונות מכסה מנוע וגג, התמונות צולמו באייפון4 ולכן אינם באיכות מושלמת אך אפשר לראות את הנקודות על המכסה מנוע והגג. צורפו תמונות עם עיגולים בכדי לקלוט את המכות. בתודה.
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
- 3 תגובות
- 685 צפיות
ב 11.11 יש SALE שנתי באתר ALIEXPRESS בין היתר גם מצלמות דרך בהנחה. הייתי רוצה לקבל המלצות למצלמת דרך ברמה ומחיר סביר על מנת לבדוק אם ניתן רכוש בSALE . עדיף מספר הצועת לאפשר גמישות. תודה צביקה
הודעה אחרונה מאת benj, -
מתוך ג'יפולוג: קודם כל: שנית; (כן, עוד פעם אני הולך לחפור לכם על הדאסטר, מי שלא רוצה לשמוע פשוט דלגו הלאה) לקרסו הייתה הזדמנות זהב להחדיר את הדאסטר בתור "4x4 למעוטי יכולת שרוצים חדש כי קשה עד בלתי אפשרי לקנות רכב שטח משומש בארץ", שוב ושוב הם הודיעו שהדאסטר אוטוטו מגיע, הנה ממש עוד קצת, עוד טיפה... ואיפה הוא? אני לא מכיר את התעשיה מבפנים ולא יודע כמה צריך להילחם במשרד התחבורע כדי להביא מותג חדש, אבל אני רוצה להאמין שזה לא כל כך קשה שלוקח להם שנתיים~שלוש לעשות את זה. אז הנה, אנחנו עוד שבוע הגענו ליוני 2014. כאשר בפעם האחרונה אחד הקודקודים בקרסו אמר שרכבים ראשונים יעלו על הכביש ברבעון ראשון של השנה - בינתיים לא דובים ולא יער. עכשיו הוא הולך לקבל מלחמ…
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בטח יצא לכם להתקל ברכבים שבהנעה מד המהירות והסלד מגיעים למקבימום וחוזרים להתחלה. למה עשו את זה?
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ובאיזה הפרש ממחיר מחירון נמכרות המכוניות? אשמח אם מישהו שהתנסה איתם יחלוק חוויות.
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 925 צפיות
שלום. אשמח לקבל המלצה על חברה בישראל לייבוא אישי של רכבים. רצוי חברה שאתם מכירים או שנעזרתם בה . תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת מרמורק,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 145 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Rongaflugen
- לירון .ה.
- sperial
- BoazB11
- יבגניפ
- פולו,גולף
- fatboy1340
- שביט
- RK
- yohai71
- גולדן191
- Supertigre