Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, בשעה טובה אני כמה חודשים אחרי החתונה מתחילים לנסות להתרבות ;-)

אני רוב חיי עם רכבים דיי קטנים כאלו ואחרים וכרגע עומד על הפרק קניית רכב כמו סיוויק 4 דלתות שנת 2000 או רכב קטן כמו סקסו דגם 5 דלתות. התיעדוף שלי כמובן הוא הרכב הקומפקטי אבל כאן הסתבכתי ואשתי מעט עירערה את דעתי. האם באמת ניתן להסתדר עם רכב קטן עם שני ילדים למשל שזקוקים לכסאות תינוק ועגלות? האם יש מקום לכל זה בצורה סבירה כלשהי? האם חייבים לקנות דגם מיוחד של עגלה? של כסא תינוק? והאם זה ימרר לי ולאשתי את החיים ברמה שנעיף את הרכב בהזדמנות הראשונה?

הרכבים כמובן הסקסו והסיוויק לדוגמא ולא בהכרח הרכבים האלו אך בסדר גודל הזה.

אשמח לראות אם יש פה אנשים שלא ויתרו על הקומפקטית שלהם בגלל ילדים.

רוב הנסיעות שלנו בעיר (בטח פיזור ילדים בעיר על ידי אשתי ונסיעה לעבודה גם בעיר, סה''כ הכל ביחד כ 8 ק''מ ביום) ופעם בשבוע נסיעה ארוכה לדרום (כ 80 ק''מ לכיוון).

 

אשמח אפילו לראות תמונות של רכבים קטנים עם כסאות תינוק ועגלות.

השאלה היא יותר לגבי האם ניתן להסתדר עם קטן 5 דלתות ופחות לגבי מה עדיף כי ברור שהרכב הגדול עדיף בזה.

 

תודה רבה!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זה הריון רב-עוברי? אם לא, גם סופר מיני תספיק. אנחנו מסתדרים במרבית הזמן בסדר גמור עם הפיאסטה וחבר טוב התנייד עם דייהטסו סיריון עד להגעת הילד השני (ואז הוא פשוט קנה עוד רכב לאישה).

נכון שהחיים קלים יותר עם רכב גדול, אבל זה בפירוש לא הכרח.

 

וכמובן... שיהיה בשעה טובה! :)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

עדיין לא ידוע 1 או 2 :-/

מחכה לבדיקות

הבעיה שממש עכשיו כבר הוחלט להחליף רכב ואני בלחץ לדעת אם זה או זה...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אל תעשה דברים כאלה תחת לחץ, אתה תצטער על זה. התאזר בסבלנות ותוך שבועות ספורים כבר תדע במדויק מה הכיוון שלך. זה יהיה הזמן למקד את החיפושים במשהו יותר מדויק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קח בחשבון שיש גם דרך ביניים - קומפקטית 5 דלתות כמו גולף או סיוויק 5 דלתות וכו'.

 

בנוסף - תחשוב כמה אנשים אמורים להיכנס מאחור יחד עם כסא התינוק.

אם אתה בונה על להושיב 2 מבוגרים+כיסא תינוק אז תשכח מרוב הסופרמיני.

 

בנוסף בנוסף - עדיפות (אבל לא חובה) איזופיקס.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קודם - שיהייה בשעה טובה.

שנית כל - רכב קטן לא יספיק, לפחות לא לשני ילדים ושתי עגלות (או אחת כפולה).

אשתך צודקת - אתם תהפכו ב"ה למשפחה, עם כל ההשלכות, ואחת מהן היא שצריך ( = רצוי, ובמידת היכולת שלך) רכב משפחתי עם תא מטען גדול ע"מ להכיל את העגלה/ות (?) וגם את הקניות שתעשו (אמנם לא בכל יום - אבל אין תחליף לנוחות, מצטער).

יש אמנם עגלות קומפקטיות מאוד (וגם יקרות מאוד), אבל אני הייתי רוכש אחת נורמלית (לילד אחד) ודואג במידת האפשר לרכב עם תא מטען נורמלי.

אל תשכח - רכב גדול הוא לרוב גם בטוח יותר וגם זה צריך להוות שיקול.

הציעו לך גולף ? - לך על ג'טה (תציץ בתא המטען ותראה למה אני מכוון. גם זולה יותר מהגולף כמשומשת וגם אשתך תאהב אותה... ).

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי, פספת את התקציב שלו בכמה מאות אחוזים בסה"כ עם הג'טה..

סיסטם, אל תקנה סדאן, האץ' משפחתית תספיק לילד אחד, ואתה בטח לא תהיה הראשון גם עם שניים.

אם אתה רוצה להקל על החיים חפש קומפקטית סטיישן (פאביה סטיישן מהדור הראשון אולי?) סאקסו פחות תתאים לדעתי, היא קטנה מדי - ועניין הבטיחות הוא גם שיקול שהגיע הזמן להתחיל לקחת בחשבון.

בכל מקרה, החיפזון מן השטן, חכה כמה שבועות שתדע מול מה אתה עומד, אין הגיון בלקנות רכב לשני ילדים אם יהיה אחד, זה הרי גם ככה לא ישתנה לפחות בשנה וחצי - שנתיים שלאחר מכן.

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

ביקשת תמונות, אז קבל את יורשת העצר מדגמנת את כיסא הבטיחות ואת העגלה בתא המטען של הפורד פיאסקו:

 

IMG_20141106_080907.jpg IMG_20141106_080837.jpg

 

אגב, יש איזו אופנה מטופשת כזאת לקנות עגלה עם גלגלים של אוטובוס. זה מיותר וזה גוזל המון מקום בתא המטען. לתשומת לבך.

 

נ.ב.: העגלה מצולמת כשמותקן עליה הטיולון. כשהגברת היתה קטנה יותר והטיולון לא היה בשימוש, העגלה אפילו תפסה נפח מועט יותר בתא המטען.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה מאוד תלוי באיזה עגלה תקנה.

 

לאשתי יש גטס וקנינו בוגבו, אין שום סיכוי להכניס גם את השלד וגם את האמבטיה לתא המטען מה שאומר שהשילדה בתא המטען והאמבטיה ליד הילד במושב האחורי.

אם כבר אתה מחליף רכב לקראת התרחבות המשפחה אני לא רואה סיבה למה לא לקנות כבר רכב עם בגאג'...

לא חבל סתם להגביל את עצמך?

 

והכי חשוב- בדוק שיש אופציה לביטול כרית האוויר במושב הנוסע הקדמי-לא בכל הרכבים יש אופציה זו.

 

שיהיה במזל טוב!

פורסם
הפורד פיאסקו

 

בטעות או בכוונה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אתה יכול לארגן כסף שיספיק לסיוויק 2001, חפש דגם 5 דלתות אנגלי.

 

זה הרכב הכי מרווח בקטגוריה הזאת שאני מכיר. כשאני מכוון את כסא הנהג לתנחה הנוחה לי (גובה שלי 180), ומתיישב במושב האחורי מאחורי הנהג, יש עוד כ 10-15 ס"מ מרווח בין הברכיים שלי לגב המושב הקידמי!

 

רצפה שטוחה לגמרי מאחורה ללא מנהרת הינע, ידית הילוכים ממוקמת גבוה ליד הרדיו, בין המושבים תא אחסון גדול מאוד.

תא מטען גם יחסית גדול. האוטו נוסע יפה מאוד, אבל ההגה החשמלי מעצבן ובעל תחושה מוזרה.

 

מנוע וגיר זהים לסיוויק 4 דלתות הרגילה, כל השאר אולי קצת פחות איכותי בהשוואה לסיוויק היפנית, אבל כנראה לא פחות טוב בהשוואה לסיוויק התורקית.

 

וזה יחסית רכב קטן, אורך שלו משהו כמו 4.2 מטר, רק 20 ס"מ יותר מפיז'ו 207, גרנדה פונטו וכו'.

 

 

פורסם

אם אתם צנומים ולא מעל הממוצע, אין שום בעיה להסתדר עם סופר מיני. כמובן שזה משמעותית פחות נוח ומרווח ממשפחתית.

 

כנ"ל גם העגלה שתכנס רק מדגמים מסויימים שיש להם קיפול מטריה, ולא כל עגלה. אם אתה צריך להכניס גם אמבטיה של העגלה, אתה קצת בבעיה

 

רוצה לאמר שאם אין ברירה מסתדרים עם כל דבר, אבל אם יש לך אפשרות לבחור, כמשפחה עם ילד, לא הייתי חושב פעמיים ולוקח איזה משפחתית, אתה תזדקק לכל מקום פנוי, אתה עוד לא מבין את זה....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לא יודע איך אתם מסתדרים עם מיני וסופר מיני.

אני כמה פעמים לקחתי את אחיין שלי ואמא שלו אלינו לצפון בקיה שלי. הוא במושב שלו תופס מקום,הרגליים שלו מגיעות לגב המושב הקדמי ואני נאלץ להזיז אותו עד הסוף כדי שיהיה לו נוח.

באמצע אי אפשר לשבת בגלל המושב שלו והנה הגעתי מרכב של 5 מושבים לרכב של 2+תינוק.

גם תא המטען מפוצץ מדברים כמו עגלת תינוק,איזה אופניים נחמדות שיהיה לו כיף ותיקים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
חולגי, פספת את התקציב שלו בכמה מאות אחוזים בסה"כ עם הג'טה..

סיסטם, אל תקנה סדאן, האץ' משפחתית תספיק לילד אחד, ואתה בטח לא תהיה הראשון גם עם שניים.

אם אתה רוצה להקל על החיים חפש קומפקטית סטיישן (פאביה סטיישן מהדור הראשון אולי?) סאקסו פחות תתאים לדעתי, היא קטנה מדי - ועניין הבטיחות הוא גם שיקול שהגיע הזמן להתחיל לקחת בחשבון.

בכל מקרה, החיפזון מן השטן, חכה כמה שבועות שתדע מול מה אתה עומד, אין הגיון בלקנות רכב לשני ילדים אם יהיה אחד, זה הרי גם ככה לא ישתנה לפחות בשנה וחצי - שנתיים שלאחר מכן.

 

אכן פספסתי.

אבל בכל מקרה - הצרכים משתנים (וימשיכו להשתנות).

אל תקנה האצ'בק. רק סדאן עם תא מטען גדול מספיק.

alfa 156 2.5.

×
×
  • תוכן חדש...