Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבעיה היא שגם עם הרמת מינוע הקיימת מתחילים להיחנק מכמות המכוניות בכבישים (לא בגלל שיש יותר מדי מכוניות, אלא בגלל שיש פחות מדי כבישים). עליה ברמת מינוע ( = כמות רכבים על הכביש), תגרום לפקק אחד גדול.

אבל בזמן האחרון כן יש מגמה של הצערת גיל ממוצע של מכונית, וירידה במחירי משומשות.

לדוגמא, 25 אש"ח היום יקנו לך רכב הרבה יותר איכותי ממה שאותו הסכום היה קונה לך לפני 6-7 שנים. מצד שני, אנשים שיש להם מכונית בשווי של אלפי שקלים בודדים, במקרה של תקלה רצינית, משביתה, ויקרה (גיר/מנוע) לרוב מעדיפים להעיף את הגרוטאה לפירוק (ולהוריד אותה ממצבת כלי הרכב), ולקנות משהו יותר מוצלח.

אפשר להגיד שהקרח זז ממקומו.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
טוב אז סיכמנו שהפחתת מס תביא מצד אחד להפחתה ניכרת ביוקר המחייה ומצד שני תגרום להגדלת הכנסות המדינה ממסים, מצב של win win.

אבל כאמור יש בכל זאת חסרון והוא הגדלת מצבת הרכבים על החסרונות שיש בכך.

אבל מי אמר שהחסרון הנ״ל חשוב יותר מהיתרונות של הפחתת יוקר המחייה ו/או הגדלת הכנסות המדינה? עד כך שהוא מונע את הפחתת המיסוי על רכבים חדשים?

כאשר מעמידים את החסרון הנ״ל מול היתרונות הנ״ל, אני בדעה שדווקא היתרונות הנ״ל גוברים.

ומעבר לכך החסרון של הגדלת מצבת הרכבים לא יהיה ביחס ישיר להפחתת המיסוי, אלא יותר יתרום להצערת מצבת הרכבים בגודלה הנתון ויגדילה בשיעור קטן יותר.

זאת משום שמחיר הרכבים המשומשים יגיע לסף שלא משתלם להחזיק בהם הרבה יותר מהר.

המדינה גם יכולה להרחיב את תוכנית הגריטה וזאת באמצעות הגידול בהכנסות מהמיסוי ובכך לשלוט במצבת הרכבים.

מעבר לכך מחובותה של המדינה לשפר את התשתיות על מנת לאפשר גידול במצבת הרכבים.

בהקשר זה, בישראל כמות הרכבים ביחס לכמות האוכלוסיה היא מהנמוכות במדינות המערב, אם לא הנמוכה ביותר.

כלומר יש לאן לגדול, אם במדינות אחרות יכולים, אז גם אנחנו יכולים, זה עניין של מדיניות נכונה.

אתה מפספס את כל קבוצות הלחץ הענקיות שעומדות בינך לבין שיפור ברמת החיים. נראה לך שמישהו יצליח לקצץ באמת בתקציב הביטחון (ולא קיצוץ שבא על חשבון ״גורמים חלשים״ במערכת כמו משפחות של חללי צה״ל) אלא היכן שצריך? נראה לך שלמישהו יש פה ביצים לעצור את הרכש של F35 שבינתיים עדיין לא ביצור ורק אנחנו מספיק סתומים לקנות עוד טייסת כשאפילו את הראשונה אין לנו? או להזכיר למח״א שצבאות אויב הבינו שבזירה האווירית אין להם סיכוי אז הם משקיעים במערכים זולים יותר (ארטילריה)? נסה לומר שבמקום להוציא משימת מטוס לעזה אפשר להשתמש בתותחנים עם ציוד מודרני ולא גרוטאות שהיו צריכות להיגרט לפני שנים. יבעטו אותך יש לבית משוגעים כי אתה מעז ״לכפור בעיקר״ ולומר את מה שכולם יודעים אבל אף אחד לא מעז לומר.

צריך קודם לקצץ ולראות אם הקיצוץ נשמר יציב ואז להתחיל להוריד מיסי קנייה, אחרי שהפער אינו קריטי כל כך והמדינה תתמודד עם הפסד מסויים עד שיתחיל השינוי (עליה ברכישות)

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

^ מה שכתבת רק גרם לי להבין, כי הפחתת המיסוי על רכבים חדשים וכתוצאה מכך ירידת מחירי הרכבים החדשים, לא תביא כלל לגידול במצבת כלי הרכב במדינת ישראל, אלא רק להצערה של מצבת כלי הרכב הקיימת. כלומר תוכנית של win win בלבד ללא חסרונות, התוכנית המושלמת ואני לא ציני.

שהרי בהפחתת מיסוי בלבד על רכבים חדשים, ללא שיפור במצב כלכלת אוכלוסיית ישראל, לא יהיו אנשים חדשים שייכנסו למעגל רוכשי רכבים חדשים או משומשים מכל שנה שהיא, אלא יהיה מדובר באותו מעגל אנשים שרוכש היום רכבים, שפשוט ירכוש רכבים חדשים יותר בכמה שנים.

לדוגמה מי שרוכש היום מאזדה 3 שנת 2010, ירכוש מאזדה 3 חדשה שנת 2014, באותו המחיר.

מי שרוכש היום מאזדה 323 שנת 1990 ירכוש מאזדה לנטיס שנת 1994, באותו המחיר.

מאזדה 323 שנת 1990 תיפלט מהשוק (בהליך של גריטה בתשלום בתוכנית הגריטה או גריטה שלא במסגרת תוכנית הגריטה מאחר ולא יהיה משתלם להחזיק בה לאור מחירה הנמוך).

מי שלא יכול לרכוש היום מאזדה 323 שנת 1990 עקב מצבו הכלכלי, לא יוכל לרכוש מאזדה לנטיס שנת 1994 באותו המחיר, שכן ללא שיפור במצבו הכלכלי, ההתקדמות של כמה שנים קדימה בגיל הרכב, לא תקטין את ההוצאות הנוגעות לאחזקת הרכב בצורה מהותית שתביא לכך שאותו אדם יוכל לרכוש כעת רכב.

כלומר רק שיפור במצב אוכלוסיית ישראל, תגרום לגידול כללי במצבת כלי הרכב במדינת ישראל ואולם הפחתת המיסוי על כלי רכב חדשים בישראל וכתוצאה מכך ירידת מחירי הרכבים החדשים, לא תגרום לגידול במצבת הרכבים במדינת ישראל, אלא רק להצערת כלי הרכב באותו גודל של מצבת כלי הרכב הקיימת.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התמונות של "שר התחבורה חייב לי כסף" הופכות את זה לכ"כ מגוחך וילדותי. זה כמו לצעוק על מלצר במסעדה כי האוכל מגעיל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה חייב לחזור למסעדה? ביבי, לפיד או שר התחבורה עומדים לך עם אקדח לראש ומאלצים אותך לקנות מכונית חדשה?

רק אתה מחליט אם להיכנס לסוכנות ולשלם מחיר מופקע על רכב חדש.

חוץ מזה שהמחאה מכוונת לכתובת הלא נכונה, זה כבר נרשם פה לא מעט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה התשובות שקיבלתם?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סביר להניח משהו בסגנון "מה אתם רוצים ממני? אני לא קובע מיסים"

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה לא מסתדר, אלא אם כן הוא הספיק לשכוח את ההצהרה שלו מלפני מס' חודשים, בה ציין שיעשה את המוות ליבואניות, לכאורה, אם אלו לא יורידו מחירים.

פורסם

רק שהיבואניות צריכות את משרד התחבורה.

רשות המיסים ממש לא צריכה את משרד התחבורה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...