רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
שברולט ישראל ממשיכה במבצעי הרכב האגרסיביים שלה וכעת היא מציעה את שברולט קרוז טורבו 2014 ברמת הגימור LT במחיר של 112,900 שקל בלבד, משפחתי חזקה במחיר של סופרמיני מאובזרת.הקרוז טורבו מצוידת במנוע 1.4 ליטר טורבו עם 140 כ"ס ו-20.4 קג"מ. המנוע משודך לתיבת 6 הילוכים אוטו' ומספק ביצועים של 10.4 שניות 0-100 קמ"ש ומהירות מרבית של 204 קמ"ש. לדגם צריכת דלק עירונית של 11.6 ק"מ לליטר ובינעירונית של כ-20 ק"מ לליטר. רמת הגימור LT כוללת, בין היתר: מערכת שמע מקורית עם 6 רמקולים, דיבורית BT, כניסת USB ושליטה מההגה על השמע והטלפון. בנוסף ניתן למצוא בקרת שיוט, מערכת ניטור לחץ אוויר בצמיגים, 6 כריות אוויר, חלונות חשמל ומראות צד חשמליות, משענת מרכזית מלפנים ומאחור ועוד. http:…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
רכב שנסעתי בו שבועיים בטיול בחול (אינדונזיה) ,סוזוקי MPV 7 מקומות צר מאוד וגבוה ,פנים מאוד פשוט ומינימליסטי .סרן אחורי חי (אמרנו פשוט) והנעה אחורית,גיר ידני כמובן ומנוע 1.5 סמ''ק או 1.4 .מגניב יעיל ונוח יחסית. 5 איש נוסעים ומלא ציוד. למה לא רואים כאלה רכבים יעילים וזולים אצלנו??? אני מאוד נהנתי.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
אז ככה אני שיעור 3 כבר על ידני והמורה שלי אמר לי שאני אמור כבר לשלוט בגיר ובקלאץ' אבל זה ממש קשה לי.. לפעמים אני מתבלבל בהילוך מעביר ל3 במקום ל1 הקלאץ לא נוח לי גם הלכתי לידני כי רוב החברים גם התחילו על ידני אבל יש לאבא שלי רכב אוטומט וגם אבא שלי אמר לי לעשות על אוטומט .. המורה אמר לי שעדיף לי לעבור לאוטומט להוציא רישיון ואחרי זה לצבור ניסיון לחזור אליו לעשות 4-5 שיעורים על ידני ולגשת לטסט האם זה כדאי ? אנשים שבשיעור 6 איתי כבר שולטים לבד על הקלאץ' וההילוכים ואני פשוט מתקשה עם הקלאץ' והוא כל הזמן נוגע לי בהגה אני גם כל הזמן מסתכל למטה על ההילוכים שאני מעביר והוא אומר לי שזה אסור ואני פשוט לא יכול כי אני מפחד לעביר להילוך אחר כדאי לעבור לאוטומט?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 0 תגובות
- 636 צפיות
הגעתי היום לסוכן הביטוח שלי (שוקה) ורציתי לחדש את הביטוח, לאחר כל העדכונים הוא אומר לי לבסוף שרישיון שלי לא בתוקף. ב31/10/14 שילמתי את האגרה בדואר ועכשיו ע"פ בדיקה שנעשתה היום (לאחר היציאה מהסוכן) עם משרד התחבורה הרישיון שלי תקף לעוד 10 שנים זאת אומר שהם קיבלו את התשלום הכל תיק אמר לי אחד הנציגים שלהם.... מישהו יודע אולי למה לסוכן ביטוח מופיע שהרישיון לא בתוקף? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת aviavig, -
- 3 תגובות
- 989 צפיות
אהלן חברים. כרגע חזרתי מהמכללה, כשיצאתי מהמכללה והגעתי לרכב, ראיתי שהורידו לי את המראה השמאלית של האוטו (צד נהג) אין מראה בכלל! לא ראיתי אותה אפילו על הרצפה בסביבה. מישהי חביבה, כנראה מהמכללה, בדיוק הגיעה לרכב שלה וראתה את הדבר קורה, היא השאירה לי מספר טלפון על השמשה, התקשרתי אליה והיא הביאה לי את המספר רכב של הרכב הפוגע. מה הפרוצדורה שאני צריך לעשות עכשיו? מחר בבוקר אני אלך למשטרה להגיש תלונה. מה צריך לעשות לאחר מכן? לתקן לבד ואז לתבוע בתביעות קטנות? ללכת לביטוח שלי שיתבע את הביטוח של הצד הפוגע? איך אני מברר באיזה ביטוח הרכב הפוגע מבוטח? אני כרגע ללא מראה בצד הנהג, ואני חייב לתקן את זה בהקדם האפשרי. אשמח לעזרה. תודה! עריכה: שכחתי לצי…
הודעה אחרונה מאת -אודי-, -
- 1 תגובות
- 776 צפיות
שלום ברשותי מאזדה לאטניס 2004 2.0. אני לא רוצה לעשות ביטוח מקיף, אבל אני מפחד שיגנבו לי את הרכב. שמעתי על מיגון כספת. רציתי לדעת עד כמה הוא יעיל נגד גנבות.
הודעה אחרונה מאת yosle, -
ערב טוב. אני מניח שזאת דילמה שרובכם עמדתם בה או עומדים בה. קצת רקע על אבא שלי: בן 57,נוהג משנת 1991 עם ממוצע של 50 אלף קילומטר בשנה וניסיון על עשרות רכבים. כיום הוא נהג של רכב תיירותי אז יוצא לו לנהוג בכל כביש אפשרי עם כל אוכלוסייה אפשרית. בשנים האחרונות אני מרגיש שצורת הנהיגה שלו השתנתה-פחות זהיר,פחות אכפתי,פחות שומר חוק. למה אני מתכוון,למשל הוא מאוד "נקמן" בכביש-מישהו מאחוריו סינוור אותו עם אור גבוהה אז הוא יגרום לרכב זה לעקוף אותו ואז יסע מאחוריו עם אור גבוהה עד שהנהג מלפניו יתחנן עם כל סוג של אור מצוקה אפשרי שהוא יפסיק. עוד דוגמה: לפני כחודש הוא היה באמצע פנייה עם בחורה ברכב מיני,שמר על הנתיב שלו אבל היא חתכה אותו. אני הייתי בולם ופשוט מאפשר לפוסטמה …
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 1 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
האם ניתן במאזדה 3 החדשה לפתוח את תא המטען מבחוץ כמו בדורות הקודמים ?
הודעה אחרונה מאת TheBox, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום. מהי המגבלה לכמות העברות בעלות שאני יכול לעשות מבלי להחשב לסוחר ובלי להסתבך בכל מיני דברים? כמה רכבים אפשר שיהיו רשומים עליי בו זמנית בלי שזה יעורר בלאגן?
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לפני כחודש התחדשתי באוודי a3 חדשה דגם 1.8t ספורטבאק , אחרי שביליתי את שלושת השנים האחרונות עם פיז׳ו 308 הדור הקודם שגם נקנתה חדשה , ואחרי הרבה התלבטיות בין האוודי a3 , במוו סדרה 1 , ומרצדס a , הוחלט ללכת על האוודי כמובן אחרי הרבה קריאה וחפירה וכמובן נסיעות מבחן . אז מתחילים ? בטח שכן . מראה חיצוני : הרכב יפה בכל זויות שמסתכלים עליו , לא משהו בולט וצעקני , עיצוב שמרני ואלגנטי , במיוחד עם חבילת השארפ שעושה את העבודה מבחינת המראה , מתחיל בפנסי קסנון משולבים עם לד לתאורת יום , גג פנורמי נפתח שמתישב על הגג לא נכנס לתוך הגג ופנסי לד מאחורה , גלגלי סגסות 17״ , כסאות קומפורט מעור אםור בהיר בשילוב עור אלקנטרה . תא הנוסעים ומה שמסביב : תא הנוסעי …
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
שלום לכולם, כמו שהבנתם מהכותרת התעניינתי באס 3 2009 ומצאתי אחת שחורה 3 דל', רציתי לקבל עליה קצת מידע אם מישהו מכיר אותה מלפני , מישהו יודע משהו על העבר, בעלים קודמים וכ'ו. היא כרגע נמכרת בסוכנות רכב תומר מוטורס בבת ים. מספר הרכב של האאודי הוא 25-049-67 תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת pronella, -
התרשמות אישית - לקסוס IS300h: האם מבעד לחבילה ההיברידית והחסכונית מסתתר רכב ספורטיבי קרבי? לאחרונה חברת "לקסוס" קיבלה את התואר הנכסף, כשמגזין הצרכנות האמריקאי "קונסיומר ריפורטס" הכתיר אותה כרכב האמין ביותר מבין רבים אחרים שנבדקו. אנחנו, בניגוד למגזין, נבדוק היום דווקא את נושא הביצועים והאבזור: האם ייתכן שמתחת לחבילה ההיברידית מסתתר רכב ספורטיבי קרבי? ובכלל, מה הוא בעצם נותן מבעד למעטה היוקרה? יום שבת, נורת הליבון 100W בחדר דולקת, ואיתה גם נורת השולחן שמוסיפה עוד 40W להספק. על השולחן מונח קלסר עם חומר בכלכלה, שמדבר על מחירים ומונופול. לפתע, הטלפון מצפצף ועל הצג מופיעה הודעה: "בא לך לעשות סיבוב על לקסוס IS300h"? אז עם כל הכבוד ללימודים האקדמאיים, הקלסר עף …
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
היי חברים אני רוצה לשתף את הנסיון (החפירה) שלי על הרכב הנ"ל, לאחר כחודש נסועה וקצת יותר מ 1000 ק"מ מאז. הכל התחיל דיי במפתיע, שכן לא תכננתי לרכוש רכב בחצי שנה / שנה הקרובה, אבל רצה הגורל ולאחר כ 4 וחצי שנים, הגרוטאה הקודמת (סופר לנסר, 97) החליטה על מצב חיסכון בש 2 צילינדרים , ודיי בזה כדי להשבית את הרכב ולהשאיר אותי כחודש מתנדנד בסבל הנקרא תחבורה ציבורית. אז אחרי תקופה כיפית של ריחות הבצליסטים האנושיים הפורחים ב 6:30 בבוקר, וחיפושים אינסופיים לרכב חדש, סופסוף הגיעה הישועה. מצאתי אותה, לא רחוק ממני - פיאט 500 אדומה יד שניה, מנוע 1.4 רובוטית, שנת 2010, עברה כ -66K ו- 2 טיפולים, והמצב החיצוני נראה טוב, עברה כמה תיקוני פחחות פה ושם (בכל זאת יד ראשונה בתל אביב). …
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
באתר משרד התחבורה ישנו פירוט של כל המכוניות שנרשמו בישראל החל משנת 2000, עם מידע משנת 1996 - "מאגר דגמי רכב פרטי ומסחרי עד 3.5 טון החל משנת 2000". המאגר שמור כקובץ XML ענקי, שמאוד קשה להשתמש בו. הקובץ מתעדכן ב-2 לכל חודש. הקובץ מכיל מידע גם על רישום של כלי רכב פרטיים וגם של כלי רכב מסחריים. המרתי את קובץ ה-XML המקורי למספר קבצי Excel בפורמט נוח יותר אשר מופיעים כאן: קובץ עבור נתוני 2014 בלבד: https://drive.google.com/file/d/0B4Wz95vugoxIY0U5VGx2SDdqLW8/view?usp=sharing קובץ עבור כל הנתונים (מ-1996): https://drive.google.com/file/d/0B4Wz95vugoxIWEJPd3F4cnpKQ2s/view?usp=sharing קובץ ניסיוני עבור רכב מסחרי לשנת 2014 בלבד: https://drive.google.com/file/d/0B4W…
הודעה אחרונה מאת foo_bar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אחרי חודשיים וחצי וקצת יותר מ-5,000 ק"מ אני שמח לספר על חוות דעתי מהרנו פלואנס דיזל. היתרון הגדול ביותר שלו הוא מנוע הדיזל שמספק לי יחס של 1:20 עד 1:18.5. מבחינת יכולת המנוע, אני אומנם לא מאלה שלוחצים על הגז עד הסוף אבל לא נראה שכוח מתפרץ זה הצד החזק שלו. מהצד השני אני אגיד שעליות בעיר הוא בכיף עושה על הילוך שלישי ולפעמים גם רביעי בזמן שמשפחתיות בנזין רגילות עושות את זה עם הילוך שני. המרווח באוטו הוא טוב. ביחס לסיטרואן C4 ששירת אותי קודם ניתן להרגיש את המרווח. במושב האחורי יש בוסטר ו-2 כיסאות תינוק שנכנסים בסדר אבל לילד עם הבוסטר קשה לחגור לבד כי כסא התינוק צמוד אליו. אם כסא התינוק עובר קדימה אז למבוגר ממוצע יש מקום סביר ונוח. אני יכול להגיד שבעוד 2-3 שנים כ…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
לאחרונה יצא לי לנסוע כמה וכמה פעמים בקו של קריית גת-רחובות מה שאילץ אותי לעבור במחלף החדש. לכאורה ביצוע טוב, ביטול שני צמתים והפיכתם לכביש אחד (כביש 7 וכביש 41), רק חבל שהביצוע יצא קצת חלמאי, למשל: -בכביש 40 נותרו עדין הרמזורים, בעוד בכביש 7 הנסיעה רצופה ללא עצירות למרות שבכביש 40 יש יותר נפח תנועה, את זה עוד אפשר להבין כי בכל זאת רוב המשאיות בציר הזה זה משאיות שיוצאות מנמל אשדוד לכיוון כביש 6 וכנראה העדיפו שתהיה להן נסיעה עם כמה שפחות עצירות. -אכן טיפלו בחלקים עם הנפח תנועה הכי גדול (הפנייה מכיוון דרום של כביש 40 לכיוון אשדוד), אבל למה מי שרוצה לפנות מכביש 40 לכיוון כביש 6 צריך לעמוד ברמזור, לפנות שמאלה ולרדת בלולאה לכביש 7? במקום לרדת ישר ימינה כמו שיש בהרבה מח…
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 988 צפיות
השאלה בכותרת, פרט לכמה בודדות כמו סקודה אוקטביה, לכל רכבי ההאצבק/סטיישן שראיתי יש מגב אחורי, מה הסיבה?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 46 תגובות
- 5 אלף צפיות
ממש מפריע לי כי אין לי מקום אחסון בשבילו, חיפשתי כל מיני פתרונות אסתטיים ב eBay לא מצאתי משהו שייראה טוב
הודעה אחרונה מאת Mega, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
ה-OBD המדובר הוא לרכב יונדאי אקסנט 2008. רוצה לבצע בדיקה עקב כך שהמנורה של האינג'ין נדלקה באופן קבוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת sapancool, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
יש לי שאלה מנוע עם טורבו יותר חסכוני במנוע בלי טורבו בדלק?
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
פורסם סרטון תאונת האופנוע מנס הרים בו נהרג מאור בבלי ז"ל. מפחיד. נראה כמעט בלי נמנע בהתחשב במהירות האופנוע ובעובדה כי הרכב הפרטי חתך את הפנייה. ****הסרטון הוסר מתוך כבוד למת. אפשר ורצוי להמשיך את הדיון בצורה מכובדת גם ללא הסרטון****
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחזיק פריוס עם מערכת מולטימדיה יעודית אך מיושנת, אין USB אין AUX. הפתרון שהוצע לי במוסך טויוטה, החלפת מערכת המדיה מאוד מאוד יקר. איזה פתרונות קיימים יכולים לאפשר לי לשמוע מוזיקה מהסלולרי ומהתקן נייד disk on key ?
הודעה אחרונה מאת natco, -
איך עדיף לבטח רכב 1 2
מאת בנצי23- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
השאלה מה ייצא יותר זול, ביטוח על שם בן אדם ללא עבר ביטוחי -כמו נהג חדש או ביטוח על שם אדם עם עבר ביטוחי עם 3 שנות ביטוח לפחות אבל יש לו 2 תביעות באותה שנה איפה המחיר יהיה סביר יותר ? תודה
הודעה אחרונה מאת Eily, -
הנה נתונים מעניינים שפרסמה הלמ"ס לגבי הנסועה הממוצעת של כלי הרכב בישראל. נסועה שנתית ממוצעת לרכב בישראל (בקילומטרים מעוגלים) [TABLE=width: 408] [TR=bgcolor: #c2daff] [TD=class: text12, width: 115, bgcolor: #c2daff]סוג הרכב[/TD] [TD=class: text12, width: 150, bgcolor: #c2daff]נסועה ב-2013 (שינוי מ-2012)[/TD] [TD=class: text12, width: 80, bgcolor: #c2daff]נסועה ב-2012[/TD] [/TR] [TR=bgcolor: #e2ebf9] [TD=class: text12, width: 115, bgcolor: #c9d5e8]מכוניות בבעלות פרטית[/TD] [TD=class: text12, width: 150, bgcolor: #e2ebf9]14,400 (0.7%+)[/TD] [TD=class: text12, width: 80, bgcolor: #e2ebf9]14,300[/TD] [/TR] [TR=bgcolor: #e2ebf9] [TD=class: …
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים? יצא מזה משהו? יש לזה סיכוי מכל בחינה שהיא (דלק/ אגרות/ מסים/ תחרות בין יבואנים)? עוד שבוע בדיוק מתוכננת ההפגנה הגדולה.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לפני כמה ימים רציתי לרכוש אביזר למאזדה 3 2014 והמוכר באיביי דרש ממני מספר שלדה,כמובן נתתי לו וטרם ענה לי והשאלה מה ההשלכות לזה,האם זה חוקי ולא יסבך אותי או משהו?
הודעה אחרונה מאת YanivTzvi, -
- 1 תגובות
- 759 צפיות
הודעה אחרונה מאת boost10, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן לאחר שהיונדאי אקסנט הנחמדה שלי הלכה לעולמה בטרם עת, חיפשתי רכב משפחתי שישרת אותי ואת אישתי או ליתר דיוק את שני הזעטוטים החמודים. הדרישות שלי מהרכב היו כמובן בטיחות, נוחות , מחיר ועל הדרך תוספות חביבות ככל הניתן. היונדאי הייתה שנת 2008 שנרכשה ישירות מהיבואן עם מנוע 1.6 וסיימה את חייה עם 100,700 ק"מ. המחיר במחירון לוי יצחק היה 41,800 ומהביטוח קיבלתי 39,900 (קיזוז יתרת הפרמיה שנשארה לתשלום). חמוש בסכום הנ"ל התחלתי לכתת רגלי בחברות הליסינג ובידי בין אתרי האינטרנט. התייעצתי פה בפורום וכעבור יומיים כמעט וננעלתי על שני דגמים: שברולט קרוז או מיצובישי לנסר החדשה. בין לבין לקחתי לבדיקה גם סיטרואן C4 שנת 09' שבבדיקה יצאה בסדר גמור אבל התחרטתי עק…
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה הצריכת דלק האמיתית של הספייס סטאר?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
קוטר הג'אנט - 13,14,15,16,17,18 וכן הלאה. רוחב הג'אנט - 6,6.5,7.0,7.5 וכן הלאה. מרחק ברגים - אופסט - קדח - אם יש עוד מושגים שאתם חושבים שצריך לדעת לפני קניית ג'אנט אשמח אם תוסיפו אותם. תודה
הודעה אחרונה מאת Eily,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 303 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yuvk
- Nemesis
- sperial
- Gavrik
- GTאי
- tan tan
- netanel1014
- redroze
- `Infinity
- samg
- Night Driver
- borsood