Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יצא לי לנסוע כמה וכמה פעמים בקו של קריית גת-רחובות מה שאילץ אותי לעבור במחלף החדש.

לכאורה ביצוע טוב, ביטול שני צמתים והפיכתם לכביש אחד (כביש 7 וכביש 41), רק חבל שהביצוע יצא קצת חלמאי, למשל:

-בכביש 40 נותרו עדין הרמזורים, בעוד בכביש 7 הנסיעה רצופה ללא עצירות למרות שבכביש 40 יש יותר נפח תנועה, את זה עוד אפשר להבין כי בכל זאת רוב המשאיות בציר הזה זה משאיות שיוצאות מנמל אשדוד לכיוון כביש 6 וכנראה העדיפו שתהיה להן נסיעה עם כמה שפחות עצירות.

-אכן טיפלו בחלקים עם הנפח תנועה הכי גדול (הפנייה מכיוון דרום של כביש 40 לכיוון אשדוד), אבל למה מי שרוצה לפנות מכביש 40 לכיוון כביש 6 צריך לעמוד ברמזור, לפנות שמאלה ולרדת בלולאה לכביש 7? במקום לרדת ישר ימינה כמו שיש בהרבה מחלפים, ככה היה נחסך זמן המתנה ברמזור אחד.

-צומת כנות (חצר המלכה) הועתקה דרומה ולאולמות יש רק גישה נוחה למי שבא מאשדוד, לא רק שהאריכו את הדרך למי שנסע מבני עי"ש וגן יבנה לכיוון רחובות/גדרה, למה אם כבר הזזתם את הצומת לכיוון חפץ חיים, למה לעשות עדין שיהיו שני רמזורים ברצף ולא "צומת איקס" עם רמזור אחד?

מעניין לדעת מה עבר בראש של מי שתכנן את כל העבודה הזאת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם תזמון הרמזורים לקוי וגורם לפקק.כשבאים מכיוון רחובות לכיוון קרית מלאכי.כאשר יש ירוק ברמזור של דרום גדרה, מתקדמים 200 מטרים ואז עוצרים באדום של מחלף כנות.גם בכיוון ההפוך לא מציאה.רמזור ירוק בצומת בני עייש שמוביל לרמזור אדום בצומת חפץ חיים

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

מסכים עם פותה"ש על החלמאות, אך לזכותם של מע"צ יאמר שזהו רק שלב א' של הפיתוח.

1999-2001 - פורד אריקה 90'

2001-2008 - פולקסווגן פולו קלאסיק 00'

2008-2014 - יונדאי אקסנט - חדשה מהניילונים 08'

2014 - - שברולט קרוז - 11'

פורסם

אני לא עובר שם ברמה יומיומית (אפשר לספור את הפעמים שעברתי שם מאז הפתיחה באצבעות כף יד אחת של.. לא משנה). מסכים בגדול עם העובדות.

אני לא מצוי בנבחי התוכניות, אבל גם לדעתי הפתיחה הראשונית היתה לאחרונה ולא נראה שסיימו שם מה שרצו לעשות (כלומר זה שלב א' כאמור).

המחלף לא שונה בהרבה ממחלף "רמלה דרום" בכביש דומה - 431. העניין נעוץ בהסכם המדינה מול כביש 6. למדינה יותר ניסיון, אבל כנראה שבעלי הממון השיגו תנאים טובים לפתיחת הכביש (ויש כנראה רשת ביטחון). בכל מקרה הפיתוח מבורך (פחות מבורך מתחבורה ציבורית נורמלית 24X7, אבל עדיין מבורך).

עוד שאלה: האם ידוע לך ההפרש בעלות בין מחלף חלקי למחלף תלתן מלא, כפי שהיית רוצה שיהיה?

עוד הערה: לדעתי עדיף שני צמתים מאשר צומת X, אבל אני לא משוכנע לגמרי בכך.

פורסם

נוסע שם לפעמים, אכן מנקודת מבט של מי שנוסע בכביש 40 יש הרבה סימני שאלה. גם אני חושב שהמחלף עדיין לא גמור ויהיו עוד שינויים.

אבל למי שמגיע מכביש 6 לכייון אשדוד - פשוט מעולה!

כנראה למדינה חשוב יותר לפתח דווקא את הציר הזה (כביש 7-41) - נבנה ונפתח במקביל מחלף בצומת שהייתה יחסית קטנה בכניסה לבית רבן, לפני כ 7-8 שנים נפתח מחלף בצומת בני דרום ובוטל מעבר פסי רכבת שהיה גורם לפקקים רציניים, ולמי שזוכר - עד סוף שנות ה 90 היו רמזורים בחיבר בין כביש 4 לכביש 41. היום יש נסיעה רצופה ללא רמזורים בכל הקטע הזה.

לדעתי הסידור של מחלף כנות נבחר כך מכיוון שכביש 40 מוגדר ככביש "איזורי" ולא "ארצי" כמו כבישים 6 ו-7.

פורסם (נערך)

לא הייתי מגדיר את כביש 40 המתחיל בכפ"ס ונגמר בכביש הערבה באיזור קטורה ככביש איזורי

מסכים איתך שיש עניין רק בפיתוח כבישים רוחב שמחברים את ערי מישור החוף עם כביש שש שנמצא בשפלה הפנימית ברובו

במחלף הזה טיפולו בנתיבי העומס שהם חיבור כביש 40 הבאים מדרום לכוון מחלף אשדוד והבאים מכוון מחלף אשדוד נוסעים דרומה או לשש

אלו שבאים מכוון ב"ש ורוצים לשש פונים הרבה קודם בקסטינה דרך כביש 3 או לדרומיים יותר שעולים ישר לשש ולכן לא עשו במחלף כנות כביש ישיר

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

כל הפרוייקטים ההנדסיים-תכנוניים במדינה הזו נעשים בצורה עקומה. כנראה שזה חלק מתנאי המכרז :roll:

ככה זה שמי שמקבל את ההחלטות הוא בוגר בית ספר יסודי במקרה הטוב, ואין שום לוייאליות לתפקיד ולציבור או לקיחת אחריות במקרה של כשל.

דווקא מחלף גדרה, כמחלף בפני עצמו הוא "בסדר". כביש 40 הפך להיות כביש רווי רמזורים. אני יכול למנות לפחות 5 רמזורים חדשים שהתווספו אליו בקטע שבין נתב"ג - באר שבע במהלך ה 6 שנים האחרונות. גם אני תוהה לגבי הצומת הענקית שעשו בכניסה לאיזור תעשייה ועוד יותר מתקשה להבין למה לא איחדו אותה עם הצומת של חפץ חיים. זה מזכיר לי את העבודה שעשו במחלף אלוף שדה לפני כמה שנים שהוסיפו עוד צומת ועוד רמזור לעולים למחלף מכיוון צפון, משהו שעד היום לא ברור לי למה הוא היה טוב.

הממשלה התוותה מדיניות של יצירת כבישי רוחב מהירים לכביש 6 (רעיון טוב אבל מסריח, בניית כבישים ציבוריים המחוברים לכביש אגרה פרטי), ודווקא הדוגמה של כביש 7 היא דוגמה למחשבה נכונה, חיבור ישיר של אשדוד והנמל לכביש 6 שמימלא רובן המכריע של הסחורות נעות בו. כל מי שנסע בכביש 41 (זצ"ל) בין אשדוד לצומת גדרה זוכר את הפקקים האדירים שהיו ברמזורים ואת כמות המשאיות הבלתי נגמרת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הכוונה ב"כביש איזורי" היא בכך שזה כביש עם מספר בן 2 ספרות (40).

כבישיים ארציים ממוספרים בספרה אחת (רוחביים 1,3,5,7 אורכיים 2,4,6).

כבישים איזוריים - 2 ספרות.

כבישיים מקומיים - 3 ספרות.

כבישי גישה לישובים וכבשים משניים - 4 ספרות.

פורסם

לפי ההגדרות הכבישים בויקפדיה אתה לא צודק כי כבישים ארציים הם חד או דו ג ספרתי למשל כביש 90 שהוא כביש הארוך ביותר במדינה

האיזוריים הם תלת ספרתי והשאר מקומיים

פורסם

כן, זה מופיע עכשיו כמו שכתבת.

פעם אחרונה שבדקתי את זה הייתה לפני איזה 10 שנים ואז לפי מה שזכור לי כן היה הבדל בין ספרה אחת לשתי ספרות, עם החרגה של כביש 20.

פורסם

הירידה מכביש 40 לכביש 7 לבאים מדרום דפוקה לגמרי. בפעם הראשונה שנסעתי במחלף הזה, אינטואיטיבית ירדתי שמאלה עד לפרסה בקבוצת יבנה

...

כנראה שהאינטואיציה שלי לא טובה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
לא הייתי מגדיר את כביש 40 המתחיל בכפ"ס ונגמר בכביש הערבה באיזור קטורה ככביש איזורי

הכוונה ב"כביש איזורי" היא בכך שזה כביש עם מספר בן 2 ספרות (40).

כביש 40 הוא אכן כביש אזורי ולא רק בגלל המספור שלו. מי שרוצה לנסוע מכפר סבא לכיוון הנגב יסע דרך כביש 6 או לחילופין האופציה החינמית היא דרך כביש גהה\איילון ובהמשך וכבישים 4 ו-7 והתחברות לכביש 6 במחלף שורק. כביש 40 משמש ברובו ככביש גישה ליישובים או אפילו רחוב ראשי (גדרה) ולא נועד לקטעי נסיעה מהירה. לכן גם ההעדפה של כביש 7 ככביש ללא רמזורים במחלף.

• תוכן חדש...