Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה מי שרוצה לפנות מכביש 40 לכיוון כביש 6 צריך לעמוד ברמזור, לפנות שמאלה ולרדת בלולאה לכביש 7? במקום לרדת ישר ימינה כמו שיש בהרבה מחלפים, ככה היה נחסך זמן המתנה ברמזור אחד.

בתור אחד שעומד כל יום בפקק המטומטם הזה שמאלה, אני מסכים איתך בכל מילה.

מעבר לעובדה שזה אידיוטי לחכות ברמזור שמאלה בשביל לרדת ימינה, הרמזור הזה ממש ממש קצר.

אחד הפקקים המיותרים.

אם תסתכל ימינה ברמזור, תוכל לראות שעדיין עובדים שם, מקווה מאד שהם מסדרים פנייה ימינה נורמלית.

פורסם
כל הפרוייקטים ההנדסיים-תכנוניים במדינה הזו נעשים בצורה עקומה. כנראה שזה חלק מתנאי המכרז :roll:

ככה זה שמי שמקבל את ההחלטות הוא בוגר בית ספר יסודי במקרה הטוב, ואין שום לוייאליות לתפקיד ולציבור או לקיחת אחריות במקרה של כשל.

איתמר

הכללות הן דבר לא טוב ושגויות ברובן.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אני די סבור שכבישי הרוחב שצצו בעשור האחרון (7,9,431,531) הם חלק מהסכם שהמדינה חתומה מול כביש 6. לגבי 411 אני לא בטוח.

כביש 411 מצומת חולדה עד צומת עקרון היתה קיימת עוד הרבה לפני כביש 6.

לגבי ההמשך לרחובות, תמיד היתה לרחובות גישה מהכביש של גבעת ברנר אבל זאת היתה דרך צרה ולא חלקה כמו שאר הכבישים העוקפים.

ובכלל הודות לכבישים העוקפים האלה אין שום בעיה לחצות את רחובות מבלי להתקע ברחוב הרצל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
הכללות הן דבר לא טוב ושגויות ברובן.

סבבה, אתה מוזמן לתת לי פרוייקט הנדסי-ציבורי אחד שבוצע ברמה טובה (רמה טובה = איכות ביצוע, מהירות והפרעה מינימלית לציבור וכו').

ולפני שאתה עונה לא יזיק גילוי נאות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כביש 411 מצומת חולדה עד צומת עקרון היתה קיימת עוד הרבה לפני כביש 6.

לגבי ההמשך לרחובות, תמיד היתה לרחובות גישה מהכביש של גבעת ברנר אבל זאת היתה דרך צרה ולא חלקה כמו שאר הכבישים העוקפים.

ובכלל הודות לכבישים העוקפים האלה אין שום בעיה לחצות את רחובות מבלי להתקע ברחוב הרצל.

תסלח לי שאני אומר, אולי אני טועה.

אני גר מאז ומתמיד ברחובות, כמה שנים טובות מאוד מתוכן צמוד לקיבוץ שילר. מעולם לא הייתה גישה לכביש 411, רק עכשיו הכביש נפתח וניתן להגיע מהכביש של ברנר/שילר מצומת בילו.

פעם היית נכנס, ומגיע מצומת בילו/ברמר עד לכניסה לקיבוץ שילר בכביש צר, ומשם אפשר היה להמשיך רק לרחובות.

אלא אם אתה מתכוון לזה שהיה אפשר להגיע דרך העיר ואז זה באמת היה אפשרי, אבל זו הייתה נסיעה דרך השכונות והאזור תעשיה.

פורסם
סבבה, אתה מוזמן לתת לי פרוייקט הנדסי-ציבורי אחד שבוצע ברמה טובה (רמה טובה = איכות ביצוע, מהירות והפרעה מינימלית לציבור וכו').

ולפני שאתה עונה לא יזיק גילוי נאות.

איתמר

מחלף סומך, לא רע בכלל. עוקף קריות גם לא רע.

לעומת זאת מחלף יגור והרמזור של כלא ג'למה, ה' ישמור...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כביש שש גאוני ! באיכות טובה מאוד ורק הולך מתרחב ומתארך מבלי להפריע יותר מידי

תיזכרו איזה דרך היינו עושים קודם בדרכנו צפונה או דרומה דרך הכבישים האדומים והמחפירים האלו

פורסם

כביש שש מעולה, אך ההרחבות היו צריכות להיסלל מלכתחילה. נכון לעכשיו הוא עדיין פקוק בבקרים וזה פשוט הזוי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עוקף קריות הוא לא דוגמה טובה מאחר והוא כביש חדש שנסלל, לא פרוייקט הרחבה של כביש קיים. אני גם תוהה מי היה המבצע, האם זו מע"צ או שזה היה פרוייקט BOT כמו 431. גם כביש 6 הוא דוגמה פחות טובה, גם מאחר ומדובר בתוואי חדש וגם כי מדובר בחברה פרטית שיש לה אינטרס (ועדיין, גם הוא רחוק מלהיות כביש מושלם, דו נתיבי ברובו, שוליים צרים, ללא מפרצי עצירה). לגבי סומך אני לא מכיר.

לעומת זאת אני יכול לתת כדוגמה את כביש 4 בין ראשון לאשדוד שגבה את חייהם של עשרות אנשים ואף אחד לא נתן את הדין. גם משך העבודה היה בלתי סביר, שלא לדבר על הפקקים האדירים שהיו שם כל יום בשל שלל תאונות. באותה נשימה אני גם יכול לציין את הפרוייקט שלא זז בין נתניה למחלף חבצלת. אפשר גם להזכיר את מחלף דרור שקרס ואת תאונת האוטובוס במחלף גולני, שם התאבד מהנדס בכיר במע"צ לאחר כתבת תחקיר נוקבת.

עצם זה ששם המותג "מע"צ" החליף 3 מיתוגים שונים במהלך העשור האחרון אומר דרשני.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כביש שש מעולה, אך ההרחבות היו צריכות להיסלל מלכתחילה. נכון לעכשיו הוא עדיין פקוק בבקרים וזה פשוט הזוי.

למזלי אני לא מכיר ולא סובל מהפקקים האלו (לפחות לא באופן קבוע) כי אני נוסע על כביש שש בסופי שבוע לטיולים

מצד שני אתה מכיר כביש רחב ככול שיהיה בעולם שעובר בסמוך או לתוך עיר גדולה בלי פקקים בשעות העומס ?

פורסם

סליחה, אבל 431 נבנה בשיטת PFI, לא BOT. לא שאני יודע מה זה...

באשר ל-411, התוואי עקרון-טל שחר הוכפל לאחרונה בחלקו, מפלוס מעברי הרכבת נעשה בשל החלטה ארצית של רכבת ישראל, הכביש הוביל מכביש 40 דרך הכניסה האחורית של גבעת ברנר, אחרי פנייה חדה לכוון קבוצת שילר בלבד. הפנייה החדה בכביש בוטלה והתוואי משם עד מחלף גבירול נפתח רק לפני חודשים ספורים (תוואי חדש, מספר נתיבים ושטח הפרדה בנוי).

גם הקטע מכפר הנגיד למחלף גבירול נפתח אך לפני שנים בודדות. זאת הייתה דוגמה לכביש רוחב שהורחב/נפרץ לאחרונה ולא בשל הסכם עם "הזכיין" (שש).

רוצים עוד דוגמה? (לביצוע כושל)

עוקף מזרחי (אנחנו עדיין ברחובות). התוכניות לכביש היו קיימות וידועות הרבה לפני שחשבו לבנות שכונות צמוד לבתי העלמין. אלא מה, קמו השכונות והגישו בג"צ כנגד הכביש, למרות התוכניות הידועות. נעשתה פשרה והכביש נפתח ככביש עירוני (עם אותו נפח תנועה בינעירוני ומהירות נמוכה ב-20 קמ"ש בלבד) רק עם חומה אקוסטית. החיבור ל-431 במחלף נס-ציונה עדיין בגדר תוכנית בלבד.

פורסם

זה מחלף גרוע?

מה עם מחלף בני דרור? עוד לפני שסיימו להקים אותו, הוא התפרק.

שלא לדבר על זה שהוא לא שינה כלום בפקקים. בשביל לצאת מקדימה-צורן, תל מונד, בני דרור ושאר היישובים, צריך להמתין יותר משעה בבוקר...

• תוכן חדש...