Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתקשה עם ידני

Zoro11
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שיעור 3 זה באמת כלום,

אם זה מה שהמורה שלך אומר לך,תחליף מורה.

לי לקח לפחות 10 שיעורים להרגיש נינוח עם העברת ההילוכים.

Porsche 944 turbo

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא להתרגש.

שעור שלישי וגם בשעור עשירי,עדין שחרור הקלאץ הוא סוג של הסתגלות שקשה ללמוד אותה מהר.

ובכל רכב זה שונה.

בקשר להעברות והלוך מתאים,זה נושא שגם היום קורה לפעמים ומכניס למקום הלא נכון...אז מה?

תרגול תרגול תרגול,כמו כל דבר חדש,מתרגלים ולומדים.

פורסם

אתה מרגיש שהמורה שלך לא סבלני? להחליף!

אני בזמנו שהתחלתי שיעורי נהיגה, בשיעורים הראשונים 20 דקות ראשונות הייתי מתרגל החלפה על יבש וגם המורה היה מתקיל אותי לא לפי הסדר, דוגמא לרדת מ5 ל3, מ1 ל4.

גם הוא רצה שאני אדקלם לו "קלאץ, ניוטרל, ראשון, גז, עוזב קלאץ בעדינות" כל מיני משפטים כאלה.

פורסם

מעטים האנשים שמצליחים להגיע לשליטה טובה על הקלאץ' בשיעורים הראשונים, לי דווקא הלך טוב אבל היו לי בעיות עם ההגה, ככה שאין מושלם.

ודווקא בטסט הפנימי נכבה לי האוטו בזינוק בעליה (אוטו טורבו דיזל!), מה שקרה לי לאורך 25-26 שיעורים אולי פעם או פעמיים ואני לא צוחק. זה תוצר של לחץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מצטרף לאלו שהמליצו לך לא לנטוש את הלימוד על ידני. אם תלמד רק על אוטומט, אתה תתרגל וכבר לא תרצה לחזור אחורה ולקחת שיעורים על ידני. ובעתיד הרחוק זה מאוד יגביל אותך לשימוש ברכבים אוטומטיים בלבד וחבל.

וגם אני לא מבין מאיפה המורה שלך הביא את זה שאתה אמור לשלוט בקלאץ' אחרי 3 שיעורים. מה עוד שבשיעור הראשון אתר רק מתחיל להכיר את המערכות ברכב, איפה נמצא כל מתג אז אתה בטח לא אמור לנהוג כמו מיכאל שומאכר יבדל"א. אצלי אישית, אני זוכר שאת החלפת ההילוכים עוד למדתי איכשהו, אבל הרבה שיעורים הייתי מטיס למורה את הטורים בלחיצה על הגז בתחילת הנסיעה או אחרי החלפה. לקח לי המון זמן ללמוד את הרגש הנכון בלחיצה.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

קודם כל לפני כמה שנים דובר על ביטול ההגבלה לרכב אוטומטי ברשיון, כך שטסט באוטומט יקנה לך אפשרות לנהוג גם על ידני. אני לא יודע אם זה יצא לפועל.

אני מסכים שעדיף ללמוד על רכב ידני, אלא שאם אין סיבה מיוחדת לכך - אז לא צריך להיתעקש על ידני.

לי נשמע שצריך דחוף להחליף מורה, ויפה שעה אחת קודם.

פורסם

עשיתי שיעור אחד על אוטומט איך זה ..

שינוי ענק אני יותר מרוכז בכביש אני גם לא מתעסק בקלאץ והילוכים כמו בידני :]

חוץ מזה שרוב הרכבים היום זה אוטומט ככה שנראה לי שאמשיך עם אוטומט ועם ארצה בעתיד אשלים על ידני

פורסם

נראה שאתה די נעול ואתה עושה שטות.

אחרי כמה שיעורים הידני יבוא לך בטבעי, אני הוצאתי רישיון על ידני, נהגתי שנתיים כמעט על אוטומט,

ואז חזרתי לידני. להגיד שהיה קל בהתחלה? לא. היה מוזר לחזור. להגיד שאני מצטער על זה? לא, להפך.

לדעתי דווקא גיר ידני מועיל בריכוז, במקום להשתעמם ולנסוע כל הזמן על D, הוא נותן לך קצת תעסוקה וכיף בנסיעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כל בעיות הנהיגה עם תיבה ידנית ייפתרו עם הזמן והנסיון. קח את זה בקלות ותמשיך בשיעורים כרגיל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הדעה שלי- תמשיך על ידני. לא מבין למה המורה מדבר איתך על טסט בשיעור השלישי ומדבר על זה ש "אוכלים אותך" בטסט על ידני.

אני למדתי על ידני, עשיתי הרבה טסטים (בלי קשר לגיר) , למורה שלי הייתה אין סוף סבלנות כלפי ותמיד תמך בי. הוא תמיד אמר לי שיש אנשים שזה בא להם יותר בקלות ויש שפחות. כל תלמיד ומה שהוא חזק בו. היו בבעלותי כבר מס' רכבים וכולם היו ידניים בלבד. אל תתייאש ושיהיה לך הרבה בהצלחה!

אם למורה שלך אין סבלנות- תחליף אותו, לא את הגיר.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

תחליף מורה, פרוצדורה לא כיפית אבל אתה חייב, יש המון מורי נהיגה וסטיסטית חלק מהם לא טובים לא בתור נהגים ולא בתור מורים.

בשיעור הבאה תבקש ממנו את הדף של כמה שיעורים עשית ושיחתום לך ותעשה אצלו עוד שיעור אחד (לא כפול). לא יהיה לך בסדר תעבור מורה. בזמנו גם אני עברתי למורה נהיגה אחר אבל הסתרתי את זה מהמורה נהיגה ועשיתי טסט על הרכב של המורה נהיגה המקורי, היה מצב לא נעים אבל הרישיון יותר חשוב מאיזה מורה נהיגה.

פורסם

שוב בקשר ללהחליף מורה, המייעצים בפורום לא יכולים לדעת בוודאות. אבל אם המורה לא נותן לך תחושת ביטחון בשיעורים (ונראה שיש לו אינטרסים זרים) אז תחליף אותו, ועדיף עכשיו, כשעשית רק חמישה שיעורים מאשר אחרי 20 שיעורים.

פורסם

עדיף שתעשה עכשיו עוד 4-5 שיעורים על רכב ידני (ואפילו עוד 10-12 שיעורים) מאשר להמתין 4-5 שנים ולעבור טסט מחדש. (להזכירך - יש לך 3 שנות צבא לאחר מכן במהלכם סביר שלא תצבור יותר מידי ניסיון).

שאלה למנהלים: יש אפשרות להגביל את מספר הסמיילים להודעה? :wink:

.We apologise for the inconvenience

פורסם

כמעט אף אחד לא מגיע לשליטה מוחלטת בקלאץ' בשיעורים הראשונים

גם הבחור ההוא שראית שנוהג חלק בשיעור השישי שלו לא באמת נהג חלק. המורה עוזר לו עם הקלאץ' מהפדלים שלו בלי שתשים לב.

גם אצלי הנהיגה הייתה חלקה תמיד בשיעורים אך רק בגלל שהמורה היה מתקן את הטעויות שלי בשיעורים הראשונים מבלי שאדע, כדי שאצבור ביטחון.

ככל שהתקדמו השיעורים, כך היה מפחית את ההתערבות שלו עד שהפסיק לחלוטין.

שים לב שהקלאץ' הוא כמו "קפיץ". לא משנה באיזה הילוך אתה נמצא, ברגע שתצא מההילוך ותעזוב את הידית היא תחזור לבד למרכז. כך אני שולט על ההילוכים כשנוהג על ידני.

שמאל ואז למעלה = ראשון

שמאל למטה = שני

הרמה למעלה (כדי לצאת משני) והידית חוזרת למרכז ואז נותן עוד דחיפה למעלה ואני בשלישי

קו ישר למטה זה רביעי

דחיפה למעלה (כדי לצאת מרביעי) ואז ימינה למעלה זה חמישי

יש תיבות שהסדר הוא שונה ולכן צריך לשים לב ברכב שאתה נמצא בו, אך עיקרון ה"קפיץ" זהה

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אתה רק שיעור שלישי, מה הלחץ? ההבדל בין השיעורים הוא משמעותי, זו טכניקה שלאט לאט נרכשת. גם אם תעבור טסט, לא תהיה לך שליטה מושלמת. עדיף שבמקום תעשה אוטומט ואז עוד שיעורים אחרי הטסט, תעשה מקסימום יותר שיעורים על הידני.

• תוכן חדש...