Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתקשה עם ידני

Zoro11
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אספר לך סיפור יותר מוזר היה לי מורה שעד השיעור ה4 שלי לא הביא לי לגעת בהילוכים בכלל, כל מה שהייתי עושה זה דלק,בלם,מצמד והגה.

אחריי 4 שיעורים הרגשתי שהוא קצת מורח אותי החלפתי מורה.

שתבין עד כמה התרבות של המורים בארץ שונה,המורה שלך אומר לך שאתה אמור להתרגל להילוכים בשיעור שלישי והמורה שהיה לי היה מורח תלמידים עד שיעור 10 בערך ללא יותר מדי התנסות בהילוכים.

כמובן מצטרף ומוסיף שיעור שלישי זה לא הרבה ואין לך מה להלחץ כרגע לגביי הטסט כי בעצם זה למה אתה משלם למורה שלך כדי ללמוד נהיגה, בכל שלב שתתקשה תוכל לבקש ממנו לתרגל כי בסופו של דבר אתה זה שניגש לטסט ולא המורה שלך.

8)
  • תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה? איזה מורה מוזר.

אני כבר בשיעור הראשון התעסקתי עם ההילוכים, אמנם זה היה לרוב ראשון ושני ואולי קצת שלישי (אחרי הכול שיעור ראשון לא נוסעים מהר), אבל כבר זה קרה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פות"ש, אין לך מה להתרגש. עד שיעור עשירי בערך, כל פעם שהייתי צריך להעביר הילוך, הסתכלתי על ידית ההילוכים לראות באיזה הילוך אני. אם אתה מרגיש שהמורה שלך מוריד אותך אז תחליף מורה. אני ממש בספק שתוך 3 שיעורים אתה צריך לשלוט בדוושות ובידית ההילוכים. תן לזה זמן ואם אתה מרגיש שהמורה שלך לוחץ עליך אז תחליף אותו. אין סיבה למהר, אני יודע ששיעור נהיגה זה עסק יקר אבל עדיף להוציא עוד כמה מאות שקלים מאשר להרגיש חוסר בטחון על הכביש.

בהצלחה

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

להתרשמותי, הבעיה היא לא בהכרח בך אך ניראה כי המורה שלך

חסר סבלנות/מנסה להתפטר ממך או כל סיבה לא טובה אחרת.

לפני שאתה מתייאש ומחליט כי אינך כשיר לנהוג ברכב ידני, תחליף למורה אחר מומלץ באזורך.

ייתכן שצורת הלימוד שלו לא מתאימה לך ומורה יותר רגיש וקשוב לצרכים שלך יקל עליך מאוד.

בכל אופן, 3 שיעורים אינם מדד ליכולותיך או חוסר יכולותיך לדעתי.

פורסם

אל תוותר על הידני!! נכון שהיעלה לך עוד מחיר כמה שיעורי נהיגה, וההפרש יוכל, בסופו של דבר להתקזז ולהוזיל לך עלויות בסכומים גדולים עם רכישת רכב ידני זול ברכישה ובתחזוקה (בהשואה לאוטומטי מקביל).

לידיעתך - תרצה לשכור רכב באירופה, הוא יהיה או ידני או יקר. אני מתכוון לכך שיש מדינות שבהן הזמנת רכב אוטומטי מכפילה את מחיר השכירות בהשואה לאותו דגם עם תיבה ידנית.

ולעניין שבו פתחת: לא ניגשים לבגרות בסוף כתה ב', וגם לא חושבים על הבגרות לפני כתה י'. יש לך הרבה מה ללמוד, ועל הטסט עליך להתחיל לחשוב בין השעורים ה-20-30 (כן, בכלל לא מזיק לקחת כמה שעורים מעבר ל-28 המחוייבים בתקנות). השליטה ברכב היא הצד הקל בלימודי הנהיגה, הקושי האמיתי הוא דווקא ההשתלבות בתנועה, ובמיוחד בין הנהגים הישראלים המדרדרים. גם נהגים עם נסיון של 25 שנה בנהיגת רכב ידני מדוממים מנוע בזינוק בעליה, וזה בהחלט לא פוסל אותם כנהגים טובים, אם הם יודעים להשתלב נכון בכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תפסיקו לנדנד על הקטע הזה של הגיר האוטומטי באירופה,

מבירור באופרן בנסיעה האחרונה שלנו, ההפרש ל9 ימים על רכב מנהלים כמו פאסאט היה בסך הכול 13 יורו. (ל9 ימים, כלומר ליום תוספת של 1.44 יורו)

ושוב, למרות הכול אני בעד הוצאת רישיון על גיר ידני, כל עוד אין איזו נכות כלשהי או בעיית קורדינציה קשה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
תפסיקו לנדנד על הקטע הזה של הגיר האוטומטי באירופה,

מבירור באופרן בנסיעה האחרונה שלנו, ההפרש ל9 ימים על רכב מנהלים כמו פאסאט היה בסך הכול 13 יורו. (ל9 ימים, כלומר ליום תוספת של 1.44 יורו)

ושוב, למרות הכול אני בעד הוצאת רישיון על גיר ידני, כל עוד אין איזו נכות כלשהי או בעיית קורדינציה קשה.

יש מדינות ויש מדנות. בנסיעה שלי לבלגיה לפני שבועיים שודרגתי לרכב עם DSG בלי כל תוספת. בנסיעה קודמת לפינלנד ההפרש בין ידני לאוטומטי היה סביר. אבל במקומות אחרים ההפרש גדול, למשל, מדריד לפני כ-3 שנים, שכרתי גולף לשבוע תמורת 185 אירו (כולל עמלת שדה תעופה, בלי העמלה היה 150), ואילו גולף אוטומטי עלה 390 אירו. זה כבר הפרש משמעותי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אם יוציא רישיון על ידני, ולא יצבור ניסיון רב שנים ונסועה כמוך על ידני, לא יוכל לשכור רכב ידני באירופה.

בקיצור לא מוציאים רישיון נהיגה בישראל בשביל לשכור רכב באירופה.

פורסם

אתה צודק, אבל לרוב גם אם לא ינהג שנים, יוכל לחזור לנהוג די בקלות לאחר 2-3 שיעורי נהיגה או נסיעה בתוך מגרש למשך שעה או שעתיים.

אני בשנתיים הראשונות שלי עם רישיון נהגתי רק על אוטומט בשוטף, יצא לי לנהוג פעם אחת על יונדאי i10 ידנית והנסיעה עברה בסדר, שנה לאחר מכן ניסיתי לנהוג על ניסאן מיקרה ידנית, זה היה פשוט מזעזע. הרכב נכבה לי עשרות פעמים במרחק של ק"מ בודדים.

בקליאו שלי (ידנית) אין לי את הבעיות האלו כמובן, אחרי נסיעה או שתי נסיעות אתה נזכר איך נוהגים והכול טוב. זה בסופו של דבר משהו שאתה לא שוכח. אתה מאבד אולי את המיומנות שיש לך, אבל לא לגמרי.

פורסם

בני הבכור למד על ידני, עבר טסט בינואר 2008 ומאז נהג רק על אוטומטי. לפני כ-3 חודשים נסענו לפינלנד, שכרתי רכב ידני (גולף סטיישן) והוספתי עוד 40 אירו על מנת לאפשר לו לנהוג (עמלת נהג שני וביטוח לנהג מתחת גיל 25). הבחור התישב ברכב, הניע, שילב ראשון ו...נהג. בלי קושי חריג.

ציינתי כי החזקת רשיון נהיגה שאינו מוגבל לאוטומט שימושי בנהיגה בחו"ל, אבל כתבתי - ואניחוזר ומדגיש זאת, החזקה ברשיון כזה מאפשרת גמישות הרבה יותר גדולה ברכישת ואחזקת רכב בארץ. למשל, רכישת סופרמיני ידנית חדשה ב-70-80 אש"ח, לעומת רכישת רכב מיד שניה בלבד אם מחוייב באוטומטי.

פורסם

עם זה אני מסכים!

גם אני מעודד הוצאת רישיון על ידני (משום שלא ברור לי אם בוטלה כבר ההגבלה, כפי שדובר בעבר), אבל לא צריך להיתעקש על כך בשום צורה.

פורסם

אין לך מה להילחץ סה"כ אתה שיעור 3, אם אתה חושב שאתה גרוע אז תדע שזה קורה כמעט לכולם שההילוך ניכנס לא כמו שצריך.. ולעבור לאוטומט אתה יכול גם בשיעור 27 הכי חשוב שלאט לאט תרגיש את האוטו... גם אני זורק קלאץ' מידי פעם.

אם זה כלכל רציני וכל תנועה שלך עם ההילוכים לא נכונה אז פשוט בתחילת השיעור קח לך 5-10 דקות אפילו יותר אם אתה צריך תתרגל עם המורה שלך העברת הילוכים שהאוטו עומד וזה הכל, כי לעבור לאוטומט זה תמיד אפשר אבל כשתרצה לחזור אז תגיד לעצמך מה זה עוד כסף ועכשיו גם עוד טסט..

מניסיון שלי גם אני בהתחלה לא ממש התחברתי לידני ועכשיו אני שיעור 20 ואני פשוט יודע שברגע שאני אוציא רישיון אני יעשה הכל כדי לנהוג על ידני..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי שמלחיץ אותך על השיעור ה3 נשמע כמו מורה גרוע. חסרים מורי נהיגה בישראל או שפשוט הוא זול במיוחד?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מי שמלחיץ אותך על השיעור ה3 נשמע כמו מורה גרוע. חסרים מורי נהיגה בישראל או שפשוט הוא זול במיוחד?

הוא נוקח 100 לשעה ידני..

עשיתי אחד על אוטומט כן זה יותר כיף בהרבה והוא גם אמר שיש לי שינוי של 180 מעלות ושנמשיך על אוטומט

האם כדאי להחליף מורה?

• תוכן חדש...