Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שהוא כתב בציניות דור.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רוצה לקוות שכן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
סלח לי ידידי, אבל אני במקומך לא הייתי כותב זאת, אלא מתבייש.

ברור.

עדיף שהוא יתבייש במקום לחפש עזרה.

באמת יעזור...

באמת?!

זה מה שהוא צריך לעשות, להתבייש בבעיה שהיא לא שלו, במקום לחפש פתרון?!

אני חושב שאתה צריך להתבייש בזה שכל מה שהצלחת להוציא מהניסיון, המאוד יפה הזה, למצוא עזרה, זה לחפש איך להתנשא.

לפותח השרשור, נסה אולי לחפש מישהו אחר שידבר איתו, שיש יותר סיכוי שאבא יקשיב לו.

תמיד כדאי גם לפנות לא מתוך מקום של ביקורת עליו, אלא מההסבר על הפחד שאתה (אתם) חש כשהוא נוהג באופן כזה, למה שעלול לקרות לו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אבא שלך במקרה מברית המועצות לשעבר ? אני שואל את זה כי אבא שלי כן מגיע משם,

ואבא שלי מזכיר את אבא שלך קצת אבל הוא אף פעם לא עשה תאונה בגלל נקמה אבל הוא כן יכול לעקוף מישהו ולחתוך אותו קרוב כדי "לחנך" אותו אם מישהו חתך אותו אבל בעצמו לפעמים אומר שזה חסר תועלת אי אפשר לחנך חצי מדינה.

והוא סיפר לי שבברית המועצות אם מישהו היה חותך אותך היו מעיפים אותו מהכביש כאילו נכנסים בו מהצד שהוא יעוף.

הפתרון לזה אני חושב פשוט להסביר שפה זה לא עובד ככה ויכולים לשלול רישיון וזה יכול להגמר באסון וכמובן לעלות את המודעות לעניין הזה.

פורסם

אכן מברית המועצות.

לדעתי זה גורם משמעותי בהתנהגות הזאת,שמתי לב שגם כל הנהגים שהוא מעסיק לא יותר טובים (הם גם יוצאי ברה״מ).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

גם אבא שלי מבריה"מ, הוא לא עושה שטויות כאלו על הכביש והוא בערך בגיל של אביך, מה שכן הוא נמצא בארץ כבר מסוף שנות ה70'. אולי יש לזה הקשר כי הוא נהג רק בארץ ולא כמו אבא שלך שסביר להניח שנהג בחו"ל.

בכל מקרה, חבר מהצבא שהתעצבן על נהגים שנסעו מאחוריו שהבהבו לו עם האורות, התחיל לנסוע 30 קמ"ש כנקמה (בכביש של 80 או 90 קמ"ש), ברמזור זה נגמר בזה שהם רצו להכות אותו. הוא הצליח לברוח, אבל הנה דוגמה למקרה שהיה יכול להסתיים מאוד גרוע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור כנראה בגלל שאבא שלך הגיע מוקדם הוא לא פיתח סגנון נהיגה כזה, כמובן שאני לא מכליל ויש נהגים רגועים.

אבל הבנתי שרוב השוטרים שם היו מקבלים שוחד על כל עבירה ועוזבים אותך, אבא שלי נהג עד גיל 30 בערך בלי רישיון מגיל 15 וכל פעם שהיה עוצר אותו שוטר היה מביא לו שוחד.

וזה משפיע הרבה על התפיסה של נהיגה ושמירת החוקים.

פורסם

אני לא חושב שיש מה לעשות עם זה.

נראה כמו המון עצבים על נהגים שהצטברו אצלו והוא לא מצליח לשלוט בהם.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

מזדהה עם הבעיה שלך, אבא שלי בשנים האחרונות נהיה נהג מאוד לא זהיר ושלא נדבר על זה שהתגובה שלו כבר לא מה שהייתה פעם ועדיין אני רואה איך הוא טס 140 קמ"ש למרות כל ההזהרות. כשהייתי עוד בשירות סדיר בשח"מ(שירות חובה משטרתי) הוא השתדל להמנע מבעיות למרות שהיה בשלילה חודשיים עקב מהירות מופרזת ועשה נהיגה מונעת אבל איך שהשתחררתי הוא פשוט התחיל לנהוג בקלות ראש.

דיברתי איתו הסברתי לו ואפילו הצגתי לו סרטון שצילמתי בנסיעה מאחוריו כשנסענו, הדבר היחידי שהיה לו להגיד שאני נוסע לאט מידי ושמכונית כמו מאזדה לנטיס אוהבת לנסוע מהר(שיגיד את זה מול שופט, נראה מה יקרה). אני אישיתי לא רואה שום פיתרון באופק חוץ מלהתפלל חזק שלא ישללו לו את הרישיון כי אז יהיה בלאגן בבית.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

תעשה לו קטע.. שלח לו מכתב מזויף שמישהו תובע אותו על עבריינות בכביש , ובלה בלה בלה. תציג שם סכום תביענ מופרך ותנסה גם שזה יהיה אירוע אמיתי שהיית נוכח בו כדי לפרט כמה שיותר. תן לו להתבשל קצת מהלחץ ואז תספר לו שביום מן הימים זה יכול להיות זימון מבית משפט/קנס/שלילה. גם חמי ( אבא של אישתי) אוקראיני חם מזג על הכביש. הוא נהג מעולה אבל טייס, לא זהיר, נצמד לתחת של רכבים. אישתי יום אחד אמרה לו שהיא לא עולה איתו יותר בחיים על הרכב.. התמתן מעט. אבל הם כולם כאלה ''יודעים'' הכל וברוסיה מישהו כבר היה מרביץ ל'' מטומטם'' הזה.

פורסם

INTERVENTION. זה אומר שצריך לאסוף את בני המשפחה וחברים טובים, לתפוס אותו במצב שהוא יחסית רגוע, להגיד לו שכולם דואגים ורוצים בטובתו ויש משהו חשוב לומר לו וכו'. יש יועצים פסיכולוגים שמתמחים בזה ויכולים לעזור לכם להתכונן לפני שאתם עושים את זה, להסביר איך פונים ומה עושים כדי לגרום להקשבה ולא לדחייה. ייעוץ כזה עולה כסף אבל פחות ממה שתעלה לו תאונה, עו"ד תעבורתי או נהג מחליף לתקופת שלילה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לגבי נהיגה בברית המועצות - ברית המועצות הייתה גדולה, גדולה מאוד. בתלות מהמקום ממנו הגיע

כל אחד בברית המועצות, כך גם תרבותו (התעבורתית במקרה זה). כך או כך, אני לא מכיר, גם לא מהסיפורים,

מנהג של "ניגוח" רכבים מהכביש.

אם הוא מסיע תיירים, קשה לי להאמין שהוא כל כך מתפרע בנוכחות לקוחותיו - כך שזה כבר מוריד אחוז ניכר

מהנסיעות ה"בעייתיות" שלו.

קשה לי לראות איך אתה, נהג צעיר, משכנע את אבא שלך שאתה תסביר לו איך לנהוג.

פורסם

טוב השבוע קרה קטע מעניין,הוא עלה איתי לרכב אחרי הרבה זמן שהוא לא נסע איתי.

בסוף הנסיעה אמא שלי אומרת לי שאבא מסר שאתה נוהג בצורה לא זהירה ונוהג מהר מידי.

אני לא יכולתי להפסיק לצחוק.

פורסם

האמת שיש לי תחושה שזו תוצאה של כמות נסועה גדולה, אני במקור מטבריה, ועובד בקרית גת, ואני עושה את המסלול הזה אחת ל-4 ימים (+-), כך שיוצא שאני עושה בין 30,000 ל-40,000 ק"מ בשנה, ולא אחת אני נתקל בנהגים מטומטמים וקורה שאני מאבד קור רוח ומסנן קללה עסיסית לכיוונם, ולפעמים גם עולה הרצון "ללמד" את האדם החביב לקח ב99,99% מהזמן זה נגמר במחשבה בלבד, אבל לפעמים אני גם עושה (לנסוע עם אור גבוהה כי הרכב בתנועה ממול נוסע עם אור גבוהה ולא מחליף לאור נמוך גם אחרי סימון חוזר.

בכל מקרה, הייתי עושה זאת בצורה הבאה, צלם אותו פעם כשהוא נוהג בדגש על המצבים בהם הוא מאבד את קור-רוחו, ולאחר מכן בקש שיצתרף אליך לנסיעה ותפעל בדיוק כמוהו, ולכשהוא יעיר לך, עצור בצד, ותראה לו את הסרטון שלו כשהוא נוהג.

להעביר ביקורת, גם אם היא בונה, וגם היא מגיעה ממקום טוב, היא עדיין ביקורת, ולנו כבני אדם לא קל לקבל ביקורת.

• תוכן חדש...