Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבעל רכב עם מנוע טורבו, פער ענק בין נהיגה עדינה ובין נהיגה עם רגל כבדה.

כללית, נראה שהטורבו מציא תוצאות טובות בעיקר בנתוני צריכה וזיהום תקניים, ופחות בחיים אמיתיים.

פורסם
מזכיר לי את "הניסוי" שעשו בטופ גיר עם BMW 4400CC וטיוטה פריוס על 120 קמ"ש ויצא שהBMW יותר חסכונית.

הדגש היה שהטויטה "תתגרזן" והב.מ.וו ותיסע אחריה, כך שבשבילה זה יהיה שיוט.

והם הגיעו למסקנה שזה לא הרכב אלא אופי הנהיגה

פורסם
הדגש היה שהטויטה "תתגרזן" והב.מ.וו ותיסע אחריה, כך שבשבילה זה יהיה שיוט.

והם הגיעו למסקנה שזה לא הרכב אלא אופי הנהיגה

קלרקסון סתם החליט לקטול את הפריוס כי היא לא באה לא טוב בעיין אז הוא הציג את הניסוי האידיוטי הזה.

כשהמסקנה הכי נכונה הייתה צריכה להיות שזה שילוב של הרכב ואופי הנהיגה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

גולף סימן 4.

דגמי ה sdi (דיזל ידני ללא טורבו), יותר חסכוניים מהגרסה בעלת הטורבו tdi (למרות שזה עם כוכבית קטנה כיוון שהדגם הידני עם הטורבו מאד נדיר).

למען האמת, דגמי ה sdi (פולו,גולף) הם לדעתי ומניסיוני הרכבים הכי חסכוניים שיש על הכבישים היום (מה שנשאר מהם כן?)

SCANSPEAK

פורסם

בבדיקה מול חבר עם גולף TDI ידנית - ה SDI חסכונית יתר ואמינה יותר. אה, וגם איטית יותר :)

הצריכה הממוצעת אצלי כולל נסיעות בבוקר ובפקקים - 1:18-1:19

פורסם

כמו שכבר הוסבר בשירשור, אתם מפספסים את הנקודה.

במקרה של TDI/SDI, גירסה אטמוספרית משמעותית יותר חלשה.

אז כן, מנוע יותר חלש הוא יותר חסכוני. לא המצאנו כאן שום דבר.

מעניין היה להשוות מנוע טורבו דיזל עם 64 כ"ס ומומנט של 12.5 קג"מ (שיהיה כנראה בנפח 1200 סמ"ק) ל 1.9SDI.

אני מעריך שבמקרה זה דווקא מנוע טורבו יהיה חסכוני יותר.

פורסם

bengee / דור-- / בוקי :

קבעתם נחרצות שדגמי ה SDI של VW בגולף IV חסכוניים יותר מדגם הטורבו TDI .

זה נחמד לקבוע עובדות מכלילות על סמך תחושה או ניסיון אישי מוגבל שנסמך על השוואה בין שתי דוגמאות משומשות שרמת אחזקתן ומצבן המכני אינו זהה או מייצג.

אני מעדיף לקבוע מסקנות על סמך נתונים מדודים ומדויקים.

בדקתי בקטלוג מוסמך עם נתונים רשמיים ובדוקים של האיחוד האירופי. מסתבר שדגמי הטורבו אינם בהכרח צורכי סולר יותר מהגרסא האטמוספירית החלושה.

להלו הנתונים המפתיעים , כולם לגבי גולף IV מודל 2002 ידניות :

הנתונים מופיעים בנתון של ליטרים ל - 100 ק"מ עירוני/משולב/בינעירוני.

דגם 1.9 אטמוספירי 68 כ"ס : 4.2/5.1/6.9

דגם 1.9 TDI עם 90 כ"ס : 4.1/4.9/6.5

דגם 1.9 TDI עם 101 כ"ס : 4.3/5.2/6.8

דגם 1.9 TDI עם 110 כ"ס : 4.0/4.9/6.5

דגם 1.9 TDI עם 130 כ"ס : 4.3/5.2/7

דגם 1.9 TDI עם 150 כ"ס : 4.3/5.3/7.1

אפילו דגם הטורבו דיזל החזק ביותר עם 150 כ"ס אינו צורך כמעט יותר מהגרסא האטמוספירית עם 68 כ"ס.

IMG_20141102_101312.jpgIMG_20141102_101301.jpgIMG_20141102_101208.jpg

פורסם

אינני יודע לגביי נתוני יצרן, הממצאים שלי הם נתונים בפועל, אולי ישנו אפקט פסיכולוגי שממריץ את הנהג ללחוץ יותר כשיש מנוע בשרני? - אולי. אני אישית בדקתי בורה TDI 100 כ"ס - ויצא לי צריכה של 1:16 בבינעירוני.

בוקי- זוכר שהתייעצתי לגביי השכרת רכב בטיול ברומניה?

אז בסופו של דבר קבלנו אוקטביה 2012 1.2 TSI ידנית, 99% מהנהיגה הייתה בינעירונית מישורית, חלק נכבד באוטוסטרדות במהירות 130-140 קמ"ש. 4 אנשים ומטען - וצריכת דלק ממוצעת הסתכמה ב 1:18. נתון יפה לדעתי.

פורסם

כרגיל זה אני...אבל...

נסעתי על היטי השבוע, בלי מזגן...חלונות פתוחים...הילוך 6...80 קמ"ש...

הגעתי לצריכה של 1:16 (כמובן שבלי פקקים).

בממוצע בד"כ, אני נוסע עם מזגן, הילוך 6 ו-100 קמ"ש והרכב מגיע בד"כ ל- 11\1:10.

אנשים שאומרים לי, שעם היטי שלהם, הם מגיעים ל- 1:15...אני מצטער, אבל מתקשה להאמין לזה.

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...