Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם הדעה שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
זה באמת מזל, אני בטוח שזה הציל לא מעט חיים. אבל בכל זאת, מגעים לכאן רכבים כמו: סיטרואן אליזה, פיג׳ו 301, טולדו, ראפיד, ספייס סטאר, אטרז׳, בעבר הגיעה קליאו סימבול, אבאו ״ביג״ ועוד כל מיני יצירות שמיועדות לטיילנד, הודו, מזרח אירופה וכד׳. בקרוב מגיעה דצ׳יה.

אני לא יודע אם לשמוח שהמבחר נעשה מגוון יותר.

חלק נכבד מהם קימים גם באירופה ובמספרים לא מבוטלים.

לפני כשבועיים הייתי בבלגיה והייתי די המום ממספר הדאצ'יות על הכביש.

ועוד הפתעה שהיתה לי שם - בשיחה קצרה עם נציג חברת ההשכרה הוא טען שיש בבלגיה ירידה גדולה במכירת רכבי דיזל לטובת רכבי בנזין (למרות שמחיר ליטר סולר נמוך ממחיר הבנזין בר-15%).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דאצה זה תכלס רנו עם סמל אחר לא?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אכן, רכבים האלו מגעים הרבה לאירופה. מחיר נמוך מפתה הרבה קונים. זה מאפשר לקנות רכב חדש ובממדים גדולים יותר לאנשים שאחרת לא היו יכולים להרשות לעצמם.

יוליאן, לא בדיוק. זה דגמים מיוחדים שתוכננו על בסיס פלטפורמות זולות/ישנות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כלומר - אנחנו דומים להם. לפחות במשהו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנשים בעולם מאוד דומים בשאיפות ורצונות. בכל ארץ יש אותם שיקולים ואותן פשרות. לכן פלח שוק של רכבים לעולם השלישי חודר גם למדינות מערביות. הבעיה שאצלינו לא ממש יש עדיפות משמעותית מבחינת המחיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חלק מזה זו הדרישה הישראלית לתיבות אוטומטיות, שמעלות מאד את מחיר הרכב. ההפרש בולט במיוחד (באחוזים) בפלח הזול.

ויש עוד רכיבים. אני לא יודע, למשל, עד כמה נפוצים מזגנים בפלח השוק הזול באירופה, בעוד שאצלנו מדובר ברכיב חובה (גם אם לא לפי התקנות). או חלונות חשמל. ראה את כל התלונות על המיני הזולות עם חלונות אחוריים ידניים. מעבר למיסוי, גם הקהל הישראלי דורש יבוא מכוניות שאינן לגמרי בסיסיות.

פורסם

קהל הלקוחות אצלינו די מפונק, מעדיפים אוטומט, מתלוננים על היעדר חלונות חשמל. אחרת באמת מחיר היה נמוך יותר. מזגן בארץ זה די חובה ואני חושב זה מעוגן בחוק. מבחינת אוטומט, במרכז קשה מאוד בפקקים עם ידני. אחרי פקק אחד במרכז לפני מספר שבועות הבנתי שעם ידני לא הייתי שורד את הפקק. לכן זה ישר הקפיץ מחיר הרכב וצמצם מבחר (אני צריך דיזל בגלל הנסועה).

אצלינו התנאי בכביש לא קלים, לכן פינוק כמו גיר אוטומטי כימעט חובה לרכב יומיומי. אלא אם כן מסלול הנסיעה ללא פקקים.

פורסם

אין לי ספק שמדובר בפינוק.

המזגן חובה בתקנות, דומני רק ברכבים עם מנוע מעל נפח מסוים (דומני 1600 סמ"ק אבל אל תתפוס אותי במילה). בודאי לא במיני ודומני שגם לא בסופרמיני. אבל רכב ללא מזגן חא ימכןר בישראל, אפילו לפני 20 שנה התקשיי להטר מרכב חסר מזגן (בסופו של דבר התקנתי מזגן, נסעתי בו עוד שנה ואז מכרתי אותו לוך כמה שעות מפרסומו בחלון האחורי).

פקקים יש לא רק במרכז ישראל - באירופה יש בקקים יותר חמורים. באותה נסיעה לבלגיה זכיתי להתייבש בפקק כזה (ועוד בדרך לנמה"ת), וכפי שהזכרתי באיזה שרשור קודם, חוויתי על בשרי גם את ה-stau הגרמני. וכל זה לא מפריע לאירופים לנהוג בידני. הישראלים מתקשים לבחוש גם בכביש 6.

פורסם (נערך)

יש שאלה אחת שעולה בראשי לגבי הנושא של הספייסטאר, למה מיצובישי לא מציעים אותה בגרסה פחות מאובזרת בארץ במחיר נמוך יותר? מה האינטרס שלהם להציע רק גרסה בעלת הרבה מאוד אבזור, שלפי ההתנהגות של יבואני הארץ, עולה הרבה מאוד.

למי שלא מוגבל מבחינה פיזית, אני מחשיב גיר אוטומטי לפינוק ותו לא.

יצא לי להיתקל באירופה בפקקים דומים לפקקים בתל אביב ואף בכאלה שעולים עליהם בכמות השעות ומספר המכוניות על הכביש. והאיטלקים באיטליה וההולנדים בהולנד נסעו עם גיר ידני גם בפקקים וגם בשיא החום בלי מזגן.

לעומת זאת אני חושב שמערכת מיזוג בארץ שלנו נכנסת לקטגורית "אביזר בטיחותי" וראוי שתהיה קיימת בכל רכב בחוק.

אוסיף ואשאל- אם הרכב היה מוצע במחיר זול יותר בכ-10000 ש"ח, האם היית קונה אותו בלי האבזור יוליאן?

עריכה אחרונה על ידי DJI

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ספייס סטאר ערומה מאבזור זה רכב מיותר. אלטו ידנית בפחות מ60K תעלה פחות ממנה ותוציא צריכת דלק דומה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש שקודה סיטיגו שלפי הביקורות עדיפה. היתרון של ספייס הוא אבזור, צריכת דלק ומרווח גדול יותר מרכבי מיני. רכב כזה ללא אבזור לא ימשוך קונים כי בשאר פרמטרים רכבי מיני אחרים נותנים פייט חזק. החיסרון של ספייס זה מחיר, אני חושב שהיא צריכה עם כל האבזור לעלות 10000₪ פחות. אגב, גם בטופ גיר בביקורת מתלוננים שהיא יקרה.

המאובזרת נמכרת במחיר של סופר מיני כמו פיאסטה או איביזה.  

פורסם (נערך)

לדעתי הידנית פחות אטרקטיבית במחיר 70 אלף למרות החיסכון היא יקרה ב8 אלף מהיונדאי i10,אבל האוטומטית עולה כמו הפיקנטו והיונדאי ונותנת יותר.

אם היא הייתה עולה פחות כלומר 60 אלף לידנית,לא מאובזרת לא היו קונים,הרי יש ספארק ב49.

הבעיה של הסקודה זה גיר רובוטי והיא נראית פשוטה,זאת גם הסיבה שהמיצובישי נמכרת טוב מאוד והסקודה עם הסיאט מי לא.

אני זוכר שקראתי ציטוט במגזין רכב של נציג סקודה או סיאט,שאמר שאם הלקוח מבקש נסיעת מבחן על בגיר הרובוטי רוב הסיכוים שהוא לא יקנה אותה,בפועל זה באמת ככה.

אם הספייס הידנית תעלה כמו אלטו,אף אחד לא יקנה את הסוזוקי,הספייס מרווחת יותר,תא מטען גדול יותר,ובטיחותית יותר.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

• תוכן חדש...