Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש נכון בקלאץ'?

matanS
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ערב טוב לכולם,

ברשותי פיקנטו ידנית.

שמתי לב שהרבה יותר נוח וקל לי לשלוט בקלאץ ובהילוכים כאשר אני לוחץ על הקלאץ עד 30-40 אחוז מאשר עד הסוף אך כאשר אני עושה את זה אני מרגיש בידית ההילוכים שההילוך(בעיקר 1 ו2) לא נכנס חלק לגמרי ואני חושש שזה גורם לנזק.

השאלה שלי היא האם הדבר הנ"ל עלול לפגוע או לזרז שחיקה בקלאץ או בגיר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, בנחלט זה הורס את הגיר מכיוון שאתה משלב הילוכים בזמן שציר הכניסה של הגיר לא מנותק לגמרי מהמנוע.

והוא כן אמור להיות מנותק לגמרי על מנת שמנגנון השילוב והסנכרון יעבוד תקין עם בלאי מינימלי.

את דוושת נקלאץ' צריך ללחוץ על הסוף, תמיד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש דרך להעביר הילוך בלי ללחוץ על קלאץ אבל זה מצריך הבנה באיזה סל"ד ההילוך אמור להיכנס לכן לא מומלץ לנסות על הרכב הפרטי שלך נהיגה כזאת.

בכללי כשמעבירים הילוך חייבים ללחוץ על הקלאץ בשביל למנוע נזק.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש דרך להעביר הילוך בלי ללחוץ על קלאץ אבל זה מצריך הבנה באיזה סל"ד ההילוך אמור להיכנס לכן לא מומלץ לנסות על הרכב הפרטי שלך נהיגה כזאת.

בכללי כשמעבירים הילוך חייבים ללחוץ על הקלאץ בשביל למנוע נזק.

ה"שיטה" הזאת גורמת תמיד לבלאי גדול לקלאץ', וזה לא משנה אם העברת את ההילוכים בסל"ד אופטימלי.

הקלאץ' חייב להיות לחוץ עד הסוף בהעברת הילוך, פרט לקלאצ'ים מיוחדים שנבנו מראש להעברת הילוך בנק' חיכוך ללא הכנסה מלאה של הקלאץ'.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למען הדיק העברת הילוך בלי ללחוץ על קלאץ' לא גורמת לשום בלאי בקלאץ'. בלאי לקלאץ' נגרם בעת החזקת הקלאץ' בנקודת חיבור. אם אתה בכלל לא מפריד אותו אז זה לא קורה ואין בלאי.

אבל זה הורס את מכלולי תיבת ההלוכים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקי,

תקן אותי אם אני טועה אבל לפי הבנתי לא כול מהלך דוושת הקלאץ באמת עושה משהו. זאת אומרת שיש נקודה שבה הקלאץ "מנותק" אבל עדיין נשאר קצת מהלך דוושה, וככול שהמכלול הזה יתבלה אז תצתרך ללחוץ יותר כדי להגיע לאותו המצב.

אני טועה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא טועה, אמורה להתבצע הפרדה מלאה בטווח מסויים של קצה מהלך הדוושה. לפעמים גם בסוף הטווח ההפרדה אינה מלאה (וזה יוצר קושי בשילוב בעיקר הילוך אחורי וגם של הילוך ראשון, ושחיקה מוגברת ביתר ההילוכים). אבל אין דרך טובה לוודא שבאמת לוחצים מספיק, לכן חושב ללחוץ עד הסוף. זה לא כזה סיפור כשמתרגלים, ואם יש בעיה, צריך לכוון את מרחק המושב בציר האורך (להתקרב לדוושות).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה היא שכאשר אני מתקרב עם המושב(כך שאוכל ללחוץ את הקלאץ עד הסוף) אני קרוב מידי לגז ולברקס וזה מאוד לא נוח

האם ישנו פתרון יצירתי לעניין? ומהי משמעות השחיקה של הגיר אם נניח אני לוחץ עד שני שליש(נקודת החיבור היא בערך בחצי)?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפתרון הכי יצירתי לכוון את גובה המושב, מרחק המושב וזווית המשענת בדיוק לצרכים שלך, יותר יצירתי מזה זה לרכוש רכב אוטומט או לבלות במוסך ולבזבז הרבה כסף.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקי,

תקן אותי אם אני טועה אבל לפי הבנתי לא כול מהלך דוושת הקלאץ באמת עושה משהו. זאת אומרת שיש נקודה שבה הקלאץ "מנותק" אבל עדיין נשאר קצת מהלך דוושה, וככול שהמכלול הזה יתבלה אז תצתרך ללחוץ יותר כדי להגיע לאותו המצב.

אני טועה?

אתה קצת טועה, ככל שהקלאץ' נשחק נקודת ההפרדה הופכת לגבוהה יותר.

כלומר הפרדה מלאה שהייתה מתקבלת נגיד ב 3/4 מהלך דוושה בקלאץ' חדש יכולה לנוע לכיוון 1/2 מהלך בקלאץ' שחוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה קצת טועה, ככל שהקלאץ' נשחק נקודת ההפרדה הופכת לגבוהה יותר.

כלומר הפרדה מלאה שהייתה מתקבלת נגיד ב 3/4 מהלך דוושה בקלאץ' חדש יכולה לנוע לכיוון 1/2 מהלך בקלאץ' שחוק.

נכון,

יש רכבים שניתן לכוון את נקודת ההפרדה/אחיזה של הקלאץ, ללא קשר עם קלאץ שחוק (מלא או חלקי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון, אבל הכוון הזה נועד לוודא שישנה הפרדה מלאה בלחיצה מלאה והצמדה מלאה בעת אי לחיצה, ולא לשם נוחות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...